Beauty

Clarisonic Mia 2 getest door Seren

10 september 2013

clarisonic-mia-seren-2
Het is alweer even geleden dat ik zelf een review plaatste over de Clarisonic Mia 2 *klik* en een tijdje geleden was het dan zover: Clarisonic kwam naar Nederland en is nu verkrijgbaar bij ICI Paris XL. Ter ere hiervan mocht ik een mooie winactie houden *klik* en een Clarisonic Mia 2 aan een lezer van Curvacious.nl weggeven. Nadat alle namen van de deelnemers in de hoge hoed werden gestopt, kwam hier als winnaar Seren uit. Seren heeft het apparaat nu geruime tijd uit kunnen proberen en wilde graag haar bevindingen delen met jullie. Kijk mee voor haar uitgebreide review!

clarisonic-mia-seren-3
Het is eindelijk zo ver! Het product waar vele buitenlandse beautybloggers en Youtubers niet meer zonder kunnen, namelijk de Mia2 van Clarisonic! Al jaren zie ik reviews en filmpjes voorbij komen van dames die deze reiniger in hun dagelijkse routine hebben zitten. Toen ik las dat Clarisonic ook in Nederland verkrijgbaar zou zijn wist ik gelijk wat ik mezelf cadeau zou doen met kerst! Gelukkig hoefde ik niet eens zo lang te wachten, want dankzij Curvacious.nl heb ik de Mia2 gewonnen! Daarbij beloofde ik een review te schrijven na een maand gebruik en inmiddels is het al ver! Ik heb de Mia2 van Clarisonic nu precies 4 weken dagelijks gebruikt en dit is wat ik er van vind.

In het eerste gedeelte hieronder leg ik in het kort uit wat de Mia2 is en hoe het werkt. Als je hier er al bekend mee bent, kun je scrollen naar beneden voor mijn mening.

De Mia2
De Mia2 is een apparaat voor dieptereiniging en is op de markt gebracht door een dermatoloog om huidproblemen te verhelpen en wordt vandaag de dag ook door Amerikaanse dermatologen aanbevolen. Wat het doet is je huid zodanig reinigen zodat je huid 6x schoner wordt dan wanneer je je gezicht zou reinigen met je handen. Het verwijdert talg, vuil, en afval die je niet op je huid wil laten zitten. Daarbij spoelt het de poriën waardoor ze minimaliseren en is het ook nog eens veilig en zacht genoeg om een gevoelige huid te reinigen. Dit gebeurd allemaal door de bijzondere wijze waarop het apparaat werkt. Clarisonic heeft namelijk een patent op de wijze waarop het borsteltje beweegt, namelijk de Sonic Methode. Het maakt namelijk geen ronddraaiende beweging, maar gaat 300 keer per seconde heen en weer, het maakt een soort wiegende beweging. Ook is het apparaat volledig waterproof.

De Mia2 wordt komt in een doos met duidelijk uitleg met wat het doet en hoe het werkt. Op de doos staat Facial Sonic Cleansing aangegeven, hiermee wordt de sonische methode bedoeld die Clarisonic zelf speciaal heeft ontwikkeld om op deze wijze te reinigen. Gezien ze een patent hier op hebben, ga ik er eigenlijk van uit dat andere apparaten die goedkoper of duurder zijn, dus niet op dezelfde manier werken of reinigen als de reinigers van Clarisonic. Bij de Mia2 wordt een travelcase geleverd, een borstel die geschikt is voor de normaal tot gevoelige huid, een sample van een facewash en een oplader.

clarisonic-mia-seren-4
Hoe werkt het dan?
De Mia2 heeft 2 snelheden die je kunt instellen, het is maar net welke van de twee je prettiger vindt. Het apparaat heeft een automatische timer en gaat na 1 minuut vanzelf uit. Om de 20 seconden krijg je een signaal zodat je naar de volgende gezichtsdeel kunt. Om precies te zijn geeft krijg je een signaal na 20 seconden (voorhoofd), dan weer na 20 seconden (neus en kin) en daarna 2 x 10 seconden (wangen).

Eindoordeel!
Laat ik zo beginnen, ik ben een aardig sceptisch persoon en ik vind van mezelf dat ik mijn huid al aardig goed reinig. Als ik make-up draag verwijder ik dat met een olie-reiniger waarvan ik denk dat die wel effectief is en in de ochtend gebruik ik altijd een facewash en soms ook een peeling powder. Daarbij vind ik ook niet van mezelf dat ik een moeilijke huid heb. Afgelopen maand heb ik niet heel veel make-up gedragen, omdat ik voornamelijk thuis ben en heb het dus meestal onder de douche gebruikt. Het enige waar ik wel last van heb, zijn donkere vlekken rond mijn mond.

Nadat ik het borsteltje nat had gemaakt gebruikte ik de cleanser van Clarisonic of een eigen cleanser (ik wisselde af). Als mijn gezicht nat is, kan ik een minuut lang reinigen en soms ook langer. Ik maakte eerst ronddraaiende bewegingen, maar eigenlijk is dat niet eens nodig. Het is voor mij geen extra handeling als ik het onder de douche gebruik. ’s Avonds verwijder ik eerst mijn make-up met een olie-reiniger. Hiermee haal ik ook met oogmake-up weg. Ik spoel dus mijn gezicht af met water en dan is mijn make-up eraf en mijn gezicht is dan nog nat. Ik maak dan mijn Mia2 nat onder de kraan en schud het water even uit (nodig!) en breng dan een cleanser aan op het borsteltje. Afhankelijk van hoe goed je make-up remover is en hoeveel make-up je gebruikt zul je merken of er nog make-up op je borstel komt of niet. Ik vind erg effectief en gebruiksvriendelijk.

Goed, ik heb er al lang omheen gedraaid. Ik hou van de Mia2! Ik was na de 1e keer al gelijk verliefd! Ik dacht dat je het maar 1 keer kon gebruiken en na wat meer inlezen kwam ik erachter dat het apparaat zo veilig is, dat je het zo vaak en zolang kan gebruiken als je wil. Het voelt ook helemaal niet ruw of grof aan op de huid. Waar ik het ook mee gebruikte, mijn huid voelde keer op keer superzacht en schoon aan en werd niet rood of trekkerig. Na een paar dagen merkte ik al snel dat mijn huid er toch wel beter uitzag dan eerst. Het is echt zo dat mijn huid zodanig schoner wordt, dat alle huidverzorging of make-up dat ik daarna gebruik veel beter zijn werking doet! Hoewel het apparaat zelf niks doet tegen pigmentatie, merk ik wel dat de huid rondom mijn mond en kin er veel en veel beter uitziet dan eerst! De Midnight Recovery Concentrate van Kiehls bijvoorbeeld blijft niet meer als olie op mijn huid liggen, maar trekt veel beter in mijn huid.

Ik dacht eigenlijk ook gelijk aan mijn moeder, want die heeft altijd last van haar poriën! Hiermee zou ze juist haar poriën heel goed kunnen reinigen. Na de eerste paar dagen zei ik zelfs tegen mijn vriend dat ik eigenlijk ook wel zoiets zou willen voor mijn lichaam! Wat lijkt me dat fijn! Heerlijk voor op de bultjes op mijn bovenarmen en voor op mijn rug! Blijkt dus dat er ook een borstel bestaat voor je lichaam, maar dat die alleen op de grotere versie past, namelijk de Plus. Die heeft meer standen en snelheden en de borstel voor je lichaam krijg je gewoon bij de Plus! Ohja, en ik heb hem na 3 weken voor het eerst moeten opladen en wat baalde ik dat ik hem toen niet kon gebruiken.

Na 4 weken gebruik heb ik nog wel een klein beetje onzuiverheden bij mijn neusvleugels, maar daarvoor ben ik van plan om een andere borstel aan te schaffen om eens in de twee weken extra te reinigen.

clarisonic-mia-seren-5
Voor- en nadelen van de MIA2

Voordelen:
– het is simpel en te gebruiken met al je reinigers, scrubs, peeling powers, facewashs, gel, olie etc.
– geschikt voor zeer gevoelige huidtypes (psoriasis) tot zeer problematische huidtypes (acne)
– maakt je huid écht veel schoner, zachter, gladder etc. Wat ze beloven is waar!
– het is waterproof en kan dus heel makkelijk onder de douche gebruikt worden
– het kan dagelijks gebruikt worden, het is dus niet ruw, grof of pijnlijk. (Er bestaat wel ook een borstel voor de extreem gevoelige/droge huid bijvoorbeeld)
– je huid is zodanig schoon dat huidverzorging beter geabsorbeerd wordt
– het kan ook rond de ogen gebruikt worden
– je kan er verschillende borstels opdoen. Moeder, zusje of partner, iedereen kan een eigen borstel erop zetten
– zit een handige travelcase bij.

Nadelen:
– er kan geen borstel op voor je lichaam
– het duurt maar een minuut, daarna moet je het opnieuw aanzetten (met de plus kan je bijvoorbeeld instellen op 1, 2 of 3 minuten)
– de prijs is een investering
– minder geavanceerd qua instellingen dan de Plus.

Afsluitend wil ik nog zeggen dat ik me goed kan voorstellen dat het een product is wat je eerst geprobeerd moet hebben, want niet iedereen kan 149,95 euro zo missen zonder te weten hoe het nou voelt. Na eerste keer gebruik dacht ik bij mezelf dat ik het zeker eerder gekocht zou hebben als ik wist dat het zo fijn was. Mijn huid voelt beter en mijn make-up zit zelfs mooier. Ik overweeg zelfs om toch de Plus te kopen en dan mijn Mia2 aan mijn moeder te geven.

Lieve Desiree, nogmaals bedankt voor de Mia2!

X
Seren
PopYourColor.com

clarisonic-mia-seren-1
Dankjewel Seren voor je zeer uitgebreide en duidelijke review!

Sinds september is de Clarisonic in Nederland en België verkrijgbaar bij geselecteerde filialen van ICI PARIS XL en vanaf volgend jaar zal er ook een Plus editie worden uitgebracht met een grotere borstelkop die geschikt is voor het lichaam.

Clarisonic Mia 2 kit €149,00
Clarisonic Plus kit €225,00
Reserve borstelkop €25,00
Cleansers €25,00.

Edit: de Clarisonic Mia Plus kit zal eerder dan verwacht, namelijk vanaf 15 september, ook verkrijgbaar zijn online en in de winkels. Yay!

Heb jij ervaring met een Clarisonic? (Zo ja, wat is jouw mening erover?) Of ben je er nieuwsgierig naar om eens uit te willen proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 11 september 2013 at 17:23

  Na zoveel goede berichten te hebben gelezen, heb ik hem ook besteld. En zoals iedereen was ik ook gelijk verliefd! Mijn huid voelt super schoon en glad aan. Ik gebruik hem elke avond, heerlijk.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 10 september 2013 at 17:55

  Deze lijkt me zó fijn!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 10 september 2013 at 17:17

  Klinkt heel fijn maar het is wel erg prijzig. Misschien dat ik ‘m voor kerst vraag (en dan maar hopen of ik ‘m krijg haha).

 • Avatar van Serberry
  Reply Serberry 10 september 2013 at 12:18

  Wat ik eigenlijk nog wil zeggen over de prijs is, dat hoewel het product geen 50 euro is, ik wel vind dat het zoveel doet voor je huid dat ik vind dat het de 150 of 225 euro wel echt waard is. Er zit een gepatenteerde technologie achter, het product wordt ook niet in China gemaakt of iets dergelijks. Je betaalt wel de prijs voor de kwaliteit die je echt krijgt, want je merkt en ziet echt een verbetering. Is het veel geld? Ja, waarschijnlijk, maar is het het waard? Ja absoluut!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 10 september 2013 at 11:24

  Veel goeds over gehoord! Ik zou wel eens een battle willen zien tussen de VisaPure en de Clarisonic gezichtsreinigers :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 september 2013 at 11:12

  Ziet ver goed uit en ik heb hier al veel over gelezen! Jammer dat de prijs zo hoog is…..

  Hoe was het afgelopen wk dond. gegaan?
  Ik ben zo benieuwd hoe het met jullie gaat….

  Geniet van deze dag…..

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 september 2013 at 12:05

   Er komt deze week weer een baby-update aan :))

   • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 10 september 2013 at 12:13

    Ja….. leuk ;-)

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 10 september 2013 at 08:10

  Ik heb er al veel enthousiaste dingen over gelezen, maar toch houdt de prijs me nog tegen.. al lijkt ie me wel heel fijn!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 10 september 2013 at 08:06

  klinkt zo fijn :D maar inderdaad de prijs is me veel te hoog!

 • Avatar van me
  Reply me 10 september 2013 at 00:47

  Toch schrikt de prijs en zeker de prijs voor de borstels (als je je aan het advies houdt kost je dat ook 100 euro per jaar) me tegen..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.