Beauty

Tips voor ‘zachte’ parfums

26 juni 2013

tips-zachte-geuren-parfums-2
Ik ben een geurenmens, heb een flinke parfumverzameling en er is niet één bepaalde categorie waar ik het meest fan van ben. Ik pas de parfum van de dag namelijk meestal aan aan waar ik naartoe ga, wat ik ga doen en hoe ik me voel. Een parfum uitzoeken is dus voor mij echt een gevoelsdingetje zeg maar en daarom vind je ook echt heel erg veel verschillende soorten geuren terug in mijn parfumkast. De laatste tijd ben ik weer even helemaal into de zachte parfums en ik denk dat dat door de tijd van het jaar komt en omdat ik merk dat ik veel zin heb om te cocoonen. Lekker knus thuis zijn, films kijken, boeken lezen, voor vrienden koken… Love it! Zachte geuren als de tips die in dit artikel voorbij gaan komen passen hier erg goed bij. Kijk mee voor meer informatie en foto’s.

tips-zachte-geuren-parfums-3
Annayake An’na – In deze eau de parfum ruik je zwarte bes, mandarijn, roos, koriander, tuberoos, jasmijn, amber en patchouli en ik denk dat deze geur voor mij onder de zachte geuren valt door de roos en jasmijn geurnoten erin. Vaak blijven zachte geuren niet zo heel erg lang op de huid ruiken, maar omdat dit een eau de parfum is gaat hij toch een goede dag mee.

Annayake Love for her – In deze eau de toilette ruik je zwarte bes, vioolblaadjes, magnolia, lotus, lelietje-van-dalen, witte musk, cederhout en jasmijn. Ik heb de geur nog niet zo heel erg lang, maar ik pak hem toch regelmatig erbij als ik op zoek ben naar een zachte en vrouwelijke geur.

DKNY Pure – In deze eau de toilette ruik je witte amber, jasmijn, fresia, orchidee, Bulgaarse roos, lotus en sandelhout en zoals je aan de zo goed als lege flacon kan zien is het een veelgedragen geur van mij waar ik zeker nog een volgende flacon van in huis ga halen.

tips-zachte-geuren-parfums-4
The Body Shop Moringa – Er zijn van deze body mist (of eau de toilette, die ook verkrijgbaar is) geen opgesomde geurnoten te vinden, maar ik vind het een heerlijke zomerse, zachte, vrouwelijke en bloemige geur waar ik heel opgewekt van word. Zo’n bodymist vind ik dan ook weer heerlijk om mijzelf na het douchen van top tot teen mee in te sprayen zodat de geur de hele dag door eigenlijk wel subtiel voorbij komt.

Eau de Zwitsal – Tsjah, hier zijn eigenlijk niet veel woorden voor nodig. Als je de geur van Zwitsal babyproducten lekker vindt, dan is dit een geur voor jou. Heel zeperig en linnengoed-fris en ik ben er persoonlijk dol op!

Kiehl’s aromatic blends Vanilla & Cedarwood – Ondanks dat deze geur tussen deze parfumtips misschien wel de ‘zwaarste’ is, is het alsnog een heel zachte geur. Maar de houtkant komt iets meer door waardoor het nog meer een cocoongeur is voor mij persoonlijk. Verder ruik je er natuurlijk zachte vanille in terug.

tips-zachte-geuren-parfums-5
Tommy Hilfiger Peach Blossom – In deze eau de parfum ruik je cassis, braam, perzik, bergamot, mimosa, iris, kokos, tonkaboon en musk en het maakt voor mij een zomerse, fruitige en frisse variant tussen de zachte geuren.

Tommy Hilfiger Flower Violet – In deze eau de parfum ruik je bergamot, framboos, mandarijn, gardenia, rozenblaadjes, viooltjes en sandelhout en het maakt een iets zoetere en warmere maar alsnog heel zachte geur.

Philosophy Amazing Grace – Dit is toch echt wel een van de favorieten tussen deze 10 zachte geuren. In deze eau de toilette ruik je bergamot, grapefruit, mandarijn, roos, jasmijn, fresia en musk en het is één van de ‘cleanste’ geuren die ik ken. Zo lekker frisse-wasgoed-achtig en vrouwelijk… Love it!

Esprit Simply You – In deze eau de toilette ruik je neroli, grapefruit, mandarijn, iris, vanillebloesem, heliotroop, sinaasappelbloesem, houtachtige noten en musk terug en het maakt een heel zachte, zoete, poederige, elegante en vrouwelijke geur.

tips-zachte-geuren-parfums-1
Zoals je kan merken ben ik zelf dus zeker een fan van de zachte geuren/parfums. Een nadeel is misschien dat ze vaak toch iets minder lang blijven ruiken op de huid dan de wat zwaardere geuren, maar ook dit is heel persoonlijk dus ik raad zeker aan om een geur eens te proberen in een parfumerie en aan het eind van de dag thuis nog eens aan je pols te snuffelen (en aan je hals te laten ruiken). Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jij hier ook van houdt?

Wat zijn jouw favoriete groep geuren of welke van de bovenstaande parfums spreekt jou aan om eens te gaan besnuffelen?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 1 juli 2013 at 18:12

  An’na van Annayake is inderdaad een heerlijke zachte geur! Ik heb er een sample van, maar wil daar nog wel eens een full size van kopen!

 • Avatar van Vanessa
  Reply Vanessa 28 juni 2013 at 15:29

  Zien er heerlijke geuren uit!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 26 juni 2013 at 23:35

  Ik vind veel geuren erg lekker, maar ik ben ook groot fan van Eau de Zwitsal en de parfums/ eau de toilette van Yes Rocher vind ik ook heerlijk…..leuk dit artikel.

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 26 juni 2013 at 18:39

  Philosophy geuren vind ik allemaal erg lekker en opzich wel zacht.. ik hou erg van musk in geuren en draag overdag liever een lichte geur en in de avond iets zwaarders.. variatie dus! :)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 26 juni 2013 at 17:32

  Ze lijken me echt allemaal lekker, als ik de geurnoten zo lees. Moringa van TBS daar krijg ik binnenkort een body butter van, ben heel benieuwd hoe lekker hij ruikt :D Superleuk artikel weer meis!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 juni 2013 at 09:30

   Dankjewel mop, leuk om te horen! X

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 26 juni 2013 at 14:21

  Parfum vervliegt altijd snel bij mij heb ik de indruk, dus ik geef de voorkeur aan zwaardere geuren zoals La Petite Robe Noire.

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 26 juni 2013 at 10:30

  Amazing Grace van Philosophy is zo ontzettend lekker!

 • Avatar van Sabrina
  Reply Sabrina 26 juni 2013 at 09:39

  wat een leuk artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juni 2013 at 09:53

   Dankjewel Sabrina, superleuk om te horen! :))

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 26 juni 2013 at 09:18

  Super lekkere geuren! ♡

 • Avatar van lin
  Reply lin 26 juni 2013 at 06:54

  Eau de zwitsal is inderdaad heerlijk <3
  Ik vind het alleen jammer dat 'ie zo snel vervliegt als je hem op hebt.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 juni 2013 at 05:49

  Wauw…… wat leuk en zoveel……
  Die van kiehl’s en de bodymist van de bodyshop lijken me zo fijn!

  Fijne dag!

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 26 juni 2013 at 02:07

  Ik denk dat ik binnenkort eens richting Body Shop trek om die bodymist te gaan besnuffelen…

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.