Media

Boektip! | De Avalon trilogie van Indigo Bloome

22 mei 2013

indigo-bloome-avalon-trilogie-speel-voel-kom-met-mij-1
Na de 50 tinten boeken leek het in schrijversland wel helemaal een nieuwe trend te worden: er kwamen meer en meer erotische boeken voor vrouwen uit. Zo ook de Avalon trilogie van Indigo Bloome. Na de 50 tinten.. boeken kon ik het dan ook niet laten om ook deze boeken te gaan lezen. Ok, ok. Laten we er geen doekjes om winden: je leest deze boeken niet voor een geweldig literair hoogstandje, maar wel als je niet vies bent van een beetje seksuele spanning en een leuk verhaal hieromheen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker verder voor meer informatie over deze 3 boeken.

indigo-bloome-avalon-trilogie-speel-voel-kom-met-mij-2
“Dit is het spel: je ziet niets, je vraagt niets. 48 uur lang ben je van mij.”

Speel met mij ISBN 9789401600170
Dokter Alexandra Blake – getrouwd, twee kinderen en een heel leuke baan als onderzoeker – loopt haar oude vlam Jeremy Quinn tegen het lijf op een congres in Sydney. Gevaarlijk èn aantrekkelijk, want ze delen spannende herinneringen aan een turbulente tijd. De nog even onweerstaanbare Jeremy verleidt haar na een glas champagne in zijn penthouse suite tot een gewaagd, psychologisch en lichamelijk spel waarin ze zich helemaal aan hem overgeeft. De keurige Alexandra belandt in een wereld die extremer en gevaarlijker is dan zij ooit had kunnen vermoeden.

indigo-bloome-avalon-trilogie-speel-voel-kom-met-mij-3
“Ze gaf zich al fysiek. En nu wil hij meer…”

Voel met mij ISBN 9789401600460
Psychologe Alexandra Blake is door haar oude vlam Jeremy Quinn in seksuele zin wakker gekust. Tot het uiterste is zij verleid en haar leven lijkt ongewoon goed. Maar dan wordt ze op verdacht professionele wijze ontvoerd en speelt ze ineens de hoofdrol in een gevaarlijk spel: want haar ontvoerders zijn van plan de donkerste enigma’s van de vrouwelijke seksualiteit te ontdekken. Ze kan niet ontsnappen, maar weer ook niet of de dat wil. Hoe ver gaat Alexandra om haar nieuwsgierigheid te bevredigen? Gaat dit spel te ver, of is de hoofdprijs het spelen waard? Voel met mij is een ontdekkingsreis langs vertrouwen, verraad, verlangen en risico.. en wat dat laatste kan opleveren.

indigo-bloome-avalon-trilogie-speel-voel-kom-met-mij-4
“De sleutel tot opwinding heeft ze. Maar zal ze zich bevrijden?”

Kom met mij ISBN 9789401600767
Alexandra keert met gemengde gevoelens terug naar haar alledaagse leven nadat ze werd ontvoerd en de hoofdrol speelde in een bijzonder en opwindend experiment. Ze is nu vrij, maar haar gevoelens van opwinding maken plaats voor angst, niet in de laatste plaats doordat haar minnaar Jeremy Quinn nog wanhopig zoekt naar kennis die Alexandra heeft.. Ze moet zich verzoenen met beslissingen die ze tijdens haar gevangenschap heeft genomen en accepteren dat deze haar toekomst bepalen. Op zoek naar antwoorden gaat ze op reis en leert ze over lang vergeten en uiterst spannende rituelen. Zal Alexandra de ware betekenis van vrijheid nog leren? En zal ze nu eindelijk de rol omarmen die ze is voorbestemd te spelen?

Ik vond het verhaal wat zich afspeelt buiten de seks om in alle drie de boeken verrassend ‘vasthoudend’, zodat je na een seksscène toch ook weer benieuwd bent naar hoe het verhaal eromheen verder zal gaan. Het is een spannende boekenreeks met een niet-zo-standaard verhaal en door de flashbacks die erin voorkomen naar het verleden van de hoofdrolspelers lijkt het net alsof je in een serie bent belandt. Ook zijn de seksscènes in deze boeken niet zo’n routineklus als wat ik in 50 tinten wel vaak vond, er zit veel afwisseling in en dat maakt deze Avalon trilogie ook op dat punt een aanrader.

De Avalon trilogie van Indigo Bloome is uitgegeven door Xander Uitgevers en is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €9,95 per deel.

Ben jij iemand die erotische boeken leest zoals 50 tinten grijs? Spreekt deze trilogie jou aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Dirkje
  Reply Dirkje 9 september 2013 at 21:45

  Dank je wel voor de bespreking van deze boeken, je hebt in ieder geval mijn interesse gewekt . Vooral het feit dat ze, volgens jou, niet echt voldoen aan het “standaardmodel” voor erotische boeken heeft er voor gezorgd dat ik ze sowieso heb gedownload. Nogmaals bedankt, als het leuk mocht zijn voor andere lezers hier, wil ik graag mijn “leeservaring” betreffende de boeken van Indigo Bloome hier delen. Mijn eigen favorieten in het erotische genre zijn: Delilah Fawkes of bijvoorbeeld Eliza Gayle, Maya Banks en Erika Masten. Ach er zijn er natuurlijk nog veel meer, teveel om op te noemen. Nogmaals bedankt.

 • Avatar van Joanydvv
  Reply Joanydvv 27 mei 2013 at 21:52

  Ik heb het eerste deel van de 50 Tinten Grijs trilogie wel gelezen, vooral omdat ik dacht dat ik als boekblogger een boek wat zo verschrikkelijk werd gehypet niet aan me voorbij kon laten gaan. Hoewel ik me door deel één heb geworsteld ben ik niet van plan de rest te lezen.
  Wanneer erotische boeken goed zijn geschreven en niet puur om seks gaan vind ik het af en toe wel leuk om te lezen tussendoor. Mijn favoriete ‘Steamy’ zoals het genre volgens mij wordt genoemd is toch wel Prachtige Rampspoed van Jamie McGuire, niet echt erotisch maar wel heel erg spannend :)

 • Avatar van Xan
  Reply Xan 22 mei 2013 at 23:44

  Lijkt een spannend verhaal. Alleen ben ik niet zo van de boeken waarin veel flashbacks in voorkomen. :( Ik heb 50 tinten ook nog niet gelezen. Ik twijfel of ik moet beginnen of gewoon op de film moet wachten. Lekker makkelijk.
  Love,

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 mei 2013 at 19:37

  Klinkt zeer mooi en spannend…..

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 22 mei 2013 at 19:32

  zou ik wel willen lezen!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 22 mei 2013 at 17:42

  Deze boeken klinken al een heel stuk beter dan 50 shades, die ik opzich wel vermakelijk vond maar waar inderdaad vaak dingen in herhaald werden. Ik ga het in ieder geval eens uitproberen!

 • Avatar van jasmine
  Reply jasmine 22 mei 2013 at 15:29

  De zogeheten ‘smut’boekjes, zijn er echt al jaaaaaaaren hoor. En dan heb ik het nog niet eens over de albekende bouquetreeksboekjes die voor een euro bij de witte boekenmarkt liggen, hahaha. Maar pas sinds 50shades is gehyped(nog steeds geen idee waarom trouwens, zo goed was hij als (gratis)twilightfanfic al niet), hebben andere mensen het pas ontdekt. Nu is het blijkbaar ineens iets wat interessant is in plaats van iets waar mensen moeilijk over doen. ;)

  Ik lees zelf al jaren smut, er zit ongelofelijk veel troep tussen, maar ook ontzettend veel schrijftalent. Ik lees ze niet zozeer voor de smut, maar heb er echt zo’n hekel aan als een relatie tot stand komt in een verhaal en dan de rest wordt weggelaten, we zijn geen kleuters meer, toch?
  Zelf lees ik het liefste fantasy smut, dus met weerwolven, vampieren, shapeshifters, ga zo maar door.
  Voor de geinteresseerden: Anita Blake, Black Dagger Brotherhood, Dark Hunters, Immortals After Dark, etc.

  Zelf heb ik echt niets met het hele S/M gebeuren en al helemaal niet als t ook nog eens slecht wordt weergegeven zoals in 50shades. Maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak :)

 • Avatar van Amy
  Reply Amy 22 mei 2013 at 15:14

  Ik ben echt gek op dit soort boeken. Ik ben nu bezig aan de boeken van Sylvia Day en die vind ik nogal lijken op de 50 shades trilogy. Deze lijkt me dus een pak beter!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 22 mei 2013 at 14:35

  hmm, ik weet nooit zo goed of ik nou nieuwsgierig ben naar deze boeken of dat ik het toch niks vind haha

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 22 mei 2013 at 14:33

  Hmm ik dacht na 50 tinten dat het allemaal na-apers waren.. maar op zich klinkt het verhaal best spannend.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 22 mei 2013 at 14:29

  Ik heb de 50 tinten boeken zelf niet gelezen, maar kan me wel goed voorstellen dat het zo populair is ^_^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.