Beauty

Question | Ben jij fan van droogshampoo?

21 juli 2013

droogshampoos-batiste-1
Droogshampoo is niks nieuws en bestaat al heel erg lang, maar vooral het laatste jaar lijkt het wel helemaal zijn opmars gemaakt te hebben en komen er steeds meer merken uit met droogshampoos en nieuwe varianten. Droogshampoo gebruik je zonder water en het zorgt voor een opfrisbeurt tussen wasbeurten in en is hierbij handig als je wat fijner haar hebt dat sneller vet wordt bij de wortels. Je haar voelt en ziet er na het gebruik fris en niet-vet uit en hierdoor is het een populair product geworden. Droogshampoo komt bijna altijd in een sprayvorm en het bevat een soort poeder wat het vet absorbeert en hierdoor zorgt voor dat ‘schone’ gevoel. Maar, echt schoon wordt het natuurlijk niet: de vettigheid en viezigheid blijft er gewoon mee in je haar zitten en het vervangt dus geen wasbeurt met een normale shampoo.

Je gebruikt een droogshampoo door je haar in scheidingen te trekken, de bus voor gebruik even goed te schudden en dit zo naast de scheidingen aan te brengen vanaf een centimeter of 30. Hierna geef je het heel even de tijd om in te werken en is het tijd om met een borstel of je vingers door je haar te gaan om het product wat beter te verdelen en de witte waas die droogshampoos vaak achter laten weg te halen.

Droogshampoo is niet alleen handig om je haar even snel op te frissen, maar je krijgt er ook wat meer textuur en volume van in je haar. Perfect voor als je je haar wil opsteken omdat het hierdoor beter blijft zitten en om je kapsel wat meer boost te geven.

droogshampoos-batiste-2
Batiste heeft al verschillende varianten droogshampoo in het assortiment zitten, maar vanaf deze week zijn er 3 nieuwe limited editions aan toegevoegd. Urban & Edgy Graffiti heeft een zomerse geur van appel, wilde bessen, druiven, jasmijn, lelie, iris, musk, kokos, sandelhout en cederhout.

droogshampoos-batiste-3
De Sassy & Daring Wild variant heeft een exotische geur van kokos, verschillende bloemen, musk, vanille en houtnoten. Ik vind dit zelf een heel erg unisex geur, dus ook voor de mannen met wat langer haar is deze zeker geschikt om te gebruiken.

droogshampoos-batiste-4
De Fruity & Cheeky Cherry variant zou een kersengeur moeten hebben, maar ik ruik er zelf vooral een zoete en snoeperige geur in. Niet zozeer mijn favoriete geur voor in mijn haar, ik vind de Graffiti geur (lekker fris en zomers) en de Wild geur (unisex en ‘warmer’) een heel stuk prettiger qua geur :) Alle varianten bevatten 200ml droogshampoo en zijn verkrijgbaar bij geselecteerde Kruidvat filialen voor €4,57 per stuk.

Heb je een favoriet tussen deze 3 varianten in gelimiteerde oplage? Stem dan op jouw favoriet op de Facebookpagina van Batiste. De variant met de meeste stemmen zal namelijk een vast plekje in de Batiste-collectie krijgen.

Ondanks dat een droogshampoo een uitkomst kan zijn tussen wasbeurten in, hierdoor ook perfect is voor bijvoorbeeld kampeervakanties en festivals, het extra volume en textuur aan je haar geeft… Ik gebruik het zelf echt nooit. Ten eerste wordt mijn haar niet snel vet, heb ik van mijzelf voldoende volume en daarnaast vind ik mijn haren wassen niet vervelend en voelt er voor mij toch niks zo lekker schoon als een ‘echte’ wasbeurt met shampoo en conditioner..

Question time! Ben jij fan van droogshampoos? Gebruik je ze regelmatig? Welke is jouw favoriet?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTube, Facebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van vanessa
  Reply vanessa 22 juli 2013 at 21:45

  Nee hier geen fan van de droogshampoo! Ik heb het idee dat me haar er nog viezer van wordt. En het heeft ook zo’n vreemd luchtje.

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 21 juli 2013 at 22:40

  Ik heb het een paar keer gebruikt maar het geeft me eigenlijk een nog viezer gevoel en dan wil ik t liefst meteen na gebruik toch mijn haar wassen. Niks voor mij dus! Al moet ik wel toegeven dat mijn haar er absoluut meer volume door krijgt en het er dan wel iets schoner uitziet.

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 21 juli 2013 at 20:54

  Ik heb de laatste tijd wat meer oog gekregen voor de droog shampoos. Ik twee varianten de xxl volume en de exotic (beide batiste). En ik krijg serieus volume van de eerste en de exotic ruikt echt zooooo heerlijk!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 21 juli 2013 at 15:25

  Ben zelf wel erg benieuwd naar der kersen versie :-)

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 21 juli 2013 at 12:51

  Ik heb droogshampoo nog nooit gebruikt en eigenlijk heb ik ook geen behoefte aan. Het is wel makkelijk als je een keer geen tijd heb of wilt uitstellen een droogshampoo te gebruiken. Ik was liever mijn haar wel, want dat voelt schoner en zachter aan :)

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 21 juli 2013 at 12:30

  Ja ik ben wel echt fan, heb het alleen een tijdje niet gebruikt omdat mijn haar er beter aan toe is..normaal gesproken moet ik het elke dag wassen, ik heb maanden geprobeerd een wasbeurt wat dagen uit te stellen maar het helpt niet, droogshampoo is voor mij dus echt een mooie uitkomst :)

 • Avatar van Llucinxo
  Reply Llucinxo 21 juli 2013 at 11:25

  Om de een of andere onverklaarbare reden ben ik nooit op de droogshampoo wagen gesprongen, ik heb er ooit een uitgeprobeerd en vond het drie keer niks, na een keer doorborstelen was het weer net zo vet als daarvoor. Nope, niet voor mij weggelegd. xxx

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 21 juli 2013 at 11:02

  Ik gebruik regelmatig droogshampoo, maar heb deze van batiste nog nooit uitgeprobeerd. Moet ik maar eens doen dan:p

 • Avatar van Santje04
  Reply Santje04 21 juli 2013 at 10:16

  Ik heb het laatst gebruikt, zat in 1 van de boxen die ik heb gehad. Ik heb het geprobeerd, maar het is mij niet bevallen, ik was net zo lief mijn haar gewoon, en heb dan ook een frisser gevoel.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 21 juli 2013 at 08:24

  Ik gebruik het alleen in ‘noodgevallen’ als ik de deur uit moet en geen tijd heb om mijn haar te wassen, maar het liefst spring ik toch wel meteen onder de douche :P

 • Avatar van meike
  Reply meike 21 juli 2013 at 06:20

  Ik gebruik altijd een droogshampoo in de vakantie. Wij kamperen en dan is een dagje uitstel van je haren wassen met een knullig water straaltje uit de douche wel prettig. Ik heb geen favoriete maar deze met een lekker extra geurtje spreken me wel aan.

 • Avatar van Lena
  Reply Lena 21 juli 2013 at 02:55

  Mijn haar wordt heel snel vet, maar ik gebruik nooit droog shampoo. Mijn haren wassen is een dagelijks routine geworden, dus heb ik ook geen behoefte aan een droog shampoo.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 21 juli 2013 at 01:24

  Droogshampoo gebruik ik zelden, maar nu ik steeds meer zie dat het ook voor volume kan zorgen, ga ik dat eens proberen.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 21 juli 2013 at 01:08

  Ik heb het zelf nog nooit gebruikt maar hoor er altijd zoveel goed over! ♡

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.