Beauty

Mijn favoriete shampoos en conditioners

8 augustus 2013

favoriete-shampoos-conditioners-augustus-2013-3
De laatste maanden lijkt mijn hoofdhuid een stuk meer te kunnen hebben waardoor ik ook weer eens uitstapjes kan maken om soms iets minder ‘schone’ haarproducten te kunnen gebruiken/testen. Tot nu toe nog geen meer jeukende, schilferende of ‘strakke’ hoofdhuid en zelfs minder droog haar en puntjes met meer glans en krullen die mooier vallen. Ik ben zo blij met de 3 verschillende haarlijnen die ik op dit moment gebruik, dat ik deze favoriete shampoos en conditioners graag met jullie wil delen. Heb jij krullend, droger en/of beschadigd haar dan haal je er wellicht fijne producttips uit. Kijk mee voor meer informatie, reviews en foto’s.

L’Occitane repairing shampoo (300ml, €16,00) en conditioner (250ml, €16,00
Deze lijn is speciaal bedoeld voor droog en broos haar en helpt de haarvezel te beschermen om deze vervolgens te verstevigen en te beschermen. Er zit een mix in van 5 etherische oliën (geranium, lavendel, ylang-ylang, zoete sinaasappel en engelwortel) die doeltreffend zijn voor het stimuleren van de genen die het haar soepel maken, zorgen voor een betere structuur en minder breekbaar maken.

De shampoo bevat geen siliconen, helaas wel SLS, en je hebt er maar weinig van nodig om een lekker schuimend resultaat te krijgen waarbij ik merk dat mijn haar schoon wordt zonder gelijk droog aan te voelen. De conditioner bevat verder ook nog o.a. amandelolie en ook deze is weer zuinig in gebruik. Direct na het uitspoelen voelt mijn haar zachter en ruikt mijn haar heerlijk. Ik hou echt van deze kruidige en ‘spirituele’ geur!

favoriete-shampoos-conditioners-augustus-2013-2
CHI Keratin shampoo (355ml, €16,50) en conditioner (355ml, €17,00)
Deze haarlijn van CHI beschermt de natuurlijke keratine proteïne van het haar en vult deze weer aan. Het belooft zelfs extreem droog haar weer te kunnen herstellen en ik kan hieraan toevoegen dat slechts enkele keren gebruik inderdaad al een groot verschil maken. Yay! De producten bevatten o.a. zijde extract, arganolie en jojobaolie. De shampoo bevat geen SLS, geen parabenen en geen sulfaten en de conditioner bevat geen parabenen.

Ook deze producten zijn weer lekker zuinig in gebruik, ruiken heerlijk (echt zo’n luxe kappersgeur) en zorgen ervoor dat mijn droge haar steeds minder droog aanvoelt waardoor het meer glanst en de krullen mooier tot hun recht komen.

favoriete-shampoos-conditioners-augustus-2013-1
Dove Intense Repair shampoo (250ml, €3,89) en dagelijkse intensieve conditioner (180ml, €4,99)
Dove heeft haar Intense Repair haarlijn vernieuwd en het is geschikt voor droog en beschadigd haar. Dankzij de formule op basis van Keratin Repair Actives kan het haar hersteld en versterkt worden. Hierdoor zal het haar verder ook minder snel beschadigen en afbreken en krijg je minder snel gespleten puntjes. De producten hebben de bekende Dove haarverzorgingsgeur (heerlijk!), zijn ook weer lekker zuinig in gebruik en laten na het wassen en conditioneren ook direct zachter en meer handelbaar haar achter.

Bovenstaande producten voeden allemaal en het is dus zeker aan te raden om echt even de tijd te nemen om de producten goed uit te spoelen. Niet alleen is dit beter voor je hoofdhuid zodat er geen restjes product achter blijven en je eerder last kan krijgen van een jeukende en schilferige hoofdhuid, ook zorgt het goede uitspoelen ervoor dat het minder vet zal worden bij de haaraanzet.

Welke producten ik ná het wassen en conditioneren gebruik, ga ik binnenkort aan jullie laten zien. Ik (nouja, mijn haar) kan namelijk echt niet zonder toevoegingen van leave-in conditioners, serums en/of oliën en ook hierin heb ik enkele aanraders voor krullend, droog en/of beschadigd haar.

Wat is op dit moment jouw favoriete combinatie van shampoo en conditioner?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 14 augustus 2013 at 10:36

  Je zwangerschap kan ook invloed hebben op conditie van je hoofdhuid. Normaal gesproken heb ik ook last van een jeukende, geïrriteerde hoofdhuid, maar nu tijdens mijn zwangerschap heb ik er totaal geen last van! Bij mijn eerste was dat ook al het geval.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 augustus 2013 at 08:14

   Jep, herkenbaar! Mijn huid en hoofdhuid en haar zien er toch wel anders uit tijdens de zwangerschap maar gelukkig nog niks heel negatiefs :)

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 13 augustus 2013 at 19:44

  Ben nu heel benieuwd naar de L’Occitane repairing shampoo. Ga ik zeker een keer proberen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 augustus 2013 at 10:12

   Ik denk dat jij de geur ook wel erg lekker zal vinden :)

 • Avatar van Tamarah
  Reply Tamarah 10 augustus 2013 at 08:55

  Die van CHI lijkt me erg fijn eindelijk een shampoo zonder sls!

 • Avatar van Alette
  Reply Alette 9 augustus 2013 at 12:21

  Wat een fijn artikel! Ik heb zelf ook echt enorm droog haar en ik heb zelf ervaren dat het voor mijn haar enorm heeft geholpen om shampoos te gaan gebruiken zonder sulfaten. Ik heb mijn haar echt van een zielig uitgedroogd bosje naar een volle manendos zien gaan :)

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 8 augustus 2013 at 22:45

  Heerlijke favorieten heb je. Ik gebruik van alles door elkaar. Zojuist heb ik mijn haar gewassen met Syoss en heb ik de conditioner van Pantene gebruikt. Maar morgen is het weer wat anders, ik wissel graag af.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 augustus 2013 at 22:38

  Het klinkt erg goed zoals je alles omschrijft. Zou die van Chi wel eens willen proberen, net als die van Dove, binnenkort maar eens op zoek gaan.
  Momenteel gebruik ik alle producten n uit de Oil&care lijn van Andrelon en een olie van Yves Rocher waar ik erg tevreden over ben.

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 8 augustus 2013 at 20:45

  Ze lijken me alle drie erg fijn. Ik gebruik zelf SensiBalance van L’Oreal professional afgewisseld met de Maroccanoil producten.

  Nooit geweten trouwens dat m’n hoofdhuid ook wel eens zou kunnen gaan jeuken als m’n producten niet goed uitgespoeld zijn. Moet daar toch eens op gaan letten.

 • Avatar van Aisha
  Reply Aisha 8 augustus 2013 at 20:11

  Die CHI producten klinken vooral erg goed! Die moet ik maar eens gaan proberen! :)

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 8 augustus 2013 at 18:38

  Ik ben ook echt groot fan van Dove!! Had het totaal niet verwacht, maar het verbeterde mijn haarkwaliteit zo snel, bizar.

 • Avatar van jacqueline
  Reply jacqueline 8 augustus 2013 at 18:22

  Ik koop verschillende merken probeer graag allles uit!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 8 augustus 2013 at 14:53

  Lijken me fijne producten!

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 8 augustus 2013 at 14:51

  die van CHI vind ik ook erg fijn!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 8 augustus 2013 at 13:23

  Die L’Occitane shampoo en conditioner heb ik ook een tijdje gebruikt, en inderdaad, het zijn waardige favorieten :-)

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 8 augustus 2013 at 12:56

  Dove zijn sowieso fijne producten!

 • Avatar van beautybyts
  Reply beautybyts 8 augustus 2013 at 11:36

  De producten van Dove vind ik ook heel fijn.

 • Avatar van charile
  Reply charile 8 augustus 2013 at 09:42

  Leuk om te zien!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 8 augustus 2013 at 09:36

  Wat een fijn artikel! De CHI Keratine shampoo kon ik nog niet. Lijken me fijne producten die veel doen voor je haar..

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 8 augustus 2013 at 09:13

  Ik ben sinds enkele maanden helemaal gestopt met “gewone” shampoo en conditioner en gebruik nu rhassoul-klei als shampoo en appel-cider-azijn gemengd met water als conditioner. Mijn kapster vindt het maar vreemd, maar zegt wel dat mijn haar in prachtige conditie is ;]]

 • Avatar van Kelly caresse
  Reply Kelly caresse 8 augustus 2013 at 08:20

  Wat een fijn artikel, leuk om jouw favorieten te zien :) ik vind chi hele fijne styling profucten hebben :)

 • Avatar van Nem
  Reply Nem 8 augustus 2013 at 07:47

  Die Dove shampoo is super inderdaad, jammer dat de donkerblauwe bijna niet meer verkrijgbaar is ;)

 • Avatar van Tirza
  Reply Tirza 8 augustus 2013 at 00:36

  Leuk om te zien! Die eerste lijken me wel fijn! ik houd wel van dat soort producten.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 8 augustus 2013 at 00:26

  Die dove producten lijken me fijn! ♡

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.