Beauty Eten & drinken

Beauty food | Hyaluronzuur als voedingssupplement

8 mei 2013

Matis Paris matiskin 3.0
Toen ik op de Beauty Brands United (een evenement voor de Nederlandse beautypers) kennis maakte met Matiskin 3.0 van Matis Paris was ik direct heel nieuwsgierig. Een kuurproduct waarvan je 14 dagen lang achter elkaar de inhoud van één ampul in een glas met water inneemt en wat vervolgens zal helpen om de effecten van huidveroudering te verminderen, de helderheid van de huid zal verbeteren, de huid helpt te voeden en te revitaliseren, een egale en zijdezachte gelaatskleur zal geven en helpt bij het behouden van een jeugdige huid. Een boel beloftes in 1 product. Ik heb de volledige kuur van 14 dagen uitgeprobeerd en wil mijn bevindingen graag met jullie delen.

De inhoud van 1 ampul bestaat uit een mix van gezuiverd water, biologische agavesiroop, geconcentreerd granaatappelsap, geconcentreerd frambozensap, bosbessensap, rozensmaakstof en 60mg hyaluronzuur. In een verpakking zitten 14 ampullen waarvan je er 14 dagen lang 1 leegt in een glaasje water en inneemt. Het is een kuurproduct wat je volgens de verpakking het beste zo’n 3 keer per jaar kan herhalen.

Matis Paris matiskin 3.0
Hyaluronzuur zit van nature in ons lichaam en kan 1.000 keer zijn gewicht opnemen in water, hierdoor zorgt het voor elasticiteit en hydratatie van de huid. Door deze Matiskin 3.0 kuur wordt het vochtgehalte van de huid weer aangevuld en het verouderingsproces vertraagd. Het effect van de behandeling houdt in totaal zo’n 5 weken aan (dit werkt dus nog 3 weken door na afloop van de kuur).

De smaak van een ampul opgelost in een glaasje water is die van een te sterk aangelengde roosvicee, goed te doen dus. Tijdens de gehele kuur, waarmee ik begon nadat ik terugkwam uit Egypte, had ik niet echt het idee dat het iets voor mijn huid deed behalve dan dat mijn zonneallergie wel heel snel leek weg te trekken (of dat met deze kuur te maken kan hebben weet ik niet zeker, maar het viel mij wel op). Het grote verschil lijkt wel nu ik enkele weken na de kuur verder ben. Mijn huid wordt ineens weer een stuk droger terwijl ik voor de rest weinig heb veranderd aan de verzorgingsroutine voor mijn lichaam. Dit is echt heel erg gek. Alsof mijn huid de extra hyaluronzuur goed kon gebruiken en nu weer moet wennen aan het ‘met minder doen’?

Nu ben ik dus benieuwd of het toeval is, of dat mijn huid dus echt een ruime maand minder droog is geweest door deze kuur, dat ik besloten heb de kuur later dit jaar nog eens te gaan proberen. Wellicht dat na vaker gebruik in een jaar het effect ook langer aanhoudt? Leuk experiment! Eén nadeel: een kuurtje van 14 ampullen kost €86,50..

Spreekt een product als dit jou persoonlijk aan? Geloof je dat een voedingssupplement echt iets kan veranderen aan je huid?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 mei 2013 at 20:28

  Oeps woordje vergeten. Het moet zijn….de prijs maakt het eigenlijk onmogelijke om het te proberen, maar dat zou ik wel heel graag willen. Maat soms kan iets gewoon niet. Vind dit erg interessant.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 mei 2013 at 20:25

  Die prijs maakt het eigenlijk om te proberen, maar dat zou ik wel heel graag willen, maar soms kan iets gewoon. Iet. Wel erg interessant.

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 8 mei 2013 at 11:33

  jammer dat het zo duur is

 • Avatar van Janneke
  Reply Janneke 8 mei 2013 at 08:29

  Oei duur! Maar wel een leuk experimentje :)

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 8 mei 2013 at 08:19

  ik ben heel benieuwd of het nou aan de ampullen lag… Ik vind de prijs ook nog wel meevallen voor een kuurtje. Vaak zie je ze duurder voorbij komen

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 8 mei 2013 at 00:18

  Oei, de prijs gooit voor mij meteen roet in het eten!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.