Beauty

Mijn skincare routine september 2013

15 september 2013

skincare-routine-september-2013-1
Sinds enkele maanden laat ik jullie één keer per maand zien wat ik gebruik qua huidverzorgingsproducten en hoe mijn huid er in een maand op voor- of achteruit gegaan is. Vanaf nu ga ik dat iets anders verpakken en laat ik de 5 producten zien waarvan ik het idee heb dat mijn huid hier het meest aan gehad heeft de afgelopen maand. Mocht je zelf een gevoeligere en drogere huid hebben met wat droogtelijntjes, af en toe wat hormonale onzuiverheden en enkele pigmentvlekjes dan zit het artikel ook nog eens bomvol producttips. Kijk mee naar mijn skincare toppers van de afgelopen maand, mini-reviews en een naked full face foto om te vergelijken met de foto van vorige maand.

skincare-routine-september-2013-2 skincare-routine-september-2013-3
The Body Shop vitamin C microdermabrasion
Dit product kwam ook al voorbij in het artikel met mijn favoriete producten van augustus en ik ben echt heel erg blij dat ik deze aan mijn routine heb toegevoegd. Ik gebruik hem 1 à 2 keer per week en merk dat dat voor mijn huidtype echt voldoende is. Het weer is aan het veranderen en hierdoor is mijn huid ook aan het veranderen en krijg ik helaas wat meer last van onzuiverheden rond mijn kingebied (dit zal ook vast met de zwangerschap/hormonen te maken hebben) en krijg ik weer meer last van velletjes.

Naast vitamine C zit er ook amandelolie, shea boter en camu camu fruit extract in deze superfijne scrub (superfijn van structuur ook) wat ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt. Je hebt maar een klein beetje per keer nodig dus je kan wel even vooruit met een tube.

Dit product is bij The Body Shop te koop voor €19,00 in een tube van 75ml.

skincare-routine-september-2013-4
Neutral face cream
Even een beetje smokkelen.. Deze gezichtscrème is namelijk volledig opgegaan en hebben mijn man en ik samen gebruikt. Hij is zeker fijn en daarom ook het vermelden waard. Deze crème is heerlijk zacht en basic en bevat geen parfum, geen kleurstoffen en geen parabenen, trekt lekker vlot in en werkt in combinatie met een serum ook erg prettig en zo doet het net wat meer. Als je een gevoelige huid hebt en op zoek bent naar een goede basiscrème dan kan ik je zeker aanraden om deze eens te proberen.

Dit product is bij verschillende drogisterijen te koop voor €11,99 in een pompflacon van 50ml.

Kiehl’s Skin Rescuer stress-minimizing daily hydrator
Omdat ik merk dat mijn huid nu met het veranderende weer/hormonen/zwangerschap echt iets meer kan gebruiken is deze nieuwe crème van Kiehl’s de opvolger van de Neutral face cream. Je kan wel zeggen dat deze veranderingen zorgen voor stress voor mijn huid en deze Skin Rescuer komt dus precies op het goede moment! Deze crème gaat roodheid, vlekken en uitdroging tegen, versterkt de huidbarrière, verzacht en kalmeert de huid en zorgt voor een langdurige hydratatie.

Niet alleen is de verpakking erg fijn en hygiënisch en zit er maar liefst 75ml in, je hebt er niet veel van nodig en ik merk dat mijn (nog) droger wordende huid het heerlijk vindt. Het trekt lekker vlot in, maar laat ook een zacht en voedend laagje achter wat ervoor zorgt dat mijn huid de hele dag door comfortabel aanvoelt. Ook mijn man vindt deze crème erg prettig in gebruik en we gebruiken hem beide ’s ochtends en ’s avonds, waarbij ik hem ’s avonds aanvul met een serum. Love it!

Dit product is bij Kiehl’s te koop voor €35,00 in een pompflacon van 75ml.

skincare-routine-september-2013-5 skincare-routine-september-2013-6
GoodSkin Labs Circleplex-2
Deze combinatie van een oogcrème voor overdag en een oogcrème voor ’s nachts komt in één handig potje en gebruik ik nu sinds enkele weken en ik merk zeker al verschil in de huid rondom mijn ogen. Deze lijkt zachter, frisser, minder droog, droogtelijntjes vallen minder op en de pigmentvlekjes naast mijn ogen lijken ook ineens toch echt kleiner en minder opvallend te worden. De variant voor overdag hydrateert lichtjes, vefrist en camoufleert donkere kringen met een lichte dekking en de variant voor ’s nachts is rijker van textuur, minimaliseert donkere kringen, een opgezwollen ooghuid en gaat huidveroudering tegen.

Dit product is exclusief bij Douglas te koop voor €42,95 en bevat 2 x 10ml product.

skincare-routine-september-2013-7
The Body Shop tea tree pore minimiser
Omdat ik echt wat meer last begon/begin te krijgen van onzuiverheden rondom mijn kingebied was ik op zoek naar een product met tea tree hierin verwerkt, omdat ik me van ‘vroeger’ kon herinneren dat dit bij mij altijd goed hielp. Ik gebruik dit product overdag na mijn dagcrème en breng deze enkel aan op mijn kingebied en merkte al na enkele keren gebruik dat de puistjes sneller wegtrokken en minder terugkomen. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat de huid hier wat matter oogt, gaat het verstopte en vergrote poriën tegen en werkt het als een primer voor de make-up (al gebruik ik hem niet voor deze laatste reden, maar meer om de zuiverende, reinigende en antibacteriële werking). Wellicht ga ik als deze verpakking op is over op de pure tea tree olie voor de probleemgebieden want ik merk toch weer dat dit ingrediënt erg goed helpt bij onzuiverheden :)

Dit product is te koop bij The Body Shop voor €10,00 en komt in een tube van 30ml.

skincare-routine-september-2013-8 skincare-routine-september-2013-9
Origins Smarty Plants CC Cream
Als laatste stap in mijn dagverzorging gebruik ik deze CC Cream van Origins. Ik vond het even lastig of ik deze wel bij mijn skincare zou neerzetten omdat het ook een make-up product is, maar omdat ik meer merk van de fijne ingrediënten dan van de dekking gebruik ik deze als laatste stap in mijn verzorging voor overdag sinds enkele weken.

Er zitten verschillende ingrediënten zoals vitamine C, vitamine E, algen, antioxidanten van groene thee, salicylzuur, kastanje extract en minerale pigmenten in die de huid beschermen, perfectioneren en corrigeren waardoor kleuren worden gecorrigeerd, de huid wordt gehydrateerd en meer straalt. De textuur is lekker luchtig en laat zich goed uitsmeren (je hebt maar een klein beetje nodig voor je volledige gezicht) en de dekking is minimaal te noemen, maar toch ziet mijn gezicht er na gebruik net wat frisser uit èn is het voorzien van een SPF20. Ik heb deze zelf in de lichtste kleur light/medium.

Dit product is exclusief bij Douglas te koop voor €34,00 en komt in een tube van 40ml.

zonder-makeup-september-2013
Zoals je ziet ziet mijn huid er over het algemeen best rustig uit, maar zijn er toch wat rode vlekken rondom vooral mijn neus en wangen te zien en heb ik last van wat onzuiverheden rondom mijn kingebied. De pigmentvlekjes naast mijn ogen lijken langzaam aan wat minder op te vallen en ook heb ik op dit moment weinig last van droogtevelletjes omdat ik mijn drogere huid met o.a. bovenstaande producten goed onder controle kan houden. Al met al ben ik best tevreden met mijn huid :)

Merk jij ook dat jouw huid begint te veranderen met de beginnende herfst? Pas jij jouw routine hierop aan?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van how to Grow taller fast
  Reply how to Grow taller fast 22 november 2013 at 17:53

  If you want to grow your familiarity simply keep visiting this web site and be updated with the most recent news posted here.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 15 september 2013 at 18:25

  Mooie routine!

 • Avatar van Heartshapedrosepetals
  Reply Heartshapedrosepetals 15 september 2013 at 15:00

  Leuk om te zien en te lezen!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 15 september 2013 at 14:37

  Ik was vooral benieuwd naar die pore minimizer van The Body Shop. Ik ben altijd op zoek naar iets dat echt werkt tegen mijn grove poriën.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 15 september 2013 at 13:32

  ik moet mijn routine weer aanpassen, ik word altijd wat droger in het najaar ^^

 • Avatar van beautybyts
  Reply beautybyts 15 september 2013 at 12:56

  Leuk om te zien wat andere zoal gebruiken. De vitamin C microdermabrasion en de Goodskinlabs oogcreme wil ik graag eens proberen.

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 15 september 2013 at 12:39

  De producten van TBS gebruik ik ook en ben er best wel heel erg tevreden over!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 15 september 2013 at 11:19

  Dit is altijd leuk om te lezen, nu heb ik momenteel geen droge huid, maar het weer is aan het veranderen en ik weet dat het dan droger word en wat andere verzorging nodig heeft en dus heb ik veel aan dit artikel.

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 15 september 2013 at 11:18

  Mooie producten gebruik je!

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 15 september 2013 at 11:15

  Dit lijken me een voor een fijne producten… Helaas vind ik de neutral lijn nergens hier ik de buurt. Mijn huid is ook soms erg onrustig als het kouder wordt en de onzuiverheden spelen ook wat vaker op dus deze producten zouden ideaal zijn voor mij :)

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 15 september 2013 at 11:07

  Wat een leuk artikel, leuk om te zien!

 • Avatar van charile
  Reply charile 15 september 2013 at 10:04

  mooie producten :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 september 2013 at 06:48

  Ik zat inderdaad te wachten totdat 1 van de bloggers iets zou schrijven over de GoodSkin Labs Circleplex-2.
  Nu weet ik dat dit zo goed werkt en het toch eens besloten heb om het te kopen!
  De producten die je hier getest hebt zien er goed uit en het doet zijn werk waarvoor het de gewenste resultaten moet geven…..

  Geniet van deze dag……

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.