Beauty

Love it! | hannah Cleansing Clay

23 september 2013

hannah-cleansing-clay-1
Ik ben niet snel zo snel onder de indruk van een huidverzorgingsproduct als dat ik ben van dit nieuwe product, de hannah Cleansing Clay. Ergens was dit wellicht ook te verwachten, want ik heb nog nooit een product van hannah gebruikt wat ik nièt fijn vond en daarom heeft dit merk ook een speciaal plekje in mijn skincare-hartje. Toen ik het product vorige week in huis kreeg heb ik het gelijk toegevoegd aan mijn routine en gebruik hem om de dag in de avond als een dieptereiniging na mijn normale gezichtsreiniging. Kijk mee voor meer informatie over dit product inclusief review en foto’s.

hannah-cleansing-clay-5 hannah-cleansing-clay-6
In dit diepreinigende product zitten als belangrijkste ingrediënten 2 soorten klei:

Kaolien (Chinese klei)
Deze kleivariant is één van de meest kalmerende en lichtste kleisoorten die er bestaat, heeft verdikkende en absorberende eigenschappen en helpt om een teveel aan talg te absorberen. Daarnaast werkt het ook verzachtend bij een droge huid. Kaolin bevat veel mineralen en reinigt de huid diep zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten. Deze kleisoort kan ook goed gebruikt worden door mensen met een gevoelige en/of geïrriteerde huid.

Bentoniet
Deze kleivariant heeft een sterk ontgiftende werking en bindt zich aan vuil, oliën en afvalstoffen in de huid waardoor deze geabsorbeerd worden en zo uit de huid worden ‘getrokken’. Ook hier zitten weer veel mineralen in, het is een natuurlijk antiseptisch (ontsteking voorkomend) product en helpt bij het vrijkomen van zuurstof in de huid.

Ondanks dat het een diepreinigend product is, is het door de kalmerende en verzachtende werking zeker geschikt voor verschillende huidtypes. Ik zal dan persoonlijk wel aanraden om hem bij een gevoelige, geïrriteerde en/of droge(re) huid minder vaak te gebruiken dan bij een vette/onzuivere huid.

hannah-cleansing-clay-3 hannah-cleansing-clay-4
De Cleansing Clay komt in een mooi potje zoals we van hannah gewend zijn en wordt geleverd met een handig lepeltje zodat je het prettig kan doseren. Het is de bedoeling dat je je huid eerst reinigt zoals je normaal doet en het vervolgens aanbrengt, inmasseert, enkele minuutjes laat zitten en vervolgens afneemt met warm water en een washandje of een warm kompres.

Het product heeft de bekende, lekkere en luxe, hannah-geur en je hebt per keer niet veel product nodig waardoor je een flink aantal keer met het potje kan doen. Wellicht gebruik ik het product iets te zuinig, maar alsnog vond ik de werking vanaf de eerste keer al heel erg prettig. Het voelt tijdens het inmasseren en intrekken lekker fris aan op de huid en na het afspoelen voelde mijn huid fris, schoon en zacht aan. Totaal niet trekkerig dus, iets waar ik eerst nog wel wat angstig voor was omdat kleisoorten dit gevoel vaak veroorzaken bij een drogere en gevoeligere huid zoals ik heb.

hannah-cleansing-clay-7
Ook lijkt mijn gezicht na gebruik wat egaler/minder rood te zijn en kan ik al na enkele keren gebruik zeggen dat onzuiverheden minder opvallen en minder snel terugkomen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de combinatie van/met de andere producten die ik in mijn routine gebruik, maar toch viel het mij op dat het sinds het gebruik van de Cleansing Clay weer iets verbeterd is (vooral rondom mijn kingebied, mijn ‘onzuiver gebied’).

De hannah Cleansing Clay is verkrijgbaar via de erkende hannah huidcoaches en via huidcoach.nl en kost €31,50 (40ml).

Heb jij ervaring met het merk hannah? Spreekt dit nieuwe reinigingsproduct jou aan om eens te proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Merel
  Reply Merel 24 september 2013 at 18:23

  Lijkt me echt een super fijn product en neen, ik heb nog geen ervaring met het merk Hannah. Maar ik zou wel ooit graag een product proberen (misschien wel dit reinigingsproduct). :)

 • Avatar van Desiree
  Reply Desiree 23 september 2013 at 23:43

  Lijkt me wel een goed masker! Mooie verpakking ook. En dat schepje is ook wel handig en hygienisch.

 • Avatar van BeautyTIL
  Reply BeautyTIL 23 september 2013 at 23:00

  Ik ga hem ook snel testen ben erg benieuwd!

 • Avatar van me
  Reply me 23 september 2013 at 21:37

  Ik geloof dat ik maar eens wat van het klontvormende kattengrit (is bentoniet) ga fijnmaken voor een masker, heb ik de helft al van de ingrediënten…….grapje. ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 september 2013 at 08:41

   Er zit natuurlijk ook wel meer in dan enkel deze 2 soorten klei he ;) (Al zou je het eens kunnen proberen als do-it-yourself-project/test, leuk!)

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 23 september 2013 at 21:09

  klinkt goed! Wel iets prijzig maar dan krijg je ook wel wat vind ik

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 23 september 2013 at 14:37

  Deze lijkt me ontzettend fijn!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 23 september 2013 at 12:37

  Klinkt echt goed! En ik vind de verpakking ook heel leuk.

 • Avatar van Anotherfashionlover
  Reply Anotherfashionlover 23 september 2013 at 11:59

  Wow, klinkt goed! Ik heb ook altijd heel veel baat bij producten waar kaolin klei in zit.

  PS: er staan nog wat spelfoutjes in, o.a. in de alinea van Kaolin klei (In de titel staat Kaolien en een zin mist een woord).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 september 2013 at 12:32

   Thanks voor het tippen! Kaolien is de Nederlandse benaming en Kaolin de Engelse. Ik heb er met opzet voor gekozen ze beide voor te laten komen i.v.m. zoekresultaten, maar ik snap dat het verwarrend kan werken. Ik hoop dat het zo duidelijk is :)

 • Avatar van Heartshapedrosepetals
  Reply Heartshapedrosepetals 23 september 2013 at 10:52

  Jammer dat hij zo duur is :(

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 23 september 2013 at 10:19

  Heb er geen ervaring mee maar het merk lijkt me erg fijn!

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 23 september 2013 at 09:17

  Ik hoor zoveel goeds over hannah, toch maar echt eens in verdiepen :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 23 september 2013 at 09:17

  Ik hoor hier zoveel goeds over! ♥

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 23 september 2013 at 08:27

  Klinkt goed! Vooral dat je gezicht erna wat minder rood is.. Ik ben benieuwd of ik dat effect ook krijg.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 september 2013 at 07:55

  Het ziet er goed uit!
  Wel er duur.

  Goed begin van de nieuwe wk…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.