Huis & interieur

Inspiratie | Herfst in je interieur

21 september 2013

inspiratie-herfst-interieur-8
Wat vliegt de tijd! Het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik een artikel vol met frisse lente inspiratie online zette en het is nu toch echt tijd geworden om je huis in warmere sferen aan te kleden. Heb je geen idee of geen inspiratie hoe je dit aan kan gaan pakken, dan ben je na het zien en lezen van dit artikel vast een boel ideetjes rijker. Je kan natuurlijk helemaal op z’n Amerikaans losgaan en je huis van voor tot achter in een herfstijl aankleden en inrichten, maar je kan het ook subtiel houden door bijvoorbeeld met leuke accessoires te gaan werken. Natuurlijk is het minder leuk dat het in de herfst kouder wordt en er meer regen zal zijn, maar ik gok dat je dat na de tips en inspiratie uit dit artikel een stukje minder erg vindt..

inspiratie-herfst-interieur-17 inspiratie-herfst-interieur-14 inspiratie-herfst-interieur-13 inspiratie-herfst-interieur-16 inspiratie-herfst-interieur-18 inspiratie-herfst-interieur-12 inspiratie-herfst-interieur-9 inspiratie-herfst-interieur-11 inspiratie-herfst-interieur-7 inspiratie-herfst-interieur-2 inspiratie-herfst-interieur-4 inspiratie-herfst-interieur-10 inspiratie-herfst-interieur-6 inspiratie-herfst-interieur-5 inspiratie-herfst-interieur-1 inspiratie-herfst-interieur-3 inspiratie-herfst-interieur-15
Omdat het buiten een stuk frisser begint te worden, is het tijd om de warmte lekker in huis te gaan halen. Qua kleuren en seizoen spreekt de herfst mij erg aan; de vele kleuren die de bomen en planten aan gaan nemen, lekkere frisse boswandelingen met Paul en onze hondjes, warme chocolademelk drinken, dikke gebreide shawls dragen, koekjes, wafels en appeltaarten bakken, fijne ovenschotels, soepen en stamppotten klaarmaken (het mag weer!), de warme sloffen (UGGs staan hiervoor al jaren op nr. 1 bij mij) weer uit de kast halen, film- en spelavondjes, boeken lezen onder een dekentje op de bank.. Cocoontime… Love it!

Natuurlijk kunnen we de geurkaarsjes, soy melts, geurstokjes en wierook niet vergeten. Deze laatste brand ik vanwege de intensiteit eigenlijk alleen graag in de herfst en winter, dus ik heb het voorraadje er weer bij gepakt om lekker te gaan branden. De andere geurkaarsen, soy melts en geurstokjes heb ik al vervangen voor warmere geuren met kaneel, vanille, chocolade en verschillende warme kruiden zodat het huis in ieder geval al warm en cosy ruikt als je binnenkomt en lekker knus op de bank zit.

In het interieur kan je zo los gaan als je zelf wil, maar je kan het ook subtiel houden. Mocht je een heel neutraal interieur hebben dan kan je bijvoorbeeld al met één middagje werk en een pot verf een accentwandje maken waardoor direct je hele woonkamer er al anders uit ziet. Mocht je iets minder permanents willen dan kan je natuurlijk ook helemaal los gaan met accessoires zoals kussentjes, vazen, een vloerkleed (als je er eentje enkel voor het seizoen wil dan kan je met een beetje goed zoeken ook best budget-vriendelijke-varianten vinden) en natuurlijk zelfgemaakte stukjes met kaarsen, eikeltjes, herfstblaadjes, pompoentjes, kastanjes etc.

Qua kleuren voor het interieur zien we deze herfst veel natuurtinten; van bruin, grijs en zand tot aan verschillende groentinten. Om het geheel wat meer kleur, diepte en warmte te geven wordt dit aangevuld met warme accentkleuren zoals dieprood, fuchsia, paars, oranje en rood. Maar hier zijn natuurlijk niet echt regels voor vind ik! Een interieur is iets heel persoonlijks en het moet vooral goed aansluiten bij jouw/jullie smaak en woonwensen :)

Ben jij al een beetje in de herfststemming? En is jouw huis al herfst-proof?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Demi Philips
  Reply Demi Philips 17 januari 2018 at 11:26

  Beste Desiree,

  Voor de interieur winkel Rodeo Wonen maak ik sfeerplaatjes voor in de winkel, dat wordt een combinatie van plaatjes van vloeren en een sfeerplaatje. nou heb ik op Pinterest een prachtig plaatje gevonden maar deze komt bij uw site weg. zou ik dit plaatje (zie bijlage) mogen gebruiken voor in de winkel ? zo ja hebben jullie er dan ook 1 met een hoger resulutie want anders komt hij niet scherp op de poster.

  met vriendelijke groet,

  Demi Philips, Rodeo Wonen.

 • Avatar van Tamarah
  Reply Tamarah 26 september 2013 at 20:54

  Fijne feelgood decoratie!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 22 september 2013 at 09:30

  Heerlijk! Ik word zo gelukkig van dit soort artikelen. De herfst is toch zo fijn.

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 21 september 2013 at 17:02

  Ik ben er klaar voor! Heb d’r zin in!!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 21 september 2013 at 16:16

  Mooie foto’s allemaal!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 21 september 2013 at 14:03

  Wat een prachtige foto’s, zo sfeervol! Ik zou bijna blij zijn dat de herfst komt :-)

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 21 september 2013 at 12:36

  Ik hou zo ontzettend veel van de herfst..de mooie kleuren en heerlijke geuren van geurkaarsjes! Mmmm :)

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 21 september 2013 at 11:52

  Heeeerlijk, die herfstige kleurtjes! Xenos heeft altijd onwijs leuke dingetjes, echt een aanrader:)

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 21 september 2013 at 11:48

  Lekker! Ik ben er ook al mee bezig, heb wat pomoentjes en herfstdingetjes hier en daar neergezet, de kaarsen met hersftkleur en -geur staan paraat en de dekentjes liggen alweer naast de bank!
  Zin in!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 21 september 2013 at 11:38

  Die kleine dingetjes maken het heerlijk huiselijk :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 21 september 2013 at 10:01

  Wat een leuk artikel met mooie foto’s. Ik vind de herfst heerlijk en heb een herfst tafereel onder mijn grote stolp gemaakt en op klein dienblaadje ook. Staat zo gezellig en de kaarsjes branden iedere dag. Buiten word het ook weer zo mooi….echt genieten :-)

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 21 september 2013 at 09:08

  Wat een heerlijk artikel!

 • Avatar van Charile
  Reply Charile 21 september 2013 at 08:32

  Leuk!

 • Avatar van byChristiana
  Reply byChristiana 21 september 2013 at 07:12

  Hier gaan de kaarsjes al weer iedere dag aan, ik ben zelf niet zo van de herfstkleuren, maar ben wel druk bezig om het huis opnieuw aan te pakken met nieuwe accessoires. Dus het heeft toch wel te maken met de seizoenswisseling. Je zit weer meer binnen en dan wil je natuurlijk toch dat het er daar gezellig uitziet;-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 september 2013 at 06:59

  Prachtig om te zien hoe alles mooi verkleurt! Fijn dat de verwarming weer aan kan.
  Niet iets is zo fijn en gezellig als de kaarsjes aan gaan en onder een plaid op de bank zitten……
  Afgelopen wk dacht ik aan pompoenen want halloween komt er bijna aan!

  Ik wens je een prachtige dag……

  Xoxo

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 21 september 2013 at 00:23

  Love de herfst! ♥

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.