Media

Win! | Je zelfvertrouwen vergroten voor Dummies

9 april 2013

Je zelfvertrouwen vergroten voor dummies
Vandaag heb ik weer een fijne boekentip voor jullie en het is er weer eentje uit de ‘Voor Dummies’ reeks. Ik denk dat deze boeken te weinig credit krijgen, want er staat vaak echt heel erg goede informatie in waarmee je vaak direct aan de slag kan. Zo ook in het boek Je zelfvertrouwen voor Dummies. Het is een boek vol praktische tips en technieken om je zelfvertrouwen te vergroten en beter te functioneren zodat je in elke situatie meer op je gemak bent. Het boek is ook nog eens heel erg up to date, hij is namelijk pas sinds halverwege maart dit jaar uit. Een perfect handboek om meer uit jezelf en je leven te halen.
Je zelfvertrouwen vergroten voor dummies
Het boek telt 244 pagina’s en neemt je in 17 hoofdstukken mee langs veel informatie, tips en technieken waarmee je direct aan de slag kunt. Of je nu precies wil weten waar je steeds vast blijft zitten, hoe je je koers kan uitstippelen, jezelf kan motiveren en hoe je vrienden kan worden met je emoties of meer lichamelijk zelfvertrouwen wil ontwikkelen, leren hoe je voor jezelf op kan komen en zelfvertrouwen kan uitstralen in verschillende relaties, dan is dit echt een boek voor jou.

Daarnaast staat er achterin ook nog een handige lijst met vragen die je tot actie aanzetten en dagelijkse gewoonten waarmee je je zelfvertrouwen kan vergroten. Het boek is totaal niet zweverig geschreven, maar juist heel nuchter en positief en het geeft vele handvatten waar je echt wat van kan leren en mee aan het werk kan gaan. Heel leerzaam en interessant!
Je zelfvertrouwen vergroten voor dummies
Winnen?
Van uitgeverij Pearson mag ik 3 exemplaren van Je zelfvertrouwen vergroten voor Dummies weggeven. Hieronder staan enkele stappen waardoor je kans maakt op 1 van de 3 boeken.

1. Volg/abonneer/like op Twitter, Facebook, YouTube en/of Bloglovin’
2. Deel de winactie via social media
3. Laat een reactie achter onder dit artikel en deel hierin jouw ultieme tip voor instant meer zelfvertrouwen.

Meedoen met deze winactie kan t/m 16 april 2013, 23.59 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Good luck!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Rivka.
  Reply Rivka. 16 april 2013 at 21:48

  Op mijn nachtkastje ligt een boekje met positieve zinnen/quotes. Hier lees ik elke avond en ochtend een zin/qoute uit om mijn dag goed te beginnen of af te sluiten :) Wanner het op de dag zelf wat minder gaat dan denk ik terug aan het moment dat ik de quote bij het opstaan las.
  Daarbij sta ik ook stil bij mijn geluks momentjes van de dag. Ik schrijf er elke dag 1 op en die doe ik in een weckpot :) Als ik een mindere dag heb dan maak ik een papiertje uit die pot open en denk ik terug aan die dag/herinnering.

 • Avatar van Lisanne H
  Reply Lisanne H 16 april 2013 at 21:37

  Ik doe mee! Mijn tip is om een boekje te maken met daarin elke dag een complimentje voor jezelf

 • Avatar van Arianne
  Reply Arianne 16 april 2013 at 16:11

  Verzorg jezelf goed zodat je daar in ieder geval niet onzeker over hoeft te zijn, geef anderen complimenten en doe ‘ns gek en ga eens ergens op de eerste rij zitten in plaats van standaard ergens achteraan. Scheelt een berg, kost (in ’t begin misschien) een beetje… ;-)

 • Avatar van cilia
  Reply cilia 14 april 2013 at 23:05

  Ik doe graag mee, gedeeld via facebook en ik volg je via bloglovin.
  Mijn tip om je zelfvertrouwen te vergroten: Bedenk altijd dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen, stel jezélf tevreden, dan ben je al ’n heel eind. Je bent zélf verantwoordelijk voor je geluk!

 • Avatar van Anneliese
  Reply Anneliese 14 april 2013 at 21:25

  Gedaan, gedeeld op facebook en twitter

  Proberen om niks aan te trekken wat mensen van je vinden, vertrouw op je zelf.

  Groetjes Anneliese

 • Avatar van Judith Donkers
  Reply Judith Donkers 14 april 2013 at 18:47

  Steeds weer van je fouten leren, en weten wat je doet en zegt, je vrienden zullen dit zeer waarderen
  en je voelt jezelf er goed bij. Dus nu maar hopen dat ik dit boek win.

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 14 april 2013 at 17:23

  Ik doe mee! Leuk!

  Ik volg je op bloglovin en heb geliked.
  Ik volg je op facebook.
  Ik volg je op twitter en heb getweet: https://twitter.com/nona89/status/323456281924993024

  Elke dag bijhouden wat je goed hebt gedaan. Als je dit aan het eind van de week terugleest, kan je zien dat je wel heel veel kan!

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 14 april 2013 at 05:51

  Super voor mijn zoon

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 12 april 2013 at 19:01

  Leuke winactie, i’m in! :) Ik volg je op alle maniertjes!
  Mijn tip voor zelfvertrouwen in je zelf geloven. Klinkt makkelijk en dat is het natuurlijk ook, maar je moet het echt doen!! :)

  Liefs,
  Britt

 • Avatar van Jessy
  Reply Jessy 11 april 2013 at 07:45

  Ooh, ik vrees dat dit boek mij niet kan helpen; gevalletje hopeloos :) Haha
  Succes iedereen die meedoet!!

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 10 april 2013 at 18:03

  Wat een leuke actie, ik volg je op alle media’s en heb geliked & geshared.
  Mijn tip voor meer zelfvertrouwen: Kleed je netjes,Je zult merken dat je je beter zult voelen als je er goed uit ziet en mensen reageren ook anders op iemand die netjes gekleed is. Je hoeft niet per se dure kleding te dragen, het gaat er meer om dat je merkbaar wat aandacht hebt besteed aan je uiterlijk in plaats van jezelf laat verslonzen. Dat straalt uit dat je jezelf respecteert.
  Let ook op je houding voor meer zelfvertrouwen
  Als je een goede houding hebt, voel je je niet alleen direct beter, je zult ook onbewust meer zelfvertrouwen uitstralen bij anderen. Rechte rug, geen afhangende schouders, kin lichtjes naar beneden. J

 • Avatar van Karleine
  Reply Karleine 10 april 2013 at 17:04

  Ik volgde je al op Bloglovin en heb je inmiddels geliked! Mijn tip voor meer instant zelfvertrouwen? Verstand op nul en gaan met die banaan! Het klinkt zo ongelofelijk simpel maar werkt zo ongelofelijk goed. Vaak zorgt piekeren voor meer gebrek aan zelfvertrouwen dan ‘het’ bij kop en kont pakken.

 • Avatar van MissMonkeyI
  Reply MissMonkeyI 10 april 2013 at 15:36

  Ultieme tip heb ik niet… Neem eens een yoga les, bij mij werkt dat prima! Yoga voelt voor mij als zelfvertrouwen voor lichaam en geest.

 • Avatar van Lien
  Reply Lien 10 april 2013 at 13:27

  Ik denk dat om echt meer zelfvertrouwen te krijgen, je eerst en vooral je grootste angst moet erkennen. Wanneer je voor jezelf hebt toegegeven wat deze angst is, moet je proberen om deze te overwinnen. Als dit je lukt, zal dit zo een voldaan gevoel geven en zal het een instant boost zijn voor je zelfvertrouwen! Nu alleen nog deze woorden omzetten in daden! (Oh, misschien is dat wel mijn grootste angst? ;) )

 • Avatar van Olivia
  Reply Olivia 10 april 2013 at 13:18

  Door veel te veel nare gebeurtenissen in mijn leven ben ik niet meer zoals ik was.
  Ik verwacht als ik wat meer zelfvertrouwen krijg, de ouwe ik weer te worden.
  Daarnaast lees ik ook nog eens graag. De perfecte combi dus.

  Mij is geleerd dat je meer zelfvertrouwen krijgt door realistische doelen te stellen.
  Dat wil zeggen stel je per dag maximaal 3 doelen die minimaal een uur duren.
  Aan het einde van de dag zie je dan dat je je doelen hebt behaald en dat vergroot weer je zelfvertrouwen.

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 9 april 2013 at 22:15

  Ik kan dit boek seriously super goed gebruiken. Het gaat niet erg goed op school en ik ben super ongemotiveerd, echt niet oké.. ik wil heeeel graag weer KNALLEn, maar het lúkt gewoon niet! Ik denk dat dit boek me goed kan helpen door dit semester heen en later ook nog :). Ik zou hem erna aan mijn vriend geven!

  Mijn tip: geniet van de kleine successen, dat helpt mij echt!
  o.a.: https://twitter.com/Droene/status/321717513836716034

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 9 april 2013 at 20:52

  Ik doe graag mee.

  Mijn tip: werk aan je uiterlijk. Er goed uitzien vergroot je zelfvertrouwen.

 • Avatar van Willemine
  Reply Willemine 9 april 2013 at 20:10

  Als je complimenten krijgt, dan dit je zelfvertrouwen flink vergroten.
  Maar .. je moet deze complimenten wel accepteren en niet zeggen “Ach, zo goed is dat ook weer niet!”. Als je ook regelmatig complimenten aan anderen geeft, kan dat ervoor zorgen dat je ook waardering terugkrijgt!

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 9 april 2013 at 19:59

  liked, shared, following & retweet van dit leerzame boek

 • Avatar van Sylvia B.
  Reply Sylvia B. 9 april 2013 at 18:35

  Ik heb 2 no-nonsense mannen in huis … die dit boek heel goed kunnen gebruiken … en stiekem leer ik er zelf ook nog iets van :-)

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 9 april 2013 at 18:02

  Dit is echt wat voor mij. Ik ben heel onzeker, terughoudend en in gespannen tijden word ik om het minste of geringste misselijk en heb ik hyperventilatie. Heel vervelend en misschien is dit de oplossing om zelfverzekerd te worden stap voor stap.

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 9 april 2013 at 17:13

  Ik volg je via twitter en bloglovin’
  Zal je op facebook ook eens opzoeken.
  Een goede tip om zelfvertrouwen te vergroten heb ik voor mijzelf helaas nog niet gevonden..
  Daarom hoop ik dat dit boek mij kan helpen. Ik heb daar heel mijn leven al problemen mee.
  Als een hoop mensen je blijven zeggen dat je dik, lelijk en dom bent blijft dat hangen.
  Gelukkig gaat het nu in zoverre beter dat ik naar buiten toe doe of ik heel veel zelfvertrouwen heb.
  maar van binnen blijf ik onzeker.

 • Avatar van Muireann
  Reply Muireann 9 april 2013 at 17:08

  Wees trots op jezelf! Schrijf minstens een keer per week, en het liefst elke avond alles op waar je trots op bent. Geen stomme dingetjes die je uiteindelijk toch niet meent, maar alle verwezenlijkingen waar je jezelf voor prijst! Als je dit in een boekje doet, dan ga je uiteindelijk meer en meer beseffen welke goede dingen je allemaal wel niet kan en wie weet durf je ook gewoon meer dingen ondernemen op den duur!

  Ook een leuke tip is elke dag iets doen dat je nog nooit gedaan hebt. Je staat ervan versteld hoeveel dingen je eigenlijk goed lukken!

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 9 april 2013 at 16:33

  Als je ervoor zorgt dat je een verzorgd voorkomen hebt, is dat al een kleine stap in de juiste richting. Zitten je kleren niet goed, heb je een bad hair day, dat straal je uit waardoor je je misschien ook wel sneller in een hoekje laat drummen.
  Door je uiterlijk te verzorgen geef je al aan dat je alles “together” hebt :-)

 • Avatar van vief
  Reply vief 9 april 2013 at 15:16

  misschien niet instant, maar wel duurzaam: hou een positiviteits dagboekje bij.
  Hierin schrijf je elke dag iets mooist, positiefs, overwinning ed van jezelf. Er mag geen kritiek of iets negatiefs in, alleen positief. Het mag gaan om diepe dingen of iets oppervlakkigs dat maakt niet uit, als het maar iets positiefs aan of over jezelf is bv m’n haar zat geweldig, ik heb de moed gehad tegen die of die te zeggen wat ik er van vond, ik had sjans. Ook als je er een dag doorheen zit probeer iets te vinden al is t wat kan ik toch lekker koken.. Door zo naar jezelf te kijken gaat langzaam maar zeker je kijk op jezelf veranderen en ga je de mooie dingen aan je zlef ook zien en de (nu nog) mindere dingen in een postiever daglicht bezien wat een heel goed is voor je zelfbeeld en zelfvertrouwen!

 • Avatar van Esther Potters
  Reply Esther Potters 9 april 2013 at 14:48

  Ik volg jullie op twitter en heb een tweet uitgebracht over deze winactie!
  Mijn zelfvertrouwenstip: behandel anderen zoals jezelf behandelt wilt worden,
  denk na over wat je wilt gaan zeggen en kleed je goed met kleding die bij je past
  en waar je je prettig bij voelt, dan straal je al heel wat zelfvertrouwen uit!

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 9 april 2013 at 14:18

  Nadat ik gisteren een ontzettende grote knauw heb moeten incasseren in m’n zelfvertrouwen, vind ik dat ik toch wel MOET meedoen voor dit boek… Kan alle tips op dit moment errug goed gebruiken! Het belangrijkste waar ik me nu aan vasthou (of dat in ieder geval probeer) is dat je altijd dicht bij je gevoel moet blijven….!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 april 2013 at 14:12

  Ik like & share deze leuke actie op mijn facebook en ook heb ik dit voor je getweet!
  Uit dit boek kan ik nog heel veel leren!
  Kijk in de spiegel en praat tegen jezelf, zeg dat je mooi bent waardoor jij jezelf de gelukkigste voelt en zelfvertrouwen krijgt of weer terug zal krijgen! Dit is mijn tip.

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 9 april 2013 at 14:06

  Vaak bekritiseer je jezelf onterecht. Op een manier die je alleen voor jezelf bezigt. Zou je anderen afkraken, omdat ze een keer niet uit hun woorden komen?? Nee! Daar is geen reden toe. Zou je iemand anders bekritiseren, omdat hij het moeilijk vindt om contact te leggen? Nee! Want wie heeft zelf nooit met het zweet in zijn handen gestaan bij een eerste ontmoeting?? En toch zijn dit vaak dingen die je jezelf kwalijk neemt als ze je persoonlijk overkomen. ‘Hoe kan ik nou zo stom en onhandig uit de hoek komen?’, ‘Hoe stom is dat, dat ik niet gewoon spontaan op die leuke jongen afloop?’ Nou en dat is precies waar het verkeerd gaat. We zijn te hard in oordelen naar onszelf, dus een beetje milder naar jezelf zou al een flinke stap in de goede richting zijn. Oordeel niet anders over je eigen handelen dan over het handelen van anderen. Helpt echt! Ben een beetje lief voor jezelf en niks is ‘fout’ als je keuzes maakt met de goede intenties.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.