Beauty

Huidtypes | De vochtarme huid

21 mei 2013

vochtarme-huid
In deze reeks gaat schoonheidsspecialiste Kyra Demmer jullie alles vertellen over bepaalde huidtypes. Wat zijn de kenmerken, waar heeft dit huidtype behoefte aan, hoe kan je deze het beste verzorgen en deelt ze ook enkele fijne tips & tricks. Vandaag is de vochtarme huid aan de beurt. Een vochtarme huid kan bij elk huidtype voorkomen. Een vette en een droge huid hebben namelijk te maken met het te veel of te weinig aanmaken van talg door je huid. Zelfs de meest vette huid met acne, kan dus ook heel erg vochtarm zijn.

Een vochtarme huid herken je aan hele fijne (droogte-)lijntjes. Je huidtype en de conditie daarvan is voor 30% erfelijk bepaald, de overige 70% wordt bepaald door je leefwijze, leefgedrag (roken, alcohol) en zongedrag. Ook het tijdstip waarop je begint met het verzorgen van je huid is hierbij van groot belang. Ik adviseer om zo jong mogelijk met goede huidverzorging te beginnen. Een goede basis qua gezichtsverzorging is:

– 2 x per dag je huid te reinigen met milde producten
– dag – en nachtcreme met veel actieve ingrediënten gebruiken. Alleen een vette balsem zonder de juiste ingrediënten heeft geen zin, dit houdt je huid alleen soepel
– 2 x per dag een speciale oogcrème met veel actieve ingrediënten gebruiken
– 1-2 x per week een zachte scrub
– nieuwe cosmetica? Zorg er dan voor dat je de producten minimaal 2 maanden gebruikt. Je huid moet de kans krijgen hier aan te wennen
– als extra kun je een vochtserum onder je dag- en/of nachtcrème gebruiken.

Zoveel mogelijk proberen te mijden
– hete douche en lang (heet) badderen
– zon
– airconditioning
– agressief reinigende producten
– te vaak scrubben.

Verzorgen alleen is niet voldoende. Naast het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten is vocht van binnenuit ook heel belangrijk. Drink minimaal 2 liter water per dag, hier valt groene thee ook onder. Drink zo min mogelijk koffie en alcohol, dit onttrekt juist vocht aan je lichaam en je huid. Het is de bedoeling dat het water dat je drinkt, wordt vastgehouden in de cellen van je huid, daarom is het ook belangrijk om gezond te eten. Cellen halen namelijk voeding uit jouw voeding. Hoe beter de celconditie, hoe beter vocht vast gehouden kan worden.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel dan kan je deze achterlaten in de comments hieronder, Kyra zal deze dan z.s.m. beantwoorden. Wil je een vrijblijvend persoonlijk online huidverzorgingsadvies? Neem dan contact op met Kyra via de link in de afbeelding hieronder.

–> Huidtypes | De droge huid
–> Huidtypes | De gecombineerde huid
–> Huidtypes | De vette huid

Kyra Demmer

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 24 mei 2013 at 08:24

  Dit zijn wel erg handige tips!

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 21 mei 2013 at 22:07

  Ik heb een vochtarme huid en lijk gewoon daardoor al ouder denk ik! Blijf maar smeren… Goede tips!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 21 mei 2013 at 20:41

  Yep, vochtarm. In het woordenboek staat achter dat woord vast mijn naam. Maar met een vette t-zone en geen droge huid (schilfertjes e.d.) krijg ik in winkels vaak het verkeerde advies. Gelukkig ken ik mijn huid inmiddels aardig goed, maar vervelend is het wel.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 mei 2013 at 07:54

   Ai, heel vervelend is dat als je je huid zelf heel goed kent ondertussen en steeds verkeerd advies krijgt, en hierdoor wellicht ook nog verkeerde producten koopt/gebruikt.. :(

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 21 mei 2013 at 15:54

  Fijn artikel met goede tips!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 21 mei 2013 at 10:51

  Thanks voor de tips! Volgens mij heb ik niet echt een vochtarme huid maar het is natuurlijk voor iedere huid belangrijk om veel water te drinken :)

 • Avatar van Helen
  Reply Helen 21 mei 2013 at 08:57

  Bedankt voor dit artikel, ik heb ook een vochtarme huid en kan deze tips heel goed gebruiken.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 21 mei 2013 at 07:59

  Interessant om te lezen! Ik heb zelf een vette huid, maar soms heb ik het idee dat mijn voorhoofd wel vochtarm is. Een serum kan sowieso geen kwaad en is altijd fijn om mee te smeren :)

 • Avatar van Lindy
  Reply Lindy 21 mei 2013 at 02:57

  Ik weet dus echt nog steeds niet wat voor huidtype ik heb… De ene keer denk ik droog, dan denk ik weer vettig, dan weer gevoelig… Ik weet het gewoon niet! Ik moet nodig eens naar een huidspecialist denk ik.

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 21 mei 2013 at 10:36

   Hallo Lindy,

   De conclusie die je trekt kan heel goed juist zijn. Een vette huid is namelijk ook vaak vochtarm en kan daarbij zelfs ook nog gevoelig zijn.

   Belangrijk is dat je milde producten gebruik voor de vette huid, die ook een vochtherstellende werking heeft.
   Ik hoop dat je zo een betere keuze kan maken voor de juiste producten voor je huid.

   Groetjes, Kyra
   http://www.belissima.nl

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.