Beauty

Bio-Oil testpanel | Ervaringen na de 1e maand

11 juli 2013

bio-oil-testpanel-1
Het is alweer even geleden dat ik een oproepje plaatste voor een testpanel om Bio-Oil te gaan testen om zo van meerdere personen hun ervaringen te kunnen delen. Bio-Oil is een huidverzorgingsproduct wat het herstellend vermogen van de huid ondersteund en gebruikt kan worden bij een droge en rijpere huid, bij pigmentvlekjes, striae/huidstriemen en littekens en bevat onder andere vitamine A, vitamine E, kamillebloemolie, lavendelolie, rozemarijnbladolie, goudsbloemextract en PurCelin Oil wat ervoor zorgt dat de olie snel intrekt. Kijk mee voor de bevindingen van de testpanelleden na de eerste maand gebruik.

Vivianne
Profiel: 43 jaar, gevoelige en droge huid, aanleg voor eczeem en wil Bio-Oil specifiek voor een blijvende droge plek aan haar hand, brandplekjes en littekentjes, verkleuringen op haar voorhoofd en de striemen aan de binnenkant van haar dijen. (Geen eigen foto’s.)

Ervaring
‘Bio-Oil klinkt voor mij als een natuurlijk product, maar dit blijkt niet het geval. Ik weet er niet zo veel van, maar bijvoorbeeld minerale olie, parfum en nog enkele niet-natuurlijke ingrediënten lieten me een beetje huiveren. Vooral de parfum, omdat een gevoelige huid hier juist vaak verkeerd op reageert. De geur is wat zeperig en ik ruik weinig van de gebruikte etherische oliën. Jammer!

Vermoedelijk is de parfum er ook de boosdoener van dat ik het juist op de plek op mijn hand die mijn hotspot van de test had moeten worden niet verdraag; het brandt, gaat jeuken en wordt vuurrood en de plek wordt er juist erger van. Op m’n droge scheenbenen is het effect ongeveer hetzelfde, dus daar ben ik ook gestopt met smeren. Ik vind Bio-Oil niet meer voedend aanvoelen dan een simpele, niet-vette bodylotion. Bijvoorbeeld olijfolie doet veel meer voor mijn huid en veroorzaakt geen irritatie..

Vanwege de brandende en jeukende reactie durf ik het ook niet echt op m’n gezicht uit te testen, de couperoseplekjes, de lichte lijntjes en droge plekjes bij mijn ogen sla ik liever over. De licht verkleurde plek op m’n voorhoofd heb ik wel meegenomen in de test, maar ik zie nog geen verschil en de lichte rimpels zijn hier ook nog niet verminderd. Bij een oud litteken op mijn onderarm zie en voel ik ook nog geen verschil. Helaas voelde het product ook op mijn dijen niet aangenaam. Bio-Oil laat geen vettige waas achter, maar het voelt toch wat stroperig aan bij huid-op-huid contact. Bio-Oil is wel zuinig in gebruik.

Helaas ben ik nog niet zo enthousiast als ik verwacht en gehoopt had. Maar wie weet heb ik straks opeens een egaal roze voorhoofd met een vreemde plaats waar m’n (minimale) rimpeltjes/lijntjes ophouden, want mijn focus zal de rest van de test vooral op die plek op m’n voorhoofd liggen. Daar verdraag ik de olie (nog) wel, plakt hij niet hinderlijk, kan ik goed beoordelen op pigment of huidverkleuring door beschadiging/litteken en zien of de (minimale) rimpel/lijntjes er minder van worden.’

bio-oil-testpanel-hester
Hester
Profiel: 18 jaar, wil Bio-Oil specifiek gebruiken om enkele striemen/striae op haar benen wat lichter te maken die door de groei zijn ontstaan.

Ervaring
‘Ik ga compleet blanco de test in, want ik had nog geen enkele ervaring met dit product. Na de eerste maand gebruik kan ik zeggen dat ik al erg positief ben. Ik gebruik Bio-Oil voor verschillende plekken op mijn huid; voornamelijk op mijn bovenbenen maar ook op een litteken. Op de verpakking van Bio Oil staat aangeven dat het huidstriemen, littekens, oude huid en uitgedroogde huid helpt verminderen en niet zal laten verdwijnen. Dit is geheel waar: je kunt je striemen niet wegtoveren met olie omdat ze dieper in je huid zitten, maar je kunt de striemen wel minder laten opvallen en meer gelijk laten maken met je huid.

Ik merk veel verschil op mijn benen na het smeren van de olie: de jongste striemen zijn al minder dik en gekleurd en liggen niet meer zo dik bovenop mijn huid. Vooral de jongste striemen verminderen het beste met de olie. Ik heb dagelijks Bio-Oil gesmeerd en het is ook een fijn product om op andere gevoelige en droge plekjes te smeren. Al met al ben ik deze eerste maand al erg tevreden en belooft het product wat het zegt; ‘verminderen van striemen’.’

Janneke
Profiel: 25 jaar, droge en gevoelige huid en wil Bio-Oil specifiek gebruiken voor striae op de bovenbenen en littekentjes van acné op haar kin. (Geen eigen foto’s.)

Ervaring
‘Ik ben nu ongeveer een maand aan het testen en ik kan vertellen dat de striemen en littekentjes nog niet minder zijn geworden, maar ook niet duidelijker zichtbaar. Het effect dat Bio-Oil zou moeten hebben werkt bij mij (tot nu toe) dus nog niet. Wel heb ik het idee dat mijn huid er rustiger van geworden is, dus dat is wel een pluspunt! Direct na het insmeren voelt mijn huid minder droog en voelt het heel prettig aan. De geur is ook prima, gelukkig niet te sterk. Ik heb trouw iedere dag gesmeerd en zal dat de komende tijd ook nog blijven doen, want wie weet gaan de littekens en striemen toch nog vervagen. Ik blijf hopen! :)

Pluspunten:
+ Ruikt lekker, niet te sterk
+ Werkt goed tegen een droge huid
+ Voelt prettig aan op de huid
+ Fijne verpakking, het flesje blijft mooi schoon
+ Smeert goed uit
+ Je kunt erg lang met één flesje doen

Minpunten:
– Ik vind de prijs redelijk hoog
– Het beloofde resultaat is nog niet te zien
– Voor mijn droge huid is het prima, maar het product is erg vettig en trekt niet zo goed in.’

bio-oil-testpanel-puck-christine-1
Puck-Christine
Profiel: 19 jaar, heeft een normale tot droge huid en wil Bio-Oil specifiek gebruiken voor een groot litteken op haar onderbeen wat er al sinds haar eerste levensjaar zit.

Ervaring
‘Vroeger was het litteken een stuk opvallender, door de jaren heen is hij al een stuk vervaagd maar er zitten nog wel hier en daar wat donkere plekjes. Ik was heel benieuwd of Bio-Oil iets aan mijn litteken kon veranderen, aangezien deze al 18,5 jaar meegaat. Natuurlijk weet ik dat het litteken nooit helemaal zal verdwijnen, maar dat het kan vervagen geloof ik zeker. Ik gebruik Bio-Oil nu een maand en ik merk zeker al dat mijn huid zachter en soepeler is maar mijn litteken lijkt nog niet vervaagd. Als ik mijn litteken en been insmeer voelt de huid heerlijk gevoed en verzorgd aan. De geur van de olie is rustgevend en zo zorgt het insmeren ook voor een momentje van rust en ontspanning. De geur doet me een beetje denken aan Lancaster zonnebrand, maar iets minder zonnebrand-achtig en meer rustgevend.

Af en toe smeer ik Bio-Oil ook op mijn gezicht omdat deze na alle examenstress wel een oppepper kon gebruiken. Mijn huid voelde nadien heerlijk zacht en totaal niet vettig aan. Ik heb er geen puistjes van gekregen en het lijkt wel alsof ze juist wegblijven. Kortom: tot nu toe ben ik best tevreden! Hoewel mijn litteken nog niet lijkt vervaagd, voelt mijn huid heerlijk verzorgd en gevoed aan. Ik smeer nog vrolijk even verder!’

—–

De resultaten zijn tot nu toe heel wisselend, leuk en interessant om te lezen! Ik ben heel erg benieuwd naar de resultaten na 3 maanden dagelijks gebruik en ik ga jullie daar over 2 maandjes zeker van op de hoogte houden.

Heb jij ervaring met Bio-Oil? Of ben je er juist nieuwsgierig naar geworden om eens te gaan proberen? Ik ben benieuwd :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van P VdV
  Reply P VdV 22 juni 2023 at 23:08

  Ik gebruikte Bio Oil op mijn droge scheenbenen. Kreeg kleine blaasjes die jeukte en licht brandde. Weet niet zeker of het van de olie is. Heb me tussentijds ook nog eens ingesmeerd met repair bodylotion van Kruidvat. Ik hou het in de gaten. En test opnieuw wanneer de uitslag weg is.

 • Avatar van Christol
  Reply Christol 12 juni 2016 at 16:13

  ik ben heb sinds 2 dagen aan het gebruiken en zal over 3 maanden een reactie schrijven

 • Avatar van Lizzy
  Reply Lizzy 8 juni 2016 at 00:11

  weet iemand als aan Bio-oil parfums zijn toegevoegd?

  Het lijkt me fijn om te testen vermits ik een erg droge en allergievolle huis heb , maar ik ben enormmmmm gevoelig aan parfum.

 • Avatar van Karin
  Reply Karin 19 oktober 2015 at 20:29

  Nou ik zie echt wel verschil, gebruik nu ongeveer 2 maanden ik zie echt wel dat mijn kraaienpootjes minder zichtbaar zijn, ben erg tevreden en blijf het tot mijn 80ste gebruiken

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 14 november 2014 at 09:22

  Hallo.

  Leuk om zo al die ervaringen te lezen. Ik gebruik zelf ook Bio Oil. Ik heb nogal last van straie en heb ook een litteken. Ik heb er gedurende een maand iedere dag bio oil op gesmeerd en ik merk duidelijk verschil. Ik ben begonnen met een kleiner flesje olie om te beginnen.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 27 september 2014 at 12:44

  Ik gebruik sinds twee maanden bio oil in combinatie met benzylperoxide tegen puistjes. De laatste droog je huid namelijk enorm uit, dus gebruik ik daaronder bio oil om mijn huid te hydrateren. Er daar heb ik reuze tevreden over. Eventuele wondjes die ontstaan door puistjes genezen vele malen beter.
  En sommige zeggen dat ze het duur vinden, maar ik gebruik het twee maal per dag voor mijn gezicht, ik heb het kleine flesje van 11,- maar ik heb denk ik pas 1/6 gebruikt. Dus omgerekend zou ik 1 jaar met een fles van 11,- doen! Heb wel eens duurdere gezichtsverzorging gehad

 • Avatar van Hadassah
  Reply Hadassah 24 april 2014 at 08:40

  Ik heb het product ook aangeschaft en na mijn eerste bevalling had ik heel veel striemen.
  Ik vind het grappig hierboven te zien staan dat het helemaal niet werkt, want ik heb toch echt wel heel vlug resultaat.
  Ik smeer het iedere ochtend na het douchen en ik heb opgemerkt dat mijn striemen heel wat lichter zijn geworden.
  Ik had vooral hele donkere striemen.
  Ik ben van plan om het product te blijven gebruiken totdat ik me gewenste gewicht heb bereikt zo dat ik weer een bikini aankan zonder mij te schamen.

 • Avatar van g.s
  Reply g.s 23 februari 2014 at 16:14

  Hallo!

  ik heb het ook gebruikt op een pigmentvlek maar na 4 dagen begon het te bloeden!
  ik zeg niet doen!!!!

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 11 juli 2013 at 15:04

  Veel verschillende reacties dus. Ik heb zelf de Bio oil nog niet gebruikt omdat ik niet geloof in de werking, maar toch ben ik ook nog steeds wel nieuwsgierig. Ben erg benieuwd wat het resultaat na 3 maanden is!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 11 juli 2013 at 14:56

  Ik weet niet zo goed of het product mij heeft geholpen eigenlijk. Vrijwel meteen na een galblaas operatie heb ik dit gebruikt op de (kleine) littekens en die zijn nu niet rood of heel erg dik of zichtbaar. Maar ik heb natuurlijk geen flauw idee of het er slechter uit had gezien als ik het product niet had gebruikt.

 • Avatar van Anotherfashionlover
  Reply Anotherfashionlover 11 juli 2013 at 12:30

  Ik smeer zelf ook vaak met bio oil op mijn bovenbenen en ik vind het wel heel prettig aanvoelen, het trekt ook snel in :)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 11 juli 2013 at 10:47

  Heel fijn om verschillende ervaringen te leven! Maar na de eerste ervaring ben ik er toch een beetje huiverig voor geworden aangezien ik ook een mega gevoelige huid heb en bang ben dat ik er dus ook niet tegen kan. Jammer :(

 • Avatar van Puck Christine
  Reply Puck Christine 11 juli 2013 at 09:56

  Haha gek om jezelf daar tussen te zien staan! Wel heel leuk! :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 11 juli 2013 at 07:18

  Fijn om van verschillende mensen een review te lezen. De resultaten zijn zoals ik ze een beetje had verwacht, heb het zelf ook en ik had er zelf ook meer van verwacht.

 • Avatar van Kaylani
  Reply Kaylani 11 juli 2013 at 03:00

  Heel prettig om verschillende reviews ervan te lezen. Heb helaas al vaak gehoord dat het eigenlijk helemaal niets doet.

 • Avatar van Nem
  Reply Nem 11 juli 2013 at 01:32

  Ik wil het wel gebruiken. Ben niet eczeemgevoelig en heb litteken op mijn mond/lip en 2lichte striemen.. denk toch dat ik het ga aanschaffen hiervooe. Benieuwd naar de resultaten na 3 maanden!

 • Avatar van Lindy
  Reply Lindy 11 juli 2013 at 00:10

  Goed om ook zulke wisselende ervaringen te lezen. Ik heb veel aan de eczeem-ervaring, dat zegt mij dat ik het niet op bepaalde plekken op mijn huid met eczeem moet gebruiken. Ik heb thuis nog een flesje staan, die ga ik eens op een groot litteken testen dat ik heb, wie weet helpt het iets.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.