Eten & drinken

Maak kennis met Sabra Mezze

15 juli 2013

Ik ben zelf gek op houmous en vind het echt een onmisbaar gerechtje bij een gezellig avondje met vrienden, een BBQ of bij het gourmetten om lekker op een stukje stokbrood te smeren. Meestal maak ik houmous zelf, maar van Sabra zijn er verschillende varianten verkrijgbaar om lekker mee af te wisselen. Houmous is een rijke en romige dip welke gemaakt wordt van o.a. kikkererwten, geroosterde sesampasta en een mix van specerijen uit het Midden-Oosten. In het Midden-Oosten maakt houmous al eeuwenlang deel uit van de dagelijkse maaltijden en langzaam maar zeker wordt dit heerlijke bijgerecht overal bekender en populairder.

De Sabra houmous is verkrijgbaar in 5 verschillende smaken; classic, pikant, fijne kruiden, knoflook en Arabia. Houmous is vegetarisch, bevat veel plantaardige eiwitten, is voedzaam, bevat weinig verzadigde vetten en geen cholesterol, gluten en zuivel.

sabra2

Los jij de puzzel op de Sabra Facebookpagina snel op? Dan maak jij kans op een compleet verzorgde Sabra Summer Party voor jou en 50 vrienden of één van de andere zonnige prijzen. Sabra trekt deze zomer langs de kust met de Sabra Oase. Kom genieten van het strand, de zon en de heerlijke Sabra houmous. Kijk op de Facebookpagina van Sabra waar de Oase binnenkort te vinden is.

Serveertip: neem een grote schaal met verschillende bakjes houmous, lekker vers pitabrood en/of stokbrood en stukjes groente: dip en geniet! Sabra heeft naast houmous ook verschillende andere Mezze varianten zoals tehina’s en een auberginesalade in het assortiment. Je kan deze producten vinden in de supermarkt bij de koelverse salades. . Leuk weetje: ‘mezze’ is de verzamelnaam voor authentieke hapjes uit het Midden-Oosten die vaak als voorgerecht worden geserveerd zoals smaakvolle dips, spreads en groentesalades. Enjoy!

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Esmeralda L
  Reply Esmeralda L 15 juli 2013 at 20:01

  Ik heb het nog nooit op – wel al super veel over gelezen.
  DIt lijkt me leuk om een keer te proberen.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 15 juli 2013 at 15:19

  Ik heb laatst voor het eerst houmous gegeten en het was lekkerder dan ik had verwacht, haha :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.