Beauty

Max Factor CC Cream

14 september 2013

max-factor-cc-cream-1
Sinds ik hoorde over de lancering van de Max Factor CC Cream kon ik niet wachten om deze uit te gaan proberen. Ik heb namelijk een soort tic als het om huidverzorging gaat, helemaal als dit dan gecombineerd wordt met een make-upproduct waardoor je een 2-in-1 product creëert. De CC Cream is de opvolger van de BB Cream en pakt de voordelen van de BB Cream en combineert deze met extra huidverzorging en huidcorrigerende ingrediënten voor een natuurlijke finish en een natuurlijke glow. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, review, swatches en full face foto’s van de Max Factor CC Creams.

max-factor-cc-cream-2
Ingrediënten: Cyclopentasiloxane, Aqua, Titanium Dioxide, Glycerin, Dimethicone Crosspolymer, Talc, Cucumis Sativus Fruit Water, Sodium Chloride, Niacinamide, Diethylhexyl Carbonate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propylene Glycol, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Citric Acid, Hippophae Rhamnoides Fruit Juice, Bisabolol, Rosa Canina Fruit Extract, Panthenol, Allantoin, Tocopheryl Acetate, BHT, Aluminium Hydroxide, Dimethicone, Lactic Acid, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Methicone, Trideceth-9, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Parfum, Benzyl Benzoate, Citronellol, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, [+/- Cl 77492, Cl 77491, CI 77499]

De ingrediënten zijn helaas niet terug te vinden op de verpakking dus deze heb ik er even bijgezocht. Zoals je ziet zitten er verschillende verzorgende ingrediënten in zoals glycerine, komkommerwater, jojoba olie, duindoornextract, bisabolol, hondsroos extract en niacinamide wat zorgt voor een hydraterende, voedende, rustgevende en kalmerende combinatie. Klinkt goed! Dit zou dus ook op langere termijn echt meer voor je huid kunnen doen dan een standaard foundation.

Naast deze fijne huidverzorgende ingrediënten zit er 9,7% aan foundationpigmenten in deze CC Cream wat zorgt voor een medium dekking en er is ook nog eens een SPF10 aan toegevoegd voor zonbescherming. Een echte multitasker dus!

max-factor-cc-cream-3 max-factor-cc-cream-4
Enig nadeel van deze CC Cream moet toch helaas wel de kleurenrange zijn waarin deze verkrijgbaar is. Hij komt namelijk in 3 verschillende tinten (Fair 40, Natural 50 en Tanned 75) waarvan de lichtste kleur gelukkig ook ècht licht is (een perfecte match voor mij voor de winter!) maar de donkerste kleur is ook nog best licht, helaas is deze CC Cream dus niet geschikt voor de medium- tot donkergetinte huidjes.

Deze CC Creams van Max Factor hebben een zachte, bloemige geur welke gelukkig niet heel erg overheersend is. De textuur is lekker romig en je hebt niet veel nodig om een mooi resultaat te verkrijgen. Ik heb dit product op meerdere manieren aangebracht en het werkt eigenlijk allemaal prima, of het nu met de vingers wordt aangebracht of met een make-up kwast, maar ik heb hierbij toch een lichte voorkeur voor het aanbrengen met de vingers omdat de warmte van de vingers zorgt voor een mooiere versmelting met de huid.

zonder-makeup-september-2013 max-factor-cc-cream-5
Boven zie je mijn gezicht zonder make-up, onder zie je mijn gezicht met één laagje van de Max Factor CC Cream in Fair 40. Zoals je ziet geeft deze een medium dekking waardoor mijn huid zeker rustiger en egaler toont, maar oneffenheden en donkere vlekjes zeker nog wel te zien zijn. Het opbouwen met meerdere laagjes moet voorzichtig gebeuren omdat de CC Cream anders wat kan gaan ‘rullen’, maar als je voorzichtig en deppend in dunne laagjes te werk gaat kan je ook zo alsnog een mooi resultaat krijgen. Het eindresultaat is heel natuurlijk met een zachte en frisse glans en ook gedurende de dag draagt de CC Cream prettig en blijft hij met een beetje afpoederen mooi op z’n plek.

De Max Factor CC Cream is verkrijgbaar voor €13,99 in een handige tube met een inhoud van 30ml.

Heb jij ervaring met BB/CC Creams? Spreekt deze nieuwe variant van Max Factor jou aan?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daniëlle
  Reply Daniëlle 18 september 2013 at 20:33

  Mooi natuurlijk effect geeft het!

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 14 september 2013 at 18:42

  Ik heb deze cc cream in Oostenrijk gekocht in de kleur medium. Daar voeren ze blijkbaar andere namen.
  Maar ik vind het een lekker smerende creme en eigenlijk een verrassende dekking. Prima product.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 14 september 2013 at 18:27

  Jammer dat er zo weinig kleuren zijn!

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 14 september 2013 at 14:10

  Erg jammer dat er zo weinig kleuren zijn. Ik zou de eerste twee moeten mengen denk ik en dan wordt het een duur grapje.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 14 september 2013 at 13:25

  Je huid is al mooi zonder foundation of creme, joh, ik ben jaloers :-)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 14 september 2013 at 11:40

  Het ziet er best goed uit!

 • Avatar van Heartshapedrosepetals
  Reply Heartshapedrosepetals 14 september 2013 at 10:37

  Geeft een mooie dekking. Hij spreekt bij niet aan omdat ik nu liever een getinte dagcrème gebruik, maar hij ziet er wel echt goed uit!

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 14 september 2013 at 10:00

  Ziet er heel mooi uit!

 • Avatar van Charile
  Reply Charile 14 september 2013 at 09:10

  Prachtig!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 14 september 2013 at 07:16

  Het resultaat ziet er mooi uit. Inderdaad wel vervelend dat er geen donkere kleuren zijn, maar ik, met mij ontzettend witte huidje ben erg blij met de lichtste kleur.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 september 2013 at 06:32

  Ziet er goed uit! Ik ben heel benieuwd naar de 2e teint…… ;-)

  Happy weekend…..

  Xoxo

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 september 2013 at 04:53

  Ben toch best benieuwd naar de lichtste tint!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.