Eten & drinken

Love it! | Jumbo boomgaard fruitthee

12 september 2013

jumbo-boomgaard-thee-1
Wie mij een beetje kent weet dat ik naast mijn dagelijkse cappuccino ook erg graag regelmatig een grote mok thee drink. En, als je mij iets beter kent dan weet je ook dat ik geen liefhebber van fruitsmaakjes ben. Maar ik ben (deels) overgehaald! Toen er een leuk perspakket binnenkwam van Jumbo (ik vind het echt geweldig als een bedrijf er echt moeite voor doet om een mooi/leuk pakket samen te stellen) met hierin de nieuwe boomgaard thee was ik direct nieuwsgierig. Deze fruittheeën zijn namelijk gecombineerd met kruiden, bloemblaadjes en noot in verrassende combinaties die ik graag gelijk wilde uitproberen. Oftewel: theeliefhebbers opgelet! 

jumbo-boomgaard-thee-2
“Het nieuwe theesegment is een goed voorbeeld van de uitbreiding van het Jumbo huismerk. Het concept is geheel door Jumbo bedacht, onder meer in samenwerking met een theesommelier, die een belangrijke rol speelde bij de smaakontwikkeling. Op deze manier maken we echt het verschil in het schap”, aldus Colette Cloosterman, directeur Formule en Innovatie van Jumbo.

In de kartonnen hangzakjes zitten 15 nylonzakjes thee wat ervoor zorgt dat de smaken en aroma’s van de thee optimaal tot hun recht komt. De 6 verschillende melanges bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. De basis bestaat uit een zwarte thee, groene sencha thee (krachtige smaak) of oolong thee (de smaak zit tussen zwarte thee en groene thee in). Deze basis is vervolgens aangevuld met natuurlijke aroma’s, stukjes fruit, noot en/of kruiden in bijzondere smaakvarianten. Om elke kop thee het best tot haar smaak te laten komen staat er een gebruiksaanwijzing op elke verpakking met o.a. hoelang je de thee het best kan laten trekken.

jumbo-boomgaard-thee-4 jumbo-boomgaard-thee-3
De verschillende smaken zijn:

– Groene sencha thee met stukjes framboos en aardbei, natuurlijke aroma’s van framboos, aardbei en jasmijn, rozenblaadjes en saffloer. Deze thee ruikt in de verpakking naar een aardbeienmilkshake en heeft ook zeker een zoete smaak, maar laat zich verrassen door het grassige en krachtige van de groene sencha thee.

– Groene sencha thee met stukjes peer, natuurlijk aroma van peer, tijm en goudsbloem. Deze thee komt dicht in de buurt van een kruidige thee, maar heeft toch wat verfrissends door de peer die erin verwerkt zit.

– Zwarte thee met zwarte peperkorrels, aardbei, natuurlijk aroma van aardbei, rode peper, groene peper, korenbloem en natuurlijk aroma van kers. Dit is een bijzondere smaakexplosie van een smaakvolle thee, zoete aardbei en peper. Je moet er van houden! Ik denk dat deze perfect is voor na een frisse herfst- en/of winterwandeling.

– Oolong thee met kardemom, stukjes peer, gember en natuurlijk peer aroma. Mmm de geur van deze thee sprak me meteen erg aan, het is een warme (verwarmende) thee met een licht zoet smaakje. Heerlijk voor fijne cocoonmomentjes op de bank.

– Zwarte thee met stukjes hazelnoot, kers, amandel, natuurlijke aroma’s van chocolade, kers en honing en saffloer. Dit is een perfecte thee voor als je eigenlijk zin hebt in een gebakje, maar het vanwege de calorietjes liever niet wil nemen. Of.. nouja, liever niet nemen want ik kan me voorstellen dat je na het ruiken en drinken van deze thee juist zin krijgt in wat lekkerst ;) Een warme, smaakvolle en bijna eetbare combinatie.

– Zwarte thee met kaneel, kruidnagel en gember, stukjes appel, bloesem van goudsbloem, korenbloem, rozenblaadjes en saffloer, natuurlijk aroma van appel en stukjes rode bietenblad. Dit is ook weer een smaak die ik persoonlijk erg lekker vind; lekker zacht en kalmerend maar door de kruiden ook weer warm. Perfect voor regenachtige en frisse herfstdagen.

Ik ben aangenaam verrast door deze nieuwe theesoort van Jumbo en ik kan met dit heerlijke pakket weer even lekker vooruit. Yay! De nieuwe Jumbo Boomgaard Theeën zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €1,89 per verpakking.

Ben jij een theeleut? Welke van de bovenstaande smaken spreekt jou het meest aan?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 12 september 2013 at 22:08

  Leuk pakket is dit! Ik vind het heerlijk thee drinken. Ze klinken allemaal erg lekker maar met die groene thee/ peer en zwarte thee/noten lijken me heerlijk :)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 12 september 2013 at 19:43

  Wat een bijzondere combinaties! Ik ga zeker eens bij de theetjes kijken :) Ik drink graag thee!
  Een vriending van mij is een echte theeleut, en kan wel een oppeppertje gebruiken. Dus ik denk dat ik alle smaken ga inslaan en een fleur op thee pakketje ga maken :)

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 12 september 2013 at 18:18

  Klinkt lekker!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 12 september 2013 at 16:08

  Hm, klinkt lekker, ik ben zelf een grote theedrinker :-)

 • Avatar van beautybyts
  Reply beautybyts 12 september 2013 at 15:41

  Ze zien er leuk uit, ik zelf drink veel groene thee

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 12 september 2013 at 11:37

  Lekkere frisse fruitsmaakjes! Ik hou juist erg van fruitthee dus dit vind ik wel wat!

 • Avatar van Johanna
  Reply Johanna 12 september 2013 at 10:38

  Het ziet er heerlijk uit! Ik ben wel dol op fruitsmaken, dus deze moet ik ook zeker eens proberen!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 september 2013 at 09:00

  wat een leuke verpakkingen :D

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 12 september 2013 at 08:39

  Wat een ontzettend leuk pakket is dat zeg, gaaf!
  Zelf ben ik een ontzettende theeleut, ik heb hier echt een halve kast vol met allerlei soorten thee, heerlijk! Met het omslaan van het weer icm mijn reumatische klachten zit ik ook al weer volop aan de thee nu ♥
  Je vraagt welke smaak het meest aanspreekt, eerlijk gezegd lijken ze me allemaal erg lekker, dat wordt binnenkort een ritje naar de Jumbo :-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 september 2013 at 05:24

  Dat is een prachtig pakket met diverse soorten thee en leuke theeglazen.
  Ik hou van verschillende soorten fruitsmaken….. dat is zo heerlijk.
  Cappucino ’s ochtends en de rest van de dag thee….. ;-)

  Ik wens je een fijne dag…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.