Beauty

Love it! | Dr. Hauschka douchecrèmes & badoliën

22 augustus 2013

dr-hauschka-douchecreme-badolie-badcreme-1
Vandaag wil ik weer een paar fijne persoonlijke ‘lievelingetjes’ op beautygebied met jullie delen en deze keer gaat het om de Dr. Hauschka douchecrèmes en badoliën. Producten om even lekker mee weg te duiken in de badkamer voor een ontspannend verzorgingsmomentje voor jezelf waarbij ik de verschillende geuren lekker afwissel, het is maar net in welke stemming ik ben of waar ik zin in heb. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en reviews van deze douche- en badproducten.

Deze Dr. Hauschka douchecrèmes zijn sinds mei van dit jaar te koop in 4 verschillende varianten; verzachtende en kalmerende Amandel (€12,50), verstevigende en verfrissende Citroen Lemongrass (€10,95), verzachtende en ontspannende Lavendel Sandelhout (€12,50) en harmoniserende en verzorgende Rozen (€14,50). Ze komen in een handzame flacon met een inhoud van 200ml die je opent met een klik-dop.

Misschien nog wel het fijnste aan deze douchecrèmes is de zachte samenstelling met o.a. kweepeerzaad wat de huid beschermt en het vermogen van de huid om vocht op te nemen en vast te houden activeert en versterkt. Daarnaast zitten er heerlijke etherische oliën in wat zorgt voor een heerlijke, diepe en ‘echte’ geur. De basis van de douchecrèmes bevat uit o.a. water, zonnebloemolie, suikertenside, plantaardige glycerine, avocado-olie en extracten uit kweepeerzaad en ze bevatten geen chemische en synthetische geur-, kleur- en conserveringsstoffen, minerale oliën, parabenen, PEG en siliconen.

lavendel sandelhout ruikt zacht bloemig en ontspannend, rozen ruikt heel luxe en warm door de combinatie met sinsaasappelbloesem, kruidnagel, hout, fluweel, ambergris, sandelhout, vanille en room en het geheel geeft een modernere geur dan veel rozengeuren vaak hebben, citroen lemongrass is heel verfrissend en heeft een echte citrusgeur die wordt versterkt door gemberwortel en amandel heeft aan de ene kant wat bloemigs maar ook weer wat frissigs wat komt door de toegevoegde bergamot, ylang ylang, roos, vanille en tonkaboon.

De amandelvariant is duidelijk mijn favoriet, opgevolgd door de rozenvariant, lavendel sandelhout variant en als laatste de citroen lemongrass variant. Op de één of andere manier zijn citrusgeuren niet echt wat voor mij en vind ik deze enkel lekker als het erg warm weer is om goed op te frissen. De douchecrèmes zorgen voor een fijn gevoel op de huid en maken mijn droge huid niet droger, jeukeriger of trekkeriger door de zachte ingrediënten die erin zitten en de geur blijft achteraf nog even aangenaam op de huid te ruiken. Love it!

dr-hauschka-douchecreme-badolie-badcreme-2
Deze Dr. Hauschka badoliën zijn pas vanaf half september verkrijgbaar maar ik wil mijn enthousiasme hierover alvast graag met jullie delen. Ik heb ze nu namelijk al enige tijd in huis en ondanks dat ik zelf geen bad heb vind ik het heerlijke producten. Ik gebruik ze bijvoorbeeld voor in verwennende voetenbadjes, giet een klein beetje in de radiatorbakjes vermengt met water zodat het hele huis ernaar ruikt (zelfs als de verwarming niet aan staat) of ik bewaar ze voor een heerlijk bad tijdens een weekendje weg, vakantie etc. als ik wel een bad ter beschikking heb.

De klassieker Salie Bad blijft gewoon in het assortiment en daar worden deze 4 nieuwe varianten aan toegevoegd; harmoniserend en verzachtend Rozen Bad (€16,95), kalmerend en verzorgend Moor Lavendel Bad (€16,95), kalmerend en verzachtend Amandel Bad (€14,95) en activerend en verfrissend Citroen Lemongrass Bad (€14,95). Ze komen allemaal in een ronde flacon met een inhoud van 100ml. Het enige nadeel voor mij zijn de glazen flacons, ik vind zelf kunststof/plastic toch iets prettiger in de badkamer. Ook deze badoliën bevatten geen chemische en synthetische geur-, kleur- en conserveringsstoffen, minerale oliën, parabenen, PEG en siliconen.

De Amandel en Citroen Lemongrass varianten zijn echt oliën en de Rozen en Moor Lavendel varianten zijn crèmebaden. Rozen Bad bevat o.a. amandel- en avocado-olie wat de huid superzacht maakt, Amandel Bad zorgt voor een goudgeel badwater en geeft echt zo’n luxegevoel, Moor Lavendel Bad is een natuurlijke en kruidige geur en bevat o.a. amandel- en avocado-olie en laat een beschermend laagje achter op de huid en Citroen Lemongrass bevat o.a. zonnebloemolie en huidverstevigende ingrediënten en vind ik vooral als voetenbadje erg lekker door de verfrissende werking.

Een klein beetje van de olie in een voetenbadje of een flinke scheut in het bad is voldoende om lekker te genieten van de werking en even helemaal tot rust te komen. Ook hierbij zijn de rozen- en amandelvarianten favoriet, maar de moor lavendel- en citroen lemongrass zijn op specifiekere momenten ook weer heerlijk. Gewoon lekker afwisselen dus :)

Heb jij ervaring met producten van Dr. Hauschka? Wat is jouw favoriete product? Of waar ben je nieuwsgierig naar om eens te gaan proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Aisha
    Reply Aisha 23 augustus 2013 at 21:23

    Oh deze producten klinken echt heerlijk!

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 22 augustus 2013 at 21:03

    Happy birthday! Deze klinken fijn!!

  • Avatar van Ramireziblog
    Reply Ramireziblog 22 augustus 2013 at 21:01

    Wij mannen gaan voor de dagcrème met kweepeer…

  • Avatar van Kelly
    Reply Kelly 22 augustus 2013 at 18:33

    Lijkt me erg fijn!

  • Avatar van Merin Veronique
    Reply Merin Veronique 22 augustus 2013 at 13:40

    Happy b’day! Ik deel je enthousiasme over de badoliën. Nog even wachten tot ze uitkomen..

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 22 augustus 2013 at 13:16

    Ik heb deze ook allemaal, zowel de douchegels als de badolie en badmelk. En I love them ALL! :-)

  • Avatar van Marieke
    Reply Marieke 22 augustus 2013 at 12:37

    Ik heb alle douchecrème varianten en ik vind ze echt stuk voor stuk heeeerlijk!

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 22 augustus 2013 at 10:19

    Lijken me erg fijne producten!

  • Avatar van Dionne
    Reply Dionne 22 augustus 2013 at 07:40

    Ze lijken mij erg fijn!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 22 augustus 2013 at 05:23

    Happy B’day and have a very great day……..

    Deze post is mooi geschreven en deze producten zien er goed uit!
    Ik ken het merk wel maar heb er nooit iets van gebruikt!
    Het lijkt me heerlijk……

    Xoxo

  • Avatar van Nem
    Reply Nem 22 augustus 2013 at 00:28

    Happy Birthday!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.