Beauty

How to | Je huid voorbereiden op de zon

9 april 2013

Je huid voorbereiden op de zon
Ik heb een gevoelige huid en ik verbrand heel snel in de zon, het was dan ook een groot wonder dat ik terugkwam van de persreis naar Egypte afgelopen week zonder dat ik verbrand was. En dat terwijl ik toch zeker in de volle zon ben geweest. (Helaas kwam ik wel terug met een zonne-allergie maar dat had meer te maken met de eigenwijsheid van het de volle zon in gaan, in plaats van rekening houden met schaduw, de warmste momenten op de dag met de meeste zonkracht etc…) Vandaag wil ik enkele tips laten zien hoe je je huid kan voorbereiden op de zon, perfect voor een weekendje aan zee of voor je geplande zonvakantie.
Je huid voorbereiden op de zon
Innéov zongevoeligheid capsules 30st., €22,99
Dit is een voedingssupplement wat je huid helpt om zich voor te bereiden op de zon, zorgt voor een egale bruining en dat je je kleurtje langer vasthoudt. Je begint 3-4 weken voordat je op vakantie gaat en slikt er elke dag één en doet dit ook tijdens de zonvakantie. Let wel dat het niet ervoor zorgt dat je helemaal niet meer kunt verbranden, je moet dus nog wel jezelf regelmatig insmeren met een antizonnebrandcrème. Er zit o.a. Lycopeen in wat de cellen van de opperhuid stimuleert en aantasting van de collageenvezels voorkomt en Bètacaroteen vanwege de antioxidantwerking.
Je huid voorbereiden op de zon
Scrubben en hydrateren
Het is belangrijk om je huid voordat je op vakantie gaat regelmatig (wekelijks) te scrubben. Zo zorg je ervoor dat de bloedcirculatie goed op gang komt en dat dode huidcellen worden verwijdert. Denk er wel aan dat je je huid niet moet scrubben op de dag van het zonnen zelf, omdat je dan veel sneller kan verbranden. Doe het bijvoorbeeld de avond van tevoren. Door regelmatig te scrubben wordt je huid gladder en zal ze mooier bruin worden en zullen bestanddelen uit crèmes beter worden opgenomen.

Vergeet ook zeker niet je huid na iedere douchebeurt in te smeren met een hydraterende en/of voedende bodylotion of bodybutter. Een gehydrateerde huid zal een mooier en egaler kleurtje krijgen en minder snel verbranden dan een droge huid. Als voorbeeld laat ik hier een superfijne scrub van Champneys zien, dit merk is te koop bij Boots apotheken.
Je huid voorbereiden op de zon
Lancaster Tan Preparer sun preparing hydrating water 150ml, €32,00
Helaas kwam dit product net te laat binnen om te kunnen testen voor Egypte, maar het klinkt als een perfect product om toe te voegen aan je dagelijkse routine om je huid voor te bereiden op de zon. Er zit o.a. antioxidanten, vitamine C en E en extract van witte theebladeren in en het bevat het Tan Activator Complex wat de melanine aanmaak en verspreiding van de huid stimuleert en verbetert. Daarnaast werkt het ook nog eens anti-ageing en hydraterend op de huid. Je begint dit product zo’n 2 weken, dagelijks, voor de zonvakantie te gebruiken. Er is ook een zonvoorbereidend gezichtsserum te koop, deze kost €36,00.

Ik hoop dat je wat aan bovenstaande tips hebt gehad. Ik ben zelf (met mijn lichte huid) in ieder geval heel erg blij dat er steeds meer producten op de markt komen waarmee je je huid op de zon kan voorbereiden. Dit maakt de zonnige dagen en vakanties voor mij in ieder geval een heel stuk prettiger!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 11 april 2013 at 10:26

  Goh, van die tabletjes heb ik nog nooit gehoord. Lijkt me een goed idee voor mensen ook met zonneallergie?

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 10 april 2013 at 11:38

  Oh die fles van Lancaster lijkt me heel fijn en handig!

 • Avatar van Evelyne
  Reply Evelyne 9 april 2013 at 15:55

  Fijne tips! Ben benieuwd naar je ervaringen met het Lancome product

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 9 april 2013 at 14:15

  Fijne tips, ik denk altijd dat mijn huid de zon wel aankan maar deze zomer wil ik het goed doen en mijn huid goed voorbereiden :)

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 9 april 2013 at 14:13

  Die Innéov pilletjes moet ik even onthouden want die wil ik serieus gaan proberen. Fijn artikel!

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 9 april 2013 at 12:48

  hele handige tips! Thanks!

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 9 april 2013 at 11:51

  Van die capsules had ik nog nooit gehoord, goede tip!

  Liefs

  xoxo

 • Avatar van Faat
  Reply Faat 9 april 2013 at 11:47

  De scrub ziet er heerlijk uit!

 • Avatar van macblogster
  Reply macblogster 9 april 2013 at 06:59

  Aangezien ik geen kenner ben op dit gebied, ben ik dus blij met reviews van producten die ik evt voor haar kan kopen. Dit wilde ik nog even kwijt :-)

 • Avatar van macblogster
  Reply macblogster 9 april 2013 at 06:58

  Mijndochter heeft verbazingwekkend een heel lichte/witte huid (haar vader is Engels, dat verklaart een hoop…) en sinds zij in mijn leven is, moet ik rekening houden met de zon en heel veel geld uitgeven aan producten die de huid beschermen. Dat hoefde ik voorheen nooit. Sindsdien ben ik zelf ook veel meer gaan opletten op met wat de zon met je huid kan doen en erachter gekomen dat er mensen zijn die niet bruin worden van de zon en eerder last van ondervinden. Best bijzonder. Gelukkig kan ze steeds beter tegen de zon nu ze ouder is.

 • Avatar van Edith
  Reply Edith 9 april 2013 at 00:25

  Handig artikel! Ik heb ook een erg witte huid, dus ik moet heel erg uitkijken met de zon.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.