Huis & interieur Mama & Kind Media Persoonlijk

Babynieuws | Zara, bekkenklachten & leuk leesvoer

28 september 2013

babynieuws-september-2013-2-3
Normaal gesproken plaats ik de baby-artikelen iets minder vaak, maar nu heb ik na 2 weken alweer een update volgeschreven die ik graag met jullie wil delen :) De kinder/combiwagen (een Mutsy transit met donkerbruine buitenkant en lichte binnenkant) staat inmiddels in huis, de maxicosi ernaast en de easybase om de maxicosi in vast te klikken zit ook alvast in de auto gemonteerd en met de babykamer schiet het ook al op. We zijn er met alles in ieder geval lekker op tijd bij en dat heeft niet alleen met de nesteldrang te maken, maar helaas ook een beetje uit voorzorg.

Ik begin namelijk helaas toch echt steeds iets meer bekkenklachten/-pijn te krijgen en dat is heel erg vervelend. Vooral met het vochtige herfstweer heb ik er best wat last van en het houdt me tegen in wat ik wil doen. Zo moet ik regelmatig afspraken afzeggen omdat ik anders weet dat ik na terugkomst een dag amper iets kan doen van de pijn in mijn lijf. Heel erg vervelend! Natuurlijk blijf ik positief en staat het mijn gelukkig zijn vanwege de zwangerschap niet in de weg, maar het is zeker geen pretje. Omdat ik bang ben dat het misschien nog erger zal gaan worden wil ik nu even lekker vlot door met de babykamer etc. zodat ik in ieder geval ook zelf nog lekker aan de slag kan hiermee ♥

Een tijdje terug vertelde ik jullie in een artikel over Zara Home dat ze erg veel leuke items hebben voor de kinderkamer en dat ik na een afspraak in Amsterdam het niet kon laten om even naar binnen te gaan. Ik vind mijn aankoopje van die dag nog steeds zo geweldig schattig en wilde deze graag nog met jullie delen. Ik ben hier namelijk gevallen voor een superschattig kleed/plaid/sprei met ruiten randjes in zachtroze en met opgestikte zeemeerminnen, visjes, luchtbelletjes etc. Cute! Het formaat is wat groot voor in het babybedje, maar voor op de fauteuil in de babykamer is het een leuk accessoire die mij en de baby tijdens de (nacht)voedingen warm kan houden en die ons meisje als ze wat ouder wordt ook nog als bedsprei kan gebruiken.

babynieuws-september-2013-2-4
Paul en ik hebben al sinds dat ze ontstonden een soort van crush op Woezel en Pip. De filmpjes, liedjes, knuffels en boekjes zijn zo enorm leuk! We hebben al meerdere keren tijdens geboortes en kinderverjaardagen andere kindjes blij gemaakt met een Woezel en/of Pip cadeautje en we hebben nu alvast voor ons kindje een superzachte Pip knuffel gehaald die een schattig liedje zingt en later helpt bij het leren van vormen, kleuren en getallen.

babynieuws-september-2013-2-5
Crazy cravings? Ik heb er eigenlijk helemaal geen last van tijdens de zwangerschap. Ik hoor om me heen soms de gekste verhalen als het op eten en drinken aankomt, maar ik kan zeggen dat ik me hier helemaal niet in kan vinden. Ik heb er ook geen enkele moeite mee dat ik bepaalde dingen niet kan eten (ik bedoel: het zijn maar een paar maandjes, je weet waar je het voor doet en de sushi, biefstuk, gerookte zalm en filet americain komen erna wel weer). Waar ik dan weer wel heel erg van kan genieten is een lekker zondags croissantje met brie en zolang je de gepasteuriseerde variant pakt mag je die als zwangere gerust eten. Tip: de President brie is mijn favoriet, zo lekker romig!

babynieuws-september-2013-2-1
Mocht je zwanger zijn of een leuk cadeautje willen geven aan een zwangere vrouw (of de vriend/man ervan) dan kan ik deze 2 boeken aanraden die bijvoorbeeld bij bol.com verkrijgbaar zijn.

Beau van Erven Dorens – Handboek voor vaders ISBN 9789048817429 Uitgeverij Carrera €17,50
“Dit is een handboek voor vaders. Omdat vaders er mogen zijn. Je kunt op ze klimmen, ze hebben borsthaar en ze maken grapjes. Ze bouwen hutten, steken graag iets in de fik en geven altijd meer snoep dan gezond is. Dit is geen boek over kinderen, dit is een boek over jou. Over hoe jij, vader, zonder schaamte en verval de kinderjaren overleeft. Voel je geborgen in het feit dat alle vaders in dezelfde shit zitten. Wentel je in de deelneming van honderdduizenden dorstige vaders wanneer je op vrijdagavond onder dwang van de gillende moeder de vaste borrelavond moet afzeggen. Voel de handen op je schouders, als je die zetpil een pinkje meegeeft. In deze praktische handleiding voor het houden van kinderen neemt Beau de beginnende vader aan de hand en behandelt verschillende essentiële vraagstukken.”

Ok, soms een beetje grof-in-de-bek, maar toch is dit een leuk boek en kon ik als vrouw tijdens het lezen het niet laten om regelmatig even te glimlachen of hardop te lachen. Een leuk boek over o.a. de babytijd, nooit meer slapen, naar het park, de kinderopvang, opvoeden en vakanties aangevuld met persoonlijke foto’s.

babynieuws-september-2013-2-2
Milou van der Will – Zwangerschapsmonologen ISBN 9789044623154 Uitgeverij Prometheus €12,50
“Als je zwanger bent krijg je de obsessieve drang alles te willen weten over wat er in je lijf gebeurt. Je wilt over je zwangerschap praten, het liefst de hele dag, maar voor je omgeving is het misschien beter om er slechts af en toe over te praten en er vooral lekker veel over te lezen. Net zo leuk, trouwens. In dit boek vertellen 40 onbekende en bekende vrouwen openhartig over hun zwangerschap. Een bundel bijzondere, mooie, grappige, ontroerende, soms verdrietige, maar bovenal herkenbare verhalen. En het leuke is: voor elke week die je zwanger bent, heb je weer een verhaal. Lach om hilarische zwangerschapsanekdotes, gier om herkenbare ongemakken en laat je raken door het grootste, ongrijpbare waar je zwangerschap om draait: een nieuw leven.”

Ik vond dit boek erg leuk om te lezen vanwege de verschillende verhalen en verschillende achtergronden van de vrouwen. Elk verhaal is lekker bondig geschreven, persoonlijk en neemt je mee in verschillende scenario’s. Daarnaast zijn er ook nog leuke en handige tips en weetjes in te vinden.

babynieuws-september-2013-2-6
Babywasjes. Ja, ook hier ben ik al lekker aan begonnen zodat alle kleertjes lekker fris de kasten in kunnen. Daarnaast is het ook gewoon heerlijk om mee bezig te zijn (ha! dat zal ik na de geboorte van de uk vast niet vaak meer zeggen denk ik!) want zeg nou zelf: al die schattige, kleine, lieflijke kleertjes in je handen houden en erbij bedenken dat hier toch echt straks je eigen kindje in komt te liggen is zo fijn! Ik denk dat we best een heel eind moeten komen met alle kleertjes die we al gekocht hebben, maar als alles gewassen is ga ik het nog even per maat sorteren en nog wat ‘laatste dingetjes’ bij kopen ;)

Als laatste wil ik graag nog dit prachtige lied van Niels Geusebroek met jullie delen, een nummer waar ik telkens weer emotioneel bij wordt. Hij heeft ’take your time girl’ geschreven in opdracht van radiozender 538 omdat ze nieuwslezeres Hannelore wilden verrassen met een mooi nummer waarin de harstlag van haar toekomstige kindje verwerkt zit. Niels heeft hier echt een prachtig lied op weten te maken.

Zo, jullie zijn weer even lekker bijgekletst.. Enjoy your day!

Liefs,
Paul, Dees & ukkemeisje

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lief
  Reply Lief 31 maart 2016 at 10:23

  Leuk om te lezen! Het eerste boek lijkt me ook erg leuk om te lezen.

 • Avatar van Poederdoosje
  Reply Poederdoosje 14 november 2013 at 16:02

  Lees al een poosje mee op je site en plaats eigenlijk nooit een reactie. Nu wel maar wel een beetje laat. Toen ik zwanger was van mijn zoon had ik ook nogal last van bekkenpijn. Achteraf hoorde ik van het bestaan van een osteopaat die gespecialiseerd is op dit gebied en bij zwangere vrouwen. Dit kun je altijd vragen. Bij mij was dat het enige wat hielp. Was na 1 behandeling al pijnvrij maar moet af en toe nog terug om de boel soepel te houden. Heel veel sterkte en veel genieten. Groetjes

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 november 2013 at 08:47

   Dankjewel voor je reactie en je tip! Ik ga er zeker eens naar informeren/over inlezen, klinkt interessant :)

 • Avatar van Emm
  Reply Emm 4 november 2013 at 21:41

  Vervelend dat je bekkenpijn hebt. Ik heb een nierstuwing gehad, baby lag bovenop een nier.

  Woezel en Pip zijn inderdaad niet te weerstaan. Wij hebben inmiddels een muziekmobiel voor boven de box gekocht en een boxkleed van woezel en pip.

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 2 oktober 2013 at 15:23

  Kijk eens in prenatal ofzo voor buikbanden die ook in heupen gaan, deze steunen je toch wel een stuk meer dan je zou denken, en omdat het herfst is kun je ze lekker elke dag dragen, zonder last van hitte te hebben, ideale tijd om zwanger te zijn <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 oktober 2013 at 15:32

   Dankjewel voor de tip! Ik ben qua temperatuur ook erg blij dat ik niet hoogzwanger ben met zomerse temperaturen :P

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 30 september 2013 at 09:05

  Vervelend dat je zo’n bekkenpijn hebt! Goed dat je naar je lichaam luistert en meer rust pakt! Lijkt me heerlijk hoor, keuvelen met kleertjes, geshopte knuffels, doekjes en dekens ;-) Geniet er van nu het nog kan, straks zal je die wasjes inderdaad nog vervloeken, hahaha ;-)

 • Avatar van Myrna
  Reply Myrna 28 september 2013 at 15:35

  Wat rot dat je zo’n last hebt van je bekken! Hoop voor je dat het niet nog erger gaat worden. Rustig aan doen dan maar he! Dat liedje is inderdaad heel erg mooi! En die kleine kleertjes, zo lief. Ik heb nogal veel meiden in m’n omgeving die pas zijn bevallen van een meisje en vind het altijd zo leuk om dan voor schattige kleertjes te shoppen voor ze. Als ik zelf ooit zwanger zou raken dan denk ik dat ik liever shop voor m’n kind inplaats van voor mezelf haha zo lief allemaal.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2013 at 09:00

   Ik heb dit zelf ook.. Sinds ik weet dat ik zwanger ben heb ik nog maar weinig voor mijzelf of het huis geshopt. Totaal niet erg! :D

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 28 september 2013 at 14:44

  He, wat vervelend die bekkenpijn. Bij de laatste 3 had ik er last van. Ik heb 4 zonen en 1 dochter en bij mijn dochter was het het ergst. Toen begon de pijn na 8 weken zwangerschap.
  Mijn tips..als je kan in kleermakerszit zitten. Kan ook op de bank…. en op een zwemband zitten want dat verlaagt de druk op je stuitje. En stevig op je benen staat….ik ben ook naar een fysiotherapeut geweest die gespecialiseerd was in bekkenpijn. Die leert je ook wat oefeningen. En…als het echt niet meer gaat een bekkenband…..Ik hoop het niet voor je maar…bij deze mijn tips.
  Oh ja, een grote sjaal stevig om je bekken hielp bij mij ook wel.
  Succes.
  Nelly

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2013 at 09:02

   Dankjewel voor je tips! De kleermakerszit vind ik zelf ook prettig en ik zal bij de volgende controle nog eens om extra oefeningen vragen, hoop dat ik dan de laatste maanden nog redelijk door kan komen :)

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 28 september 2013 at 14:01

  Geen rare cravings? Da’s goed :-) Maar ik zou van de zwangerschap toch lekker profiteren om wat meer te snoepen enzo, hehe.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2013 at 09:03

   Ssst, niet verder vertellen ;) Ik pak ook echt wel wat extraatjes hoor, meer trek heb je toch wel een beetje tijdens de zwangerschap en snaaizin ook :P

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 28 september 2013 at 12:42

  Wat een heerlijk artikel weer, ik word er helemaal vrolijk van. Al is het wel ontzettend vervelend dat je zo veel bekkenpijn hebt. Ik hoop dat het mee valt en niet veel erger gaat worden. Het is zo leuk om al die schattige kleertjes en knuffeltjes enzo te zien die jullie voor het prulletje hebben gekocht.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 28 september 2013 at 10:26

  Mooi om te lezen, wel jammer dat je wat klachten hebt, doe maar lekker rustig aan!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 28 september 2013 at 09:27

  haha dat eerste boek lijkt mij eigenlijk ook wel erg grappig XD

 • Avatar van Dagmar
  Reply Dagmar 28 september 2013 at 08:55

  Wat een prachtig artikel, ik word er helemaal blij van. Lekker genieten van deze periode en alvast alle geluk van de wereld samen toegewenst ! Xx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2013 at 09:03

   Dankjewel voor je lieve reactie! X

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 september 2013 at 06:34

  Och, wat vervelend dat je las van je bekken klachten en pijn krijgt.
  Ik kan nu begrijpen dat jullie snel de babykamer af willen maken.
  Rust goed uit en misschien helpt een kruik met warm water in je rug ook. Ik hoop niet dat het erger zal worden.
  Zoveel moois heb je geshopt.

  Ik wens je beterschap en heel veel sterkte…..

  Xoxo

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 28 september 2013 at 00:55

  Mooi nummer hè? Wouter Vink (ook vd voice) heeft (ook bij 538 geloof ik) ook zo’n mooi nummer geschreven en gezongen voor zijn zoontje. Daar smelt ik bij. Heerlijk om jullie baby nieuws te lezen en mee te genieten met de baby wasjes en aankoopjes. Brings back some good memories

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 28 september 2013 at 00:35

  Oh dat liedje! Ik was op weg naar werk toen ik het de eerste keer hoorde, en ben ook echt nog even in de auto blijven zitten. Mooi!

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 28 september 2013 at 00:32

  Ik kan me voorstellen dat je snel de babykamer af wilt hebben ja, je moet toch ook op jezelf blijven letten nu je zwangerschap verder vordert. Wat een lief dekentje trouwens! Van die wasjes met babykleding dragen, zulke lieve en kleine kleertjes, schattig. Hopelijk voel je dat na de geboorte ook zo, wie weet doe je dat wassen gewoon met plezier ;)

  • Avatar van Anne
   Reply Anne 28 september 2013 at 00:33

   ahum… dragen = doen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.