Media

Boektip! | Cynthia Schultz – Beauty

7 mei 2013

Cynthia Schultz Beauty boek
De eerste Nederlandse beautyblogger met een eigen boek is een feit: Cynthia Schultz, beter bekend als Miss Lipgloss, lanceerde begin vorige maand haar boek Beauty. Cynthia begon als 16-jarige met haar blog en inmiddels is deze uitgegroeid tot een bekende naam in de Nederlandse beautywereld. Naast haar blog heeft ze een beautywebwinkel, een pagina in de CosmoGIRL!, geeft ze social/online media presentaties en is ze vaste beautydeskundige bij RTL Koffietijd.

Cynthia Schultz Beauty boek
In het boek Beauty vertelt Cynthia meer over haarzelf, de start van haar blog en de Nederlandse beautywereld, maar het boek staat vooral vol met beautytips. Van een goede basis met primer, foundation en poeder tot aan hoe je het mooist je wenkbrauwen bij kan werken en een verleidelijke oogopslag kan creëeren. Daarnaast is er ook informatie in te vinden over beautytools en geeft ze verschillende tips op het gebied van make-up voor onderweg, hoe je er met warm weer ook op je best kan uitzien, bruidsmake-up, beautyshoppen en hoe je beautyblunders zoals panda-ogen en spinnenpoten kan voorkomen.

Beauty van Cynthia Schultz telt 244 pagina’s, is uitgegeven in een handzame paperback met een formaat van 20 x 15cm, uitgegeven door Bertram + de Leeuw, ISBN 9789461561169 en is verkrijgbaar voor €14,95.

Ik vond zelf het stuk over de start van Cynthia’s blog en het ‘kijkje achter de schermen’ het leukste deel, omdat de rest voor mij gewoonweg weinig nieuws brengt. Ik denk dat dit boek wel enorm leuk is voor jonge meiden (dochters, zusjes, nichtjes, buurmeisjes..) die net met make-up beginnen te experimenteren. Er staan namelijk veel tips in waarvan ik me kan indenken dat het voor deze doelgroep erg handig zou zijn en hiervoor ook een leuk naslagwerk zal maken.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 15 mei 2013 at 14:25

  Wat lief dat je toch even een collega-blogster in the spotlight zet Dees! <3 Wat een prestatie ook hé? Dat doe Cynthia bij lange na niet na! Ik heb het boek zelf alleen vluchtig doorgebladerd en ben wel nog van plan het te kopen, maar ik denk dat ik me wat betreft de inhoud – zover ik het nu gezien heb – bij jou kan aansluiten. De meeste tips sluiten het best aan bij een jong publiek met nog relatief gezien weinig kennis van beauty, maarrrr dat sluit niet aan dat wij bloggers kunnen genieten van het kijkje achter de schermen! ;D

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 9 mei 2013 at 16:15

  Ik zou waarschijnlijk dezelfde stukken interessant vinden als jij, de achtergrond van het bloggen en de persoonlijke stukken. Leuk dat een recensie over het boek hebt geschreven!

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 8 mei 2013 at 10:47

  Ik heb het boek ook en ben er enorm blij mee

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 8 mei 2013 at 10:33

  Ik heb hem ook! Alleen ligt hij in de kast, ingepakt en wel, en geven de kids het Zondag met Moederdag..

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 7 mei 2013 at 22:46

  leuk dat je hem hebt gelezen, ik ben ook wel nieuwsgierig

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 7 mei 2013 at 20:09

  Ik heb een paar keer met het boek in mijn handen gestaan, maar toch nog steeds niet gekocht. Geen idee eigenlijk waarom want het lijkt me best interessant. Leest het vlot?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 mei 2013 at 09:34

   Ja, het boek leest heel erg vlot door. Het is ‘jong’ geschreven :)

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 7 mei 2013 at 19:50

  Ik heb het boek pas gekocht en vond het leuk geschreven. Precies zoals ze is, met haar termen als ‘onwijs leuk’ enzo. Ik vind het succesverhaal erachter ook zo leuk en ik gun het haar van harte. Wanneer ga jij een boek schrijven? :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 mei 2013 at 09:34

   Haha, gekkie! Nee, een boek schrijven is (nog) niks voor mij ;)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 7 mei 2013 at 19:27

  ik hoor er veel goeds over :D

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 7 mei 2013 at 17:02

  Ik heb het boek ook, vind dat ze het erg fijn geschreven heeft. Inderdaad erg leuk voor de beginnende make-up gebruik(st)er.

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 7 mei 2013 at 17:00

  Ik vond ook vooral de persoonlijke stukken het mooist, omdat er veel gevoel in zit en je zo meer een beeld krijgt van wie Cynthia nou echt is en wat ze werkelijk heeft gedaan om haar blog zo succesvol te maken. Heel leuk boek vind ik het :)

 • Avatar van Cornelia
  Reply Cornelia 7 mei 2013 at 16:31

  Lijkt me een leuk boek, ik kende haar website zelf sowieso al.
  Ik ga alleen het boek nog niet aanschaffen want ik heb een boek voor mijn verjaardag gehad, van Lauren Conrad Beauty dus die wil ik eerst nog even rustig lezen (nog niet aan toe gekomen wegens drukte hihi) Dus hopelijk blijft het voorlopig mooi weer dan ga ik die even rustig lezen in de tuin!

  Misschien als ik dat boek uit heb dat ik die van Cynthia ga kopen :) Hij leek me erg leuk!

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 7 mei 2013 at 16:23

  Ik zeg heel eerlijk dat ik Cynthia nooit echt leuk heb gevonden… Weet niet waarom? Ik vind het wel tof voor haar dat ze zoveel succes heeft :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 7 mei 2013 at 16:14

  Ik ben het met je eens, dat over de start van haar blog is leuk, maar verder niks nieuws (voor oude vrouwen als wij :p).

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 7 mei 2013 at 16:06

  Leuk! Het lijkt me ook een heel leuk boek, maar ik ben bang dat ik er al veel instaat wat ik al weet en het dus alleen koop voor het persoonlijke deel. En dat is maar zo’n klein deel van het boek dat ik het helaas niet waard vind!

 • Avatar van Edith
  Reply Edith 7 mei 2013 at 15:06

  Lijkt me een heel leuk boek, ik ga hem vragen voor mijn verjaardag.

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 7 mei 2013 at 15:05

  Dit lijkt me echt een tof boek! Ik ga hem binnenkort ook maar eens aanschaffen :)

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 7 mei 2013 at 14:58

  Leuk om te lezen! Ik denk ook dat er weinig nieuws voor mij in zal staan, dus heb het nog niet gekocht. Maar wie weet ooit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.