Mama & Kind Persoonlijk

Babynieuws | Over de helft, 20-weken echo & buikfoto

13 september 2013

babynieuws-september-2013-2
Wat vliegt de tijd! Ik ben nu over de 21 weken zwanger en hiermee dus alweer een stukje over de helft. Het is een enorm gek besef dat we over een ruime 4 maandjes kennis mogen gaan maken met ons meisje. Het lijkt me zo heerlijk om te zien hoe ze eruit ziet en om haar in onze armen te kunnen vasthouden. Ik ben nog steeds heel erg emotioneel en kan het nog steeds bijna niet geloven dat het toch echt gaat gebeuren voor ons. De dag dat we 20 weken zwanger waren, precies op de helft, vond ik het wel tijd worden voor een buikfoto. Het is met m’n struggles met m’n overgewicht wel heel erg gek om ineens trots te zijn op mijn buik en het niet erg te vinden dat deze groeit, maar ik wilde dit moment wel vastleggen op foto anders zou ik achteraf zeker spijt krijgen. De babybump begint nu echt te komen, al lijkt het de ene dag meer dan de andere, en ik ben er trots op!

babynieuws-september-2013-6 babynieuws-september-2013-5
Op de dag van de 20-weken echo waren we toch best even gespannen. Het is namelijk zeker geen pretecho en ondanks dat je toch even naar je kindje kan kijken, gaat het bij deze echo echt om een medische keuring. Doet o.a. het hartje het goed, beweegt het kindje normaal, ligt de placenta goed, heb je een normale inhoud vruchtwater, heeft de navelstreng genoeg bloedvaten, zien de schedel, hersenen, het aangezicht (ogen, neus en lippen), de wervelkolom, de buikwand, maag, darmen, nieren, blaas, en ledematen (voetjes, handjes, armen, benen en gewrichten) er goed uit? Best spannend dus!

Voor het hartje moesten we nog een keertje terugkomen voor een 2e echo omdat deze tijdens de 1e niet duidelijk genoeg in beeld te krijgen was (te beweeglijk, ruggetje ervoor..) maar we kunnen voor nu zeggen dat ons kindje goed door de APK heen gekomen is. Qua groei ligt alles net iets onder de ‘gemiddeldenlijn’ maar niks zorgwekkends en er is nog genoeg tijd om qua lengte/gewicht aan te komen, dus daar is toch nog weinig over te zeggen nu. Maar, man wat een fijn nieuws allemaal!! Ik merk dat ik na deze echo’s toch echt een stuk meer durf te genieten en met minder angsten zit over de zwangerschap en onze kleine meid. ♥

babynieuws-september-2013-4
We hadden van familie van Paul een 2-dehands combinatiewagen aangeboden gekregen, maar zo eigenwijs als we waren wilden we toch nog even rondkijken voor een nieuwe combiwagen voor onze baby. Na verschillende modellen in een grote babyzaak te hebben uitgeprobeerd (er komt praktisch gezien toch nog best wat kijken bij het aanschaffen van een kinderwagen) zijn we verliefd geworden op de combiwagen van bovenstaande afbeeldingen. Niet dat er wat ons betreft iets mis is met tweedehands spullen, maar we vonden het toch ook heel bijzonder om zo’n aanschaf samen uit te gaan zoeken voor ons kindje ^^

De combiwagen, maxi cosi en luiertas zouden eerst eind oktober geleverd worden, maar we kregen een telefoontje dat hij de 16e al geleverd kon worden. Helemaal prima natuurlijk! Als het goed is hebben we dus maandag de prachtige kinderwagen etc. in huis. Zo krijgt alles toch nog echt meer en meer vorm.

Met de babykamer zouden we eigenlijk deze week gaan beginnen, maar vanwege een trampoline-ongelukje kan Paul nu even weinig met zijn enkel/voet dus schuiven we dit even door tot over een paar weekjes. Wel gaan we knopen doorhakken met wat we precies willen, zodat we het tegen die tijd ook in één keer kunnen gaan halen her en der. We gaan geen standaard kamertje neerzetten, maar maken zelf een combinatie van verschillende winkels/meubeltjes. Ik kan niet wachten om hier echt mee aan de slag te gaan, inrichten, kleertjes wassen en een plekje geven etc. Zo leuk!

babynieuws-september-2013-3
Zoals sommigen van jullie wellicht wel weten heb ik zelf verschillende diploma’s en certificaten in o.a. massage en ontspanningstherapie en ik kreeg met mijn verjaardag een mooi boek over babymassage cadeau. Dit is ook zeker iets wat ik regelmatig zelf wil gaan doen met de baby en er zijn voor babymassage andere technieken en regels dan bij het masseren bij volwassen personen, dus zo kan ik me lekker inlezen. Daarnaast heb ik ook nog een bon gekregen voor een workshop babymassage om het ook nog even samen met Paul face-to-face aangeleerd te krijgen. Dit lijkt me echt een heerlijke manier van contact maken met ons kindje.

babynieuws-september-2013-1
En ja, ik kon het (weer) niet laten om wat nieuwe kleertjes, omslagdoeken, sokjes, krabwantjes, monddoekjes, een wandelwagenspeeltje, een neuspeertje en een manicuresetje aan te schaffen voor onze kleine meid. Er is best veel wat in huis gehaald moet worden voor een eerste kindje en ik probeer het lekker te spreiden, al zal er binnenkort meer in één keer gehaald gaan worden zoals meubeltjes, een fijne fauteuil voor mij voor de nachtvoedingen etc., aankleding van de kamer, matrasje en beddengoed. Natuurlijk gaan er tegen die tijd ook kamerfoto’s op de website komen!

Lichamelijk en geestelijk gaat het allemaal wel prima. De ene keer wat meer banden- en bekkenpijn en vermoeidheid dan de andere keer en de ene keer ben ik ineens heel onzeker (over mijn veranderende lichaam, de zwangerschap, of ik wel een goede mama zal zijn etc.) en het andere moment weer heerlijk nuchter, maar als ik goed mijn rustmomenten pak dan komt het allemaal goed! Ik heb nog steeds hetzelfde gewicht als voor de zwangerschap al is het nu met een cupmaat meer, een groeiend buikje en hierin een baby van nu zo’n 27cm.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om een beetje bijgekletst te worden over onze zwangerschap :)

Enjoy your day!

Liefs,
Paul, Dees & ukkemeisje

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 28 november 2013 at 18:25

  prachtig om te zien toch!

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 20 september 2013 at 19:44

  Wat mooi zeg :3 geweldig om te lezen! Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit zwanger ben, maar goed :P. Alles op zijn tijd, haha! Mooie buik!

 • Avatar van Men
  Reply Men 19 september 2013 at 20:02

  Zo leuk om je blog hierover te lezen en hoe jij het ervaart
  Ik ben morgen de 20ste 24 weken. Net iets verder, en shoppen voor je baby is zo veel leuker dan voor jezelf. Ik krijg zelf een prachtige zoon en kan niet wachten om hem te ontmoeten. Gek he dat je al zoveel van iemand kan houden die je nog niet kent.
  Zo leuk om je blog hierover te lezen en hoe jij het ervaart

  Goede zwangerschap verder en geniet ervan

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 september 2013 at 08:06

   Gefeliciteerd met de zwangerschap als eerste nog! Wat enorm leuk, we liggen erg dicht bij elkaar inderdaad. Het is heel bijzonder hoe je zoveel van je kindje kan houden zonder dat je hem/haar nog hebt ontmoet. Ik wens jou ook een heel fijne zwangerschap toe!

 • Avatar van Natasja M
  Reply Natasja M 19 september 2013 at 09:50

  Het is zo ontzettend bijzonder allemaal!
  Als mama van 3 kleintjes begrijp ik je gevoelens helemaal!
  Geniet er maar heel erg van. En veel succes met de klachtjes.
  Hopelijk blijft het bij kleine klachtjes.

 • Avatar van Stacey
  Reply Stacey 18 september 2013 at 19:39

  heel erg leuk om je baby buikje te zien :) Goh de tijd vliegt echt!

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 17 september 2013 at 09:13

  och, ik zie het nu pas. gefeliciteerd joh, jij ook een meisje! Super!

  Geniet echt van elk moment, elk pijntje en plaspauze, alles, want als ze er eenmaal uit is ga je je leeg voelen :)

  xoxo
  Andrea

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2013 at 09:22

   Dankjewel! En ja, ik probeer ook echt zo enorm te genieten van dit prachtige wonder ♥

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 16 september 2013 at 22:53

  Desiree, je gaat zeker weten een goede mama zijn! No doubt about it! En je veranderende lichaam, ik begrijp dat het soms lastig/raar aan kan voelen, maar dat is je lichaam waarin jullie kleine prinses groeit. Ben er trots op! :)
  Verder, superfijn dat alles in orde is :D Hopelijk volgen er meer buik foto’s, en ik ben erg benieuwd naar de spulletjes voor de babykamer enz :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2013 at 09:22

   Ahww thanks voor je lieve woorden! X

 • Avatar van Yanna
  Reply Yanna 14 september 2013 at 10:29

  Aww die kleertjes! Té schattig! dat buikje staat je trouwens erg goed;)

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 14 september 2013 at 08:48

  Wat zie je er prachtig uit…..geniet van je zwangerschap!!!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 september 2013 at 06:56

  Zulke prachtige foto’s…..
  Wat zie je er goed uit!
  Het is heel leuk om voor je eerste kindje een nieuwe kinderwagen te kopen!
  Hij is mooi en je kan het kindje alle kanten op laten kijken dmv de stuurrichting te draaien etc.. Denk er wel even aan dat je een goede regenkap er meteen bij koopt zodat die goed past en je de juiste hebt bij het model kinderwagen dat jullie gekocht hebben. Desnoods van hetzelfde merk anders past het niet.
  Veel dingen die je koot voor de babyuitzet heb je niet eens nodig. Maar omdat het miss. op de lijst staat en dat je het denkt nodig te hebben bij een de eerste baby koop je het.
  Ik zal je wel vertellen koop ook alvast een aantal flessen waarin je je flessen voeding kan doen en de benodigdheden die erbij horen. Dit omdat je niet van te voren kan weten of dat de baby wel babyvoeding kan verdragen of niet en het kindje kan bv ook allergisch zijn…..
  Had ik nl. bij mijn 2e kind ook en moest in een sneltrein vaart dit nog kopen.
  We hadden bij de 2e ook de aankleedtafel zelf gemaakt.
  Omdat ik een ligbad had hadden we aan het babybadje een spec. slang gekocht waardoor het badje naast het ligbad kon staan en ik gemakkelijk leeg kon laten lopen.
  Wat jammer van je man dat hij dat ongelukje heeft. Beterschap.
  Dit gevoel hebben de meeste vrouwen tijdens een eerst zwangerschap maar het gaat allemaal vanzelf hoor.
  Je zal een goede moeder zijn en je man een goede vader.
  De baby groeit goed…..
  Lekker veel baby kleertjes geshopt……
  De maanden vliegen voorbij……

  Happy weekend….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 september 2013 at 07:58

   Dankjewel voor je lieve reactie! Een goede en passende regenkap hebben we er direct bij besteld ook, daar kan je nu eenmaal niet onderuit in een land als Nederland haha. Fijn weekend!

 • Avatar van Charile
  Reply Charile 13 september 2013 at 17:58

  Mooi om te lezen!

 • Avatar van Tamarah
  Reply Tamarah 13 september 2013 at 17:18

  Wauw heel erg leuk om te lezen! En wat fijn dat de baby helemaal in orde is! Het lijkt me super bijzonder om voor de kleine kleding en andere spulletjes te kopen geniet er lekker van!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 13 september 2013 at 14:55

  Leuke update, wat goed dat alles vlot verloopt! Hopelijk mag het zo verdergaan, eh :-) Je lijkt er in ieder geval wel klaar voor.

 • Avatar van Tiny Wennekes-Helmink
  Reply Tiny Wennekes-Helmink 13 september 2013 at 14:30

  Hallo Desiree,

  Wat leuk om je verhalen te lezen. Zo blijven wij wel een beetje op de hoogte van je zwangerschap. Wat een mooie foto,s van je buik. Het is zo,n wonder, onbegrijpelijk! Het is jullie zeker gegund. Jullie hebben ook een mooie kinderwagen gekocht. We wensen jou en Paul heel veel succes met de overige weken van jullie zwangerschap. Groetjes uit Doetinchem Stef en Tiny.

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 13 september 2013 at 13:04

  Ahww zo leuk weer om te lezen :)

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 13 september 2013 at 12:03

  Ik HOU van deze updates ^^ keep em comin!

 • Avatar van Selina
  Reply Selina 13 september 2013 at 11:15

  Leuk om te lezen en ik vind je er prachtig uit zien! Trots zijn op die babybump en lekker foto’s blijven maken :)

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 13 september 2013 at 10:12

  Goed om foto’s van je buik te maken hoor. Ik snap je wel. Juist om je overgewicht maak je niet veel foto’s. Ik heb dus ook heel weinig foto’s van mezelf en ik ben wel 5 keer zwanger geweest. (en ook overgewicht, nog steeds trouwens) Had ik het toch maar gedaan…..maar helaas. En natuurlijk is het niet van levensbelang maar daarom vind ik het juist goed van jou. Ik heb 5 heerlijke kinderen hoor….
  Maar leuke up date. En het blijft zo bijzonder de eerste keer, met je 1e kind is alles voor de eerste keer. Zoveel eerste keer momenten….geniet ervan.

  Nelly

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 13 september 2013 at 10:06

  Geniet maar lekker van je buik, dit is waarschijnlijk de enige tijd dat je er echt trots op bent. Ik had dat precies hetzelfde. Die kinderwagen hebben wij ook, is super fijn en wendbaar. Ik ben blij dat de 20-weken echo goed was, altijd spannend! xx

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 13 september 2013 at 10:06

  Awhh wat enorm schattig, leuk en spannend allemaal! Heel fijn dat je allemaal diploma’s en certificaten hebt om te masseren, voor de baby zal dit zeker goed zijn!

 • Avatar van Anneloes
  Reply Anneloes 13 september 2013 at 09:52

  Ik vind het ontzettend fijn dat het eindelijk zo ver is voor jullie, en dat jullie nu zo genieten <3! Ik ben de komende jaren nog niet aan kinderen toe, maar als ik je stukje lees krijg ik toch een beetje kriebels in mijn buik (maar op een positieve manier)!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 13 september 2013 at 09:17

  Wat fijn dat het zo goed gaat allemaal, het is zo leuk om te lezen. Wat zal dat heerlijk zijn als je straks baby massage gaat geven….je hebt weer leuke kleertjes en spulletjes gekocht.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 13 september 2013 at 09:05

  aww zo lief die kleine sokjes :3 ben zo blij dat alles goed gaat met de kleine!

 • Avatar van Serena
  Reply Serena 13 september 2013 at 08:02

  Ik ben niet zo van het geven van comments maar moest nu even wat plaatsen.
  Mooi stukje en al een prachtige buik. Ik weet zeker dat je een geweldige mama zal zijn! Ze is zo meer dan welkom bij jullie, komt helemaal goed :-)

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 13 september 2013 at 07:15

  Heel leuk om te lezen! Geniet maar van je zwangerschap :)

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 13 september 2013 at 06:46

  Wat tof om te lezen! Veel geluk :)

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 13 september 2013 at 06:19

  Wat super leuk om te lezen!
  Je ziet er goed uit met de buik, geniet ervan!

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.