Beauty

Beauty ingrediënten | African black soap & kokosolie

20 mei 2013

beautydrogist-1
Vandaag wil ik graag twee bijzondere beauty ingrediënten aan jullie voorstellen, namelijk African Black Soap en Kokosolie. Ze klinken wellicht bekend in de oren, maar het zijn echt wonderlijke producten die veel goeds kunnen doen voor je huid (en haar!). Vandaar dat ik er graag iets meer over wil vertellen en hierbij gelijk een webshop met jullie wil delen waar je terecht kan voor deze en andere pure producten. 

African Black Soap
Dit is een bekend beautyproduct, maar toch hoor je er niet al teveel over. Voor mij persoonlijk is het niet aan te raden om te gebruiken, aangezien ik een droge en gevoeligere huid heb, maar als je een vettere en onzuivere huid hebt dan is dit een perfect product voor jou. Het vermindert namelijk acné. onzuiverheden, rimpels en huiduitslag en heeft sterk hydraterende eigenschappen waardoor de huid niet uitdroogt. Je kan hem gebruiken voor je lichaam, gezicht en zelfs je haar. Het kan aan het begin even wennen zijn om te gaan gebruiken en je huid kan er eerst wat droog en trekkerig van worden, bouw het gebruik dus langzaam op en je zal merken dat je huid er na enkele keren gebruik juist zachter van zal worden.

Deze authentieke zeep bevat verder pure sheaboter, palmolie en cacaoboter. De loog die wordt gebruikt is gemaakt van de as van cacaoschillen en de zwarte kleur van de zeep komt dus als resultaat van het verzepingsproces naar boven. Er worden geen kleurstoffen aan toegevoegd om de zeep zo donker te krijgen.

beautydrogist-2

Kokosolie
Ook kokosolie is een geweldig product wat je voor veel verschillende doeleinden kan gebruiken. Het beschermt de huid tegen uitdroging en invloeden van buitenaf, helpt bij het verminderen van een droge huid, heeft een peelende werking en is goed voor de pH-balans van de huid. Daarnaast heeft het ook een antimicrobiële, schimmeldodende en ontstekingsremmende werking.

Je kan pure kokosolie gebruiken om enkel heel droge plekjes mee in te smeren, maar je kan het ook als haarmasker gebruiken en je kan er zelfs je eten in bakken. Door de hele kleine moleculen is het in staat diep in de huid en haarvezel door te dringen en het laat een beschermlaagje achter op de huid. Kokosolie is een vast product maar smelt door je lichaamstemperatuur waardoor het gemakkelijk te gebruiken is.

beautydrogist-3

Naast bovenstaande producten kan je bij De Beautydrogist ook terecht voor pure oliën en boters, natuurlijke haarverf, minerale make-up van merken als Love The Planet, Khadi, Eliah Sahil, Konjac, Sante, Lavera, Lovea Bio, Collines de Provence, Benecos en Akamuti.

Beautydrogist is een webwinkel vol met natuurlijke en biologische cosmeticaproducten en is ontstaan vanuit een eigen behoefte naar betere en betaalbare cosmetica. Ze proberen zo ‘schoon’ mogelijke producten in het assortiment op te nemen, zonder toevoegingen van parabenen, SLS en kunstmatige geur- en kleurstoffen die niet op dieren zijn getest. Bij Beautydrogist.nl kan je betalen via bankoverschrijving, iDeal en PayPal, de verzendkosten bedragen maximaal €4,95 en je hebt je bestelling binnen enkele werkdagen in huis.

Heb jij ervaring met het gebruiken van African Black Soap en/of Kokosolie als beautyproduct?

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sophia
  Reply Sophia 14 juni 2014 at 11:32

  Leuk! African black soap gebruik ik zelf ook en kokosolie ga ik ook zeker een keer proberen. Ik heb alleen een vloeibare zeep fles met de afrikaanse zwarte zeep van het merk morrocan natural te koop bij http://www.weallloveit.nl. Hier bij zit ook de geur van lemongrass vind ik net wat fijner in gebruik

 • Avatar van Asmae
  Reply Asmae 21 mei 2013 at 22:08

  Ik neem even een kijkje in de webshop. Ik vindt pure producten zo fijn!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 21 mei 2013 at 11:07

  Ik kende de producten nog niet (goed) maar vind het wel heel interessant. Ik ga ook zeker de beautydrogist onthouden want ik ben ook vaak op zoek naar betaalbare en goede cosmetica. Thanks voor de tip!

 • Avatar van Xan
  Reply Xan 20 mei 2013 at 23:47

  Ik gebruik ze allebei. Ik vind black soap echt geweldig. Ik was zelfs mijn make up ermee weg. En ja, alles verdwijnt. Ik heb idd minder last van een onzuivere huid. Maar je moet de zeep wel regelmatig gebruiken wil je dit behouden. Kokosolie gebruik ik als ik mijn haar een oliebehandeling geef. Ook geweldig, werkt idd verzorgend.
  Love

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 20 mei 2013 at 22:08

  Al veel goede dingen over gehoord maar heb eigenlijk nog nooit 100% pure kokosnoot olie geprobeerd:p

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 20 mei 2013 at 21:36

  i love kokos olie ik gebruik het eigenlijk te weinig!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 20 mei 2013 at 21:29

  Zwarte zeep ken ik niet, lijkt me ook een fijn product. Kokosolie ken ik wel en daar ben ik groot fan van. Ik gebruik het als haarmasker enzo, vind het een super fijn product.

 • Avatar van chloesterk
  Reply chloesterk 20 mei 2013 at 20:03

  Ik vind het heerlijk,vooral de geur alleen al!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 20 mei 2013 at 16:31

  Ik probeer er op te letten meer natuurlijke producten te gebruiken, dit is toch het fijnste voor je huid. Ik vind kokos echt heerlijk ruiken!

 • Avatar van Nina
  Reply Nina 20 mei 2013 at 16:28

  Ik gebruik kokosolie voor mn haar als masker. Voor het wassen laat ik het een halfuur in de punten intrekken. Ik heb het wel eens in mn hele haar gedaan maar het wordt toch snel vettig naar mijn idee, dus alleen de punten is voor mij voldoende.
  Black soap klinkt wel heel interessant, mijn huid neigt naar vettig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 mei 2013 at 21:57

   Ik kan het zelf inderdaad ook alleen meer zo vanaf halverwege mijn haar gebruiken, anders wordt het al snel te slapjes. Maar het is echt een oppepper voor droge puntjes, love it!

 • Avatar van beautybyts
  Reply beautybyts 20 mei 2013 at 16:02

  Ik gebruik kokosolie voor m’n haar, echt geweldig!!!!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 20 mei 2013 at 15:50

  Kokosolie heb ik wel geprobeerd, ik heb hier nog een grote pot staan haha. Is inderdaad heel fijn als haarmasker!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 20 mei 2013 at 14:43

  Jammer dat de african black soap niet geschikt is voor een droge en gevoelige huid, heb dat namelijk maar ook veel onzuiverheden, was anders wel het proberen waard geweest!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 mei 2013 at 21:58

   Je leest er heel wisselende ervaringen mee. De ene droge/gevoelige huid met onzuiverheden kan het alsnog goed verdragen, de andere kan er echt niet tegen en krijgt er een te trekkerige huid van. Wie weet kan je eens ergens een proefje verkrijgen?

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 20 mei 2013 at 14:35

  Ik gebruik regelmatig kokosolie als haarmasker en inderdaad voor droge plekjes. Vind het erg fijn want het is makkelijk te krijgen, betaalbaar en een natuurlijk product :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 20 mei 2013 at 14:20

  ik heb het beide nog nooit geprobeerd XD

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.