Reizen & vrije tijd

Mijn top 5 | Stedentrips wishlist

9 mei 2013

barcelona
Ik ben vast niet de enige, maar als het weer beter begint te worden dan krijg ik altijd zin om te reizen en naar mooie landen en/of steden te gaan. Ik krijg altijd gigantisch veel inspiratie van het even weg zijn uit de dagelijkse normale bezigheden en omgeving. Een andere taal, een compleet vreemd land of een vreemde stad, veel nieuws om te bewonderen en nieuwe smaken te ontdekken… Ik hou ervan! Ik heb nu al een tijdje enkele steden die ik graag (nog) eens zou willen bezoeken en vandaag wil ik deze top 5 stedentrips graag met jullie delen.

Barcelona
Deze stad staat nu een tijdje op mijn wishlist om eens naartoe te gaan, het lijkt me zo’n prachtige stad! Toen ik niet lang geleden een uitnodiging kreeg mee op persreis te gaan naar Barcelona was ik dan ook door het dolle, maar ik kon helaas niet mee omdat ik op dat moment hier in Nederland ook belangrijke afspraken had staan… Maar goed, mijn tijd voor Barcelona komt nog wel :) Barcelona is de op 2 na grootste stad van Spanje en telt zo’n 1,6 miljoen inwoners.

parijs
Parijs
Ik ben ooit al eens in Parijs geweest, maar dit is echt heel erg lang geleden en ik kan me de stad niet meer heel erg goed herinneren. Het lijkt me prachtig om hier nog eens naartoe te gaan en de stad op volwassen leeftijd te gaan herontdekken. Ik ben trouwens iemand die op stedentrips ook echt de ‘standaard’ bezienswaardigheden wil zien, heel cliché en toeristisch misschien.. Maar qua restaurantjes, barretjes en winkeltjes vind ik het dan wel weer leuk om eens wat anders op te gaan zoeken. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en telt zo’n 2,25 miljoen inwoners.

londen
Londen
Ook in Londen ben ik al enkele keren eerder geweest, maar de laatste keer is ook alweer heel erg lang geleden. Als ik foto’s van de stad zie van de afgelopen jaren dan is er heel erg veel veranderd en krijg ik echt de kriebels om het eens even opnieuw te gaan bekijken allemaal. Nog een groot voordeel: Londen is lekker dichtbij en je hebt dus weinig reistijd waardoor je meer tijd in de stad zelf overhoudt. Londen staat voor mij in één lijn met shoppen en ik zou er dan ook graag zo rond de Kerstperiode naartoe willen omdat de stad en de winkels dan ook nog eens prachtig zijn aangekleed. Londen is de hoofdstad van Engeland en heeft zo’n 1,6 miljoen inwoners.

new-york
New York
Tsjah, ik ken maar weinig mensen die hier niet eens graag naartoe zouden willen gaan en zelfs mensen die er al eens geweest zijn willen weer eens terug. Deze stad heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Geen idee waar het precies door komt, maar het lijkt me gewoon zo’n indrukwekkende stad om een citytrip naartoe te maken en ik denk dat de vele verschillende kanten van de stad het ook erg afwisselend maakt. Je hebt natuurlijk de drukke stad, de prachtige waterkant en ook een groot park midden in de stad. Perfect om even in terug te trekken met een drankje denk ik zo! New York is de grootste stad in de Verenigde Staten van Amerika en heeft bijna 10 miljoen inwoners.

instanbul
Istanbul
Misschien een beetje een vreemde eend tussen de andere steden die ik graag zou willen bezoeken, maar Istanbul is de laatste jaren erg in opkomst en ik lees en hoor er goede verhalen over. De prachtige mix tussen het Oosten en het Westen en tussen de oudheid en de moderne tijd lijkt me prachtig om zelf mee te maken door middel van een stedentrip. Het is de grootste stad van Turkije en er wonen zo’n 13,5 miljoen mensen. Wow! Het is ook de enige stad ter wereld die op 2 contintenten tegelijk ligt, namelijk Azië en Europa.

Welke steden zou jij (nog) eens graag willen bezoeken? Wat is de mooiste stad waar je ooit geweest bent?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 14 mei 2013 at 19:48

  Valencia is ook nog een echte aanrader.
  Het meeste is op loopafstand en in deavond ook heel gezellig en druk.
  Leuke terrasjes en eettentjes.

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 13 mei 2013 at 19:08

  Leuk dit artikel! Komt wel erg overeen met mijn ‘steden wishlist’. Ik zou nog graag naar Berlijn en Parijs willen, maar ook New York.

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 11 mei 2013 at 19:46

  Op mijn Europese lijstje staat: Zagreb, Kopenhagen, Rome, Stockholm en Wenen. Maar mijn lijstjes worden alleen maar langer en langer en als ik jouw lijstje zie, denk ik: ‘O ja, natuurlijk, die en die stad komt er ook weer op..’ Heerlijk, lekker dromen voorlopig.

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 11 mei 2013 at 17:57

  Gave steden! Persoonlijk vond ik Barcelona wat tegenvallen. Wat mij enorm heeft weten te verrassen is Praag, maar jij weet inmiddels al wel wat voor een mooie stad dat is! Edinburgh vond ik ook ontzettend gaaf.

  Zelf zou ik nog graag naar San Fransisco willen. En New York.

  Buiten Europa is Singapore mijn favoriete stad. Bijzonder hoe een moderne stad toch ook zoveel cultuur kan bevatten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:19

   Ja! Praag heeft mij ook heel erg weten te verrassen, ik had van tevoren nooit gedacht dat het zo’n prachtige stad zou zijn. Ik ben er verliefd op geworden!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 9 mei 2013 at 23:16

  Reizen is, vanwege mijn gezondheid (ik lig bijna 24 uur per dag op bed) bijna niet haalbaar. maar zeg nooit, nooit…, Dus staanParijs en New York bovenaan mijn lijstje, :-)….ooit gaat het me lukken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:23

   Wat een prachtige en positieve instelling!

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 9 mei 2013 at 21:36

  Ik kan je maar een ding zeggen, Barcelona moet je ECHT gezien hebben, wat een mooie stad! Ik wil heel graag nog eens terug en dat ga ik waarschijnlijk ook binnenkort :-) Jippie!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:25

   Nu wil ik er natuurlijk nog liever naartoe haha, dankjewel voor je enthousiasme!!

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 9 mei 2013 at 21:09

  Het lijken mij allemaal mooie steden, Londen en Parijs staan nu boven aan mijn lijstje :)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 9 mei 2013 at 15:59

  Mooie steden, zou ik ook nog wel allemaal naartoe willen! Maar eerst Madrid <3

 • Avatar van Liesbeth
  Reply Liesbeth 9 mei 2013 at 12:33

  Ik ben twee jaar geleden in Istanbul geweest en het is er werkelijk prachtig. Zeker een aanrader! Veel cultuur en heel vriendelijke mensen. Ben echt verliefd geworden op die stad :-)!

 • Avatar van denise
  Reply denise 9 mei 2013 at 11:38

  ben in alle steden geweest behalve barcelona. We heel veel in andere steden in spanje. Istanbul is super mooi! Moet je zeker weten eens naartoe gaan.

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 9 mei 2013 at 11:14

  London en Parijs wil ik heel graag naar toe gaan, maar ook naar Japan of China lijk me zeer interessant.

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 9 mei 2013 at 10:26

  Leuke lijst. Kan ze je allemaal aanraden. Ik ben alleen nog niet in Istanbul geweest. Lijkt mij geweldig mooi. Allerhoogst op mijn lijst staat nu Berlijn. Komt er telkens niet van en wil er heeeel graag heen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:28

   Ik kan Berlijn zeker aanraden. Ik vond het zelf niet zozeer een heel erg mooie stad, maar ik vond het wel heel bijzonder hoe de oorlog er nog zo in ’te voelen’ is..

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 9 mei 2013 at 10:17

  London is mijn absolute favoriete stad! En ik wel heel graag nog eens naar Parijs.

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 9 mei 2013 at 09:37

  Leuke post! Lissabon staat al een tijdje hoog op mijn verlanglijstje en mocht je binnenkort naar Londen gaan geef me dan maar een seintje, ik heb veel leuke (foodie)tips. En de mooiste stad? Sydney <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:29

   Ik zal aan je denken voor Londentips! <3

 • Avatar van angela
  Reply angela 9 mei 2013 at 09:34

  Barcelona zijn wij inmiddels een paar keer geweest en dit blijft een geweldige stad, er is zoveel te zien. Echt doen!
  Parijs stond ook hoog op mijn verlanglijst, is inmiddels geboekt voor 4 dagen dus ik ben benieuwd.
  Londen, nog nooit geweest maar staat ook op mijn wishlist.
  Daarnaast zou ik heel graag naar rome willen.
  Er is in elk geval nog genoeg te zien en te doen.
  Stel niets uit, als je de kans hebt gaan!

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 9 mei 2013 at 09:32

  ik ben al naar alle 5 geweest, New York was SUPER!

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 9 mei 2013 at 07:39

  Erg mooie steden!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 9 mei 2013 at 03:58

  Parijs! <3

 • Avatar van Edith
  Reply Edith 9 mei 2013 at 00:50

  Ik ben van dit lijstje alleen nog nooit in Istanbul geweest. De andere steden zijn ook geweldig en zou ze allemaal nog wel een keer willen bezoeken, maar New York blijft toch mijn favoriet!

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 9 mei 2013 at 00:24

  Naar Londen, Parijs en New York zou ik ooit ook eens graag op reis willen gaan. Ik ben er nog nooit geweest maar zou er toch eens werk van moeten gaan maken he…

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 9 mei 2013 at 00:24

  Ik ga volgende maand naar Londen toe :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:29

   Wat leuk, alvast veel plezier gewenst!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.