Beauty

‘Schonere’ haarproducten gebruiken

9 mei 2013

schonere-haarproducten
Ik heb een gevoelige hoofdhuid en ik kan er niet meer omheen dat ik niet meer alle shampoos en conditioners zomaar kan gebruiken. Omdat ik regelmatig de nieuwste haarproducten mag uitproberen voor de website vind ik dit heel erg jammer, want met veel producten kan ik gewoonweg niks omdat ik dan geheid weer meer last krijg van een jeukende, ‘strakke’, geïrriteerde en schilferige hoofdhuid. Ik ben nu sinds een maand of 2 enkel nog ‘schonere’ haarproducten aan het gebruiken en ik merk al echt een enorm verschil aan mijn hoofdhuid en ook aan mijn haar: dit voelt voller en zachter en glanst meer. Helemaal niet verkeerd dus! Vandaag wil ik laten zien welke producten ik nu zoal gebruik.

vichy-dercos
Vichy Dercos kalmerende shampoo 200ml, €11,35
Deze shampoo bevat geen sulfaten, parabenen, siliconen en kleurstoffen. De shampoo verzacht de hoofdhuid, gaat ‘oververhitting’, jeuk en het oncomfortabele trekkerige gevoel tegen en is zacht voor de haarvezel. De shampoo bevat o.a. madecassoside wat herstellende eigenschappen heeft en bisabolol wat kalmerende eigenschappen heeft. De shampoo bevat helaas wel, helemaal aan t eind van de ingrediëntenlijst, parfum.

oolaboo-bouncy-bamboo
Oolaboo Bouncy Bamboo shampoo en conditioner 250ml, €40,55 (per stuk)
Deze lijn van Oolaboo bevat geen parabenen, siliconen en sulfaten en is een luxe programma voor chemisch behandeld, verzwakt en (zeer) beschadigd haar. Bamboe-extract is een rijke bron aan silica, een essentiële voedingsstof voor het menselijk lichaam en in het bijzonder heeft het een grote rol in het behouden van een gezonde huid en mooi haar. Het verbetert de gezondheid van de hoofdhuid, heeft verzachtende eigenschappen, geeft kracht aan de haarvezel en verbetert de keratinestructuur van het haar. De shampoo (extreme repairing hair bath) en de conditioner (powerful repairing reconstructor) bevatten verder ook ceramiden, collageen en macadamia-olie. De producten bevatten helaas wel parfum, al staat dit wel zo goed als onderaan de ingrediëntenlijst.

fuente-pure-wellness
Fuente Pure Wellness shampoo 250ml, €22,95 en conditioner 250ml, €27,95
Deze shampoo en conditioner bevatten geen parfum, parabenen en siliconen, maar in de shampoo zit wel een sulfaat (wel de ‘zachte’ sodium trideceth sulfate). Deze producten claimen allergievrij te zijn en zijn hypoallergeen. Het zijn de meeste pure producten uit het assortiment van Fuente.

andrelon-natuurlijk-puur
Andrélon Natuurlijk Puur shampoo 300ml, €3,69 en conditioner 300ml, €3,79
Deze nieuwe haarverzorgingslijn van Andrélon bevat geen parabenen, kleurstoffen en siliconen maar helaas wel parfum en sulfaten. Ik vind het wel heel erg goed dat een drogisterijmerk als Andrélon bezig is met schonere èn betaalbare (!) producten op de markt te brengen en ik hoop dat er meer merken zullen gaan volgen. In de lijn zijn ook nog een haaropfrisser (150ml, €4,99), 1 minuut masker (bevat wel siliconen – 180ml, €3,99) en een anti-klit-spray (150ml, €3,79) terug te vinden en er zijn producten voor vermoeid en dof haar (Zijdeglans & Zen) en producten voor slap haar dat snel vet wordt (Zuiver & Zen).

aloxxi-volumizing-strengthening
Aloxxi Colourcare Volumizing & Strengthening shampoo 300ml, €21,85 en conditioner 300ml, €22,90
Deze shampoo bevat geen sulfaten, parabenen en siliconen, de conditioner bevat geen sulfaten en parabenen. De producten bevatten helaas wel parfum. Deze producten van Aloxxi bevatten appelstamceltechnologie, antioxidanten, en plantaardige ingrediënten die zorgen voor sterker, gezonder en volumineus haar en beschermen tegen UV-straling.

Naast dat mijn hoofdhuid dus al een stuk minder trekkerig, ‘strak’, jeukerig en schilferig is hebben deze producten nog een groot voordeel: ze zorgen er ook nog eens voor dat mijn gekleurde haren hun kleur langer behouden. Win-win! Als ik nu al zo’n vooruitgang merk, dan ben ik benieuwd naar het effect van shampoos en conditioners die helemaal schoon zijn.. Gebruik jij zo schoon mogelijk producten voor jouw haar?

Vraag: Ken jij shampoos en conditioners die helemaal geen siliconen, parabenen, parfum en sulfaten bevatten?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 5 november 2014 at 14:08

  Ik gebruik sulfaat- en silicoonvrije shampoo van Colourwell. Erg fijn en mijn haren glanzen. Heb geen jeuk meer na het wassen

 • Avatar van Menke
  Reply Menke 29 oktober 2013 at 14:46

  Prima keuze qua producten! Behoren tot de absolute toppers. Zelf vind ik Andrélon Natuurlijk Puur zeer goed op het gebied van prijs/kwaliteit.

 • Avatar van Ilona
  Reply Ilona 13 mei 2013 at 20:42

  Ik gebruik zelf sinds kort de shampoo Yes to carrots omdat ik ook een hele droge en jeukende /schilferige hoofdhuid heb. Ik merkte gelijk al verschil, mijn hoofdhuid werd gelijk een stuk rustiger. Nu heb ik alleen vaak het gevoel dat mijn haar niet helemaal schoon is en het voelt dan nogal stug.. Dan gebruik ik toch weer een keer shampoo van andrélon, en voelt mijn haar gelijk weer beter aan.

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 11 mei 2013 at 20:18

  @ Heidi: Het klopt wel ja, dat een natuurlijk merk niet perse een garantie is voor een schone shampoo. Maar op de site van TBS staan alle ingredienten bij elk product. Daar kijk ik wel altijd eerst na, voordat ik iets bestel. Ik ben sowieso fan van TBS en als er dan eens ‘een verkeerde noot’ tussen zit, vind ik dat op zich niet heel erg.

  • Avatar van Heidi Steven
   Reply Heidi Steven 11 mei 2013 at 20:24

   Ik weet niet waar ik niet tegen kan, dat is jammer. Het kan zoveel zijn. Fijn dat jij iets gevonden hebt wat helpt :)

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 11 mei 2013 at 19:52

  Volgens mij heeft de Body Shop ook wel wat, maar ik weet even niet precies welke wat. Die van Oolaboo lijken mij wel wat. De prijs heb ik er wel voor over.

  • Avatar van Heidi Steven
   Reply Heidi Steven 11 mei 2013 at 20:08

   Ik heb een shampooblokje liggen van Lush en ik krab me gek als ik dat gebruik. Dat het van een “natuurlijk” merk is, is geen garantie op probleemloos gebruik. Die producten bevatten ook parfums. Ik meen me te herinneren dat op http://jetskeultee.nl/ een goed en kritisch stuk stond over het gebruik van natuurlijke ingrediënten in producten en dat het een misverstand is om te denken dat je dan goed zit maar ik kan het zo niet vinden. Even als aanvulling, het kan natuurlijk best zijn dat jij prima de Body shop producten verdraagt :)

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:18

    Het is inderdaad altijd even uitproberen tegen welke specifieke ingrediënten je niet kan. Jetske Ultee en Paula Begoun zijn voor mij hierin ook grote hulpen met hun kennis :)

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 10 mei 2013 at 14:05

  Ik heb een tijd de shampoo en conditioner van Yes to Carrots gebruikt maar vanwege het geld ga ik toch snel gemakkelijk voor een flesje andrélon.. ik vind wel dat ik er eens wat meer geld in mag steken maar vaak heb ik dan net op het verkeerde moment in de maand nieuwe shampoo nodig ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:20

   De producten van Yes to.. ben ik ook erg benieuwd naar, misschien eens voor kijken als ik wat nieuws nodig heb :)

   • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
    Reply Esther - Mango Sorbetto 13 mei 2013 at 10:36

    Nu nog bij Sephora met korting ;-) ze hebben de De Tuinen ook vaak acties op de producten.

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 9 mei 2013 at 22:50

  Ik kan helemaal niet tegen sulfaten in shampoos en baal er van dat er producten, die “natuurlijk” of “tegen irritatie” worden genoemd op de markt komen die nog steeds vol zitten met dit ingrediënt.. :-(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:24

   Dat vind ik ook heel erg jammer inderdaad. Ik kan niet wachten op het eerste drogisterijmerk dat met ‘echt’ schone producten komt..

 • Avatar van Vief Vissers
  Reply Vief Vissers 9 mei 2013 at 21:36

  Zo herkenbaar! Vooral cremespoeling en masker geven bij mij problemen, word er een beetje radeloos van. Andrelon verdraag ik helaas ook niet, en inderdaad jammer dat de andere merken zoveel duurder zijn.
  Ik los het nu op door masker en cremespoeling alleen in de lengtes te doen en evt kop-voor-over uit te spoelen, zodat het m;n hoofdhuid niet raakt…..en zoek ondertussen maar weer verder naar wat ik wel verdraag.
  Qua shampo heb ik goede ervaringen met Chi, op etherische olie basis en vrij van allerhande ‘rotzooi’ http://www.chistore.eu/cnl/kuur-shampoo-300 (het staat als kuurshampo beschreven, maar is ook uitermate geschikt voor de gevoelige hoofdhuid). Je hebt er ook geen cremespoeling bij nodig. Maar als ik deze altijd gebruik vind ik m;n haar te zacht en slappig worden, dus ik wissel het wel af. Schijnt so-wie-so beter te zijn bij gevoeligheid. De andere die ik nu heb is repair shampo van eco cosmetics, daar zitten ook geen sulfaten, en andere syntetische toevoegingen in. Van beide heb je maar heel weinig nodig en ik hoef m;n haar minder vaak te wassen, en dus ook minder vaak te prikkelen,

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 9 mei 2013 at 18:43

  Als je sulfaat-vrij of mildere sulfaten wilt gebruiken kom je vaak uit bij de natuurlijke producten. Eco Cosmetics Herstellende Shampoo is misschien een oplossing daarvoor. En anders Yes to? Wat mij opvalt is dat je soms wel meer betaald, maar eigenlijk langer mee doet. Bij mij ging het ook maanden goed, tot ik Gliss Kur shampoo zonder siliconen ging gebruiken. Je kan er wel siliconen uithalen, maar als er verder nog wel wat “troep” in zit dan kan de irritatie, jeuk, schilfers terug komen en dat gebeurde bij mij ook. Ik ben nu zelf Cattier-Paris aan het testen (bevat een mildere sulfaat).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:26

   Ik merk dat trouwens zelf ook, dat sommige producten duurder zijn in aanschaf maar dat je er dan veel langer (zuiniger) mee doet. Dan maakt het aan het eind vaak niet uit :)

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 9 mei 2013 at 17:28

  Ik gebruik zelf organix, suuuuper lekker! Zit alleen parfum in, vandaar de zalige geur. Ik merk echt verschil, mijn haar wordt veel minder snel vet en glanst als een gek. Wel jammer dat sulfaatvrije shampoos zo duur zijn..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:27

   Organix heeft inderdaad heerlijk ruikende lijnen, ook ooit eens een artikel over geschreven :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 9 mei 2013 at 16:09

  Je raadde me een tijdje geleden aan deze methode ook te proberen en ik ben er nu zo’n twee weken geleden mee begonnen. Ik had het idee dat ik al wat verbetering merkte, maar onderging gisteren een pittige kappersbehandeling dus moet nog wat meer geduld hebben.

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 9 mei 2013 at 16:09

  Die van andrelon lijken me erg fijn!

 • Avatar van Evelyne
  Reply Evelyne 9 mei 2013 at 15:29

  Ik ken het probleem. Sinds ik de tony and guy shampoo gebruik heb ik nergens meer last van. Mij een raadsel hoe dat kan maar ik ben er heel blij mee!! En het is ook nog eens low budget

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:27

   Wat fijn dat je iets gevonden hebt waar jouw hoofd en haar goed op reageert!!

 • Avatar van Kimberly
  Reply Kimberly 9 mei 2013 at 15:10

  Die van Andrelon vind ik tot nu toe heel erg fijn! Mijn haar houdt ervan haha

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 9 mei 2013 at 14:25

  die andrelon lijn lijkt me fijn!

 • Avatar van Heidi Steven
  Reply Heidi Steven 9 mei 2013 at 14:09

  Dat komt goed uit :) Ik heb nooit last gehad van mijn hoofdhuid en nu ineens loop ik de hele dag te krabben. Geen beestjes gelukkig dus dan blijft een droge en geirriteerde hoofdhuid over. In de winkel had ik al gezocht naar speciale producten maar de meesten zijn voor roos en dat heb ik net weer niet. Wel heel droog haar dus ik moet oppassen met wat ik gebruik. Jammer dat overal parfum in zit maar daar hoef je niet persé verkeerd op te reageren. Ik ga eens wat proberen van je lijstje en hopelijk zit er iets bij wat helpt. Bedankt voor dit artikel :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.