Beauty

Lush skincare voor een droge en gevoelige huid

1 mei 2013

Lush skincare voor een droge en gevoelige huid
Na een zeer uitgebreid en persoonlijk adviesgesprek met Lush kreeg ik een reeks van producten aangeraden die voor mijn huid perfect zouden moeten zijn. Ik heb deze producten nu ongeveer een maand gebruikt en ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen. Mijn huid heeft snel last van een trekkerig gevoel, roodheid, droogtelijntjes en velletjes en mijn huid reageert snel op temperatuur- en weersveranderingen, aanrakingen en bepaalde ingrediënten: een droge en gevoelige huid dus. Kijk mee voor meer informatie over de Lush producten die mij werden aangeraden, reviews en foto’s.
Lush skincare voor een droge en gevoelige huid
Eau Roma Water 100g, €5,55
Deze toner bevat o.a. lavendelwater en rozenwater en verfrist de huid zonder uit te drogen. Rozenwater is heel erg zacht voor de huid en lavendelwater heeft een helende werking. Ik gebruik hem zelf òf met een watje om de laatste make-up restjes te verwijderen òf ik spray hem rechtstreeks op mijn gezicht (met ogen dicht!) voor een verkoelend en verfrissend effect waarna een crème sneller intrekt. Deze lotion voelt lekker aan op de huid en ruikt ook nog eens heerlijk!

Lush skincare voor een droge en gevoelige huid Lush skincare voor een droge en gevoelige huid
Ultra Bland 45g, €10,65
Deze gezichtsreiniger bevat o.a. amandelolie, rozenwater, bijenwas en glycerine en het is de bedoeling dat je deze inmasseert op je droge gezichtshuid, waarna je met een washandje en wat lauw water al je make-up weg kan vegen, zelfs je heavy oogmake-up. Je hebt maar een klein beetje nodig per keer en het voordeel is dat mijn huid achteraf totaal niet trekkerig aanvoelt, wat met andere reinigers nog wel eens gebeurt. Het laat juist een voedend laagje achter wat ik persoonlijk heel prettig vind.

Lush skincare voor een droge en gevoelige huid Lush skincare voor een droge en gevoelige huid
The Sacred Truth 75g, €11,65
Dit verse gezichtsmasker bevat o.a. tarwekiemgras, ginseng, groene thee, honing, papaya, yoghurt, eieren, shea boter en verschillende oliën. Samen maakt het een perfect masker voor een ouder wordende huid die wel wat bescherming kan gebruiken. Uit het potje kan je zo’n 6 royale gezichtsmaskers halen. De geur is wat doordringend, maar de werking vind ik wel prettig: een fijne oppepper voor mijn huid die erna lekker rustig oogt en comfortabel aanvoelt.

Lush skincare voor een droge en gevoelige huid Lush skincare voor een droge en gevoelige huid
Cosmetic Lad 45g, €18,25
Deze crème die ik overdag gebruik wordt bij Lush verkocht als huidverzorging voor de mannen, maar de verzachtende en kalmerende werking is voor mijn huid ook erg prettig. Er zit o.a. honingwater, lavendel, aloe vera, kamille- en goudsbloemextract, amandelolie, cacao boter en shea boter in. Een combinatie die mijn huid de hele dag door lekker zacht laat aanvoelen zònder dat de huid gaat glimmen of de make-up gaat ‘glijden’. Het enige wat ik mis is een SPF, maar die zit in de make-up primer en foundation die ik gebruik.

Lush skincare voor een droge en gevoelige huid Lush skincare voor een droge en gevoelige huid
Skin’s Shangri La 45g, €47,75
Deze crème die ik ’s avonds gebruik bevat o.a. amandelolie, jojoba olie, tarwekiemgras, zeewier, aloe vera, cacao boter en kokosolie en is lekker voedend en heeft een verjongende werking op de huid. Het is een rijke crème die een laagje achterlaat op mijn huid waardoor ik hem voor s’ avonds fijn vind om te gebruiken, ik word vervolgens de volgende ochtend wakker met een lekker zachte en rustige huid.

Nu na een maand bovenstaande producten te hebben gebruikt kan ik zeggen dat mijn huid veel minder droog is en ik veel minder last heb van velletjes. Mijn huid was na de blootstelling aan de zon in Egypte zo droog en ruw en nu is mijn huid weer lekker zacht. Yay! Qua gevoeligheid reageert mijn huid er goed op en ziet deze er ook wel kalm uit, maar mijn huid reageert alsnog vrij vlot op omgevingsinvloeden.

Gebruik jij Lushproducten in je skincare routine? Wat zijn jouw toppers of waar ben je juist benieuwd naar?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 8 mei 2013 at 11:31

  Hmmm, die Eau Roma Water klinkt wel ideaal voor de zomer :-) Cosmetic Lad klinkt erg fijn, ondanks dat het mannenverzorging is (boeiend!), heeft hij wel veel fijne ingrediënten!

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 2 mei 2013 at 20:40

  Eau Roma Water is echt fantastisch! Zelf ben ik ook fan van de Gorgeous gezichtscrème.

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 1 mei 2013 at 21:19

  Ziet er goed uit en wat fijn dat je huid er zo goed op reageert. Ik gebruik de 9 to 5 cleanser om ’s avonds mijn gezicht schoon te maken en die werkt ook erg fijn.

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 1 mei 2013 at 19:08

  Ik heb geen droge huid, maar mijn zusje wel..dit overzicht is handig en komt precies op het juiste moment want dan kan ik een pakketje voor haar samenstellen als cadeautje!

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 1 mei 2013 at 18:15

  Ik ben ontzettend nieuwsgierig wat ze voor mij hebben. Ik ga volgende week heen voor een persoonlijk advies (:

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 1 mei 2013 at 17:42

  Ze zien er stuk voor stuk uit als heerlijke producten. Ik vroeg me af hoe je dit advies hebt gekregen? Heb je een afspraak gemaakt of ben je gewoon langs gegaan? Ik heb namelijk helaas nog steeds niet mijn perfecte gezichtsverzorging gevonden en ben dus nog steeds op zoek.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 mei 2013 at 08:36

   Ik heb een uitgebreid telefonisch advies gehad omdat ik mijn eigen huid goed ken, maar je kan altijd een winkel instappen en om advies vragen. Bij Lush zijn ze altijd erg vriendelijk en behulpzaam :)

   • Avatar van Natasja
    Reply Natasja 2 mei 2013 at 09:45

    Oké, dan ga ik daar vandaag zeker gebruik van maken. Bedankt voor je antwoord! Waardeer ik heel erg.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 1 mei 2013 at 11:35

  Oh fijn lijstje! Ik gebruik zelf graag de Tea Tree toner en ook de Angels On Bare Skin cleanser vind ik fijn!

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 1 mei 2013 at 10:54

  Hé ik heb toevallig nog geen één van bovenstaande Lush producten uitgeprobeerd:p Ben heel benieuwd!:D

  Liefs

  xoxo

 • Avatar van Laura Louise - Fablouise
  Reply Laura Louise - Fablouise 1 mei 2013 at 10:26

  Wat een fijn artikel. De Toner lijkt mij fijn om is te proberen, klinkt echt dat deze bij mijn huid gaat passen!

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 1 mei 2013 at 09:57

  klinkt goed!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 1 mei 2013 at 09:39

  De ultra bland lijkt wel iets voor mij !

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 1 mei 2013 at 07:51

  Ik vind de producten van Lush echt heel fijn! De producten die jij nu beschrijft zouden niet echt bij mij werken omdat ik een vette huid heb, maar wel leuk om te lezen :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 1 mei 2013 at 01:03

  Dat eau roma water lijkt me wel wat!

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 1 mei 2013 at 00:33

  Wat lijken me dat fijne producten! Ik heb gauw last van rode vlekken over mijn lichaam en dan vooral in mijn nek. Veel mensen denken dat ik stressvlekken heb. Ik denk dat het komt door overgangen van bijv. koud/warm.. Zou hier iets van kunnen helpen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 mei 2013 at 10:10

   Wellicht kan je eens langs Lush gaan voor een persoonlijk advies? :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.