Beauty

Tips tegen vermoeide benen en voeten

15 mei 2013

vermoeide-benen-voeten-tips-5
Iedereen kent het gevoel wel: zware en vermoeide voeten en benen die geen stap meer lijken te willen zetten. Sommige vrouwen hebben hier alleen last van in periodes van stress, drukte en veel lopen en andere vrouwen hebben hier regelmatig last van. Vaak komt het door een aantal factoren bij elkaar die voor dit gevoel zorgen. Vandaag wil ik hier wat meer over vertellen en enkele tips delen wat je kan doen om dit gevoel te verminderen.

Oorzaken vermoeide/zware benen en voeten
Er zijn verschillende oorzaken die dit gevoel kunnen geven, maar de meest voorkomende oorzaken zijn toch wel een slaapproblemen en nachtelijke krampen, overgewicht, te weinig beweging, roken, teveel gebruik van koffie, alcohol en pittige kruiden, te strakke kleding, zwangerschap en een staand beroep hebben. Dit kan namelijk allemaal zorgen voor een slechtere bloedcirculatie, iets wat in de benen en voeten vaak voor dit vermoeide en zware gevoel zorgt.

Tips om van zware/vermoeide benen en voeten af te komen
Natuurlijk kan je gaan beginnen met meer te bewegen, een betere nachtrust (tips en meer tips) te krijgen, gezonder eten/drinken en geen te strakke kleding te dragen, maar er zijn nog meer tips om je trouwe onderdanen weer comfortabel te laten aanvoelen:

– neem wisseldouches en werk hierbij van onder naar boven op je been
– draag platte schoenen met een goed voetbed en goede ondersteuning
– neem af en toe een rustmomentje en leg je benen iets hoger dan de rest van je lichaam
– masseer je benen en voeten regelmatig, werk ook hierbij weer van onder naar boven
– neem een ontspannend lauwwarm voetenbad
– zorg dat je voldoende water drinkt zodat afvalstoffen goed worden afgevoerd.

Onderstaande twee beautyproducten vind ik zelf heel fijn in gebruik en wil ik graag als extra tips bij dit artikel delen:

vermoeide-benen-voeten-tips-1 vermoeide-benen-voeten-tips-2
Clarins Lait Jambes Lourdes/Energizing Emulsion 125ml, €31,95
Deze heerlijke gel smeert gemakkelijk uit en voelt lekker verfrissend aan de benen door de menthol die erin zit. De gel trekt snel in en laat de huid ook nog eens heerlijk zacht aanvoelen zonder plakkerig gevoel achter te laten. De etherische oliën van o.a. kamille, basilicum, petitgrain, St. Janskruid, cipres en toverhazelaar zorgen voor een versoepelende, ontspannende, verkwikkende, verfrissende en voedende werking.

vermoeide-benen-voeten-tips-3 vermoeide-benen-voeten-tips-4
Clarins Crème Jeunesse des Pieds/Foot Beauty Treatment Cream 125ml, €23,63
Deze voetencrème bevat o.a. cashewnootolie, galamboter, arnica, mirre, tijmolie en shea boter en heeft een verzorgende, verzachtende en verfrissende werking op de voeten. De poederige en zachte korrel die erin zit lijkt op te lossen tijdens het smeren maar zorgt er wel voor dat eelt zachter wordt en langer wegblijft. Daarnaast is de geur ook nog een heerlijk. Echt een verwenmomentje voor je voeten aan het eind van de dag.

De producten van Clarins zijn te koop bij luxe parfumerieën en o.a. bij Clarins webwinkel Belissima, je krijgt hier standaard 10% korting op alle producten en er worden fijne miniaturen meegestuurd. Betalen kan hier via automatische incasso, iDeal of PayPal, de verzendkosten bedragen €4,95 en je hebt je bestelling vaak al met 1 dag in huis.

Heb jij wel eens last van zware/vermoeide voeten of benen?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Evelien
    Reply Evelien 16 mei 2013 at 18:52

    Fijne tips, bedankt voor het delen! :-) Ik vind het heerlijk om idd een voetenbad te nemen en ze daarna in te smeren met een lekkere, dikke crème.

  • Avatar van Elly
    Reply Elly 15 mei 2013 at 19:08

    Vooral dat rustmomentje met de benen omhoog spreekt me wel aan :p. Lekker voetenbadje vind ik ook wel echt een goed idee trouwens!

  • Avatar van Mirjam
    Reply Mirjam 15 mei 2013 at 18:00

    Super handige informatie :) toen ik nog in een druk restaurant werkte en constant de trap op en af moest, had ik echt heel vermoeide benen. Ik had een creme van Yves Rocher en ging met een wijntje op de bank zitten. Dat tintelende gevoel wanneer je in bed gaat liggen vind ik wel lekker, hihi

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 15 mei 2013 at 13:46

    Handige tips, kan ik wel gebruiken haha

  • Avatar van Kaylani
    Reply Kaylani 15 mei 2013 at 13:44

    Ik heb er wel eens last van ja. Als ik een wandeling van 2+ uur heb gemaakt, of als ik op hakken heb gelopen. In de nacht krijg ik dan ook vaak last van spierkrampen, tot huilens aan toe!

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 15 mei 2013 at 12:15

    Ik heb er zelf nooit last van, maar je tips klinken wel interessant.

  • Avatar van LaraLaurentia
    Reply LaraLaurentia 15 mei 2013 at 11:30

    Interessant artikel, ik heb juist vermoeide benen na een hele dag lang werken. Misschien maar een wijdere broek aan doen dan, werk nu in een skinny jeans :)

  • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
    Reply Esther - Mango Sorbetto 15 mei 2013 at 10:51

    Thanks voor de tips! Ik doe gelukkig de meeste dingen uit je rijtje om vermoeide benen en voeten te vermijden, maar ik merk vooral als ik ga shoppen of lange tijd moet staan dan ik heel snel pijn in mijn voeten krijg. Geen idee waar dat door komt. En tijdens het hardlopen krijg ik halverwege ook altijd pijntjes in mijn scheenbenen en kuiten maar dat is over als ik klaar ben..

  • Avatar van Merin Veronique
    Reply Merin Veronique 15 mei 2013 at 10:38

    Ik heb nog wel eens moeite met veel water drinken. Soms drink ik op een dag zelfs helemaal geen water en alleen maar frisdrank (erg slecht). Toch merk ik dit dan vreemd genoeg enorm aan mijn benen.

    Tegenoverstelde gebeurt altijd als ik uit de sportschool kom. Soms moet ik mezelf erheen slepen maar als ik dan ben geweest voelt het daarna alsof ik zweef. Heerlijk.

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 15 mei 2013 at 09:31

    Ik heb er zelf ook wel eens last van wanneer ik 9 uur op een vloer afdeling moet staan op mijn werk >.<

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.