Beauty

Duo Review | The Body Shop Brazil Nut

13 mei 2013

the-body-shop-brazil-nut-1
The Body Shop Brazil Nut is terug van weggeweest en compleet vernieuwd. De geliefde lijn van vele fans is terug in het assortiment en is uitgebreid met een Beautifying Oil. Vandaag wil ik jullie graag enkele producten uit deze verzorgende lijn laten zien en wat meer vertellen over de achtergrond van de Brazil Nut (de paranoot) en de herkomst van dit Community Fair Trade product. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en reviews.

the-body-shop-brazil-nut-8
De paranoot komt uit het regenwoud in Peru waar de notenverzamelaars de noten rapen nadat deze van zo’n 50 meter hoogte uit de bomen zijn komen vallen. De paranoot zit bomvol antioxidanten, heeft een verzachtende en verzorgende werking op de huid en zorgt ervoor dat vocht wordt ingesloten in de huid en droogte geen kans krijgt. De duurzaam geoogste Community Fair Trade paranotenolie van The Body Shop draagt bij aan het behouden van meer dan 3.000 hectaren van het regenwoud in Peru en er wordt voorzien in het levensonderhoud van vele notenverzamelaars en notenkrakers.

the-body-shop-brazil-nut-2 the-body-shop-brazil-nut-3
Brazil Nut soap 100g, €3,50
Ik zou deze zeep met mijn droge huid niet aanraden om mee te douchen, omdat deze mijn huid iets uitdroogt, maar ik vind deze zeep wel heel erg prettig om te gebruiken als handzeep naast de wasbak in de keuken of op het toilet. Hij schuimt lekker!

Brazil Nut eau de toilette 30ml, €14,00
De geur van deze eau de toilette, en de gehele lijn, is te herkennen als de geur van caramel. En ik weet niet wat het is: maar ik vind de geur èn smaak van caramel echt verschrikkelijk. Ik heb de geur wel een dagje gedragen om te testen, maar het is echt niet ‘mijn ding’. De geur blijft zo’n 4 uurtjes op de huid ruiken, een paar keer bijsprayen gedurende de dag is dus wel aan te raden als je er de hele dag naar wil ruiken.

the-body-shop-brazil-nut-4 the-body-shop-brazil-nut-5
Brazil Nut beautifying oil 100ml, €10,00
Oh, wat vind ik het toch jammer dat ik de geur van deze lijn absoluut niet lekker vind, want het product zelf vind ik heerlijk! Deze droge olie trekt snel in, laat een voedend laagje achter en is te gebruiken voor je lichaam maar ook in je haren om ze lekker zacht en glanzend te maken. Er zit o.a. marulanootolie, paranootolie, zoete amandelolie, kukuinootolie en zonnebloemolie in. Lekker voedend dus!

the-body-shop-brazil-nut-6 the-body-shop-brazil-nut-7
Brazil Nut body butter 200ml, €16,00
Man wat ben ik blij dat dit product een heel wat minder caramel-achtige geur heeft dan de rest van de lijn. Heerlijk! Ik ruik hier echt een wat meer romige notengeur in terug en dat vind ik persoonlijk wel aangenaam. Deze bodybutter bevat o.a. cacao boter, shea boter, perzikpitolie, sesamzaadolie en paranootolie. Een erg voedend product en hiermee perfect voor mijn droge huid. Hij smelt door de warmte van de huid en laat zich dan gemakkelijk verdelen waarna mijn huid een mooi glansje krijgt en lekker soepel aanvoelt. Perfect om na het douchen van top tot teen mee in te smeren en ’s nachts in te laten trekken. Ik word dan ’s ochtends wakker met een heerlijk zachte huid.

Geur is trouwens heel persoonlijk, ik zou dus zeker zelf even gaan ruiken want op het persevent over deze geurlijn vonden de anderen de geur juist wel erg lekker. Grappig hoe smaken kunnen verschillen! En.. het is weer Duo Review tijd! Wat betekent dat je ook op beauty en lifestyle website Pretty Happy vandaag Elly’s mening over deze producten kan lezen. Enjoy!

De complete Brazil Nut lijn van The Body Shop is vanaf vandaag verkrijgbaar en bevat naast bovenstaande producten ook nog een Brazil Nut cream scrub (€15,00) en een Brazil Nut shower cream (€6,50).

Spreekt deze Brazil Nut lijn van The Body Shop jou persoonlijk aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 19 mei 2013 at 16:01

  Lijkt mij echt heel fijn!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 13 mei 2013 at 20:28

  Dit lijkt me echt heerlijk, ik ben gek op caramel, zowel om te eten als om te ruiken . De bodybutter lijkt me echt heerlijk, snel maar eens gaan snuffelen bij de TBS :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 20:32

   Hou je me op de hoogte? Ik ben heel benieuwd wat je ervan zal vinden :) Fijne avond!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 13 mei 2013 at 19:49

  Lijken me erg fijne producten!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 13 mei 2013 at 19:05

  Zo jammer dat de geur van karamel niets voor jou is! Ik ben er zelf ook dol op, ik vind het zo’n warme, zoete geur. Ik ben in ieder geval erg benieuwd geworden naar deze lijn, als ik weer eens bij TBS ben ga ik snuffelen!

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 13 mei 2013 at 16:52

  hmm caramel vind ik zelf heeerlijk ruiken, ik ben dus erg benieuwd naar de geur!

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 13 mei 2013 at 16:51

  Ik vind de body butter zo ontzettend lekker!!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 13 mei 2013 at 12:40

  Grappig, ik ben ook niet zo’n fan van caramel in cosmetica, als het erg opvallend ernaar ruikt tenminste. Is meer iets voor in mijn koffie haha =) Geuren waar ik echt een aversie tegen heb in cosmetica zijn kokos, vanille (als het duidelijk aanwezig is) en ook wel een beetje lavendel. De laatste twee niet heel erg, maar meer als het erg duidelijk te ruiken is. En kokos, al is het maar subtiel, ik lust het niet en vind het echt ‘vies’. Gelukkig voor jou dat in de bodybutter de geur mee viel =D Ik hou van TBS producten! Heb er veel van in huis!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 13 mei 2013 at 11:49

  Ik hou ook niet zo van karamel (niet op zichzelf om te eten als als geur), maar ik ga de body butter toch eens proberen :-)

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 13 mei 2013 at 11:49

  Blehh, ik hou ook niet van een caramelgeur in huidverzorgingsproducten. Ik vind het wel lekker smaken in de koffie ofzo, maar de geur is niet iets wat ik heel de dag bij me wil dragen. De geur van noten vind ik dan wel weer lekker, maar die eet ik bijna niet.

  De brazil nut body butter wil ik misschien nog wel eens proberen :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 13 mei 2013 at 09:12

  Je zei het al meteen, de geur was niet iets voor jou. Ik vind het best lekker, maar meer geschikt voor de winter!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:14

   Het is denk ik zelf ook inderdaad meer een herfst/winter geur, maar mijn huid kan de bodybutter nu goed gebruiken :))

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 13 mei 2013 at 08:38

  Ik ben vooral erg benieuwd naar de body butter! De geur lijkt mij heerlijk!

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 13 mei 2013 at 06:33

  Klinkt best goed!

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 13 mei 2013 at 00:27

  Je hebt mij ook erg nieuwsgierig gemaakt naar de geur! Ik vind caramel heerlijk ruiken (en smaken gehehe) dus misschien is het voor mij meer weggelegd. De eau de toilette zou ik niet kopen als enige denk ik.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:14

   Als je de geur van caramel lekker vindt, dan zou ik zeker eens gaan snuffelen! :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 13 mei 2013 at 00:09

  Ik ben nu best benieuwd naar de geur!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.