Huis & interieur Media

Mijn top 5 | Interieur magazines

3 juni 2013

interieur-woon-magazines-1
Ik vind het echt heerlijk om in huis bezig te zijn met het interieur en zo gebeurt het dan ook vaak dat er weer eens wat anders geschoven of ingedeeld staat en dat de accessoires vernieuwd zijn of allemaal een ander plekje in huis hebben gekregen. Ik zou er zo hele dagen mee bezig kunnen zijn, het werkt namelijk ook nog eens heel rustgevend op mij om in huis bezig te zijn. Ik haal veel inspiratie uit woonprogramma’s op televisie maar ook zeker uit interieurmagazines. Vandaag laat ik mijn top 5 magazines zien:

interieur-woon-magazines-2
101 woonideeën
Hier zitten altijd de meeste zelf-maak-ideetjes in verstopt en in het laatste exemplaar kon je weer lekker binnenkijken bij verschillende woningen, werd er veel inspiratie gegeven over leuke details in je huis, kreeg je praktische tips voor het handig indelen van een (kleine) kamer en waren er veel homemade-tips voor bijvoorbeeld het maken van een agenda op canvas, steigerhouten spiegel, patchworkbehang en leuke wandkistjes.

interieur-woon-magazines-3
Eigen Huis & Interieur
Dit is echt een stuk moderner qua uitstraling van het magazine, maar ook van de huizen die erin staan. Naast binnenkijken, voor- en nafoto’s van metamorfoses en veel mooie inspiratiepagina’s zitten er ook leuke reisreportages en leuke reviews/tests in van handige gadgets voor in huis.

interieur-woon-magazines-4
VT Wonen
Dit magazine laat altijd zien hoe ik graag mijn huis in zou willen delen (maar dan met een beetje meer zachtheid van de Ariadne at Home, verder in dit artikel) en ook de eigen collectie aan producten en meubels spreekt mij heel erg aan. In het laatste nummer was er veel inspiratie te zien over het inrichten van een licht huis, mini-make overs met een likje verf, veel tuin & terras inspiratie en natuurlijk ook weer genoeg binnenkijken bij anderen.

interieur-woon-magazines-5
More Than Classic (MTC)
Dit is echt een heerlijk magazine vol met luxere inspiratie voor je huis en interieur. Er zitten mooie kleurinspiraties in van Hermès oranje tot aan Tiffany blauw en kan je binnenkijken bij enkele prachtige huizen uit o.a. Parijs en aan de Riviera. Op de één of andere manier krijg ik ook heel erg veel reiszin van dit tijdschrift, echt prachtig zoals de foto’s zijn genomen. Ze brengen echt een bepaalde sfeer over ♥

interieur-woon-magazines-6
Ariadne at Home
De brocante trend lijkt maar niet voorbij te gaan en wat dat betreft zit je met dit tijdschrift zeker goed. Je vind er altijd veel leuke inspiratie in voor je huis in een romantische stijl en qua accessoires vind ik dit ook helemaal te gek. Het inspiratie-artikel vol met leuke tips en mooie foto’s om je huis in Franse sfeer te krijgen is er eentje die je zeker eens moet doorbladeren. Ook de woonwinkeltips zijn altijd erg leuk, ook hier krijg ik weer veel inspiratie van om lekker aan de slag te gaan in huis en nieuwe items te shoppen.

Ben jij zelf ook zo graag bezig in huis met decoreren etc.? Lees jij ook wel eens interieurmagazines voor extra inspiratie?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van byChristiana
  Reply byChristiana 28 augustus 2013 at 09:02

  Lekker bezig zijn in huis met spullen schuiven is wel een van mijn favoriete tijdsbestedingen! Ariadne at home is mijn absolute favoriet op het gebied van woonbladen, en verder inderdaad More Than classic en Residence!

 • Avatar van Miss Sentinelli
  Reply Miss Sentinelli 11 juni 2013 at 08:19

  Lijken me mooie bladen om te lezen!

 • Avatar van ramireziblog
  Reply ramireziblog 9 juni 2013 at 21:26

  Ik lees wat ik zo van mijn schoonmoeder krijg, van Herenhuis tot VT-wonen. Soms lijkt het nogal veel op elkaar…

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 6 juni 2013 at 20:05

  Leuk om te lezen dat je de winkeltips van Ariadne at Home zo leuk vindt. Die heb ik de afgelopen 4 jaar samengesteld :) Momenteel is 101 mijn favoriet. Lekker veel diy en inspiratie. Gevolgd door mijn oude werkplek VT natuurlijk ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 juni 2013 at 21:45

   Wow, wat gaaf dat je dat werk hebt gedaan! :))

 • Avatar van Maxime
  Reply Maxime 5 juni 2013 at 11:20

  Bijna geen tijd meer voor magazines :( Maar vond Elle wonen altijd nice

  XO

 • Avatar van Caroline
  Reply Caroline 3 juni 2013 at 19:09

  Ik ben ook dol op 101 woonideeën, vt wonen en ariadne at home…
  Met de andere twee ben ik nog onbekend.

  xoxo Caroline

 • Avatar van alianne
  Reply alianne 3 juni 2013 at 17:09

  ik vindt het erg leuk om met mijn kamer bezig te zijn, maar het meeste inspiratie haal ik toch van weheartit en andere websites!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 3 juni 2013 at 11:03

  Leuk leesvoer! Ik ben wel met home decorating bezig, maar dan vooral via Pinterest. :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2013 at 16:37

   Pinterest is er ook een perfecte verzamelplaats voor <3

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 3 juni 2013 at 10:44

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit soort bladen echt nooit lees. Misschien moet ik dat toch maar eens doen, even wat nieuwe ideeën opdoen.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 3 juni 2013 at 09:50

  Ik koop ze nooit eigenlijk. Mijn zus is interieur styliste, zij geeft mij dus altijd wel advies als ik dat nodig heb. Erg handig =)

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 3 juni 2013 at 08:48

  Jaa I love it, ik verander mijn inrichting best vaak.. het verveelt bij mij snel! Zelf heb ik heel lang de Elle wonen ontvangen maar ik wil binnenkort weer een abonnement op iets nieuws :)

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 3 juni 2013 at 08:29

  Ik woon nog bij mijn ouders dus ik ben niet zoveel bezig met interieur (in mijn kamer past ook niet zoveel), maar ik vind het soms wel leuk om een beetje op internet te struinen naar plaatjes voor als ik mijn eigen huisje heb :)

 • Avatar van ITGIRLKYM
  Reply ITGIRLKYM 3 juni 2013 at 07:55

  Oh ik hou hou hou van interieurbladen, maar hou mezelf tegenwoordig in met het kopen doordat ik ook heel veel inspiratie vind op Pinterest!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 3 juni 2013 at 06:47

  Het is heerlijk om in huis bezig te zijn en ik, brn ook gek op dit soort bladen, vooral de Ariadne@home en de 101 woon ideeën lees ik graag :-) ook de Jeane d’Arc Living is een geweldig blad.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 3 juni 2013 at 00:32

  Ik ben vaak wel veel in huis bezig maar echt bladen er over lezen doe ik niet :3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.