Beauty

Lush hair doctor

14 augustus 2013

lush-hair-doctor-1
Hair doctor van Lush is geen nieuw product binnen hun assortiment, maar ik kreeg hem toegestuurd en kon niet wachten om hem eens te gaan proberen. Ik heb periodes waarin mijn hoofdhuid wat gevoeliger is en hierdoor wat strak, oncomfortabel en schilferig kan zijn en ik vind het dan ook lekker om mijn hoofdhuid regelmatig te verwennen met een lekkere haar/hoofdhuidolie of een haarmasker wat ook voor de hoofdhuid geschikt is. Dit haarmasker van Lush is dus niet alleen goed voor je haren, maar ook zeker voor je hoofdhuid. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn mening over dit product.

Het product bevat o.a. pepermunt en rozemarijnolie wat de bloedcirculatie stimuleert waardoor de haarwortels gezond blijven en de haren meer gaan glanzen, kamille wat de hoofdhuid kalmeert, er zitten reinigende kleisoorten in en gist; een vegetarische bron van proteïne wat samen met de amandelolie en kokosolie zorgt voor sterk en veerkrachtig haar.

Ook zit er rode henna in waardoor ik een beetje angstig was om het te gaan gebruiken, omdat dit normaal gesproken met chemisch behandeld en gekleurd haar niet goed gaat. Lush verzekerde me dat het kleine percentage in dit masker geen problemen mocht geven en ik was gerustgesteld :)

lush-hair-doctor-2 lush-hair-doctor-3 lush-hair-doctor-4
Het haarmasker heeft een dikke substantie en ruikt heerlijk kruidig en pepermuntfris. Een fijne tip dus ook voor als je verkouden bent want mijn neus raakte er gelijk wat meer open van (door de zwangerschap heb ik namelijk regelmatig ineens een verstopte neus). Je brengt het masker aan op droog haar en richt je hierbij vooral op de hoofdhuid en haaraanzet, masseert dit even lekker in en laat het 20 minuutjes zitten. Hierna spoel je het uit, was je je haren met shampoo en gebruik je eventueel nog conditioner zoals je normaal doet.

Het masker tintelt wat op mijn hoofdhuid en het voelt koeltjes aan, maar niet vervelend. Het uitspoelen duurt wel even vanwege de dikkere substantie, maar je zou bijvoorbeeld een derde uit dit potje in een ander bakje over kunnen scheppen, mengen met een beetje warm water en het zo aanbrengen met een kwastje op je hoofdhuid/haaraanzet. Zo wordt het wat dunner en makkelijker aan te brengen èn beter uit te spoelen. Zo kan je zeker de 3 behandelingen uit het potje halen, anders ben ik bang dat 2 behandelingen nog maar net zullen lukken.. Mijn hoofdhuid voelde na gebruik prettig aan en mijn haar leek minder pluizig waardoor mijn krullen ook mooier uitkomen. Wel een fijn resultaat dus!

Vanwege de prijs van de pot omdat je er maximaal 2/3 behandelingen uit haalt zal ik dit haar- en hoofdhuidmasker zelf eerder aanraden om als een wekelijks kuurtje te gebruiken in de periodes dat je haar en hoofdhuid ècht even wat extra’s kunnen gebruiken.

Je bewaart Lush hair doctor in de koelkast, zo blijft het haarmasker ongeveer 3 weken goed. Er zit 95g in de verpakking en is verkrijgbaar voor €11,65 in de Lush winkels en via de Lush webwinkel.

Is dit een product wat jou aanspreekt? Gebruik jij wel eens producten voor je hoofdhuid?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 14 augustus 2013 at 22:20

    Klinkt erg goed! ;-)

  • Avatar van Iris
    Reply Iris 14 augustus 2013 at 21:35

    Het klinkt wel prettig! Ik kreeg pas een sample mee van de Big Hair shampoo, wow! Dat was echt geweldige shampoo. Het voelde echt mega raar om in m’n haar te doen (grote vlokken zeezout) maar zeker een aanrader :-) Ik ga ook zeker deze eens checken.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 augustus 2013 at 08:10

      Big Hair kon ik helaas maar niet aan wennen en ook was deze niet zo goed voor mijn gekleurde haren vanwege het zeezout erin, maar Rehab en Retreat zijn ook aanraders. Heerlijke producten!

  • Avatar van Merin Veronique
    Reply Merin Veronique 14 augustus 2013 at 20:24

    Mijn eerste gedachte was echt: wat ziet dat spul er verschrikkelijk uit. Maar zo te lezen en zien heeft het hele fijne eigenschappen! Mijn schoonheidsspecialiste zegt altijd: hoe smeriger het eruit ziet en hoe viezer het ruikt, hoe beter het voor je is.. Of ik het hier mee eens ben weet ik nog steeds niet eigenlijk haha.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 augustus 2013 at 08:11

      Haha! Leuke uitspraak van je schoonheidsspecialiste maar of ik er in geloof weet ik niet, maar Hair Doctor is in ieder geval wel een fijn goedje voor je haar en hoofdhuid :P

  • Avatar van Dionne
    Reply Dionne 14 augustus 2013 at 20:19

    Lijkt mij fijn, alleen een beetje prijzig..

  • Avatar van me
    Reply me 14 augustus 2013 at 19:48

    De prijs schrikt me een beetje af als je het maar zo weinig keren kan gebruiken, heb bij iemand anders gelezen dat het potje na 1x gebruik leeg was en omdat ik dik en lang haar heb ben ik bang dat ik dan ook in één keer 12 euro op mijn hoofd heb en dat is me toch echt te prijzig hahahah

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 augustus 2013 at 08:12

      Dan zou je hem als tip dus wat kunnen verdunnen waardoor het makkelijker aan te brengen is, dan moet je toch wel meerdere keren eruit kunnen halen denk ik.. Maar toch: ik snap wat je bedoelt :)

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 14 augustus 2013 at 15:09

    Ziet er heel apart uit. Zo DIK van textuur! Maar het klinkt wel goed :-)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 augustus 2013 at 08:13

      Het voelt ook wel wat apart om zo’n modderachtig goedje in je haar te smeren, maar het resultaat doet je dat wel snel vergeten gelukkig :)

  • Avatar van Michelle Kaiser
    Reply Michelle Kaiser 14 augustus 2013 at 12:45

    Persoonlijk zou ik hier niet voor kiezen.

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 14 augustus 2013 at 12:19

    Lijkt me een fijn product!

  • Avatar van silja
    Reply silja 14 augustus 2013 at 11:40

    Ik vind hem erg fijn en ga hem zeker nog eens aanschaffen.

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 14 augustus 2013 at 11:28

    klinkt niet verkeerd :D zelf heb ik nog nooit 1 van hun haarmaskers geprobeerd maar deze lijkt me wel wat :3

  • Avatar van Charile
    Reply Charile 14 augustus 2013 at 11:15

    Klinkt goed!

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 14 augustus 2013 at 02:58

    Het lijkt me een heerlijk product. Dit lijkt me leuk om met een paar vriendinnen te doen. Samen de kosten delen, wat lekkers erbij, leuke film en het tutten kan beginnen…
    Echt iets voor mijn hoodhuid gebruik ik niet. Maar ik doe iedere week wel een masker in mijn haar, soms met haarolie van Yes Rocher, soms met kokosolie en dat bevalt heel erg goed.

  • Avatar van Nem
    Reply Nem 14 augustus 2013 at 00:45

    Lijkt me wel fijn, maar de prijs/ houdbaarheid schrikken me een beetje af!

  • Avatar van Mira
    Reply Mira 14 augustus 2013 at 00:35

    Huh mijn reactie is niet zichtbaar:'(

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 14 augustus 2013 at 10:11

      Hi Mira, je vorige reactie zat in de spamfolder omdat je er een linkje naar je website in gezet had. Ik heb het linkje even verwijdert en je reactie toegelaten. Je kan je linkje wel gerust in het daarvoor bestemde ‘website-vakje’ zetten zoals je ook gedaan had :)

      • Avatar van Mira
        Reply Mira 14 augustus 2013 at 18:13

        Dankjewel!

  • Avatar van Mira
    Reply Mira 14 augustus 2013 at 00:34

    Heerlijk de producten van Lush en fijn dat het zo beviel!
    Ik kan zelf helaas niks gebruiken voor mn hoofdhuid omdat ik extentions heb, de waxjes kunnen dan loslaten.
    Wel verwen ik mijn haarpunten regelmatig:)
    Liefs

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.