Reizen & vrije tijd

Win! | Een Honda Civic voor een weekend inclusief high-tea

18 april 2013

Honda Civic
Heb je zin om eens een nieuwe auto uit te proberen, leuke tourtjes te maken naar bijvoorbeeld het strand of leuke dorpjes/steden of wellicht vrienden/familie te bezoeken die verder weg wonen? En dan ook nog tussendoor genieten van een heerlijke high-tea voor 2 personen.. Dit kan allemaal geregeld worden als je mee doet met deze leuke actie. Omdat de Honda Civic uitgeroepen is tot Women’s World Car of the Year 2012 hebben Honda en ik samen een leuke actie bedacht. Je maakt namelijk kans om een weekend in een nieuwe Honda Civic rond te mogen rijden (inclusief een volle tank!) en je krijgt daarna ook nog een heerlijke high-tea voor 2 personen aangeboden. Kijk mee voor meer informatie en mijn persoonlijke ervaring met deze auto.

Women’s World Car of the Year
De jury, gevormd door twintig vrouwen uit elf verschillende landen, allemaal werkzaam in de autobranche, beoordeelden de Civic op criteria die vrouwen in overweging nemen bij de aanschaf van een auto. Veiligheid, prijs-kwaliteitverhouding, esthetisch voorkomen, bagageruimte, rijgemak, kleur, uitstraling, milieuvriendelijkheid en kindvriendelijkheid zijn aspecten die meewogen in de beoordeling in het onderdeel Economy Car. Daarnaast heeft Honda twee prijzen gewonnen voor het meest betrouwbare automerk.

Eigen ervaring
Afgelopen weekend heb ik zelf de Honda Civic mogen uitproberen en ik ben aangenaam verrast. Waar ik normaal niet val voor een sportief uiterlijk van de auto, vind ik dit witte model met sportieve details zeker niet verkeerd. De grootte van de kofferbak, de zitruimte op de achterbank, het comfort van de stoelen en de stilte in de auto (weinig last van ruis/omgevings-/weggeluiden) maakten het testen tot een prettige ervaring. Nu kijk ik hier natuurlijk heel anders naar omdat ik zelf geen rijbewijs heb, maar aangezien mijn man heeft gereden wil ik ook nog enkele opmerkingen van hem erbij plaatsen over het gebruiksgemak: “De auto heeft een fijne wegligging, trekt snel op, schakelt soepel en is sportief in gebruik. Ondanks het compacte formaat is hij van binnen toch verrassend ruim. Fijn autootje!”

honda-civic-3
Winnen?
Honda Nederland  stelt voor een weekend naar keuze een Honda Civic beschikbaar inclusief een volle tank èn een waardebon voor een high-tea voor 2 personen. De enige voorwaarde om mee te doen is natuurlijk dat je wel een geldig rijbewijs moet hebben.

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Volg/abonneer/like op Twitter, Facebook, YouTube en/of Bloglovin’
2. Laat een reactie achter onder dit artikel waarin je omschrijft wat voor jou een perfecte vrouwenauto maakt. Zou je er bepaalde handigheidjes, gadgets, extraatjes of ‘snufjes’ in willen zien? Wat te denken van de vormgeving, kleur en/of print? Kortom: beschrijf jouw droomauto. Laat je creativiteit de vrije loop!

Meedoen met deze winactie kan t/m 24 april 2013, 23.59 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Good luck!

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van paula
  Reply paula 24 april 2013 at 22:17

  Wat een leuke prijsvraag zeg. ik heb geliked en gedeeld. En soms komen dromen uit…… ik heb een rijbewijs….. en ben dol op lekkere dingen! wat een leuke combinatie zeg…..ik ben helemaal enthousiast!

 • Avatar van Marjan
  Reply Marjan 24 april 2013 at 20:58

  stoer, fel kleurtje, leuke strepen, leuke gadgets en een vrouwelijk interieur! Niet altijd maar weer zwart en wit. dat is echt heel saai

 • Avatar van Inge Posthumus
  Reply Inge Posthumus 23 april 2013 at 20:45

  Mijn favoriete vrouwenauto is een mooie sportieve auto met vrouwelijke lijnen, met genoeg ruimte in de kofferbak voor al mijn tassen na het shoppen. Een airconditioning die mijn huid niet uitdroogt en een raam met UV filter voor mijn gezicht. Een automatisch lichtje wanneer je je spiegeltje gebruikt in de zonneklep, zodat je (wanneer je stilstaat) ook in het donker even je lipgloss bij kunt werken. Een speciale houder die je Ipad tijdens het rijden oplaat. En ik hou van afwisseling dus een autolak die veranderd bij een bepaalde temperatuur zodat je regelmatig in een andere kleur auto rijd zou voor mij de perfecte vrouwenauto maken!

 • Avatar van Cornelia
  Reply Cornelia 23 april 2013 at 11:40

  Ik heb zelf niet een rijbewijs, maar toch zou ik mee willen doen aan deze winactie. Want wat ik wil is dat ik een weekend weg wil met een allerbeste vriendin van mij, dat zijn wij al zo lang van plan. Omdat ik de laatste tijd een drukke en onrustige tijd heb gehad, en wij dus elkaar weinig hebben gezien. En dit lijkt me hartstikke leuk, want en ik houd er echt van om in een auto te zitten en lekker ver te gaan rijden, en wij houden van lekker kletsen theeleuten maar vooral ook van heerlijk eten! Zij heeft wel een rijbewijs, het lijkt me hartstikke leuk om samen met haar dit uit te voeren stel dat ik een van de winnaars zou zijn (zou super tof zijn!)

  Maar wat ik als ideale auto zie is een auto die van zichzelf al een hoger zittende stoel heeft bij het stuur, ik zie vaak dat vrouwen toch wel laag zitten bij het stuur. Ook moet er bij elke zitting in de auto een opklapbare (via het dak) spiegel zitten, zodat je je nog snel kan opmaken of bekijken hoe je eruit ziet ook als je achter in de auto zit. Ook moet er een speciaal dashboard inzitten die gemaakt is om parfum, borstels en makeup in te kunnen bewaren. Eigenlijk zou het ook ideaal zijn als je een standaard koelkast in de auto zou hebben om wat drinken onderweg mee te kunnen nemen! Tuurlijk moet de auto ook geruisloos kunnen rijden, zodat we met vrouwen onder elkaar lekker kunnen kletsen.
  Qua print zou ik niet zo snel wat geks doen met de auto, want om nou een knalroze barbie auto te nemen of een auto met tijgerprint lijkt me helemaal niks en het oogt ook goedkoop. Doe mij maar een chique zwarte auto, met splinternieuwe luxe opvallende velgen! Ook zou het handig zijn om een handig haakje in de auto te hebben om de tas goed op te kunnen hangen, of vat te kunnen klemmen. Het kan welleens voorkomen dat tijdens het rijden de auto van de stoel vliegt.

  Verder lijkt het me super gaaf om een ingebouwde ipad te hebben bij elke stoel in de auto, zodat je de nieuwste trends, de laatste uitzendingen, en de nieuwste blogs kan lezen! Ook handig als je je snel onderweg moet opmaken of je haar moet doen en je weet niet zo snel wat je wilt, dan kan je dat even daarop bekijken!

  Ik zou nog uren kunnen door praten denk ik over wat me allemaal leuk lijkt, maar dit is het dan ongeveer wat mij het gaafst lijkt!

  Ik volg je al op bloglovin en op facebook & twitter! & ik zal dit artikel like op bloglovin :) Vind het echt een gave winactie!

  Liefs,
  Cornelia

 • Avatar van diana van os
  Reply diana van os 23 april 2013 at 06:56

  o heelijk ik doe ook mee! leuke actie!

 • Avatar van Anneliese
  Reply Anneliese 22 april 2013 at 22:50

  Echt gaaf…..alles gedaan, ik doe heel graag mee :)

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 22 april 2013 at 21:07

  De auto moet lekker sportief rijden, zodat ik bij de stoplichten lekker sneller kan optrekken en de man in de auto naast mij ver achter laat :-)

 • Avatar van Ise
  Reply Ise 22 april 2013 at 17:28

  Mijn droomauto heeft een super vette tv vanbinnen een mobiele oplader een ingebouwde stijltang en krultang ( YES ) en is van buiten klein en vanbinnen groot. roze kleurtje is niks mis mee. ik doe mee vooral voor mijn moeder maar die kan zich niet goed opgeven :D

 • Avatar van sanne molenaar
  Reply sanne molenaar 22 april 2013 at 12:28

  De perfecte vrouwenauto is voor mij een auto met automatisch piloot, voor als je eventjes je make-up wilt doen ;). Natuurlijk een handsfree systeem om te kunnen bellen. De auto zou een beetje op een mini cooper lijken alleen groter zodat al je shopping bags erin passen ^^. Een tomtom waarin alle winkels staan ingesteld en de tomtom moet weten wat je waar kunt kopen dus als je bijvoorbeeld een gucci tas wilt kopen zeg je dat hardop en hij zegt gelijk hoe je moet rijden om naar de winkel te komen waar ze die te koop hebben :D. Wat natuurlijk ook wel perfect zou zijn is een kleding kast in de auto die verdwijnt in de zijkanten achterin en als je op een knopje drukt komt er een kleding rek te voorschijn voor als je een keer per ongeluk wijn over je kleding hebt geknoeid. Ooh en veel boeken die onder de stoelen verstopt zijn zodat je altijd kunt lezen zou fantastisch zijn ^^. En een föhn in je auto !! Dus als je ’s ochtends met natte haren de deur uitrent kun je in je auto op een knopje drukken en dan komt er hete lucht van boven en van voren dat je haren föhnt :D
  XX Sanne

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 22 april 2013 at 10:32

  Leuk zeg! Een perfecte vrouwenauto is voor mij een auto met ronde vormen (net als wij) in een – of witte uitvoering, of.. – een sprankelende kleur zoals azuurblauw waar je spontaan verliefd op wordt. Er moet een spiegeltje op het zonneklepje bij zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel zitten (voor de make-up etc.)

  Er moeten extra opbergvakken in de auto zitten, meer dan alleen in het dashboard. Voor allerlei spullen die we standaard in onze auto kunnen laten liggen, maar dat het er niet als een bende uit gaat zien.. Bijvoorbeeld aan de zijkanten van de auto en tussen de achterbank stoelen. En voor de toekomst moet er een gadget op het dashboard komen met Layar: augmented reality, die we aan kunnen zetten wanneer we willen, de omgeving scant en alle digitale informatie op het scherm plopt die aanwezig is over die omgeving :). O ja, en cruise control.

  Enn als het even kan is het wel leuk als het een cabrio is voor de zomer :):) met een snel acceleratievermogen zodat we elke man voorbij scheuren met onze vrouwenbolide :)

 • Avatar van ekrw
  Reply ekrw 22 april 2013 at 08:59

  Een auto moet het ALTIJD doen: het is zo verschrikkelijk vervelend als je stil komt te staan.
  Daarnaast vind ik stoelverwarming wel erg lekker.

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 22 april 2013 at 08:28

  Ik rijd altijd in Honda en ben ook trouw aan dit merk. Het is gewoon de auto voor mij!

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 22 april 2013 at 00:06

  Perfecte vrouwenauto? Daar heb ik niet meteen ideeën over. Wel over de perfecte auto voor mijzelf. Panterprintje, niet te groot, fijne muziekinstallatie en zeker met navigatie. Oh ja: onderhoudsvrij graag.

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 21 april 2013 at 16:48

  Ik doe mee. Ik volg je op facebook, twitter en bloglovin.

  Mijn droomauto is klein maar fijn. Hij is voorzien van een ingebouwde carkit, ingebouwde boardcomputer met tomtom en allerlei informatie over als er iets mis is met de auto. Er zit zelfs een programmatje in wat je helpt als je bijvoorbeeld een band moet verwisselen of er rook uit de motorkap komt.

  De kleur is limegroen. Van binnen zijn de kleuren neutraal!

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 20 april 2013 at 18:57

  Mijn droomauto is een roze fiat 500 cabrio en is van alle gemakken voorzien. Automatisch inparkeren, achteruitrij sensoren, navigatiesysteem, handige opbergvakjes, een heerlijke frisse geur die wordt verspreid als je je deuren opent, een lichtje in het zonneklepje met de spiegel zodat je je make-up nog een beetje kunt bijwerken en antideuk materiaal zodat je geen deuken kunt oplopen.

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 19 april 2013 at 15:28

  Wat voor mij een perfecte vrouwenauto maakt? Dat is een hele goede. Als er genoeg opbergruimte is voor mijn tassen en make-up , er niet te veel moeilijke technische dingen aan een auto zitten en ik er gewoon heerlijk in kan rijden. En de auto moet natuurlijk wel een beetje elegantie uitstralen. Een mooie kleur hebben en ik moet de mannen er uit kunnen trekken bij het stoplicht! haha

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 19 april 2013 at 15:17

  Wat een geweldige actie.Toevallig sta ik afgelopen week in het blad ” Vrriendin” in de rubriek een bloemetje voor.Daar heb ik het over mijndroomauto , Ik heb sinds kort een Chefvrolet Matiz hij is knalblauw.
  Hij heeft stuurbekrachtiging en airco.Ik ben er ergblij mee.

 • Avatar van Santje04
  Reply Santje04 19 april 2013 at 13:59

  Wat een leuke prijs!
  Mijn favoriete auto zou de volgende eigenschappen moeten hebben:
  – Compact, maar wel een lekkere achterbak waar redelijk wat bagage in kan.
  – Imponerend, qua rijgedrag.
  – Verrassend veelzijdig, qua functionaliteit, en accessoires.
  – Inspirerend, een mooie kleur die bij mij past en mij inspireert.
  – Compleet, een gps, ruimte voor een kinderstoel, en ga zo maar door.

  Nou ja, dan kom je gewoon uit op een CIVIC.! ;)

 • Avatar van macblogster
  Reply macblogster 19 april 2013 at 07:26

  De perfecte auto heeft geen roze kleur of zebra print. Waar ik als vrouw wel op let en graag wil hebben:
  * zuinigheid
  * leren bekleding met stoelverwarming (ik wil nl geen stof op mijn kleding & een verwarmde stoel als ik die ene keer in de maand last heb van pijn in mijn onderrug)
  * een houder voor mijn cappuccino
  * ingebouwde navigatie omdat ik als vrouw zijnde geen kaart kan bekijken, zegt men
  * geen kinderzitje, maar een apart en handig compartiment voor mijn tas zodat ik er gemakkelijk bij kan om mijn rijbewijs pakken “oh meneer de politieagent, ik reed echt niet harder dan 160 km/uur…”
  * verder allerlei vakken /netjes waar ik het 1 en ander kan opbergen
  * sunroof & ingebouwde radio met aansluiting voor mobiel/ipod of ipad
  * personal automonteur (liefst een knappe)

  Dan ben ik helemaal happy

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 19 april 2013 at 06:36

  Een echte vrouwenarts heeft natuurlijk onder alle zonnekleppen een verlichte spiegel. Daarnaast een plekje dichtbij waar je je handtas vast kan zetten, maar er nog wel in kan graaien. Een vast bakje voor allerlei losse dingetjes (lees mascara, lipgloss, maar natuurlijk ook snoepjes. Ook zou het handig zijn als er bijvoorbeeld onder de stoel een ruimte zit waar je je pumps kan stallen en ballerina’s uit kan halen, zo blijft de achterkant van je hak netjes tijden s het autorijden en heb je ze onder handbereik en kun je de hakken weer aandoen voor je uit de auto stapt. Binnen in mag wat mij betreft veel aluminium zitten en lekkere stevige stoelen. Beweegbaar stuur is voor mij een must. En de buitenkant, stoer met een vrouwelijke touch. Bijvoorbeeld doo een gave sticker of door een contrasterende kleur. En als ik dan toch mag kiezen, heeft u ook een cabrio?

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 18 april 2013 at 23:52

  Wat een gave winactie, Desirée!

  De buitenkant én binnenkant mag van mij stoer! Buitenkant donkerblauw, binnenin donker leer. Mét stoelverwarming voor mijn poezelige billen in de winter en airco voor als het zo lekker warm is in de zomer. Eigenlijk is dat niet heel bijzonder. Een goede geluidsinstallatie is ook fijn, want net als velen met mij brul ik graag uit volle borst mee met mijn favo muziek.

  Daarnaast heb ik graag een auto waarbij ik zonder toeren op een veilige manier mijn make-up kan checken. Ook zou ik er wel een speciaal vakje voor mijn parfum, lipgloss, lippenbalsem en blush in willen zien, zodat ik niet de hele tijd hoef te slepen met spulletjes ;-)

  Een lusje of iets anders veilig waar ik mijn handtas aan kan vastmaken lijkt mij ook wel nuttig en veilig. Zo kan mijn tas niet gejat worden en valt hij ook niet om tijdens een onverwachte remactie. Dat heb ik namelijk al eens mee gemaakt, dat remmen dan, en toen was het zoeken geblazen naar de inhoud van mijn tas. Beetje jammer :-)

  Kortom: een ‘gewone’ stoere auto met snufjes voor vrouwen die op het eerste oog niet eens te zien zijn, zodat mijn man ook zonder gène in de auto durft te rijden :-)

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 18 april 2013 at 23:01

  Wat een gave actie weer Desirée!

  Mijn droomauto is klein van buiten en groot van binnen. Kortom makkelijk parkeren, goed zicht voor en achter en toch alle ruimte voor lange benen en veel bagage voor de vakantie… Mijn favoriete kleur zou een teal/petrol zijn, metallic. Stoer en opvallend. En qua extraatjes lijkt mij een koelvakje in het dashboard ideaal, zodat je een flesje drinken koel kunt bewaren. Ook cruise control en airco mogen niet missen en inklapbare spiegels, altijd handig bij het parkeren in de stad. Ook vind ik het fijn als de radio ook mp3 kan spelen, zodat je lekker mee kunt bléren met je favoriete muziek :)

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 18 april 2013 at 20:58

  Wauw wat een leuke winactie! Ik heb zelf nog geen auto (mijn vriend trouwens ook niet) en het lijkt mij wel erg leuk om eindelijk eens een weekendje weg te gaan met een auto!

  Ik ben zelf gek op auto’s met een spoiler aan de achterkant, wat meer stoerdere auto’s dan van die gehypte witte fiat 500’s! Een sportmodel, maar wel met girly licht blauw kleurtje lijkt mij wel wat! Voor de rest moet de auto zelf in kunnen parkeren, want daar ben ik niet zo goed in hihi, dus dat is dan ook meteen opgelost. Voor de rest een dvdscherm erin, een radio waar mijn Ipod ook in kan om af te spelen, zodat ik altijd mijn favoriete muziek bij mij heb.

  Voor de rest wil ik een goede spiegel in de auto hebben, zodat ik mij ook even snel kan opmaken/bijwerken en moet er genoeg ruimte zijn om wat spullen in te bewaren!

  De bekleding op de stoelen zou ik in een toffe zwart wit Aztec print willen!

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 18 april 2013 at 19:21

  Ik heb wel een vrouwenauto.. Een wendbaar Aygootje, wat handig is, want ik rij vaak verkeerd (dus keren) en ik moet veel fileparkeren, haha. Dus wendbaarheid is een must voor mij! En veel ruimte voor spulletjes, bij mij zijn er in de loop van tijd wel wat paren schoenen, lipsticks, luchtjes en haarstiekjes mijn auto ingeslopen ;) daarnaast zou een dispenser voor tissues of vochtige doekjes handig zijn, met prullenbakje! En wat dacht je van roze accenten in de bekleding en de binnenspiegel als showbizz spiegel? Je weet wel, met die ronde lampjes! I.p.v. Een sportieve sticker erop, bijv. sportstrepen, is een witte, zwierige lijn leuk, met vlindertjes ofzo, hihi. Een lekkere tuttenauto..

  • Avatar van Mirjam
   Reply Mirjam 18 april 2013 at 19:22

   Ooh, en ingebouwde natuurlijk, die duidelijk aan geeft hoe of wat, en niet met zo’n truttige stem, gewoon.vlot!w

 • Avatar van Ruben
  Reply Ruben 18 april 2013 at 18:53

  Een perfecte vrouwenauto is er eentje waarmee ik (als man zijnde) supervlot mee zou kunnen parkeren, waar de bumpers stevig genoeg zijn om al eens een andere auto te raken. Ik ken mezelf. Een gps die aanduidt na welke winkel / tankstation / school … (herkenningspunt) je moet afslaan. Die gps mag dan ook aanduiden waar en wanneer je het goedkoopste tankt. Gewoon een auto waarmee je tijd en geld wint.

 • Avatar van Budgetproof.nl
  Reply Budgetproof.nl 18 april 2013 at 18:24

  Wat een super coole winactie!

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 18 april 2013 at 17:38

  Wat een leuke winactie! Ik doe zelf niet mee omdat ik sowieso mijn rijbewijs nog niet heb en mijn ouders zelf een autobedrijf hebben en genoeg auto’s waar ik al in mag rijden haha (ernaast zitten dan hé) . Ik gun het iemand anders!

 • Avatar van Jacky Baan
  Reply Jacky Baan 18 april 2013 at 14:35

  Mijn droomauto is gewoon de Bugatti Veyron Fbg, met de kleurencombinatie Ebony – Étoupe, rood/bruin achtig. Er moeten speakers in en een subwoofer, want ik hou van muziek!! Ook een kleine mini-tv’tje, zodat ik met mn meiden gewoon lekker filmpjes kan kijken in de auto, bijvoorbeeld als je langs het strand staat met je auto, in de zomer!

  Of een voorproefje voor het stappen!
  Ook moet er een minikoelkast in gebouwd worden, zo hebben we altijd drinken!!

  En deze Bugatti Veyron moet groter zijn, zodat er meerdere mensen in kunnen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 april 2013 at 14:04

  Wat een super leuke actie! Ik doe niet mee….omdat ik geen rijbewijs heb! Ik za ldit wel voor via een aantal socialmedia kanalen voor je delen! ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.