Mama & Kind Persoonlijk

Babynieuws | Over de helft, 20-weken echo & buikfoto

13 september 2013

babynieuws september 2013 2 - Babynieuws | Over de helft, 20-weken echo & buikfoto
Wat vliegt de tijd! Ik ben nu over de 21 weken zwanger en hiermee dus alweer een stukje over de helft. Het is een enorm gek besef dat we over een ruime 4 maandjes kennis mogen gaan maken met ons meisje. Het lijkt me zo heerlijk om te zien hoe ze eruit ziet en om haar in onze armen te kunnen vasthouden. Ik ben nog steeds heel erg emotioneel en kan het nog steeds bijna niet geloven dat het toch echt gaat gebeuren voor ons. De dag dat we 20 weken zwanger waren, precies op de helft, vond ik het wel tijd worden voor een buikfoto. Het is met m’n struggles met m’n overgewicht wel heel erg gek om ineens trots te zijn op mijn buik en het niet erg te vinden dat deze groeit, maar ik wilde dit moment wel vastleggen op foto anders zou ik achteraf zeker spijt krijgen. De babybump begint nu echt te komen, al lijkt het de ene dag meer dan de andere, en ik ben er trots op!

babynieuws september 2013 6 - Babynieuws | Over de helft, 20-weken echo & buikfotobabynieuws september 2013 5 - Babynieuws | Over de helft, 20-weken echo & buikfoto
Op de dag van de 20-weken echo waren we toch best even gespannen. Het is namelijk zeker geen pretecho en ondanks dat je toch even naar je kindje kan kijken, gaat het bij deze echo echt om een medische keuring. Doet o.a. het hartje het goed, beweegt het kindje normaal, ligt de placenta goed, heb je een normale inhoud vruchtwater, heeft de navelstreng genoeg bloedvaten, zien de schedel, hersenen, het aangezicht (ogen, neus en lippen), de wervelkolom, de buikwand, maag, darmen, nieren, blaas, en ledematen (voetjes, handjes, armen, benen en gewrichten) er goed uit? Best spannend dus!

Voor het hartje moesten we nog een keertje terugkomen voor een 2e echo omdat deze tijdens de 1e niet duidelijk genoeg in beeld te krijgen was (te beweeglijk, ruggetje ervoor..) maar we kunnen voor nu zeggen dat ons kindje goed door de APK heen gekomen is. Qua groei ligt alles net iets onder de ‘gemiddeldenlijn’ maar niks zorgwekkends en er is nog genoeg tijd om qua lengte/gewicht aan te komen, dus daar is toch nog weinig over te zeggen nu. Maar, man wat een fijn nieuws allemaal!! Ik merk dat ik na deze echo’s toch echt een stuk meer durf te genieten en met minder angsten zit over de zwangerschap en onze kleine meid. ♥

babynieuws september 2013 4 - Babynieuws | Over de helft, 20-weken echo & buikfoto
We hadden van familie van Paul een 2-dehands combinatiewagen aangeboden gekregen, maar zo eigenwijs als we waren wilden we toch nog even rondkijken voor een nieuwe combiwagen voor onze baby. Na verschillende modellen in een grote babyzaak te hebben uitgeprobeerd (er komt praktisch gezien toch nog best wat kijken bij het aanschaffen van een kinderwagen) zijn we verliefd geworden op de combiwagen van bovenstaande afbeeldingen. Niet dat er wat ons betreft iets mis is met tweedehands spullen, maar we vonden het toch ook heel bijzonder om zo’n aanschaf samen uit te gaan zoeken voor ons kindje ^^

De combiwagen, maxi cosi en luiertas zouden eerst eind oktober geleverd worden, maar we kregen een telefoontje dat hij de 16e al geleverd kon worden. Helemaal prima natuurlijk! Als het goed is hebben we dus maandag de prachtige kinderwagen etc. in huis. Zo krijgt alles toch nog echt meer en meer vorm.

Met de babykamer zouden we eigenlijk deze week gaan beginnen, maar vanwege een trampoline-ongelukje kan Paul nu even weinig met zijn enkel/voet dus schuiven we dit even door tot over een paar weekjes. Wel gaan we knopen doorhakken met wat we precies willen, zodat we het tegen die tijd ook in één keer kunnen gaan halen her en der. We gaan geen standaard kamertje neerzetten, maar maken zelf een combinatie van verschillende winkels/meubeltjes. Ik kan niet wachten om hier echt mee aan de slag te gaan, inrichten, kleertjes wassen en een plekje geven etc. Zo leuk!

babynieuws september 2013 3 - Babynieuws | Over de helft, 20-weken echo & buikfoto
Zoals sommigen van jullie wellicht wel weten heb ik zelf verschillende diploma’s en certificaten in o.a. massage en ontspanningstherapie en ik kreeg met mijn verjaardag een mooi boek over babymassage cadeau. Dit is ook zeker iets wat ik regelmatig zelf wil gaan doen met de baby en er zijn voor babymassage andere technieken en regels dan bij het masseren bij volwassen personen, dus zo kan ik me lekker inlezen. Daarnaast heb ik ook nog een bon gekregen voor een workshop babymassage om het ook nog even samen met Paul face-to-face aangeleerd te krijgen. Dit lijkt me echt een heerlijke manier van contact maken met ons kindje.

babynieuws september 2013 1 - Babynieuws | Over de helft, 20-weken echo & buikfoto
En ja, ik kon het (weer) niet laten om wat nieuwe kleertjes, omslagdoeken, sokjes, krabwantjes, monddoekjes, een wandelwagenspeeltje, een neuspeertje en een manicuresetje aan te schaffen voor onze kleine meid. Er is best veel wat in huis gehaald moet worden voor een eerste kindje en ik probeer het lekker te spreiden, al zal er binnenkort meer in één keer gehaald gaan worden zoals meubeltjes, een fijne fauteuil voor mij voor de nachtvoedingen etc., aankleding van de kamer, matrasje en beddengoed. Natuurlijk gaan er tegen die tijd ook kamerfoto’s op de website komen!

Lichamelijk en geestelijk gaat het allemaal wel prima. De ene keer wat meer banden- en bekkenpijn en vermoeidheid dan de andere keer en de ene keer ben ik ineens heel onzeker (over mijn veranderende lichaam, de zwangerschap, of ik wel een goede mama zal zijn etc.) en het andere moment weer heerlijk nuchter, maar als ik goed mijn rustmomenten pak dan komt het allemaal goed! Ik heb nog steeds hetzelfde gewicht als voor de zwangerschap al is het nu met een cupmaat meer, een groeiend buikje en hierin een baby van nu zo’n 27cm.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om een beetje bijgekletst te worden over onze zwangerschap :)

Enjoy your day!

Liefs,
Paul, Dees & ukkemeisje

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 28 november 2013 at 18:25

  prachtig om te zien toch!

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 20 september 2013 at 19:44

  Wat mooi zeg :3 geweldig om te lezen! Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit zwanger ben, maar goed :P. Alles op zijn tijd, haha! Mooie buik!

 • Avatar van Men
  Reply Men 19 september 2013 at 20:02

  Zo leuk om je blog hierover te lezen en hoe jij het ervaart
  Ik ben morgen de 20ste 24 weken. Net iets verder, en shoppen voor je baby is zo veel leuker dan voor jezelf. Ik krijg zelf een prachtige zoon en kan niet wachten om hem te ontmoeten. Gek he dat je al zoveel van iemand kan houden die je nog niet kent.
  Zo leuk om je blog hierover te lezen en hoe jij het ervaart

  Goede zwangerschap verder en geniet ervan

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 september 2013 at 08:06

   Gefeliciteerd met de zwangerschap als eerste nog! Wat enorm leuk, we liggen erg dicht bij elkaar inderdaad. Het is heel bijzonder hoe je zoveel van je kindje kan houden zonder dat je hem/haar nog hebt ontmoet. Ik wens jou ook een heel fijne zwangerschap toe!

 • Avatar van Natasja M
  Reply Natasja M 19 september 2013 at 09:50

  Het is zo ontzettend bijzonder allemaal!
  Als mama van 3 kleintjes begrijp ik je gevoelens helemaal!
  Geniet er maar heel erg van. En veel succes met de klachtjes.
  Hopelijk blijft het bij kleine klachtjes.

 • Avatar van Stacey
  Reply Stacey 18 september 2013 at 19:39

  heel erg leuk om je baby buikje te zien :) Goh de tijd vliegt echt!

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 17 september 2013 at 09:13

  och, ik zie het nu pas. gefeliciteerd joh, jij ook een meisje! Super!

  Geniet echt van elk moment, elk pijntje en plaspauze, alles, want als ze er eenmaal uit is ga je je leeg voelen :)

  xoxo
  Andrea

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2013 at 09:22

   Dankjewel! En ja, ik probeer ook echt zo enorm te genieten van dit prachtige wonder ♥

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 16 september 2013 at 22:53

  Desiree, je gaat zeker weten een goede mama zijn! No doubt about it! En je veranderende lichaam, ik begrijp dat het soms lastig/raar aan kan voelen, maar dat is je lichaam waarin jullie kleine prinses groeit. Ben er trots op! :)
  Verder, superfijn dat alles in orde is :D Hopelijk volgen er meer buik foto’s, en ik ben erg benieuwd naar de spulletjes voor de babykamer enz :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2013 at 09:22

   Ahww thanks voor je lieve woorden! X

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Mama & Kind, Persoonlijk
BSw j6jCAAEKmPs - Let's get personal #23 | Zeeland, Blijdorp & verjaardag
Let’s get personal #23 | Zeeland, Blijdorp & verjaardag

Vandaag is het weer tijd om jullie bij te praten over wat ik zo’n beetje gedaan heb de afgelopen weken...

Sluiten