Mama & Kind Persoonlijk

Big Announcement!

3 juli 2013

tumblr_m99ynaEpjW1rbpenko1_1280
Jullie hebben vast al gemerkt dat het de laatste weken wat rustiger is op Curvacious. Ik ben teruggegaan naar 1 artikel per dag en ook op de social media kanalen is het wat rustiger. Dit heeft te maken met een grote verandering die in mijn persoonlijke leven heeft plaatsgevonden. Er is iets wat me wakker houdt..

Of beter gezegd: iemand. Ik ben namelijk zwanger. Whaaaa! Dit is voor ons zo ontzettend ongelooflijk, omdat dit een heel erg grote droom van ons is waar we in totaal al zo’n 6 jaar mee bezig zijn. Tig negatieve zwangerschapstesten, de daar bijbehorende emoties en frustraties en ziekenhuisonderzoeken waarbij de tests uitwezen dat er bij ons allebei niks ‘mis’ was hebben jarenlang veel verdriet gegeven. We stonden letterlijk op het punt om òf het traject voor IVF in te gaan òf er een soort van zelf voor te ‘kiezen’ dat een kindje helaas niet bij onze toekomst zou gaan horen.. Maar onze droom is nu toch echt uitgekomen: ik ben zwanger en ik kan niet in woorden uitleggen hoe enorm gelukkig wij hiermee zijn.

Na een grapje ‘dat ik misschien wel zwanger was’ tijdens het reizen naar een perspresentatie waarin ik aangaf zo moe te zijn de laatste tijd, kwam ik ’s avonds thuis en had ik het er over met Paul. We hadden beiden enorm drukke maanden achter de rug waardoor ik voor het eerst vergeten was mijn laatste menstruatie te noteren. Na wat terugrekenwerk bleek ik op dat moment overtijd te zijn. Nee, echt?! We deden een zwangerschapstest die positief bleek te zijn, maar we konden het niet geloven. Pas na de echo die al gepland stond voor weer een inwendig onderzoek konden we het pas echt bevatten. Zwanger!

echofoto
Koppeltjeduikelen, kontje en beentjes vanaf de onderkant, handjes naast het hoofdje in de lucht, duimpje zuigen.

Wow! We kunnen het zelf nog steeds niet geloven. Miracles do happen.. Na een afspraak bij de fertiliteitsarts waar we liepen voor de vruchtbaarheidsonderzoeken en onze eerste afspraak/intake bij de gynaecoloog is het dan helemaal echt geworden. Om op de echo’s te zien dat er leven in je buik zit, onze baby te zien koppeltjeduikelen en een hartje te zien en horen kloppen is echt onbeschrijflijk. We zijn nu 11 weken zwanger en zoals het er nu naar uitziet zal hij/zij rond 23 januari geboren gaan worden. Lichamelijk is er nog niet veel veranderd, ik ben zelfs onbewust afgevallen sinds het begin van de zwangerschap. Wat is het toch een gigantisch gek (en heerlijk!) idee om over ruim 6 maanden onze baby in de armen te kunnen houden..

Ik heb weinig last van ochtendmisselijkheid, gelukkig komt de misselijkheid maar heel af en toe in een korte vlaag gedurende de dag voorbij. Ik heb vooral last van hoofdpijnaanvallen, slecht slapen en hierdoor last van flinke vermoeidheid en weinig concentratie (hallo-hoo, ik denk alleen maar aan de babykamer klaarmaken, kleertjes en verdere uitzet aanschaffen, of we wel goede ouders zullen worden, de gezondheid van de baby etc. etc.). Wegens de vermoeidheid en hoofdpijnen heb ik wel besloten om het qua website voorlopig wat rustiger aan te blijven doen, ik heb op dit moment namelijk heel andere prioriteiten: goed voor mijzelf en onze baby zorgen en volop proberen te genieten van de zwangerschap! ♥

Zouden jullie het leuk vinden om zo af en toe een update voorbij te zien komen met nieuwtjes rondom de zwangerschap, de baby, aankoopjes en dergelijke?

Liefs,
Desirée

Edit: Gisteravond hadden we de schrik van ons leven toen ik flink bloedverlies merkte bij naar het toilet gaat. We moesten snel naar het ziekenhuis komen en wat er dan door je hoofd gaat is geen pretje, maar gelukkig werden we al redelijk snel gerustgesteld dat er met de baby niks mis is. We zagen de kleine weer rondbewegen en de hartslag was ook vlot gevonden. Ik heb zoals het er naar uitziet placenta praevia, een laagliggende placenta, wat zoals het er naar uitziet vaker zal zorgen voor bloedverlies. Dit bloedverlies is gelukkig vooralsnog niet schadelijk voor de baby. De laagliggende placenta kan nog ‘op z’n plek’ schuiven in het verdere verloop van de zwangerschap, maar als dit niet gebeurt is een keizersnede de enige manier waarop de baby geboren zal kunnen worden. Als ik enkele leefregels in acht neem kan ik de bloedingen zoveel mogelijk proberen te voorkomen, maar voor nu moesten we vooral gewoon lekker verder gaan genieten :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Leontine
  Reply Leontine 13 juli 2013 at 12:28

  Ik lees je blog nu pas en wow, wat leuk! Proficiat Desirée en Paul, wat heerlijk dat een zwangerschap ook voor jullie is weggelegd en jullie dit grote geluk mogen ervaren. Het wonder van een eigen kindje dragen en baren is zo veelomvattend dat er geen woorden voor zijn.

  Geniet er zoveel mogelijk van, voor je het weet is het januari en heb je een klein hummeltje in handen, jullie kindje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 juli 2013 at 20:11

   Dankjewel lieve Leontine! <3

 • Avatar van Marike
  Reply Marike 10 juli 2013 at 17:03

  Ik had je via Twitter al gefeliciteerd, maar nu ik weer even blogs aan het bijlezen ben kwam ik deze weer tegen. Ik had het al gelezen, maar krijg gewoon weer tranen in mijn ogen. Uit mijn omgeving ken ik de ervaringen waarbij het heel lang kan duren voordat je zwanger bent en als dan uit onderzoeken ook nog eens blijkt dat er niets ‘mis’ is, is het extra frustrerend dat het niet lukt. Maar och, wat is het dan fijn als het lukt en wat zul je gaan genieten van deze tijd en straks helemaal als de kleine er is. Het is jullie enorm gegund!

 • Avatar van Freya
  Reply Freya 9 juli 2013 at 21:54

  Oh my, ik heb pas de tijd om dit te lezen en te reageren. Wauwie, gefeliciteerd! Ik wist helemaal niets af van je strijd en verlangen naar zo’n klein ukje, maar het moet vast geweldig voelen om het nu eiiiindelijk aan het winnende eind te hebben. :-) Proficiat, again! x

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 8 juli 2013 at 12:03

  Gefeliciteerd, wat fijn dat het dan toch nog gewoon gelukt is!
  Wel even schrikken met die bloeding, hopelijk komt dat nog allemaal goed.
  Ik zou het wel leuk vinden om updates te lezen! :)

 • Avatar van Deborah Longayroux
  Reply Deborah Longayroux 7 juli 2013 at 19:46

  Whaaaaaaa wat ontzettend gaaf!!! Gefeliciteerd… geniet er van en laat alles lekker over je heen komen. Voor je het weet zijn ze ook weer groot (snik, snik ) Een hele mooie en fijne zwangerschap toegewenst!

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 7 juli 2013 at 19:40

  Ik ben wat laat met lezen, maar wat een geweldig nieuws dit!
  Wij hebben een zoontje van 6 en ik weet hoe gelukkig je bent als je je kleintje in je armen mag sluiten… Hele fijne zwangerschap, doe t rustig aan. En geniet!!!!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 5 juli 2013 at 21:56

  Gefeliciteerd Desiree. Wat ongelooflijk leuk nieuws! Stiekem vroeg ik me al af of jullie na huisje en boompje ook al aan beestje dachten, maar die komt er nu dus aan. Geniet van je zwangerschap!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 4 juli 2013 at 21:26

  Wow wat super zeg, gefeliciteerd jullie tweetjes en geniet van je zwangerschap!

 • Avatar van Tamarah
  Reply Tamarah 4 juli 2013 at 20:10

  Wat een mooi nieuws! Gefeliciteerd!

 • Avatar van Sherr
  Reply Sherr 4 juli 2013 at 15:31

  Gefeliciteerd!!! Dit is geweldig nieuws! Ik wens je een fijne zwangerschap en geniet er van :D

 • Avatar van Berdiene
  Reply Berdiene 4 juli 2013 at 14:04

  Gefeliciteerd! En wat zal dat schrikken zijn zeg, dat bloedverlies. Gelukkig valt het mee. Ik ben heel benieuwd naar updates over je zwangerschap! Vind het altijd leuk om over zwangerschappen te lezen ;)

 • Avatar van Marie
  Reply Marie 4 juli 2013 at 13:26

  Van Harte!
  Heel veel liefs voor jullie drie.

  Groeten Marie

1 5 6 7

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mama & Kind, Persoonlijk
personal juni 2013 1 - Let's get personal #21
Let’s get personal #21

Het is weer tijd om jullie een beetje bij te praten over wat ik zo allemaal gedaan heb de afgelopen...

Sluiten