Beauty Mama & Kind

Beautytips voor tijdens de zwangerschap

3 augustus 2013

clarins mooi zwanger 1 - Beautytips voor tijdens de zwangerschap
In de laatste persoonlijke update vertelde ik jullie al dat wij van alle kanten al flink verwend worden sinds we onze zwangerschap bekend hebben gemaakt. De verwennerij lijkt maar niet op te houden, want afgelopen week ontving ik bovenstaand verwenpakket van Clarins. Zo enorm attent en lief! Ik ben gelijk aan de slag gegaan met de producten, las het boekje ‘Mooi zwanger’ door en bedacht me dat het wellicht een leuk idee is om enkele beautytips voor tijdens de zwangerschap te delen voor andere zwangeren of alvast voor als je in de toekomst wellicht zwanger wil worden. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en tips.

clarins mooi zwanger 2 - Beautytips voor tijdens de zwangerschap
Beautytips voor tijdens de zwangerschap
Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam enorm! Je huid kan ineens vetter of juist droger gaan worden waardoor je te maken krijgt met heel andere huidproblemen (zoals een jeukende huid of puistjes/pukkeltjes) waar je eerder nooit last van had. Daarnaast gaan de buik en borsten in omvang toenemen en kan je je huid het beste goed verzorgen om eventuele zwangerschapsstriemen/striae te voorkomen.

– Scrub je huid regelmatig om onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen, je huid zachter te maken, de celvernieuwing te stimuleren, de huid steviger te maken en voor te bereiden op een verzorgingsproduct wat door het scrubben beter opgenomen zal worden.
– Smeer je huid regelmatig in met een voedend product en geef hierbij extra aandacht aan de buik en de borsten. Er zijn verschillende verstevigende producten voor zwangere vrouwen verkrijgbaar die nèt dat beetje meer doen voor de huid, maar goed hydrateren en regelmatig insmeren/inmasseren is key!
– Je kan tijdens je zwangerschap meer vocht vasthouden dan normaal waardoor je sneller last krijgt van vermoeide benen en voeten, in dit artikel lees je veel tips die dit kunnen voorkomen/verhelpen.
– Probeer de zon en de zonnebank wat te vermijden tijdens de zwangerschap om het hormonale ‘zwangerschapsmasker’ (pigmentvlekken in het gezicht) te voorkomen. Ga je toch de zon in, bescherm je huid dan goed met een hoge factor en smeer je regelmatig opnieuw in.
– Vermijdt verzorgingsproducten met retinol (wat in veel antirimpelcrèmes zit), deze stof kan namelijk via de huid in je bloedbaan terecht komen en zorgen voor aangeboren afwijkingen bij de baby. De kans hierop is niet heel erg groot, maar er is zeker een risico..
– Tijdens je zwangerschap verandert je bloedsomloop (je hebt dan namelijk zo’n 1,5 liter meer bloed in je lichaam dan normaal) en hierdoor krijgen veel zwangere vrouwen de bekende glow in het gezicht. Daarnaast krijg je over het algemeen ook sterkere nagels en verlies je minder haar waardoor je een vollere haardos zal krijgen. Gratis beauty-extraatjes van moeder natuur dus ;)

clarins mooi zwanger 3 - Beautytips voor tijdens de zwangerschap clarins mooi zwanger 4 - Beautytips voor tijdens de zwangerschap
Clarins exfoliating body scrub for smooth skin (gommage exfoliant peau neuve) 200ml, €39,50
Deze scrub bevat o.a. bamboepoeder, hazelnootolie, karitéboter en ontspannende, kalmerende en herstellende etherische oliën. Je maakt je huid vochtig onder de douche, pakt een beetje product en masseert dit met ronddraaiende bewegingen in op de huid waarbij je je vooral concentreert op droge lichaamsdelen zoals knieën en ellebogen en tijdens de zwangerschap ook rondom je borsten en op je buikzone. De geur is heerlijk luxe en zacht, de korrels zijn niet al te hard en mijn huid is lekker rozig achteraf en neemt een bodylotion een stuk beter op. Fijne scrub, ook voor als je niet zwanger bent!

clarins mooi zwanger 5 - Beautytips voor tijdens de zwangerschap clarins mooi zwanger 6 - Beautytips voor tijdens de zwangerschap
Clarins stretch mark control (soin complet spécial vergetures) 200ml, €49,25
Deze bodycrème bevat verschillende verzorgende, hydraterende en voedende ingrediënten en ingrediënten zoals centella, zwarte camarine en olijf die een vernieuwende werking hebben op de collageen- en elastinevezels en de huid beschermen, herstellen en kalmeren. Ik heb zelf nog geen last van (nieuwe) striae door de zwangerschap (ik ben ook nog niet aangekomen qua kilo’s, al begint er wel een buikje te komen ♥) dus ik smeer deze heerlijke crème maar preventief ‘voor het geval dat’. De bodycrème heeft een frisse en zachte geur, smeert prettig uit, laat een zacht, niet plakkerig, laagje achter op de huid en zorgt ervoor dat mijn drogere huid comfortabel aanvoelt.

clarins mooi zwanger 7 - Beautytips voor tijdens de zwangerschap clarins mooi zwanger 8 - Beautytips voor tijdens de zwangerschap
Clarins tonic body treatment (huile tonic) 100ml, €46,77
Deze lichaamsolie bevat o.a. etherische oliën van rozemarijn, munt en geranium en hazelnootolie wat een versterkende, stimulerende en verstevigende werking heeft op de huid. Ik heb een droge huid en ben een enorme liefhebber van olieproducten en vind dit product dan ook zeker weer heerlijk! De geur is wat kruidig en ‘spritiueel’ maar ik hou hier persoonlijk wel van. De olie smeer ik ook weer preventief en ik vind het het prettigst om deze op de nog vochtige huid van het douchen in te masseren. Mocht je een minder droge huid hebben (of het gewoon prettiger vinden) dan kan je de olie ook weer afspoelen onder de douche. Je zal merken dat je huid alsnog zacht en gevoed aanvoelt na het douchen. In de herfst en winter is mijn huid het meest droog, ik denk dat ik deze olie dan helemaal vaak zal gaan gebruiken. Zeker omdat ik tegen die tijd hoogzwanger ben en verwacht wat meer last te gaan hebben van striae etc.

De producten van Clarins zijn te koop bij luxe parfumerieën en o.a. bij Clarins webwinkel Belissima, je krijgt hier standaard 10% korting op alle producten en er worden fijne miniaturen meegestuurd. Betalen kan hier via automatische incasso, iDeal of PayPal, de verzendkosten bedragen €4,95 en je hebt je bestelling vaak al met 1 dag in huis.

Heb jij nog onmisbare en geweldige beautytips voor tijdens de zwangerschap, deel ze dan in de reacties onder dit artikel :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 5 augustus 2013 at 00:06

  Hier nog geen plannen richting een zwangerschap ;) Maar tips zijn natuurlijk altijd welkom!

 • Avatar van Maxime
  Reply Maxime 4 augustus 2013 at 15:43

  Ik ben gelukkig nog niet zwanger, maar goed artikel dit !

  XO

 • Avatar van Kelly caresse
  Reply Kelly caresse 4 augustus 2013 at 07:37

  Wat een super handig artikel dit, en dit heb ik dan ook nog nergens kunnen vinden, ik ben ook zwanger en merk dat mijn huid meer behoefte aan verzorging heeft, dit lijken me fijne producten :)

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 3 augustus 2013 at 12:15

  Interessant. Ben zelf niet zwanger hoor, maar dan nog ,een goeie verzorging is altijd belangrijk. Oh en trouwens, mijn schoonzus is bevallen ondertussen! Heb wel pas een vlucht terug naar België binnen twee weken, ik ga op van de stress, ik wil de kleine Mila zien :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2013 at 09:37

   Gefeliciteerd met de bevalling, lekker genieten en je schoonzus een beetje in de watten leggen ;) Enjoy!

 • Avatar van Betty
  Reply Betty 3 augustus 2013 at 09:23

  Mooi uitgebreid artikel moet ik zeggen. Ik zou deze graag nog willen aanvullen met een extra tip en dat is om voor alle zekerheid toch beschermende kledij rondom de buik te dragen. De zon hoef je natuurlijk niet te mijden maar voorkomen is beter dan genezen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 augustus 2013 at 07:38

  Het is zeer belangrijk om jezelf goed in de watten te leggen en je huid de juiste verzorging te geven.
  Dit is een mooie post.
  Fijne producten.

  Mooie dag!

  Xoxo

 • Avatar van Marike
  Reply Marike 3 augustus 2013 at 00:58

  Wat een interessante blog! De producten klinken allemaal heel fijn en bruikbaar! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.