Reizen & vrije tijd

Luxueus Egypte | InterContinental the Palace, Port Ghalib

30 mei 2013

port-ghalib-egypte-3
Het 5-sterren InterContinental the Palace resort in Port Ghalib staat bekend als één van de meest luxe resorts in Egypte èn in de wereld. Deze nieuwe badplaats in Marsa Alam belooft in de toekomst de meest populaire badplaats van Egypte te gaan worden en tijdens mijn verblijf hier kwam ik er achter dat je hier inderdaad àlles hebt voor een perfecte vakantie: prachtige zandstranden en koraalriffen, veel mogelijkheden qua excursies en activiteiten, leuke winkels, een bazaar, botanische tuinen, een eigen haven, een sportschool, een luxe Spa, gezellige bars en restaurants en natuurlijk ook verschillende zwembaden, speelmogelijkheden voor kinderen, animatie en entertainment.

port-ghalib-egypte-2 port-ghalib-egypte-1 port-ghalib-egypte-11 port-ghalib-egypte-9
Als je via het vliegveld van Marsa Alam vliegt (vanaf Amsterdam 5 uur vliegen), dan ben je met een shuttlebus binnen een kwartiertje in Port Ghalib, geen uren rijden meer dus nadat je geland bent maar bijna direct al kunnen genieten van het echte vakantiegevoel!

Port Ghalib ligt aan de één na grootste zoutwaterlagune ter wereld en ondanks dat het pas een paar jaar bestaat is het enorm in opkomst, en ik kan goed begrijpen waarom. Voor echt culturele activiteiten zal je het resortdorp wel moeten verlaten, maar er worden veel excursies en activiteiten aangeboden zoals bijvoorbeeld trips naar Luxor, Aswan en de Vallei der Koningen, jeepsafari’s, kamelenritjes en boottochten over de Nijl.

port-ghalib-egypte-7
port-ghalib-egypte-8
port-ghalib-egypte-4 port-ghalib-egypte-5 port-ghalib-egypte-10
Het verblijf in het InterContinental the Palace ***** in Port Ghalib was als een droom, wat een prachtig hotel op een geweldig mooie locatie ♥ We kwamen hier aan in de avond en het oogde als een Arabisch sprookje. Van het heerlijke welkomstdrankje, de fijne service, de verse snacks op de luxe kamer en het heerlijke bed.. Het was perfect! Om dan vervolgens wakker te worden met een prachtig uitzicht over het resort en de haven en in het ochtendzonnetje te genieten van een heerlijk ontbijt. Ik droom er zo weer helemaal bij weg..

Via Egypte-specialist Nile Travel zijn er verschillende mogelijkheden voor een luxe vakantie naar Port Ghalib. Je kan hier al naartoe vanaf €402,- per persoon voor 8 dagen op basis van All Inclusive (in Marina Lodge****). Het InterContinental the Palace ***** is te boeken vanaf €866,- voor 8 dagen op basis van logies & ontbijt.

Lees ook –> Well-being programma Royal Brayka Resort, Egypte

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Nathalie
    Reply Nathalie 6 juni 2013 at 20:08

    Smul, smul, smul! Ik wil graag nog eens terug naar dit mooie land.

  • Avatar van Elly
    Reply Elly 2 juni 2013 at 11:14

    Dit ziet er echt geweldig uit, ik droom helemaal weg bij het zien van de foto’s. Heerlijk!

  • Avatar van Rieneke
    Reply Rieneke 1 juni 2013 at 22:04

    Nou ja, dat is ook toevallig! Hier was ik twee weken geleden nog! Ik naturakcosmetics in het Crown Plaza (zelfde complex als het Intercontinental) en ik zwom elke dag 1 baantje à 10-15 minuten in de laguna (het zwembad van honderden meters lang :) ). Echt een heerlijke plek! Wie weet zijn we elkaar nog wel tegengekomen zonder dat we het wisten! Voor het Crown Plaza (prachtig en heel goed hotel met mooie kamers en heerlijk eten) betaalden wij trouwens ongeveer €800 all-in voor 11 dagen (excl.. duiken). Geboekt via http://www.seaseetravel.nl (duikspecialist maar je kan de reis ook zonder duiken boeken). I love Egypt!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 4 juni 2013 at 16:48

      Dat is wel heel erg toevallig zeg! Ik heb er echt genoten, het was er zo ontiegelijk prachtig ♥

  • Avatar van Yasmin
    Reply Yasmin 30 mei 2013 at 20:05

    O wat ziet dat er heerlijk uit! Nile Travel is een fijne organisatie daar hebben wij (inmiddels wel al paar jaar geleden alweer) ook onze reis geboekt.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 4 juni 2013 at 16:54

      Wat leuk dat jullie daar ook zo’n positieve ervaring mee hebben gehad! Vond je Egypte zelf ook voor herhaling vatbaar?

  • Avatar van ValleyDoll
    Reply ValleyDoll 30 mei 2013 at 17:43

    Oh wauw, prachtig hotel ! Zou graag eens naar Egypte gaan, mss volgend jaar :-) !

  • Avatar van Kimberley
    Reply Kimberley 30 mei 2013 at 13:38

    Wauw, dat ziet er echt uit als een droom…. Ik ben naar Hugharda en Sharm el Sheikh op vakantie geweest en vind Egypte echt een ideaal vakantieland :)

  • Avatar van Merin Veronique
    Reply Merin Veronique 30 mei 2013 at 13:24

    WOW wat mooi, ik ben nog een beetje inspiratie aan het opdoen voor de zomervakantie, maar dit ziet er ook zeker goed uit!

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 30 mei 2013 at 12:54

    Klinkt als een heerlijke, geweldige vakantie zo!

  • Avatar van Faat
    Reply Faat 30 mei 2013 at 10:17

    Nou dat ziet er prachtig uit!

  • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 30 mei 2013 at 09:11

    Dat ziet er idd als een sprookje uit!
    Wowwww!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.