Beauty

Bio-Oil testpanel | Na 3 maanden..

20 september 2013

bio-oil-testpanel-1
Toen ik in april een oproepje plaatste voor een testpanel voor het product Bio-Oil *klik* kwamen er een boel enthousiaste aanmeldingen binnen. Jullie hebben na de eerste maand gebruik al een testpanel-verslag kunnen lezen *klik* en ondertussen zijn ook de resultaten/meningen na 3 maanden gebruik verzameld. Bio-Oil is een huidverzorgingsproduct wat het herstellend vermogen van de huid ondersteund en gebruikt kan worden bij een droge en rijpere huid, bij pigmentvlekjes, striae/huidstriemen en littekens en bevat onder andere vitamine A, vitamine E, kamillebloemolie, lavendelolie, rozemarijnbladolie, goudsbloemextract en PurCelin Oil wat ervoor zorgt dat de olie snel intrekt. Kijk mee voor de bevindingen van de testpanelleden na 3 maanden gebruik.

Hester
Profiel: 18 jaar, wil Bio-Oil specifiek gebruiken om enkele striemen/striae op haar benen wat lichter te maken die door de groei zijn ontstaan.

“Ik ben trouw elke dag de olie blijven smeren op mijn striemen en droge plekken. De olie vind ik nog steeds prettig om te gebruiken. Ik raad iedereen met een droge huid of andere vervelende plekjes aan om Bio Oil te gaan smeren. Ik ben in de tussentijd op vakantie geweest, ik was erg blij dat ik met minder zorgen in mijn bikini kon rondlopen omdat mijn striemen al minder te zien waren. De striemen zijn mee gekleurd met het bruine van mijn huid en stukken minder opvallend geworden. Weg gaan zullen ze niet maar minder opvallen zeker. Ik hoop dat ze na de laatste maand nog minder te zien zijn. Ik gebruik wel een best grote hoeveelheid van de olie waardoor deze al ver op is.”

Bio-Oil
Vivianne
Profiel: 43 jaar, gevoelige en droge huid, aanleg voor eczeem en wil Bio-Oil specifiek voor een blijvende droge plek aan haar hand, brandplekjes en littekentjes, verkleuringen op haar voorhoofd en de striemen aan de binnenkant van haar dijen.

“Helaas is mijn mening niet verandert te opzichte van mijn vorige verslag. De verkleurde plek op m’n voorhoofd die tot nieuwe hotspot bestempelt was is volgens mij niet verandert. Niet qua kleurverschil en ook net qua huidstructuur. De fijne lijntjes zijn dus ook niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Jammer dat ik me vanwege de huidirritatie verder heb moeten beperken in de testmogelijkheden. Wat ik vorige keer al schreef: echt heel jammer dat ze in een product wat geschikt is voor de gevoelige huid parfum stoffen doen, terwijl het niet nodig is omdat er al er al heerlijk geurende etherische oliën inzitten…maar ja ik ben dan ook een etherische olie fan he ;-) Helaas het is niet mijn product. Naast dat het mijn huid irriteerde en ik het daarom niet zal kopen maakt het in mijn beleving zijn beloftes niet waar. Het is ten opzichte van andere huidolies behoorlijk duur spul. Persoonlijk zie ik er de toegevoegde waarde niet van. Ik smeer lekker door met Kneipp huidolie en/of mijn eigen olijfoliemix met een heerlijk geurende, puur natuur etherische olie.”

Puck-Christine
Profiel: 19 jaar, heeft een normale tot droge huid en wil Bio-Oil specifiek gebruiken voor een groot litteken op haar onderbeen wat er al sinds haar eerste levensjaar zit.

“Ik heb de Bio-Oil nu een paar maandjes getest en heb nu goed een mening kunnen vormen. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben vlak na de eerste maand gestopt met het gebruiken van Bio-Oil. In eerste instantie ging alles goed en had ik nergens last van, maar na een tijdje begon mijn litteken heel erg te jeuken. Ik was eerst bang voor iets anders, maar toen bedacht ik me dat het ook best de Bio-Oil kon zijn. Ik ben toen gestopt met het gebruiken ervan, en het jeuken hield op. Om er helemaal zeker van te zijn dat het de Bio-Oil was, begon ik na drie weken weer met smeren. Ja hoor, de jeuk kwam weer terug. Ik heb toen aan mijn moeder gevraagd of zij wilde testen of het bij haar ook jeukte. Zij had echter nergens last van. Het ligt dus aan mijn huid. Ik ga even goed de ingrediënten lijst bekijken en onderzoeken of ik ergens allergisch voor ben. Voor mijzelf is het geen fijn product, maar ik kan het andere mensen op zich wel aanbevelen. Mijn huid voelde soepel aan na gebruik en na een maandje zag ik nog geen verschil. Wie weet merken de andere meiden wel verschil na drie maanden. Ik vond het erg leuk om dit product te testen, dankjewel Bio-Oil en Desirée!”

Helaas heb ik van testpanel-lid Janneke niks meer gehoord waardoor ik haar ervaring na 3 maanden niet kan toevoegen. Ik vind het echt heel erg jammer dat er mensen zijn die zich enthousiast aanmelden en nog voor de 1e review en/of halverwege af laten weten.. Eigenlijk hadden hier namelijk 5 verschillende resultaten moeten staan en zie je er nu ‘maar’ 3. Wel wil ik Vivianne, Puck-Christine en Hester heel erg bedanken voor het delen van hun ervaringen en hun inzet! :)

Bio-Oil
Bio-Oil is een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct wat het herstellend vermogen van de huid ondersteund en in te zetten is bij een uitgedroogde, verouderende huid met pigmentvlekken, huidstriemen (striae) en/of littekens. De olie heeft een zachte geur, trekt snel en bevat o.a. vitamine A, vitamine E, kamillebloemolie, lavendelolie, rozemarijnbladolie, goudsbloemextract en PurCelin Oil wat er dus voor zorgt dat de olie beter wordt geabsorbeerd door de huid. De olie kan zelfs gebruikt worden door mensen met een gevoelige huid en is geschikt voor gebruik op het lichaam en gezicht.

Het beste resultaat zal je behalen na dagelijks gebruik waarbij je de te behandelen huidoppervlaktes 2 keer per dag inmasseert met de olie. Bio-Oil is verkrijgbaar in een verpakking van 60ml (€12,15) en 125ml (€20,29).

Heb jij ervaring met Bio-Oil? Of ben je er juist wel of niet nieuwsgierig naar geworden om eens te gaan proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Vivianne
  Reply Vivianne 26 september 2013 at 00:54

  Beste Desirée,
  De dank is geheel wederzijds ;-)
  Ik vond het erg leuk dat ik mee mocht doen en zo de kans kreeg de Bio-oil te proberen.
  Fijn dat anderen er ook wat aan hebben, leuk om hun feedback te lezen
  Groetjes, Vivianne

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 20 september 2013 at 15:29

  Heb het zelf ook een tijd gebruikt omdat ik echt opvallende striemen op m’n buik had. Super lelijk en echt een knockdown voor je zelfvertrouwen. Het deed echt 0,0. Naar mijn mening weggegooid geld.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 20 september 2013 at 12:56

  Heel interessant om de mening van verschillende mensen te horen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 20 september 2013 at 10:23

  Ik snap de Verschillende meningen wel, die heb ik zelf ook, voor wat dunne lijntjes werkt het best goed, maar voor een wat groter litteken deed het bij mij eigenlijk niets. Maar ik smeer er nog steeds mee want het is wel een fijne olie, al snap ik, net als degene die het hebben getest, waarom er parfum in zit.

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 20 september 2013 at 09:11

  Ik ben er zelf ook erg tevreden over!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 20 september 2013 at 08:55

  Jammer dat het niet hele enthousiaste reviews zijn, had zo gehoopt dat dit nou juist dat “wondermiddel” zou zijn. En ik vind het eigenlijk toch echt wel schandalig dat mensen zich opgeven, vervolgens het product ontvangen en dan niks meer van zichzelf laten horen, bah. Die dachten waarschijnlijk dat zo op deze manier fijn een gratis product konden krijgen. Echt heel erg jammer.

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 20 september 2013 at 08:10

  Hm best gemengde reviews eigenlijk. Door de irritatie die het Puck-Christine opleverde twijfel ik of de olie wat voor mij is. Mijn huid is heel gevoelig voor irritaties helaas. Veel toegevoegde waarde trouwens, zo’n testpanel! Geeft je toch meer inzicht in een product.

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 20 september 2013 at 07:54

  Fijn, verschillende meningen. Ik zag dat de Bio oil tot eind september bij de Trekpleister in de aanbieding is. Ik heb striae waarvoor ik het binnenkort wil gaan gebruiken :)

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 20 september 2013 at 06:52

  Fijne reviews zeg!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 september 2013 at 05:38

  Jammer dat het testen dit product bij sommigen was tegengevallen! Ik heb inmiddels diverse flesjes hiervan staan en gebruik het dagelijks.
  Ik heb striae en heb mijn huid al mnd lang daar waar nodig was ingesmeerd met deze olie en masseer het ooh goed!
  Het werkt en de littekens zijn veel minder zichtbaar geworden en de huid is goed bijgekleurd.
  Ook heb ik door ziekte op mijn benen een aantal littekens en het werkt echt. De huid wordt veel soepeler en de littekens veel minder zichtbaar. Daar ben ik zo blij om. Omdat ik een tijd lang geen jurkjes durfde te dragen doordat men de littekens kon zien.Ik blijf dit nog altijd gebruiken ook omdat ik ’s winters erg veel last heb van een zeer droge huid.

  Ik wens je een prachtige dag…..

  Xoxo

 • Avatar van Stephanie
  Reply Stephanie 20 september 2013 at 01:07

  Fijne review om te lezen! Ik heb ook een flesje hier staan, maar ik vergeet het steeds te smeren! En heb ook niet het idee dat ik echt verschil zie bij mezelf ofzo, dus daardoor minder gemotiveerd om te smeren!
  Jammer dat er mensen niets hebben doorgegeven, maar zich wel hebben aangemeld!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.