Beauty

Yoga (incl. instructiefilmpjes)

12 mei 2013

Yoga
Yoga is de laatste jaren steeds populairder aan het worden, er openen steeds nieuwe yoga-scholen en er worden meer en meer varianten bedacht. Vandaag wil ik graag wat vertellen over Yoga, of beter gezegd Hatha Yoga, de bewegingsvorm die goed is voor lichaam en geest die bestaat uit een combinatie van verschillende lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Yoga kan iets voor jou zijn als je op zoek bent naar een middel om stress te verminderen, te onthaasten en je lichaam soepeler te maken.

Hierboven zie je enkele instructiefilmpjes met Tara Stiles die ik persoonlijk erg prettig vind qua setting, uitleg en stem.

Tijdens yoga worden er verschillende processen in je lichaam aan het werk gezet; afvalstoffen worden beter afgevoerd, er ontstaat een goede zuurstofopname, je spieren worden sterker, het zorgt voor verbeterde bewegingsruimte in de gewrichten, je ontwikkelt een betere houding, je bloeddruk verlaagt, je longcapaciteit neemt toe, de stresshormonen nemen af waardoor je beter in je vel zal komen te zitten en je concentratie zal toenemen.

Let wel op dat het jezelf overstrekken niet goed is voor je en je als beginner beter kan proberen om een bepaalde houding ‘zo ver mogelijk’ te doen dan te forceren. Je zal naar aanleiding van vaker oefenen bepaalde houdingen al snel beter mee kunnen doen.

Eerlijk gezegd is het voor mijzelf alweer een tijdje geleden dat ik aan yoga heb gedaan, maar ik wil het wel weer op gaan pakken. Vooral de Beginner Yoga filmpjes met Tara Stiles zijn dan erg prettig om erbij te gebruiken.

Ik ben wel benieuwd.. Heb jij ervaring met yoga? Of is yoga iets wat jij zou willen doen?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 14 mei 2013 at 15:57

  Wanneer ik het gevoel heb even wat extra tijd aan mezelf te moeten besteden dan zoek ik een yogaschool in de buurt op. Bikramyoga doe ik 1/2 keer per maand, lekker warm.

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 12 mei 2013 at 11:51

  Ik zou zo graag willen dat ik dat leuk vond en makkelijk vond he haha, lijkt me heerlijk! Heb het één keer gedaan, maar het was absoluut verschrikkelijk.

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 12 mei 2013 at 11:42

  Grappig ik ben 3 weken terug voor het eerst begonnen met yoga en ik heb morgen mijn derde les. Ik vind het echt geweldig maar het is zo veel zwaarder dan dat ik altijd had gedacht. Ik moet zeggen dat mijn overgewicht natuurlijk ook niet echt mee helpt en dat dat een bepaalde oefening doen soms wel wat lastiger maakt. Maar ik voel me na elke les wel altijd erg fijn en ik ben blij dat ik er mee ben begonnen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:16

   Ik herken helemaal wat je zegt over yoga in combinatie met overgewicht, maar gelukkig zijn er genoeg oefeningen die je nog wel kan doen. Wellicht de tip van iemand anders, Big Yoga, wel iets voor jou?

 • Avatar van Mirella Wichers Schreur
  Reply Mirella Wichers Schreur 12 mei 2013 at 09:09

  Ik ben zelf een enorme yoga fan. Yoga is voor mij één van de weinige manier om helemaal tot rust te komen, zalig! Tijdens het Curve Collective Festival op 18 mei willen we ook graag de volle vrouw laten ervaren wat voor een weldadig effect yoga op je geest en lichaam heeft. Lenne Stins van “Big Yoga”geeft een aantal geweldige workshops waaraan je kosteloos mee kunt doen! Een geweldige kans voor alle curvy ladies om op een ontspannen manier kennis te maken met een yoga vorm die dus gewoon door ieder lichaamstype beoefent kan worden, zoals Lenne je laat zien! We hopen je te zien op één van de yoga matjes! Warme groet, Mirella

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 mei 2013 at 10:17

   Ik kwam Big Yoga al eens tegen in een magazine en was toen al benieuwd geworden, wellicht eens naartoe gaan en kennis maken. Leuk dat ze ook op het festival aanwezig zijn!

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 12 mei 2013 at 01:11

  I love Yoga! Doe het vaak, lekker tot rust komen, heelijk!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 mei 2013 at 00:28

  ik ben zelf niet zo’n yoga mens maar na het zien van die filmpjes lijkt het me toch best fijn om nog eens te proberen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.