Beauty

Skincare tip! | Dubbel hydrateren

19 augustus 2013

dubbel-hydrateren-1
Ik heb een drogere huid en pas daar mijn skincare (logisch!) op aan, maar als mijn huid een extra droge periode heeft of als ik merk dat mijn huid echt wat extra’s kan gebruiken dan begin ik altijd met het ‘dubbel hydrateren’ toe te voegen aan mijn dagelijkse skincare routine. Eigenlijk wordt het voor mij dan drie-dubbel-hydrateren, aangezien ik dagelijks al een hydraterend serum gebruik, maar de extra tussenstap van een hydraterende spray kan een wereld van verschil maken en ik wil deze tip dan ook graag met jullie delen inclusief enkele producttips van mijn persoonlijke favorieten.

dubbel-hydrateren-2
Benefit ultra radiance facial re-hydrating mist 133,1ml, €26,44
In deze frisruikende spray zit o.a. glycerine wat de huid helpt om vocht vast te houden, betaine laat een beschermend laagje op de huid achter en werkt irritatieverminderend, lotuswater met antioxidanten wat bijdraagt aan gezonde cellen en citroenzuur wat dode huidcellen verwijdert, helpt om de PH-waarde in balans te houden, de microcirculatie en elasticiteit van de huid verbetert en beschermt tegen bacteriën.

dubbel-hydrateren-3
MAC fix+ 100ml, €16,50
Ook deze spray ruikt weer lekker fris en bevat o.a. glycerine wat de huid helpt om vocht vast te houden, komkommerextract wat een kalmerende en verzachtende werking heeft, kamille extract wat verzachtend, kalmerend en licht ontstekingsremmend werkt, cafeïne wat een vochtafdrijvende en verstrakkende werking heeft op de huid en arginine wat de zuurtegraad van de huid stabiliseert, helpt om huidweefsels te bouwen, weefsels te repareren en zorgt voor een optimale celstofwisseling.

dubbel-hydrateren-5
La Roche-Posay eau thermale
Deze spray heeft een neutrale/geen geur en dit is een voorbeeldje want er zijn meer sprays als deze van bijvoorbeeld Vichy en Evian. Deze bevatten niet de toegevoegde ingrediënten zoals de andere sprays in dit artikel, maar bevatten voornamelijk thermaal bronwater. Dit heeft een kalmerende en verzachtende werking op de huid en is heel goed geschikt voor de gevoelige en geïrriteerde huid.

dubbel-hydrateren-4
hannah vitamin complex 50ml, €33,50
Deze spray heeft de bekende hannah-geur die ik altijd iets amandel-achtigs vind hebben en ik hou er persoonlijk wel van. Deze spray bevat o.a.  vitamine A wat de celdeling stimuleert en wondjes herstelt, vitamine E wat helpt bij verschillende soorten huidschade en versterkt de opperhuid en vitamine F helpt bij een droge en ruwe huid en helpt de celwanden te versterken. Dit is dus een hydraterend, verzorgend en voedend product.

Ik wissel bovenstaande sprays allemaal af en breng deze dan aan nadat ik mijn gezicht heb gereinigd en voordat ik een serum en/of crème aanbreng. Een klein beetje is voldoende en ik wacht hierna eventjes tot het wat ingetrokken is voordat ik verder ga met de volgende stap in mijn routine. Ik merk dat mijn huid zo echt meer gehydrateerd wordt, door de dag heen minder trekkerig aanvoelt èn dat ik minder serum/crème nodig heb en dat deze beter lijkt in te trekken. Na een tijdje merk je pas echt verschil en is mijn huid een heel stuk minder droog. Love it!

Tip! Met de sprays die in dit artikel voorbij komen kan je ook goed je make-up setten waardoor het poederige verdwijnt, het geheel wat natuurlijker oogt doordat je er iets een glow van krijgt en zorgt ervoor dat je make-up net wat langer en mooier blijft zitten. Je sprayt dan na het aanbrengen van je make-up vanaf een klein afstandje enkele keren/een beetje over je gezicht en wacht tot dit droog is.

Tip 2! In de zomer is een spray zoals uit dit artikel ook erg lekker als opfrisser gedurende de dag. Zet hem in de koelkast en je opfrismomentje wordt extra koel :)

Pas jij wel eens deze manier van extra hydrateren toe in je huidverzorgingsroutine?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tessabd
  Reply Tessabd 21 augustus 2013 at 10:54

  goede tips, ik ben ook dol op mn fix+

 • Avatar van Shifra - A Cup of Life
  Reply Shifra - A Cup of Life 20 augustus 2013 at 17:41

  Wat een goede tip! Nu mezelf nog even motiveren dit ook daadwerkelijk te doen… Ik ben overdag al zo druk bezig met allerlei beauty-rituelen..

 • Avatar van beautybyts
  Reply beautybyts 20 augustus 2013 at 14:33

  Laroche Posay heb ik een tijdje geleden ontdekt, ik vind het zo’n fijn merk!!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 19 augustus 2013 at 22:41

  Lijken me fijne producten!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 19 augustus 2013 at 21:37

  Ik ben een grooote fan van de FIX +. Fixeert mn make-up uitstekend en is heerlijk fris op warme dagen.

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 19 augustus 2013 at 18:28

  Ik ben juist altijd bang dat mijn make-up ga vlekken als ik er na het opbrengen nog overheen spray, maar dat zit tussen mijn oren volgens mij ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 augustus 2013 at 22:24

   Als je niet teveel sprayt en hierbij een beetje afstand houdt dan gebeurt er niks geks met je make-up ;)

 • Avatar van Tirza
  Reply Tirza 19 augustus 2013 at 13:48

  Klinkt goed! Normaal gesproken gebruik ik die sprays nooit..

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 19 augustus 2013 at 11:55

  ik ben gek op dit soort sprays en gebruik ze dan ook erg graag :)

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 19 augustus 2013 at 10:08

  Ik doe dit eigenlijk nooit, maar moet dit toch maar eens gaan doen!

 • Avatar van charile
  Reply charile 19 augustus 2013 at 09:13

  Goede tip!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 19 augustus 2013 at 09:11

  Hydratatie, altijd goed.. Ik gebruik de MAC Fix+ de laatste tijd weer erg vaak! Heerlijk spul, en die GEUR!! <3 <3

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 19 augustus 2013 at 08:55

  Handige tip! Ik denk dat ik binnenkort eens de MAC Fix + ga kopen.

 • Avatar van Llucinxo
  Reply Llucinxo 19 augustus 2013 at 07:09

  In de zomer gebruik ik inderdaad voor extra hydratatie de Fix+ spray of de vitamine D spray van de body shop. Zo heerlijk en je merkt af en toe dat je huid het heel erg waardeert. xxx

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 augustus 2013 at 05:24

  Handige tips! Deze producten zien er goed uit!

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.