Beauty

Question | Wat vind jij van de beautyboxen?

29 juli 2013

De Glossybox van februari 2013
In Nederland zijn er steeds meer beautyboxen verkrijgbaar, van die maandelijkse boxen die allemaal rond de €15,00 kosten inclusief verzendkosten waarmee je dan een pakketje toegestuurd krijgt en het elke maand weer een verrassing is wat er nu precies in zal zitten. Meestal zijn dit (luxe) samples, maar regelmatig zitten er ook fullsize producten in en wordt het aangevuld met een minimagazine en kortingsbonnen. Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd wat jullie van deze boxen vinden?

Ik heb zelf namelijk heel erg het gevoel dat de nieuwigheid er een beetje vanaf aan het gaan is en dat de boxen zelf ook helaas niet meer echt verrassend zijn qua inhoud (met uitzondering de speciale uitgaves, die vind ik over het algemeen wel erg leuk qua inhoud). Mocht je vanaf het begin af aan meerdere boxen hebben ontvangen dan zal je ondertussen veel zwarte oogpotloodjes, mascara’s, droogshampoos, Toni & Guy producten, make-up van onbekende merken en Golden Rose producten in je stash hebben dankzij deze boxen.

Het grote voordeel is natuurlijk het verrassingselement, de (meestal) mooie verpakking, de kennismaking met nieuwe merken èn dat je dit doet tegen een fractie van wat de inhoud van de box waard is. Daarnaast wordt je soms nog eens echt verrast met een luxer product van bijvoorbeeld The Body Shop, Kiehl’s, Lush, OPI, Revitalash, Biosilk, Sabon, Rituals, Clinique, hannah, RoC of L’Occitane waarmee je dan op een leuke manier kennis kan maken zonder dat je direct een duurder product hoeft aan te schaffen.

beautyboxen
Op enkel beautygebied zijn er in Nederland op dit moment de Glossybox, Beautybox, Truly Yours, de Waat Beautybox, de VIP Box en de By Vicky en er zijn ook andere boxen in Nederland geweest zoals de RTL Stylecase en de Blendbox. (Mist er nog een beautybox in dit rijtje??) Het verschil tussen de inhoud en de verpakking van bovenstaande boxen kan enorm verschillen en bij sommige boxen komt het helaas voor dat er producten in zaten die al jaren niet meer in de winkels verkocht werden, waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken was of dat er zelfs namaakproducten inclusief namaaklogo van bekende merken in zaten en soms worden de boxen wel heel erg laat in de maand verstuurd waardoor eventuele kortingscodes/acties al verlopen zijn tijdens het ontvangen van de box.. Van de hierboven genoemde boxen blijken de 1e drie (Glossybox, Beautybox en Truly Yours) het meest betrouwbaar.

Question: Ik ben heel benieuwd hoe jij denkt over de beautyboxen? Heb je zelf een abonnement? Ben je altijd tevreden met de inhoud? Wat zou er echt vernieuwend zijn qua inhoud zodat de beautyboxen aantrekkelijker zouden worden? Ik ben benieuwd naar jullie meningen/reacties :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle Kaiser
  Reply Michelle Kaiser 5 augustus 2013 at 18:00

  Hoi Desiree,

  Ik vind je blogpost erg leuk en ik was daarom heel benieuwd naar de reacties van je lezeressen. En jeetje, daar schrok ik best wel van eigenlijk. 90% is heel erg negatief over alle boxen. Wel las ik heel positieve reacties en feedback over de Truly Yours box. Misschien probeer ik die wel, maar ik ga eerst op Google en YouTube opzoek naar reviews en unboxings.

  Groetjes Michelle

 • Avatar van Mirjam Akmese de Wit
  Reply Mirjam Akmese de Wit 31 juli 2013 at 22:59

  Ik vind die boxen erg leuk maar ik zelf zou er geen abbo op nemen ivm de kosten..

 • Avatar van Beautytalk
  Reply Beautytalk 31 juli 2013 at 22:17

  In België hebben we de Deautybox.. leuk, maar niet echt vernieuwend.. de Waatbox bestelde ik éénmalig.. nooit meer.. vol vervallen producten!
  Eefje

 • Avatar van Vanessa
  Reply Vanessa 31 juli 2013 at 15:22

  Leuk artikel! Ik geef er mijn geld niet aan want vaak zijn het producten waarin ik totaal niet geïnteresseerd ben.

 • Avatar van LaraLaurentia
  Reply LaraLaurentia 31 juli 2013 at 12:09

  Niet mijn ding, ik geef dan liever die 15 euro uit aan een mooie lipstick waarvan ik weet dat ik hem veel ga dragen :)

 • Avatar van Jana
  Reply Jana 31 juli 2013 at 00:03

  Ikzelf heb geen abonnement op een box. Ik zou het “cadeautje” natuurlijk heel tof vinden maar ik heb toch ook schrik dat er te veel producten in zitten die ik niet zou gebruiken. Als ik dan bedenk welk bedrag ik zou uitgeven aan een abonnement, is het best wel wat. Dan koop ik liever zelf een product van mijn wishlist waarvan ik zeker ben dat ik het leuk vind.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 30 juli 2013 at 12:34

  Ik begon met de Glossybox en daarna nam ik de Beautybox erbij. De Glossybox heb ik na een half jaar opgezegd want deze inhoud viel me elke keer erg tegen. Vaak was het niet geschikt voor mijn huidtype. De beautybox bevalt nog steeds enorm. De tijd van levering verloopt niet zo soepel, maar dit communiceren ze wel netjes. Ik heb me nog nooit genept gevoelt door de Beautybox. De Blenbox had ik, maar dat bleek dus een fail en ik kreeg netjes mijn geld terug. De WAAT? Box is de laatste waar ik mee kennis heb gemaakt, ik abonneerde mij voor 3 maanden. Maar dit is echt een mega fail helaas. Producten die al jaren niet meer worden verkocht en worden gemaakt door het merk zelf. Zo jammer dat de WAAT? Box zo slecht bezig is. Ik heb er net een artikel over geschreven =) Ze werken niet samen met het merk, maar houden dus ook niet zicht op wat ze precies inkopen, erg dom als je daarmee je naam verbind. Je krijgt daarmee alleen maar teleurgestelde abonnees. De Beautybox houd ik nog wel even aan, maar ik ga deze wel op een gegeven moment opzeggen denk ik… ik zie wel. Tot nu toe nog steeds erg tevreden hierover.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 juli 2013 at 20:24

  Ik vind zelf de truly yours het leukste! Heb er zelf 2 gehad, maar de LE’s van glossybox zijn ook heel leuk ;D

 • Avatar van Imke
  Reply Imke 29 juli 2013 at 19:59

  Leuke vraag. Ik heb de Truly Yours box en Beuatybox gehad. over de inhoud van beide boxen ben ik tevreden, al zat in de beautybox van juni ook een product wat verlopen was. Truly Yours is toch de beste. beautybox is het laatste half jaar bijna iedere maand te laat geweest. excusus iedere keer, maar geen verbetering, ik heb mijn abonnement daarom opgezegd. De Waat box heb ik nu 1 x ontvangen en daar was direct veel over te doen met de producten die al jaren niet meer geproduceerd werden, ik krijg hem nog twee keer en kan dan pas echt zeggen of het een leuke box is, ik ben het met je eens dat de nieuwigheid er een beetje af is. Een vernieuwing zou zijn dat je echt producten krijgt die je gaat gebruiken. Dus wellicht bij je abonnement aangeven waar je interesses liggen en in die categorie producten ontvangen. En wellicht minder vaak verzenden en dan de nieuwste producten met korting ontvangen. Belangrijkste is dat ze eerlijk zijn over de producten en hun afspraken over levering nakomen.

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 29 juli 2013 at 16:52

  Ehm….. ik heb een nogal ongezouten mening over de beauty boxen: waarom zou ik betalen voor iets dat ik ook gratis kan krijgen (als in samples)? De full sizes (die je soms ook gratis krijgt bij Kruidvat, ICI en Douglas) die regelmatig in de boxen zitten zijn niet altijd top producten, niet in de trant van: wow, die gebruik ik al jaren, komt goed uit.

  Maar, ik heb een mateloze bewondering voor degene die ze opgezet hebben (gestart in de USA volgens mij?), ik bedoel: geld verdienen aan het verkopen van (gratis) samples etc, dat is toch een gouden business, die mensen lachen zich rot?

  Nee ik heb dus geen abonnement, zal ook nooit een abonnement nemen en kijk de unboxing filmpjes/artikels niet meer, deed ik in het begin wel, daar baseer ik mijn mening nu op ;-)

  Wat ik al zei in het begin, ik heb een nogal ongezouten mening hierover. Maar als mensen er gelukkig van worden, prima!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 juli 2013 at 16:19

  Zelf heb ik geen van de boxen en zal ze ook niet nemen, ik heb het geld er niet voor over. Met plezier kijk ik altijd naar unboxing filmpjes en artikelen, maar ik krijg niet het gevoel van oh dat wil ik ook.
  Natuurlijk zit er best wel eens iets in waarbij ik denk, ‘oh dat lijkt me wel wat’ maar meestal niet. De laatste tijd vind ik de boxen duidelijk minder en het feit dat er steeds vaker iets inzit wat over de datum is, vind ik geen goede reclame en houd me nog meer tegen. Toch denk ik dat het iedere keer weer leuk is om een box open te maken, maar voor dat geld koop ik liever iets wat ik zelf kies zodat ik zeker weet dat ik het gebruik.

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 29 juli 2013 at 15:20

  Leuk artikel! Ook erg leuk om de verschillende reacties te lezen. Ik moet zeggen dat ik afgelopen week mijn boxen heb opgezegd (Truly yours en Glossybox). In het begin vond ik het wel leuk, maar ik kwam er al snel achter dat ik bijna geen enkel product ook echt ging gebruiken na ontvangst. Zonde natuurlijk! Ook kreeg ik steeds vaker het idee dat het één grote ‘Garage sale’ was, snap je wat ik bedoel?

  Voor nu ben ik in ieder geval blij dat ik deze boxen heb opgezegd en wie weet wanneer ik in de toekomst een leuke inhoud ziet (en deze nog verkrijgbaar is) dat ik ‘m dan nog aanschaf, maar voor nu is het goed zo.

 • Avatar van Rozemarijn
  Reply Rozemarijn 29 juli 2013 at 14:05

  Ik heb zelf naar tevredenheid een abonnement op de Glossybox. De WAATBOX was inderdaad een aanfluiting. Maar met de meeste teleurgestelde reacties ernstig overdreven. Je kunt niet de wereld aan dure producten verwachten voor je 14,95 wat zo een box over het algemeen kost. En tja, het is crisis! Ook voor de beautybrance, dus kan het wel eens voorkomen dat je wat dezelfde producten tegenkomt. En ach, over het algemeen is dat van vrij dure merken, die ik zelf niet snel aanschaf, dus ik vind het niet eens een enorm minpunt. Nogmaals acties als die van de WAATBOX kunnen in mijn ogen echt niet. Maar verder ben ik best tevreden over mijn Glossybox… Ook al is het misschien soms eenzelfde product…ik vind het elke maand nog een feestje.

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 29 juli 2013 at 13:26

  Toen het net begon met die eerste boxen wilde ik het heel graag..maar heb het nooit gedaan omdat ik bang was dat er steeds producten in zouden zitten die ik niet leuk zou vinden en daarnaast vond ik het ook wat te veel om elke maand zo´n doos producten te ontvangen.
  Nu ben ik ze eerlijk gezegd heel erg zat, af en toe kijk ik nog wel eens op blogs wat er in zit maar vaak sla ik deze artikelen over laat staan dat ik een abbo neem. Geen fan dus :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 29 juli 2013 at 12:03

  heb zelf geen abbo, maar als ik de unboxings kijk vind ik de producten vaak wat tegen vallen en vind ik de boxen niet hun geld waard.. voor dat geld koop ik liever 1 ding waar ik echt blij mee ben dan een doos vol dingen die ik niet zo veel aan vind..

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 29 juli 2013 at 11:59

  Toen ik nog in België woonde heb ik even Deauty gehad, maar dat abonnement heb ik dus moeten opzeggen toen ik naar Zwitserland verhuisde. Eerst miste ik ‘m, maar uiteindelijk vind ik het niet zo een ramp meer. Ik heb al ZO veel beauty stuff :-)

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 29 juli 2013 at 11:54

  Tsja, ik heb het nooit wat gevonden.. De inhoud van de boxen vind ik niet zo bijzonder, dan ga ik zelf liever spulletjes uitzoeken. Daarnaast heb ik bijv. al een paar keer de Blond bodymist voorbij zien komen die ik in allerlei eurowinkeltjes voor weinig tegenkom..

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 29 juli 2013 at 11:50

  Ik ben geen fan :-)

 • Avatar van me
  Reply me 29 juli 2013 at 11:41

  Ik begin er niet aan, kost me gewoon teveel om aan zoiets 180 euro per jaar uit te geven, koop ik liever producten die ik zelf uitkies

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 29 juli 2013 at 11:35

  Ik heb geen abonnement op zo’n box en zie mezelf er in de toekomst ook geen nemen. De helft van de producten heb ik al of heb ik niet nodig/kan ik niet gebruiken. Zoals ook al wordt aangegeven zijn het vaak dezelfde merken/producten (biosilk!) en het gehalte testers/oude collectie of zelfs verlopen producten hoog.

  Nee, dank u.

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 29 juli 2013 at 11:25

  Ik heb geen abonnement op een beautybox. Vaak zitten er producten in die ik niet gebruik, waardoor het zonde van mij geld is. Ik kan beter producten kopen, waarvan ik weet dat ik ze wel ga gebruiken. En de laatste tijd vallen de beautyboxen tegen qua inhoud.

 • Avatar van Lena
  Reply Lena 29 juli 2013 at 10:59

  Ik heb zelf geen abonnement. En nadat ik dit artkel en de comments heb gelezen, zou ik ook in de toekomst geen abonnement nemen. En inderdaad, bij alle unboxing videos die ik tot nu toe gekeken heb, wordt de inhoud steeds minder interessant en de meeste producten niks voor mij.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 29 juli 2013 at 10:38

  ik heb zo’n 15 maanden de glossybox gehad maar vond ‘m steeds minder leuk worden >.< echt het geld niet meer waard zegmaar!

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 29 juli 2013 at 10:36

  Ik heb ze nog nooit gekocht, omdat ik meestal de helft of meer van de producten niet gebruik.
  dus kan koop liever iets waarvan ik weet dat ik ze wel gebruik.

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 29 juli 2013 at 09:50

  Ik heb een hele tijd de glossybox gehad en de afgelopen maanden ook de beautybox om te vergelijken welke ik leuker vond en die dan te houden. Afgelopen week heb ik beide boxen opgezegd. Glossybox vond ik steeds minder leuk worden, te veel producten die ik niet kon gebruiken door mijn gevoelige huid of die totaal niet mijn smaak (bij geuren veelal) of kleur waren. De beautybox heb ik opgezegd door de onprofessionaliteit, 1 maand sloegen ze over en toen zat er ook nog een product in dat over datum was… en ook hier te veel spullen die ik niet gebruik. Ik heb maar besloten het geld te sparen voor dingen die ik wel echt ga gebruiken. Zo blijft mijn stash ook weer binnen de perken ;-)

 • Avatar van Kimberly
  Reply Kimberly 29 juli 2013 at 09:23

  Ik vind het niet bijzonder meer eigenlijk, vaak zit er overal wel een beetje hetzelfde in en ik raak er gewoon niet zo enthousiast meer van

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 29 juli 2013 at 09:08

  Ik vind de beautyboxen zelf ook wel leuk, maar net als jou vind ik ze inmiddels niet zo vernieuwend meer. Ik heb zelf een abo op de Truly Yours gehad en was hier wel heel tevreden over. Maar nu eerst een poos terug de blendbox (namaak artikelen) en pas geleden de WAAT (artikelen ruimschoots over datum, bah!) hele slordige fouten hebben gemaakt merk ik aan mezelf dat ik hoe dan ook niet de behoefte nog voel om ergens een abo te nemen. Ik vind het schandalig wat ze gedaan hebben (ik geloof niet in ‘per ongeluk’) en heb hierdoor wel mijn vertrouwen een beetje verloren, helaas.

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 29 juli 2013 at 09:05

  Ik ben al enige tijd geabonneerd op de Truly Yours en Glossybox. Beiden bevallen nog steeds prima.

  Natuurlijk, er zit wel eens een editie bij waarvan ik denk dat de plank wordt mis geslagen, maar over het algemeen ben ik heel tevreden.

  Dankzij de boxen heb ik kennis gemaakt met producten die ik anders niet zo snel zou hebben gekocht, maar die nu tot mijn vaste verzorging behoren. De Himalaya Facewash is daar een voorbeeld van, net als de Biotherm Zonnebrand.

 • Avatar van Beautifulday4makeup
  Reply Beautifulday4makeup 29 juli 2013 at 08:14

  Waarom steken ze er in godsnaam uit de handel genomen producten in? Om geld te besparen, maar dat is niet waarvoor je je engageert als je een abonnement op deze boxen neemt. Ik vind dit heel vervelend dat dit gebeurt, anders vind ik het wel een leuk initiatief vinden… :(

 • Avatar van Charile
  Reply Charile 29 juli 2013 at 08:10

  Ik vind het best zonde van m’n geld, want ik weet zeker dat ik bepaalde producten niet zal gebruiken!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 juli 2013 at 06:55

  Het is jammer dat er boxen zijn waar soms spullen in zitten die wij dames al kennen en/of hebben.

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 29 juli 2013 at 05:45

  De WAATbox raad ik iedereen af! Ze steken vervallen producten in hun boxen en liegen hun klanten wat voor…
  De belgische Deauty Box daarentegen kan ik iedereen aanraden! Zij geven kwaliteitsvolle producten voor een mooi prijsje :)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 29 juli 2013 at 01:03

  Ik heb geen abonnement. Ik heb wel een tijdje getwijfeld maar ach, ik HEB al zo veel producten in mijn stash. Laat ik die eerst eens opmaken ;)
  Daarbij hoor ik de laatste tijd veel negativiteit rondom de boxen. Van ‘er zit zo vaak het zelfde product/merk in’, tot ‘de producten zijn over datum of worden al tijden niet meer verkocht’. Nodigt ook niet bepaald uit om een abonnement te nemen….
  Hoewel ik misschien wel eens een keertje een speciale editie zou kopen

 • Avatar van Nem
  Reply Nem 29 juli 2013 at 00:46

  Zit er al de hele tijd aan te denken een abonnement te nemen, maar dan lees ik weer dat dingen uit de waat al 3 jaar niet verkocht worden en jou unboxinh van gister, en steeds meer teleurgestelde video’s .. Koop dan liever 2x per maand een wat duurder product dan deze boxen. Voor mijn blog hoef ik het niet te doen want er zijn al genoeg unboxing blogs ( en ik vind ze leuk om te lezen).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.