Reizen & vrije tijd

Mijn top 5 | Stedentrips wishlist

9 mei 2013

barcelona - Mijn top 5 | Stedentrips wishlist
Ik ben vast niet de enige, maar als het weer beter begint te worden dan krijg ik altijd zin om te reizen en naar mooie landen en/of steden te gaan. Ik krijg altijd gigantisch veel inspiratie van het even weg zijn uit de dagelijkse normale bezigheden en omgeving. Een andere taal, een compleet vreemd land of een vreemde stad, veel nieuws om te bewonderen en nieuwe smaken te ontdekken… Ik hou ervan! Ik heb nu al een tijdje enkele steden die ik graag (nog) eens zou willen bezoeken en vandaag wil ik deze top 5 stedentrips graag met jullie delen.

Barcelona
Deze stad staat nu een tijdje op mijn wishlist om eens naartoe te gaan, het lijkt me zo’n prachtige stad! Toen ik niet lang geleden een uitnodiging kreeg mee op persreis te gaan naar Barcelona was ik dan ook door het dolle, maar ik kon helaas niet mee omdat ik op dat moment hier in Nederland ook belangrijke afspraken had staan… Maar goed, mijn tijd voor Barcelona komt nog wel :) Barcelona is de op 2 na grootste stad van Spanje en telt zo’n 1,6 miljoen inwoners.

parijs - Mijn top 5 | Stedentrips wishlist
Parijs
Ik ben ooit al eens in Parijs geweest, maar dit is echt heel erg lang geleden en ik kan me de stad niet meer heel erg goed herinneren. Het lijkt me prachtig om hier nog eens naartoe te gaan en de stad op volwassen leeftijd te gaan herontdekken. Ik ben trouwens iemand die op stedentrips ook echt de ‘standaard’ bezienswaardigheden wil zien, heel cliché en toeristisch misschien.. Maar qua restaurantjes, barretjes en winkeltjes vind ik het dan wel weer leuk om eens wat anders op te gaan zoeken. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en telt zo’n 2,25 miljoen inwoners.

londen - Mijn top 5 | Stedentrips wishlist
Londen
Ook in Londen ben ik al enkele keren eerder geweest, maar de laatste keer is ook alweer heel erg lang geleden. Als ik foto’s van de stad zie van de afgelopen jaren dan is er heel erg veel veranderd en krijg ik echt de kriebels om het eens even opnieuw te gaan bekijken allemaal. Nog een groot voordeel: Londen is lekker dichtbij en je hebt dus weinig reistijd waardoor je meer tijd in de stad zelf overhoudt. Londen staat voor mij in één lijn met shoppen en ik zou er dan ook graag zo rond de Kerstperiode naartoe willen omdat de stad en de winkels dan ook nog eens prachtig zijn aangekleed. Londen is de hoofdstad van Engeland en heeft zo’n 1,6 miljoen inwoners.

new york - Mijn top 5 | Stedentrips wishlist
New York
Tsjah, ik ken maar weinig mensen die hier niet eens graag naartoe zouden willen gaan en zelfs mensen die er al eens geweest zijn willen weer eens terug. Deze stad heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Geen idee waar het precies door komt, maar het lijkt me gewoon zo’n indrukwekkende stad om een citytrip naartoe te maken en ik denk dat de vele verschillende kanten van de stad het ook erg afwisselend maakt. Je hebt natuurlijk de drukke stad, de prachtige waterkant en ook een groot park midden in de stad. Perfect om even in terug te trekken met een drankje denk ik zo! New York is de grootste stad in de Verenigde Staten van Amerika en heeft bijna 10 miljoen inwoners.

instanbul - Mijn top 5 | Stedentrips wishlist
Istanbul
Misschien een beetje een vreemde eend tussen de andere steden die ik graag zou willen bezoeken, maar Istanbul is de laatste jaren erg in opkomst en ik lees en hoor er goede verhalen over. De prachtige mix tussen het Oosten en het Westen en tussen de oudheid en de moderne tijd lijkt me prachtig om zelf mee te maken door middel van een stedentrip. Het is de grootste stad van Turkije en er wonen zo’n 13,5 miljoen mensen. Wow! Het is ook de enige stad ter wereld die op 2 contintenten tegelijk ligt, namelijk Azië en Europa.

Welke steden zou jij (nog) eens graag willen bezoeken? Wat is de mooiste stad waar je ooit geweest bent?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Ingrid
    Reply Ingrid 14 mei 2013 at 19:48

    Valencia is ook nog een echte aanrader.
    Het meeste is op loopafstand en in deavond ook heel gezellig en druk.
    Leuke terrasjes en eettentjes.

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Reizen & vrije tijd
Royal Brayka Resort Marsa Alam 1 - Well-being programma Royal Brayka Resort, Egypte
Well-being programma Royal Brayka Resort, Egypte

Zoals sommigen van jullie weten ben ik eind vorige maand/begin deze maand een weekje naar Egypte geweest, ik ging namelijk mee...

Sluiten