Beauty

Xerjoff Join The Club | Kind of Blue

16 april 2013

xerjoff-jtc-join-the-club-kind-of-blue-1
Alweer even geleden was ik aanwezig bij de lancering van de nieuwe Join The Club parfumcollectie van Italiaans parfumhuis Xerjoff. Als parfumliefhebber kan ik je vertellen dat ik hier gigantisch naar uitkeek! De presentatie vond plaats op een prachtige locatie die heel excentriek was aangekleed, wellicht geven de serveersters met vogelkooien om hun hoofd een klein idee van de sfeer… Deze nieuwe parfumcollectie bestaat uit 10 eau de parfums die een ode brengen aan een club (golf, zeilen, theater, meditatie, mode, sigaren, jazz, dichtkunst, reizen en polo) en zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Alle geuren zijn uitgebracht in een prachtige verpakking en zijn gebotteld in een blauwe flacon van kristallijn. Mijn favoriet is Kind of Blue (jazz club).
xerjoff-jtc-join-the-club-kind-of-blue-2
Kind of Blue is een zwaardere, poederige geur vol verrassende elementen en lijkt geen 2 keer hetzelfde te ruiken als ik hem draag. Heel bijzonder! De geur is warm, iets zoet, kruidig en sensueel en doet wat retro aan. Als ik denk aan een jazzclub uit de jaren ’20 met een rijke aankleding, saxofoons, tapdansers en een stijlvolle zangeres… Ja, dan klopt dat plaatje wel.

De geurnoten worden bij deze collectie van Xerjoff niet prijsgegeven omdat ze vanuit een principe werken dat geur is gekoppeld aan emotie en je je mee moet laten leiden door wat een geur voor jou persoonlijk brengt, zonder daarbij enkel aan bepaalde geurnoten te denken. Een bijzondere insteek, maar ergens begrijp ik het ook wel. Als je bijvoorbeeld naar een schilderij kijkt, dan kijk je ook naar het geheel (en krijg je er een bepaalde gedachte en/of emotie bij) en vraag je niet aan de schilder welke precieze kleuren hij heeft gebruikt…

Join the Club is alweer de 7e collectie van oprichter en parfumeur Sergio Momo van parfumhuis Xerjoff in Turijn. “Wij lanceren een nieuw concept, een volledige andere kijk op parfum. Wij laten de traditionele keuze van dames en mannengeuren los. Iedereen is vrij om het parfum te kiezen dat bij hem of haar past. Geen grenzen en geen regels, bij het kiezen telt alleen de emotie.”

Deze nieuwe parfumcollectie is verkrijgbaar bij exclusieve parfumerieën en via de Nederlandse distributeur Aafkes.nl, er zit 50ml eau de parfum in een flacon en deze kost €135,00. Bij elk Join the Club parfum krijg je een kaartje met een persoonlijke code waarmee je op het internet toegang krijgt tot een eigen members club rondom het thema van de gekozen geur.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 17 april 2013 at 12:37

  Lijkt me een bijzondere parfum, ik houd wel van zware geuren, ben erg benieuwd hiernaar :-)

  (hihi die vogelkooien deden’m wel :D)

  liefs

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 17 april 2013 at 11:55

  Wat een mooie flacon, de geur is alleen (denk ik) te zwaar voor mij, ik houd meestal van wat lichtere en frisse luchtjes. Wel apart inderdaad dat ze geen geurnoten vrijgeven haha, maar ergens ook wel logisch.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 17 april 2013 at 10:59

  Wat leuk, een heel nieuw concept! Je omschrijft de geur heel poetisch, ben erg benieuwd geworden. Kom binnenkort aan je snuffelen ^^

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 16 april 2013 at 20:50

  Heel mooi flesje, ben benieuwd naar de geur!

  Liefs

  xoxo

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 16 april 2013 at 20:22

  oh nu ben ik echt super nieuwsgierig naar de geur!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 16 april 2013 at 14:35

  Oh klinkt echt heel apart, weet niet of het mijn ding is haha. Maar ben wel heel benieuwd geworden, binnenkort maar ergens eens ruiken!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 16 april 2013 at 14:35

  gorgeous flesje :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.