Beauty

Beauty ingrediënt | Brazil nut (paranoot)

25 augustus 2013

brazil-nut-paranoot-1
Vandaag is het weer tijd om een beauty ingrediënt onder de loep te nemen en deze keer heb ik gekozen voor de Brazil Nut (paranoot). Dit is een ingrediënt wat je vaak tegenkomt in producten die geschikt zijn voor de droge huid en naast dat ik wat meer over het ingrediënt vertel vandaag zal ik ook gelijk 2 verschillende productlijnen laten zien die dit ingrediënt bevatten. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en tips qua beautyproducten.

brazil-nut-paranoot-4
De Brazil Nut (paranoot) groeit in grote vruchten aan een boom (Bertholletia excelsa) die tot wel 50 meter hoog en 500 jaar oud kan worden. Zodra de vruchten donkerbruin van kleur worden vallen ze vanzelf met een flinke vaart uit de boom en kunnen ze geoogst worden. Elke vrucht bevat een flink aantal paranoten die vervolgens voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden; je kan ze namelijk zo pellen en gebruiken in gerechten of als snack, of ze kunnen verwerkt worden tot olie en zo gebruikt worden in verzorgingsproducten.

Paranoten zijn erg voedzaam want ze bevatten veel eiwit, antioxidanten seleen en vitamine E, aminozuren, magnesium, zink, calcium en ijzer. Als je een droge, schilferige en jeukende huid hebt dan wordt deze noot ook wel als een waar wondermiddel beschouwd. De oliezuren, antioxidanten, vitamines en proteïnen  gaan de natuurlijke huidveroudering tegen, geeft een fluweelzacht huidgevoel en hebben een sterk hydraterende, verzachtende en verzorgende werking. Producten met dit ingrediënt zijn dus zeker de moeite waard om eens te proberen als je een (zeer) droge en/of verouderende huid hebt!

brazil-nut-paranoot-2
Brazilian Fruit
Van dit merk is er een productlijn die bestaat uit 3 verschillende producten voor de complete reiniging en verzorging van de huid. De producten bevatten geen parabenen, minerale oliën en dierlijke ingrediënten en zijn dierproefvrij.

– brazil nut bad & douchegel 250ml, €9,95
– brazil nut bad & massage olie 110ml, €14,50
– brazil nut body boter 200ml, €13,95.

Ik vind van deze lijn vooral de bad & massage olie een heerlijk product en ben gek op producten als deze voor de herfst en winter als mijn huid weer echt droog begint te worden. Deze olie voelt lekker aan op de huid, masseert prettig in en zorgt ervoor dat mijn huid direct minder droog, jeukerig en weer comfortabel aanvoelt. Er zit o.a. zonnebloemolie, macadamia olie en paranootolie. De olie is wel wat dikkig, dus mocht je je snel aan willen kleden na het douchen dan kan je de olie het beste aanbrengen op de nog vochtige huid. Zo trekt deze namelijk een stuk sneller in :) De geur is wat notig en is wel iets waar je van moet houden, maar door de fijne werking heb ik wat minder problemen met een minder fijne geur (ook omdat deze niet heel erg lang op de huid blijft ruiken).

brazil-nut-paranoot-3
The Body Shop
Ook hier kan je sinds korte tijd weer terecht voor de Brazil Nut lijn, want deze is vernieuwd, uitgebreid en terug van weggeweest. Een tijd geleden was ik aanwezig bij de perspresentatie en mocht ik wat nieuwe producten testen, waarvan jullie een aantal maanden geleden al een review konden lezen. Deze lijn heeft bij The Body Shop een ietwat caramelachtige geur gekregen en dat is iets wat ik persoonlijk echt geen lekkere geur vind, maar gelukkig heeft de body butter de meest neutrale geur.

– brazil nut beautifying oil 100ml, €10,00
– brazil nut body butter 200ml, €16,00
– brazil nut body mist 100ml, €12,00
– brazil nut body scrub 200ml, €15,00
– brazil nut eau de toilette 30ml, €14,00
– brazil nut shower cream 250ml, €7,00
– brazil nut soap 100g, €3,50.

Mijn favoriete product uit deze lijn is de body butter. Niet alleen vanwege de meest neutrale geur, maar zeker omdat de body butters van The Body Shop de beste body butters zijn die ik ken. Deze variant bevat o.a. cacao boter, shea boter, perzikpitolie, sesamzaadolie en paranootolie en maakt een heerlijk voedende combinatie. Mijn huid voelt er direct lekker soepel van aan en krijgt er een mooi gezond glansje van. Love it!

Gebruik jij wel eens producten met paranootolie/Brazil Nut erin verwerkt? Over welk beauty ingrediënt zou jij graag meer willen lezen binnenkort?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 26 augustus 2013 at 09:39

    Heel leuk aritkel ! Ik had zelf een beautyblog met behoorlijk wat kijkers , alleen ben er mee gestopt jammer ! – via Facebook

  • Avatar van Vera
    Reply Vera 25 augustus 2013 at 21:11

    Wat interessant om te lezen weer!

  • Avatar van Summer
    Reply Summer 25 augustus 2013 at 16:07

    Ik wist dat TBS een lijn heeft met brazil nut, voor de rest was het onbekend voor mij!

    Keep on bloggin’!
    Summer

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 25 augustus 2013 at 11:00

    Interessant om te lezen! Misschien moet ik toch eens een product met dit ingrediënt gaan proberen.

  • Avatar van Stella
    Reply Stella 25 augustus 2013 at 10:59

    Jaa heel fijn ingrediënt! Ik vind de lijnvan TBS ook heerlijk en ruikt zo lekker :)

  • Avatar van Kimberley
    Reply Kimberley 25 augustus 2013 at 09:49

    Het lijkt me een fijn ingrediënt, wil graag nog een keer de producten van TBS proberen :)

  • Avatar van Merin Veronique
    Reply Merin Veronique 25 augustus 2013 at 08:34

    Zeer handig voor de droge huid! Ik gebruik het zelf vrij weinig eigenlijk..

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 25 augustus 2013 at 00:21

    Ik heb er eigenlijk nog nooit eerder zoveel over gehoord :3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.