Reizen & vrije tijd

De 10 mooiste stranden ter wereld

21 april 2013

top-10-mooiste-stranden-seychellen
Mijn reislust begint steeds meer toe te nemen en ik heb veel landen en plaatsen in mijn hoofd waar ik graag nog eens naartoe zou willen gaan, maar reizen kost nu eenmaal geld en sommige plaatsen zijn te duur om zomaar eventjes naartoe te gaan in een zomer. Nu ben ik zelf niet een echt strand-mens omdat ik gewoonweg heel erg snel verbrand in de zon, maar ik vind het wel altijd een prachtige plek voor een wandeling (zeker op de rustige momenten van de dag waarbij de wereld even helemaal alleen voor jou lijkt te zijn). Via National Geographic kwam ik de top 10 van de mooiste stranden in de wereld tegen en deze wil ik graag met jullie delen, inclusief wat informatie over deze unieke plekken op de wereld.

Seychellen
De Republiek der Seychellen is een eilandengroep rechts van Afrika, boven Madagascar. Deze eilandengroep in de Indische Oceaan bestaat uit ongeveer 115 eilanden, waarvan minder dan een 3e bewoond is. Op het hoofdeiland Mahé is ook de hoofdstad Victoria te vinden. Met zoveel eilanden bij elkaar is er altijd wel een rustig plekje op één van de vele stranden te vinden.
top-10-mooiste-stranden-malediven
Malediven
De Republiek der Maldiven is een eilandengroep in de Indische Oceaan zuidwest van India. Deze eilandengroep bestaat uit ongeveer 1.190 koraaleilanden, waarvan er zo’n 200 bewoond zijn en een stuk of 80 enkel toeristenoorden zijn. Het grootste eiland is slechts 5km2 groot. Met een totale kustlijn van zo’n 644km zijn er meer dan genoeg prachtige stranden te vinden.
top-10-mooiste-stranden-bora-bora
Bora Bora
Bora Bora is een eiland met zo’n 4.500 inwoners en behoort samen met onder andere Tahiti en Moorea tot Frans-Polynesië en is te vinden tussen Zuid-Amerika en Australië in de Stille Oceaan. Het eiland bestaat uit een uitgedoofde vulkaan en een lagune die met rif is omgeven. Leuk weetje: in 1722 werd Bora Bora ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen. Er zijn veel luxe resorts te vinden en het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur (en zandstranden!).
top-10-mooiste-stranden-the-hamptons
The Hamptons
The Hamptons is een verzameling van badplaatsen aan de oostkant van Long Island en is een onderdeel van de staat New York. Voor velen staan The Hamptons vooral bekend om de dure buitenhuizen van rijke Amerikanen en celebrity’s en er zijn vele films opgenomen. Misschien brengt het geen tropische stranden, maar bovenstaande foto ziet er voor mij ook zeker niet verkeerd uit!
top-10-mooiste-stranden-lanikai-beach
Lanikai Beach
Lanikai Beach is te vinden in Hawaii op het eiland Oahu en het strand is maar zo’n 800 meter breed, maar staat bekend als één van de mooiste ter wereld. Doordeweeks is het hier enorm rustig, maar in de weekenden en vakantieperiodes kan het er enorm druk zijn. Ook is dit een geliefd strand voor huwelijksceremonies en fotoshoots met modellen.
top-10-mooiste-stranden-nantucket-island
Nantucket Island
Dit eiland is te vinden voor de kust van Massachusetts, Amerika, en stond ooit bekend om zijn walvisvaart; het bekende verhaal van Moby Dick speelde zich gedeeltelijk af op Nantucket. Pas sinds de 20e eeuw kwam de belangstelling van toeristen. Nantucket heeft een zacht klimaat, een idyllisch centrum, vele villa’s die toebehoren tot de rijken van Amerika en New England èn prachtige stranden.
top-10-mooiste-stranden-fraser-island
Fraser Island
Fraser Island, Australische oostkust, staat vooral bekend als het grootste zandeiland ter wereld. Het is namelijk zo’n 122km lang en 5 tot 25km breed. Het klimaat is tropisch en het landschap is afwisselend: van eucalyptusbossen tot mangrovebossen tot aan duinlandschappen en tropische regenwouden. Leuk weetje: het strand dient op sommige delen zelfs als snelweg en landingsbaan voor kleine vliegtuigen. Door de prachtige natuur en het superschone water snap ik de aantrekkingskracht op de 300.000 toeristen per jaar wel. Fraser Island staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.
top-10-mooiste-stranden-st-barts
St. Barts
Officieel Collectivité de Saint-Barthélemy genoemd, is een eiland van zo’n 21km2 in de Caraïbische Zee ten zuidoosten van Sint Maarten. Het eiland leeft volledig van toerisme en het is vooral een populaire vakantieplek onder de rijken. De stranden staan bekend vanwege de prachtige vergezichten aan de ene kant, de prachtige natuur aan de andere kant, het heldere water en het schone strand. Vooral een bekend vakantieoord voor sterren als Naomi Watts, Kate Moss, Beyonce en Jay-Z.
top-10-mooiste-stranden-langkawi
Langkawi
Langkawi is een eilandengroep voor de kust van Maleisië en bestaat uit zo’n 100 eilanden. Slechts 2 van deze eilanden zijn bewoond: Pulau Langkawi en Pulau Tuba. Op Langkawi zijn veel mooie resorts te vinden en het staat bekend als een mooi en rustig eiland. Doordat het niet overdreven toeristisch is kan je hier nog volop genieten van de prachtige natuur en de stranden.
top-10-mooiste-stranden-kauna-oa-bay
Kauna’oa Bay
Deze prachtige plek is te vinden in Hawaii op het grootste eiland Big Island. Het strand is zoals je altijd al had gedacht bij een plek als Hawaii: wit en omgeven door superhelder water en een prachtige natuur vol palmbomen. Ik zie mijzelf al wel genieten in zo’n waterhut.. *droomt nog even door*

Ik krijg in ieder geval heel erg veel zin in de zomer van bovenstaande afbeeldingen. Lekker genieten van de natuur, het rustgevende water (en daarbij dan een SPF50, parasol, goed boek en grote fles water). Who’s with me?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nem
  Reply Nem 1 juli 2013 at 16:06

  Fraser is inderdaad heel mooi. Ik heb een keer een hele dag alleen maar op het strand gezeten naar een potvis kijken die in en uit het water sprong. Zo gaaf. Maar qua zwemmen moet je in heel Australie op bepaalde plekken tussen netten zwemmen.
  Whitsundays is ook prachtig! En Palm Cove Beach. Eigenlijk horen die ook in deze lijst..

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 22 april 2013 at 20:26

  Aaaaah ik vind zulke afbeeldingen altijd heerlijk rustgevend. Kan me helemaal voorstellen daar te liggen op een comfortabel strandbedje met in de ene hand een goed boek en in de andere een lekkere cocktail. Hmmm.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 22 april 2013 at 16:32

  Over de Maladiven schrijf je dat het grootste eiland slechts 5m2 groot is. Bedoel je niet km? ;) Prachtige stranden zeg! Ik ben verzot op stranddagen in de zomer. Ben 3x op strandvakantie geweest. Waarvan 1 alleen maar op t strand geweest. Dat was wel saai op een gegeven moment. Maar ik ben wel gek op in de zee zwemmen en lekker liggen in de zon (smeren smeren hoor dat wel). Als ik genoeg gespaard heb, ga ik eens naar een ver tropisch oord :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 april 2013 at 16:34

   Ahum, dankjewel voor het tippen haha. Ik ga het gelijk even aanpassen :)

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 22 april 2013 at 13:18

  heb zin om op vakantie te vertrekken :D

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 22 april 2013 at 09:23

  Super, ik ben een echt strandliefhebber en zou graag eens naar zo’n tropisch strand gaan. Gelukkig mag ik over een paar weken naar mijn favoriete eiland Kreta waar ook zulke mooie stranden zijn: Elafonisi, Phalasarna en Balos!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 april 2013 at 09:25

   Ah, wat een heerlijk vooruitzicht. Alvast heel erg veel plezier gewenst!

   • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 22 april 2013 at 20:18

    Wat lief, dank je wel!

 • Avatar van BeautyByTS
  Reply BeautyByTS 21 april 2013 at 19:13

  Curaqao heeft ook hele mooie stranden!!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 21 april 2013 at 18:08

  O zo prachtig!!! Voor de honeymoon wilde ik graag naar de Seychellen of Malediven of Haiwaii, maar mijn vriend wil niet de halve wereld rondreizen voor een week honeymoon ^^

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 april 2013 at 09:26

   Ik zou hem gewoon nog eens heeeeeel erg lief aankijken ;) Geniet van alle voorpret van jullie dag!! X

 • Avatar van jana
  Reply jana 21 april 2013 at 17:57

  Prachtig! ik wil alles bezoeken :D x

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 21 april 2013 at 17:29

  Wat ziet dat er mooi uit allemaal :)

 • Avatar van Evelyne
  Reply Evelyne 21 april 2013 at 14:04

  Fraser Island ben ik geweest, het is prachtig maar je mag er niet zwemmen ivm met haaien. Dus dat heeft niet veel nut.
  Liever pak ik dan een strand op 1 van de withsunday Islands in Australie
  http://www.exploreaustralia.net.au/images/content/rec/45/22715-1000×800.jpg

  Die waren prachtig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 april 2013 at 09:27

   Dat niet mogen zwemmen is wel minder dan… Maar wat supertof dat je er geweest bent!!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 21 april 2013 at 10:45

  Wow prachtig! Ik zou wel naar allemaal toe willen!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 21 april 2013 at 10:01

  Wauw.. hier wordt ieder mens toch intens gelukkig van? Ik verbrand helaas ook echt gigantisch snel en na een uurtje zonnen zie ik er al uit als een kreeft die net wat te lang gekookt is, maar echt, deze plaatjes maken mij wel heel erg blij!

 • Avatar van Kim Kreté
  Reply Kim Kreté 21 april 2013 at 09:57

  Prachtig! Ik ben op Zanzibar geweest en daar hebben ze ook prachtige witte stranden als hierboven. Echt zo bijzonder! Het zand voelt ook heel anders dan de ‘normale’ zandstranden die we gewend zijn. Het voelt heel zacht en je voelt haast geen scherpe zandkorreltjes.

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 21 april 2013 at 09:56

  Wat heerlijk ziet dat er uit, allemaal eigenlijk maar ik bleef vooral hangen bij Langkawi :)

 • Avatar van Amanda
  Reply Amanda 21 april 2013 at 09:08

  Ik moet zeggen dat ik ze allemaal erg mooi vind!

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 21 april 2013 at 08:57

  Wauw, hierdoor krijg ik echt zin om op vakantie te gaan naar een lekker warm oord!
  Liefs

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 21 april 2013 at 08:01

  Wauw, zo mooi allemaal!

 • Avatar van Simone
  Reply Simone 21 april 2013 at 03:05

  Daar word ik nou echt blij van! Prachtige stranden :)

 • Avatar van Edith
  Reply Edith 21 april 2013 at 00:51

  Wauw, allemaal prachtig! Ik wil een vakantie boeken haha

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 21 april 2013 at 00:48

  Wow ik ben op geen een van deze stranden geweest :(
  Ze zijn zo mooi!!!! Ik ga graag met je mee ae stranden bezoeken haha

 • Avatar van Miss Mags
  Reply Miss Mags 21 april 2013 at 00:26

  Om bij weg te dromen zo mooi !

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.