Beauty

Tips voor een instant feel good gevoel!

5 augustus 2013

feel-good-tips-1
We hebben allemaal onze mindere periodes en onze dag wel eens niet (geeft niks, hoort erbij en sippen mag soms best!) maar met de tips in dit artikel zal je weer een instant feel good gevoel krijgen. Je weet wel, dat gevoel waarbij je je helemaal gelukkig voelt en het idee hebt dat je de hele wereld weer aan kan. Je hebt er niet eens zoveel voor nodig. Kijk mee voor de verschillende tips en laat ook gerust jouw tips voor instant happiness achter in de reacties onder het artikel :)

feel-good-tips-2 feel-good-tips-6
Bel je beste vriendinnen voor een spontaan vriendinnendagje. Of je nu lekker met z’n allen (of met enkel je allerbeste vriendin) een dagje naar een wellnessresort gaat, gaat shoppen en lunchen, naar de dierentuin gaat (instant smiles als je er in de periode bent dat er veel jongen zijn geboren), samen naar de winkels gaat om inkopen te doen om erna samen te gaan koken/bakken òf gewoon gezellig een filmpje gaat kijken met wat lekkers erbij.. Het is iets wat mij zelf in ieder geval altijd een gelukkig gevoel geeft. Lekker lachen, leuke dingen doen, goede gesprekken hebben.. Love it!

feel-good-tips-7
Doe eens wat vaker een random act of kindness. Je zal merken dat je hier niet alleen zelf een fijn gevoel bij krijgt, maar vooral ook een ander een glimlach op zijn of haar gezicht zal toveren. Het hoeven geen heel erg grote dingen te zijn en de meeste van deze dingen hoeven niet eens geld te kosten. Neem jezelf bijvoorbeeld voor om de deur uit te lopen met een positief gevoel, die dag mensen aan te kijken en te begroeten of een glimlach te geven, de deur open te houden voor een ander, een gezellig praatje aan te gaan met iemand die er eenzaam uit ziet, iemand in de winkel te helpen om iets van een schap te pakken waar jij wel bij kan..

feel-good-tips-8
Lach, lach en nog eens lach! En dan bedoel ik niet een glimlach maar gewoon eens lekker ‘op z’n kinds’ helemaal losgaan tot je naar lucht moet happen, er buikpijn van krijgt en de tranen over je wangen rollen. Heerlijk! Daarnaast is lachen ook nog eens heel erg gezond voor je; het verbetert creatieve processen en je alertheid, versterkt je immuunsysteem, vermindert stress, 15 minuten lachen heeft hetzelfde positieve effect op je lichaam als 2 uur slapen en ze zeggen zelfs dat 15 seconden hardop lachen je leven verlengt met 2 dagen.

feel-good-tips-4 feel-good-tips-3
Neem een dansles Zumba (of iets anders wat vergelijkbaar is). Je zal het misschien niet direct geloven, maar als je zo’n danssport doet met een attitude van ‘I don’t care’ en je gewoon lekker mee laat voeren door de vrolijke muziek en je heupen en billen de rondte in shaked… Ik kan me niet voorstellen dat je je hier niet lekkerder door zal gaan voelen. Ik weet zelf ook niet wat het is met Zumba, maar telkens als ik een les doe dan sta ik vanaf het begindeuntje tot het eind met een achterlijke lach op mijn gezicht (al is het aan het eind met een knalrood hoofd en bezweet lichaam). Helaas mag ik wegens de voorlopige diagnose van een voorliggende placenta tijdens de zwangerschap niet al teveel lichamelijke inspanning leveren omdat dit flinke bloedingen op kan roepen tijdens de zwangerschap, maar ik heb er erg veel zin in om het na de zwangerschap weer lekker op te gaan pakken!

feel-good-tips-5
Pak een notitieboek, ga er lekker voor zitten en begin zonder rem en zonder jezelf te beperken je toekomstdromen op te schrijven. Wat zou je nu echt willen doen qua werk en hobbies? Wat zou je willen bereiken op persoonlijk en zakelijk gebied en waar zie je jezelf en wie zal je willen zijn over 1, 5 of 10 jaar? Je zal merken dat het niet alleen erg leuk is om je hartewensen gewoonweg eens op te schrijven, maar dat dit ook een leuk naslagwerk maakt om eens door te lezen en er wellicht eens naartoe te gaan werken. Door op deze open manier je dromen op te schrijven ben je gelijk bezig met positieve affirmaties en wie weet helpt dit wel om je dromen en gedachtes (makkelijker) uit te laten komen?

feel-good-tips-9
Als laatste tip wil ik graag dankbaarheid meegeven. Natuurlijk maken we allemaal dingen mee die niet leuk zijn, waar je niks aan kan doen en die je verdrietig of boos maken en er gebeurt elke dag wel iets wat je niet leuk vindt of wat niet eerlijk is. Maar.. er zijn ook meer dan genoeg redenen om wel dankbaar te zijn voor je leven en om hier elke dag bij na te denken zal je helpen om positiever in het leven te staan, waardoor je stukje bij beetje je algehele feel good gevoel zal vergroten. Noem bijvoorbeeld aan het eind van de dag 3 dingen op waar je die dag dankbaar voor was. Het hoeven geen heel erg grote en betekenisvolle dingen te zijn, als het maar iets is wat je een goed gevoel gaf, een glimlach op je gezicht toverde of kriebels in je buik gaf.

Wat is jouw persoonlijke tip voor een instant feel good gevoel?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van paula
  Reply paula 6 augustus 2013 at 14:39

  Wat een leuk artikel! Wat mij een instant happy gevoel geeft is muziek, tekenen/schilderen, DIY’en en cadeautjes maken/kopen voor de mensen om mij heen.

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 5 augustus 2013 at 21:26

  Wat en leuk artikel!! En ja, dat lachen tot de tranen over je wangen rollen doet zo’n deugd :-)

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 5 augustus 2013 at 14:32

  Lachen doet altijd deugd :-) Zo een goeie lachbui waarbij je buikspieren pijn doen en de tranen van je wangen rollen, dat voelt zo goed!

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 5 augustus 2013 at 12:55

  Mooie post, die laatste tip vind ik erg bijzonder en belangrijk!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 5 augustus 2013 at 12:34

  Wst een heerlijk artikel…..Weet je wat ook fijn is?..Een groepje vriendinnen, een grote stapel tijdschriften, een tafel vol met lekkers (wat je samen gekocht of gemaakt hebt) en dan kan het feel good gevoel beginnen en de kans is groot dat je samen een heerlijke lachbui krijgt en aan het einde van de dag, voel je je tevreden en heel dankbaar….

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 5 augustus 2013 at 11:03

  Leuk artikel!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 5 augustus 2013 at 10:54

  Lachen tot je buik zeer doet en je kramp in je kaken krijgt, dat doen we veeeeels te weinig. Goeie tip!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 5 augustus 2013 at 10:28

  Leuk artikel! En helemaal waar :) Random acts of kindness probeer ik wel regelmatig te doen, en dat geeft echt zo’n goed gevoel! Toekomst dromen ga ik ook eens opschrijven en dan over 10 jaar weer terug erbij pakken, eens kijken of er dan iets van is gekomen :)

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 5 augustus 2013 at 10:06

  Leuk artikel!

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 5 augustus 2013 at 09:30

  Leuk artikel zeg! :)

 • Avatar van Llucinxo
  Reply Llucinxo 5 augustus 2013 at 07:44

  Het luisteren naar enorm vrolijke muziek doet het goed bij mij. Ik heb een playlist samengesteld van nummers waar ik vrolijk van word. Deze ligt (gebrand op cd) ook in mijn auto en dus overal toegang. Soms is het even nodig om helemaal uit je pan te gaan! xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 augustus 2013 at 09:34

   Wat een leuke tip om zo zelf een playlist samen te stellen met liedjes die je vrolijk maken, dankjewel voor het delen! :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 5 augustus 2013 at 01:27

  Mooie tips! Vooral die dankbaarheid ;3

 • Avatar van silja
  Reply silja 5 augustus 2013 at 00:29

  Leuk artikel met leuke tips! happy feelings are the best!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.