Reizen & vrije tijd

De 10 mooiste stranden ter wereld

21 april 2013

top 10 mooiste stranden seychellen - De 10 mooiste stranden ter wereld
Mijn reislust begint steeds meer toe te nemen en ik heb veel landen en plaatsen in mijn hoofd waar ik graag nog eens naartoe zou willen gaan, maar reizen kost nu eenmaal geld en sommige plaatsen zijn te duur om zomaar eventjes naartoe te gaan in een zomer. Nu ben ik zelf niet een echt strand-mens omdat ik gewoonweg heel erg snel verbrand in de zon, maar ik vind het wel altijd een prachtige plek voor een wandeling (zeker op de rustige momenten van de dag waarbij de wereld even helemaal alleen voor jou lijkt te zijn). Via National Geographic kwam ik de top 10 van de mooiste stranden in de wereld tegen en deze wil ik graag met jullie delen, inclusief wat informatie over deze unieke plekken op de wereld.

Seychellen
De Republiek der Seychellen is een eilandengroep rechts van Afrika, boven Madagascar. Deze eilandengroep in de Indische Oceaan bestaat uit ongeveer 115 eilanden, waarvan minder dan een 3e bewoond is. Op het hoofdeiland Mahé is ook de hoofdstad Victoria te vinden. Met zoveel eilanden bij elkaar is er altijd wel een rustig plekje op één van de vele stranden te vinden.
top 10 mooiste stranden malediven - De 10 mooiste stranden ter wereld
Malediven
De Republiek der Maldiven is een eilandengroep in de Indische Oceaan zuidwest van India. Deze eilandengroep bestaat uit ongeveer 1.190 koraaleilanden, waarvan er zo’n 200 bewoond zijn en een stuk of 80 enkel toeristenoorden zijn. Het grootste eiland is slechts 5km2 groot. Met een totale kustlijn van zo’n 644km zijn er meer dan genoeg prachtige stranden te vinden.
top 10 mooiste stranden bora bora - De 10 mooiste stranden ter wereld
Bora Bora
Bora Bora is een eiland met zo’n 4.500 inwoners en behoort samen met onder andere Tahiti en Moorea tot Frans-Polynesië en is te vinden tussen Zuid-Amerika en Australië in de Stille Oceaan. Het eiland bestaat uit een uitgedoofde vulkaan en een lagune die met rif is omgeven. Leuk weetje: in 1722 werd Bora Bora ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen. Er zijn veel luxe resorts te vinden en het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur (en zandstranden!).
top 10 mooiste stranden the hamptons - De 10 mooiste stranden ter wereld
The Hamptons
The Hamptons is een verzameling van badplaatsen aan de oostkant van Long Island en is een onderdeel van de staat New York. Voor velen staan The Hamptons vooral bekend om de dure buitenhuizen van rijke Amerikanen en celebrity’s en er zijn vele films opgenomen. Misschien brengt het geen tropische stranden, maar bovenstaande foto ziet er voor mij ook zeker niet verkeerd uit!
top 10 mooiste stranden lanikai beach - De 10 mooiste stranden ter wereld
Lanikai Beach
Lanikai Beach is te vinden in Hawaii op het eiland Oahu en het strand is maar zo’n 800 meter breed, maar staat bekend als één van de mooiste ter wereld. Doordeweeks is het hier enorm rustig, maar in de weekenden en vakantieperiodes kan het er enorm druk zijn. Ook is dit een geliefd strand voor huwelijksceremonies en fotoshoots met modellen.
top 10 mooiste stranden nantucket island - De 10 mooiste stranden ter wereld
Nantucket Island
Dit eiland is te vinden voor de kust van Massachusetts, Amerika, en stond ooit bekend om zijn walvisvaart; het bekende verhaal van Moby Dick speelde zich gedeeltelijk af op Nantucket. Pas sinds de 20e eeuw kwam de belangstelling van toeristen. Nantucket heeft een zacht klimaat, een idyllisch centrum, vele villa’s die toebehoren tot de rijken van Amerika en New England èn prachtige stranden.
top 10 mooiste stranden fraser island - De 10 mooiste stranden ter wereld
Fraser Island
Fraser Island, Australische oostkust, staat vooral bekend als het grootste zandeiland ter wereld. Het is namelijk zo’n 122km lang en 5 tot 25km breed. Het klimaat is tropisch en het landschap is afwisselend: van eucalyptusbossen tot mangrovebossen tot aan duinlandschappen en tropische regenwouden. Leuk weetje: het strand dient op sommige delen zelfs als snelweg en landingsbaan voor kleine vliegtuigen. Door de prachtige natuur en het superschone water snap ik de aantrekkingskracht op de 300.000 toeristen per jaar wel. Fraser Island staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.
top 10 mooiste stranden st barts - De 10 mooiste stranden ter wereld
St. Barts
Officieel Collectivité de Saint-Barthélemy genoemd, is een eiland van zo’n 21km2 in de Caraïbische Zee ten zuidoosten van Sint Maarten. Het eiland leeft volledig van toerisme en het is vooral een populaire vakantieplek onder de rijken. De stranden staan bekend vanwege de prachtige vergezichten aan de ene kant, de prachtige natuur aan de andere kant, het heldere water en het schone strand. Vooral een bekend vakantieoord voor sterren als Naomi Watts, Kate Moss, Beyonce en Jay-Z.
top 10 mooiste stranden langkawi - De 10 mooiste stranden ter wereld
Langkawi
Langkawi is een eilandengroep voor de kust van Maleisië en bestaat uit zo’n 100 eilanden. Slechts 2 van deze eilanden zijn bewoond: Pulau Langkawi en Pulau Tuba. Op Langkawi zijn veel mooie resorts te vinden en het staat bekend als een mooi en rustig eiland. Doordat het niet overdreven toeristisch is kan je hier nog volop genieten van de prachtige natuur en de stranden.
top 10 mooiste stranden kauna oa bay - De 10 mooiste stranden ter wereld
Kauna’oa Bay
Deze prachtige plek is te vinden in Hawaii op het grootste eiland Big Island. Het strand is zoals je altijd al had gedacht bij een plek als Hawaii: wit en omgeven door superhelder water en een prachtige natuur vol palmbomen. Ik zie mijzelf al wel genieten in zo’n waterhut.. *droomt nog even door*

Ik krijg in ieder geval heel erg veel zin in de zomer van bovenstaande afbeeldingen. Lekker genieten van de natuur, het rustgevende water (en daarbij dan een SPF50, parasol, goed boek en grote fles water). Who’s with me?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Nem
    Reply Nem 1 juli 2013 at 16:06

    Fraser is inderdaad heel mooi. Ik heb een keer een hele dag alleen maar op het strand gezeten naar een potvis kijken die in en uit het water sprong. Zo gaaf. Maar qua zwemmen moet je in heel Australie op bepaalde plekken tussen netten zwemmen.
    Whitsundays is ook prachtig! En Palm Cove Beach. Eigenlijk horen die ook in deze lijst..

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Reizen & vrije tijd
honda civic 3 - Win! | Een Honda Civic voor een weekend inclusief high-tea
Win! | Een Honda Civic voor een weekend inclusief high-tea

Heb je zin om eens een nieuwe auto uit te proberen, leuke tourtjes te maken naar bijvoorbeeld het strand of...

Sluiten