Beauty

Mijn favoriete rode nagellak

12 augustus 2013

favoriete-rode-nagellak-1
Een klassieke rode nagellak mag, naar mijn bescheiden mening, in geen enkele make-uplade van een vrouw ontbreken. Het is een kleur die bij veel nette gelegenheden past en net als rode lipstick haalt het op een goede manier de ‘diva’ in je naar boven. Ik draag met feestjes, etentjes en gewoon tussendoor als ik er zin in heb graag een mooie rode nagellak en het leek me een leuk idee om mijn favoriete rode lakken aan jullie te laten zien. Kijk mee voor meer informatie, reviews, swatches en foto’s.

favoriete-rode-nagellak-3
Kure Bazaar Chérie
De lakken van Kure Bazaar zijn in Nederland niet heel erg bekend, maar ik vind het zelf echt heel erg fijne lakken. Het fijne aan deze lakken is dat ze voor 85% natuurlijk zijn en bijvoorbeeld extracten o.a. houtpulp, graan, mais, katoen en aardappelen bevatten. De lakken zijn in Nederland o.a. bij de Bijenkorf verkrijgbaar (ook Chérie zit hier nog in het assortiment) en ze kosten €16,75 per stuk (10ml).

De witte vierkante dop is verwijderbaar, eronder zit dan een kleine ronde dop (zoals bij Chanel nagellak) en dit maakt het iets prettiger om vast te houden tijdens het lakken. Het kwastje is wat smal en rond en de substantie is wat aan de dunnere kant, iets wat ik zelf wel prettig vind omdat ik zo redelijk precies mijn nagelranden kan volgen. De lak dekt in 2 laagjes volledig en droogt vlot. Chérie van Kure Bazaar is een klassie, creamy donkerrode nagellak.

favoriete-rode-nagellak-5
Bobbi Brown Valentine Red
Mocht je op zoek zijn naar een heldere en frisse rode nagellak dan kan ik je deze zeker aanraden. Deze nagellak die uit de Pink & Red Collection van Bobbi Brown komt is misschien wat lastig verkrijgbaar omdat het een gelimiteerde kleur is, maar ik zag dat ook deze kleur bij de Bijenkorf nog verkrijgbaar is. De lak is verkrijgbaar voor €18,00 (11ml).

Deze Red Valentine nagellak van Bobbi Brown heeft een creamy finish, dekt volledig in 2 laagjes en is ook redelijk snel droog. Het kwastje is rond, fijn en ook hierbij vind ik de dunnere substantie erg prettig en precies lakken. Nog een pluspuntje: de hoogglans finish, alsof er al een glanzende topcoat over aangebracht is. Love it!

favoriete-rode-nagellak-7
OPI The Color of Minnie
Deze nagellak komt uit de Vintage Minnie Mouse collection en het zal lastig zijn om deze nog te bemachtigen, maar de bijzondere kleur en de fijne lak maakt het wellicht toch een zoektocht waard. OPI nagellakken zijn bij verschillende drogisterijen te vinden voor €14,25 per stuk (15ml). Ik ben een groot fan van de lakken van OPI en heb zelf nog nooit een lak gehad van OPI die niet prettig lakte. De kleur is precies zoals in de verpakking: een koele rode kleur met een subtiele roze glans die in bepaald (zon)licht goed opvalt. De kwastjes van OPI zijn wat breder en platter waardoor je minder stroken per nagel nodig hebt en de substantie is ook weer wat dunner wat ik prettig vind lakken. OPI The color of Minnie dekt in 2 laagjes, heeft een mooie hoogglans finish en droogt vlot.

Tip! Tegen het intrekken van de kleur in je natuurlijke nagels (stainen) kan je zeker bij een rode nagellak het beste beginnen met een goede basecoat onder de nagellak die je goed laat drogen voordat je de kleurlak aanbrengt. Om het effect zo lang mogelijk te behouden is een topcoat onmisbaar; zo verleng je de houdbaarheid van de nagellak en zal er minder snel slijtage te zien zijn.

Draag jij graag rode nagellak? Welke rode lak uit jouw verzameling is  jouw favoriet?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Deborah
  Reply Deborah 16 augustus 2013 at 12:23

  Ik heb een doos vol nagellakjes, maar eigenlijk niet een echt rode!
  Terwijl ik het er bij anderen wel mooi uit vindt zien, vind ik het bij mezelf niet passen.
  Heb ik ook met met rode lippenstift!

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 13 augustus 2013 at 14:58

  Die van Bobbi Brown is echt mooi!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 12 augustus 2013 at 23:28

  Mooie kleuren, ik houd van rode lak en heb er verschillende, op dit moment is er 1 van China Glaze, uit de nieuwe herfstcollectie, favoriet. Vind de lak van Kure Bazaar erg mooi

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 12 augustus 2013 at 15:27

  Die dieprode kleur is mooi! Rood is mijn favoriete nagellakkleur en ik heb denk ik wel 10 verschillende tinten.. Op dit moment draag ik een van Sally Hansen :)

 • Avatar van me
  Reply me 12 augustus 2013 at 14:46

  Ik ben gek op rood, helaas kan ik het op mijn vingernagels nooit te lang laten zitten aangezien ik elke dag moet smeren om nagels te kunnen hebben/behouden, één dagje overslaan en weg zijn de nagels dus alleen speciale gelegenheden…gelukkig zijn mijn teennagels minder moeilijk dus dan maar rood op de teennagels hahaha

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 12 augustus 2013 at 14:38

  Leuke kleurtjes!

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 12 augustus 2013 at 13:17

  Die van Bobbi Brown is supermooi!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 12 augustus 2013 at 12:29

  Ik vind die van Bobbi Brown precies de mooiste. Mijn eigen favoriete rode nagellak is er eentje van Revlon. Er zit een klein beetje koraal bij, en dat geeft echt een hele mooie kleur.

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 12 augustus 2013 at 10:30

  Die van OPI is mooi!

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 12 augustus 2013 at 10:18

  oehh pretty! ik vind de eerste erg mooi

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 12 augustus 2013 at 09:34

  Mooie kleurtjes! Ik hou ook echt van rode nagellak, vooral op mijn teennagels :)

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 12 augustus 2013 at 09:16

  Rode nagellak is zeker een must-have in je collectie ja! Liefst meerdere varianten ;-)

  Mijn favoriet is Perceval van A England, die is zo prachtig! Maar An Affair In Red Square van OPI pak ik ook heel graag.

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 12 augustus 2013 at 09:10

  Wat een mooie kleur. Ik heb eigenlijk helemaal geen rode nagellak in mijn stash.

 • Avatar van Dagmar
  Reply Dagmar 12 augustus 2013 at 08:57

  Wauw wat een mooie lakjes. Ik vind de eerste (Kure Bazaar) echt heel classy staan, prachtige kleur!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 12 augustus 2013 at 08:03

  Bobbi Brown – Valentine Red. <3 alhoewel ik zelf niet helema weg ben van de kleur rood, heb ik toch een rode jurk, een rode lippenstift en een rode nagellak in mijn kamer. Je weet maar nooit, soms heb je gewoon even rood nodig. Classy chique :)

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 12 augustus 2013 at 04:12

  Ik vind knalrode nagellak iets te hard staan bij mij dus ik neig toch wat sneller naar de wat zachtere rode tinten die wat meer van het rood-roze in zich hebben…

 • Avatar van Mira
  Reply Mira 12 augustus 2013 at 00:36

  Ze zijn alledrie leuk!. Ik heb er een van Lancome die echt heel fijn is.

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 12 augustus 2013 at 00:33

  Wauw, beauties!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 augustus 2013 at 00:26

  die opi lak is super pretty ;D

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.