Huis & interieur

Inspiratie | Roze als accentkleur in je huis

12 april 2013

roze interieur
Roze is een vrouwelijke kleur, werkt rustgevend, kalmerend, is de kleur van de liefde en van samenwerking, geeft het gevoel van warmte, vriendelijkheid en genegenheid en wordt ook wel de kleur van de schoonheid genoemd. Het is niet voor niets de accentkleur van Curvacious.nl! Ik vind roze zelf een prachtige kleur en ben zelf meer van de poederige, zachte pasteltinten maar vind een knalroze hot pink accent op zijn tijd ook erg mooi, zo lak ik zomers mijn (teen)nagels vaak in felroze tinten. Maar ook in een interieur vind ik roze accenten persoonlijk erg mooi. Kijk mee naar een flink aantal interieurfoto’s ter inspiratie.
roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur roze interieur
Zoals je ziet is roze als accentkleur in je huis heel erg goed mogelijk bij verschillende interieurstijlen en in verschillende ruimtes. Om het niet al te vrouwelijk te maken (en je vriend/man weg te jagen) zou ik zelf eerder kiezen voor enkele hardroze accenten in combinatie met veel wit, grijstinten en natuurtinten. Zo hou je toch de balans in je interieur en zullen de roze elementen veel meer tot hun recht komen. Woon je alleen of vindt je vriend/man een roze interieur niet erg, ga dan helemaal los en geef je huis een metamorfose door allemaal tinten door elkaar heen te gebruiken en zo een ultiem romantische inrichting te creëeren.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carlijn
  Reply Carlijn 28 april 2014 at 13:45

  Wat een geweldige inspiratiefoto’s! Bezig met verbouwing in de woonkamer die op het noordoosten ligt: lichthouten vloer, witte meubels en licht-oudroze kleurige muren m.u.v. de witte landelijke keuken, die heeft een donkerroze muur, waardoor de keuken veel beter uitkomt dan met alleen maar wit zoals eerst. Lichtgrijze bank en verder zoveel mogelijk wit :-) wordt zooo mooi hihi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 april 2014 at 13:18

   Wat enorm leuk om te horen dat je erdoor geïnspireerd raakt. Jouw interieur klinkt erg mooi!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 18 april 2013 at 10:48

  Vooral dat lichtroze vind ik heel erg mooi samen met wit

 • Avatar van Faat
  Reply Faat 15 april 2013 at 14:57

  Ik heb in mijn interieur ook roze als accentkleur. Mijn man vind het gelukkig allemaal best, haha, Ik hou zelf van zachtroze/poederroze. Alleen hou ik het zelf bij accessoires, kussenhoezen, vaas en lampenkap. Ik zou niet voor gordijnen, tapijt of een muur gaan. De kleine dingen heb je zo veranderd mocht het gaan vervelen en anders wordt het wel erg duur!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 13 april 2013 at 16:42

  Wat een fijne inspiratieplaatjes! Ik ben ook gek op (zacht) roze inc ombinatie met wit, grijs en zachtgroen.

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 13 april 2013 at 11:52

  Ik vind het prachtig, poederroze, fuchsia of bubblegumroze! M’n man is er alleen niet weg van. ;)

 • Avatar van Marielle
  Reply Marielle 13 april 2013 at 09:38

  Wauw, hele leuke foto’s! Ik verhuis van de zomer, dus deze inspiratie komt als geroepen haha. Vooral die een na laatste, dat is echt iets voor mij (die sla ik meteen op haha!).

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 12 april 2013 at 22:10

  Oooww, heerlijke inspiratie foto’s! Zou er haast de boel van omgooien hier.. vooral oudroze en babyroze is prachtig. Subtiel is ook heel mooi vind ik, dus alleen de accessoires bijvoorbeeld.

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 12 april 2013 at 19:47

  Wat een schitterende foto’s allemaal! Ik heb zelf veel roze in huis maar dan echt in accessoires… veel zacht roze maar ook knalroze kussen oa. erg leuk artikel!

  liefs

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 12 april 2013 at 17:51

  ik ben een grote fan van roze <3

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 12 april 2013 at 17:26

  ik vind het zo leuk om roze te gebruiken in je interieur!

 • Avatar van Amanda
  Reply Amanda 12 april 2013 at 17:03

  Ik vind dat poederroze vooral erg mooi staan!

 • Avatar van Evelyne
  Reply Evelyne 12 april 2013 at 16:02

  OEf me love pink. En ik moet zeggen dat het er lang niet altijd girly uit ziet.

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 12 april 2013 at 14:54

  Leeeeeeeuk zeg!!!

  Je zult het niet geloven maar ik stond net mijn keuken te soppen en ik vroeg mijzelf af of het leuk zou zijn om mijn keuken KNALROZE te schilderen (muren) hahaha! Hij is nu fel aqua en ik vind het tijd voor iets nieuws. Ik droom nog maar even weg bij jouw prachtige inspiratie plaatjes Desiree!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 12 april 2013 at 14:42

  Ik hou hou hou van roze! Zeker mooie inspiratieplaatjes <3

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 12 april 2013 at 14:26

  Leuk artikel! Ik ben op moment ook helemaal fan van interieurblogs en pinterest. Heb een enorme inrichtdrang, maar dat is ook niet zo gek na een verhuizing. Ik vind vooral de kamer met het knalroze vloerkleed erg tof.

  Wij hebben nu een soort blauwgroene muur en veel blauwe accessoires die ik mix en match met oranje en geel. Kan je merken dat ik zin heb in zomer?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 april 2013 at 15:25

   Blauw, geel, oranje… ZOMERRRRR! Superleuk! :D

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 april 2013 at 14:25

  ik vind het zelf super pretty maar denk niet dat vriendlief het er mee eens is als ik mijn kamer met tinten roze zou verven XD

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.