Beauty

Question | Wat vind jij van de beautyboxen?

29 juli 2013

glossybox februari 2013 1 - Question | Wat vind jij van de beautyboxen?
In Nederland zijn er steeds meer beautyboxen verkrijgbaar, van die maandelijkse boxen die allemaal rond de €15,00 kosten inclusief verzendkosten waarmee je dan een pakketje toegestuurd krijgt en het elke maand weer een verrassing is wat er nu precies in zal zitten. Meestal zijn dit (luxe) samples, maar regelmatig zitten er ook fullsize producten in en wordt het aangevuld met een minimagazine en kortingsbonnen. Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd wat jullie van deze boxen vinden?

Ik heb zelf namelijk heel erg het gevoel dat de nieuwigheid er een beetje vanaf aan het gaan is en dat de boxen zelf ook helaas niet meer echt verrassend zijn qua inhoud (met uitzondering de speciale uitgaves, die vind ik over het algemeen wel erg leuk qua inhoud). Mocht je vanaf het begin af aan meerdere boxen hebben ontvangen dan zal je ondertussen veel zwarte oogpotloodjes, mascara’s, droogshampoos, Toni & Guy producten, make-up van onbekende merken en Golden Rose producten in je stash hebben dankzij deze boxen.

Het grote voordeel is natuurlijk het verrassingselement, de (meestal) mooie verpakking, de kennismaking met nieuwe merken èn dat je dit doet tegen een fractie van wat de inhoud van de box waard is. Daarnaast wordt je soms nog eens echt verrast met een luxer product van bijvoorbeeld The Body Shop, Kiehl’s, Lush, OPI, Revitalash, Biosilk, Sabon, Rituals, Clinique, hannah, RoC of L’Occitane waarmee je dan op een leuke manier kennis kan maken zonder dat je direct een duurder product hoeft aan te schaffen.

beautyboxen - Question | Wat vind jij van de beautyboxen?
Op enkel beautygebied zijn er in Nederland op dit moment de Glossybox, Beautybox, Truly Yours, de Waat Beautybox, de VIP Box en de By Vicky en er zijn ook andere boxen in Nederland geweest zoals de RTL Stylecase en de Blendbox. (Mist er nog een beautybox in dit rijtje??) Het verschil tussen de inhoud en de verpakking van bovenstaande boxen kan enorm verschillen en bij sommige boxen komt het helaas voor dat er producten in zaten die al jaren niet meer in de winkels verkocht werden, waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken was of dat er zelfs namaakproducten inclusief namaaklogo van bekende merken in zaten en soms worden de boxen wel heel erg laat in de maand verstuurd waardoor eventuele kortingscodes/acties al verlopen zijn tijdens het ontvangen van de box.. Van de hierboven genoemde boxen blijken de 1e drie (Glossybox, Beautybox en Truly Yours) het meest betrouwbaar.

Question: Ik ben heel benieuwd hoe jij denkt over de beautyboxen? Heb je zelf een abonnement? Ben je altijd tevreden met de inhoud? Wat zou er echt vernieuwend zijn qua inhoud zodat de beautyboxen aantrekkelijker zouden worden? Ik ben benieuwd naar jullie meningen/reacties :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 5 augustus 2013 at 18:00

  Hoi Desiree,

  Ik vind je blogpost erg leuk en ik was daarom heel benieuwd naar de reacties van je lezeressen. En jeetje, daar schrok ik best wel van eigenlijk. 90% is heel erg negatief over alle boxen. Wel las ik heel positieve reacties en feedback over de Truly Yours box. Misschien probeer ik die wel, maar ik ga eerst op Google en YouTube opzoek naar reviews en unboxings.

  Groetjes Michelle

 • Avatar van Mirjam Akmese de Wit
  Reply Mirjam Akmese de Wit 31 juli 2013 at 22:59

  Ik vind die boxen erg leuk maar ik zelf zou er geen abbo op nemen ivm de kosten..

 • Avatar van Beautytalk
  Reply Beautytalk 31 juli 2013 at 22:17

  In België hebben we de Deautybox.. leuk, maar niet echt vernieuwend.. de Waatbox bestelde ik éénmalig.. nooit meer.. vol vervallen producten!
  Eefje

 • Avatar van Vanessa
  Reply Vanessa 31 juli 2013 at 15:22

  Leuk artikel! Ik geef er mijn geld niet aan want vaak zijn het producten waarin ik totaal niet geïnteresseerd ben.

 • Avatar van LaraLaurentia
  Reply LaraLaurentia 31 juli 2013 at 12:09

  Niet mijn ding, ik geef dan liever die 15 euro uit aan een mooie lipstick waarvan ik weet dat ik hem veel ga dragen :)

 • Avatar van Jana
  Reply Jana 31 juli 2013 at 00:03

  Ikzelf heb geen abonnement op een box. Ik zou het “cadeautje” natuurlijk heel tof vinden maar ik heb toch ook schrik dat er te veel producten in zitten die ik niet zou gebruiken. Als ik dan bedenk welk bedrag ik zou uitgeven aan een abonnement, is het best wel wat. Dan koop ik liever zelf een product van mijn wishlist waarvan ik zeker ben dat ik het leuk vind.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 30 juli 2013 at 12:34

  Ik begon met de Glossybox en daarna nam ik de Beautybox erbij. De Glossybox heb ik na een half jaar opgezegd want deze inhoud viel me elke keer erg tegen. Vaak was het niet geschikt voor mijn huidtype. De beautybox bevalt nog steeds enorm. De tijd van levering verloopt niet zo soepel, maar dit communiceren ze wel netjes. Ik heb me nog nooit genept gevoelt door de Beautybox. De Blenbox had ik, maar dat bleek dus een fail en ik kreeg netjes mijn geld terug. De WAAT? Box is de laatste waar ik mee kennis heb gemaakt, ik abonneerde mij voor 3 maanden. Maar dit is echt een mega fail helaas. Producten die al jaren niet meer worden verkocht en worden gemaakt door het merk zelf. Zo jammer dat de WAAT? Box zo slecht bezig is. Ik heb er net een artikel over geschreven =) Ze werken niet samen met het merk, maar houden dus ook niet zicht op wat ze precies inkopen, erg dom als je daarmee je naam verbind. Je krijgt daarmee alleen maar teleurgestelde abonnees. De Beautybox houd ik nog wel even aan, maar ik ga deze wel op een gegeven moment opzeggen denk ik… ik zie wel. Tot nu toe nog steeds erg tevreden hierover.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 juli 2013 at 20:24

  Ik vind zelf de truly yours het leukste! Heb er zelf 2 gehad, maar de LE’s van glossybox zijn ook heel leuk ;D

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 29 juli 2013 at 19:59

  Leuke vraag. Ik heb de Truly Yours box en Beuatybox gehad. over de inhoud van beide boxen ben ik tevreden, al zat in de beautybox van juni ook een product wat verlopen was. Truly Yours is toch de beste. beautybox is het laatste half jaar bijna iedere maand te laat geweest. excusus iedere keer, maar geen verbetering, ik heb mijn abonnement daarom opgezegd. De Waat box heb ik nu 1 x ontvangen en daar was direct veel over te doen met de producten die al jaren niet meer geproduceerd werden, ik krijg hem nog twee keer en kan dan pas echt zeggen of het een leuke box is, ik ben het met je eens dat de nieuwigheid er een beetje af is. Een vernieuwing zou zijn dat je echt producten krijgt die je gaat gebruiken. Dus wellicht bij je abonnement aangeven waar je interesses liggen en in die categorie producten ontvangen. En wellicht minder vaak verzenden en dan de nieuwste producten met korting ontvangen. Belangrijkste is dat ze eerlijk zijn over de producten en hun afspraken over levering nakomen.

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 29 juli 2013 at 16:52

  Ehm….. ik heb een nogal ongezouten mening over de beauty boxen: waarom zou ik betalen voor iets dat ik ook gratis kan krijgen (als in samples)? De full sizes (die je soms ook gratis krijgt bij Kruidvat, ICI en Douglas) die regelmatig in de boxen zitten zijn niet altijd top producten, niet in de trant van: wow, die gebruik ik al jaren, komt goed uit.

  Maar, ik heb een mateloze bewondering voor degene die ze opgezet hebben (gestart in de USA volgens mij?), ik bedoel: geld verdienen aan het verkopen van (gratis) samples etc, dat is toch een gouden business, die mensen lachen zich rot?

  Nee ik heb dus geen abonnement, zal ook nooit een abonnement nemen en kijk de unboxing filmpjes/artikels niet meer, deed ik in het begin wel, daar baseer ik mijn mening nu op ;-)

  Wat ik al zei in het begin, ik heb een nogal ongezouten mening hierover. Maar als mensen er gelukkig van worden, prima!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 juli 2013 at 16:19

  Zelf heb ik geen van de boxen en zal ze ook niet nemen, ik heb het geld er niet voor over. Met plezier kijk ik altijd naar unboxing filmpjes en artikelen, maar ik krijg niet het gevoel van oh dat wil ik ook.
  Natuurlijk zit er best wel eens iets in waarbij ik denk, ‘oh dat lijkt me wel wat’ maar meestal niet. De laatste tijd vind ik de boxen duidelijk minder en het feit dat er steeds vaker iets inzit wat over de datum is, vind ik geen goede reclame en houd me nog meer tegen. Toch denk ik dat het iedere keer weer leuk is om een box open te maken, maar voor dat geld koop ik liever iets wat ik zelf kies zodat ik zeker weet dat ik het gebruik.

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 29 juli 2013 at 15:20

  Leuk artikel! Ook erg leuk om de verschillende reacties te lezen. Ik moet zeggen dat ik afgelopen week mijn boxen heb opgezegd (Truly yours en Glossybox). In het begin vond ik het wel leuk, maar ik kwam er al snel achter dat ik bijna geen enkel product ook echt ging gebruiken na ontvangst. Zonde natuurlijk! Ook kreeg ik steeds vaker het idee dat het één grote ‘Garage sale’ was, snap je wat ik bedoel?

  Voor nu ben ik in ieder geval blij dat ik deze boxen heb opgezegd en wie weet wanneer ik in de toekomst een leuke inhoud ziet (en deze nog verkrijgbaar is) dat ik ‘m dan nog aanschaf, maar voor nu is het goed zo.

 • Avatar van Rozemarijn
  Reply Rozemarijn 29 juli 2013 at 14:05

  Ik heb zelf naar tevredenheid een abonnement op de Glossybox. De WAATBOX was inderdaad een aanfluiting. Maar met de meeste teleurgestelde reacties ernstig overdreven. Je kunt niet de wereld aan dure producten verwachten voor je 14,95 wat zo een box over het algemeen kost. En tja, het is crisis! Ook voor de beautybrance, dus kan het wel eens voorkomen dat je wat dezelfde producten tegenkomt. En ach, over het algemeen is dat van vrij dure merken, die ik zelf niet snel aanschaf, dus ik vind het niet eens een enorm minpunt. Nogmaals acties als die van de WAATBOX kunnen in mijn ogen echt niet. Maar verder ben ik best tevreden over mijn Glossybox… Ook al is het misschien soms eenzelfde product…ik vind het elke maand nog een feestje.

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 29 juli 2013 at 13:26

  Toen het net begon met die eerste boxen wilde ik het heel graag..maar heb het nooit gedaan omdat ik bang was dat er steeds producten in zouden zitten die ik niet leuk zou vinden en daarnaast vond ik het ook wat te veel om elke maand zo´n doos producten te ontvangen.
  Nu ben ik ze eerlijk gezegd heel erg zat, af en toe kijk ik nog wel eens op blogs wat er in zit maar vaak sla ik deze artikelen over laat staan dat ik een abbo neem. Geen fan dus :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Beauty
make up bourjois mac sans soucis the body shop lookx 1 - Make-up in the mix! | Fierce brows & pink lips
Make-up in the mix! | Fierce brows & pink lips

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe Make-up in the mix! In deze rubriek mix ik verschillende merken en...

Close