Eten & drinken

Gü winter desserts | Cheesecake & melting chocolate

17 oktober 2013

gu-after-dark-chocolate-melting-middles-1
Ik bied je op voorhand al mijn excuses aan. Sorry voor kwijlgezichtjes, verlekkerende blikken en gedachtes en sorry dat ik jullie niet allemaal zelf kan laten proeven.. De afgelopen week maakte ik kennis met een voor mij nieuw merk toetjes: Gü Puds. Dit merk is in 2003 in Londen opgericht door James Averdieck. Sinds de introductie heeft het merk al verschillende prijzen gewonnen en worden er tegenwoordig elke seconde wereldwijd zo’n 4 Gü desserts gegeten. Ik probeerde alvast de nieuwe winter desserts van dit merk uit: After Dark Chocolate Melting Middles en After Dark Gü York Cheesecakes. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn smaakbeleving.

gu-after-dark-chocolate-melting-middles-2 gu-after-dark-chocolate-melting-middles-3 gu-after-dark-chocolate-melting-middles-4
After Dark Chocolate Melting Middles (chocolade fondant)
Deze chocolade fondant maakt een perfect nagerecht voor de winter. Klaarmaken is eenvoudig: je verwijdert de papieren zijkantjes en bodem, zet ze op een bakplaat met bakpapier voor 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180C, plaatst ze voorzichtig op een bordje en hierna kan je direct gaan genieten. Wat overblijft is een heerlijk luchtige cake aan de buitenkant met in het midden vloeibare, romige chocolade. Niet te zoet en niet te bitter en mislukken lijkt me onmogelijk. Leuk om je familie mee te verrassen als afsluiter van het kerstdiner bijvoorbeeld? Ik probeer er maar niet teveel aan te denken dat één fondant 421 kcal bevat, want zorgeloos genieten hoort er op z’n tijd zeker bij!

gu-york-cheesecake-1 gu-york-cheesecake-2 gu-york-cheesecake-3 gu-york-cheesecake-4
After Dark Gü York Cheesecake (speculoos & vanilla cheesecake)
Als je een liefhebber bent van een goede new york style cheesecake dan kan ik je zeker aanraden om deze variant van Gü te proberen. Vergeet de 375kcal per dessert, sluit je ogen en enjoy! De bodem is gemaakt van speculaas en de cream cheese heeft een heerlijke, volle en romige vanillesmaak die lekker in je mond blijft hangen. Om je vingers bij op te eten zo lekker.. De winterse smaak van de speculaasbodem maakt het een perfecte afsluiter voor een etentje na een frisse wandeling en door de glazen potjes serveert het ook nog eens leuk naast bijvoorbeeld een goede kop espresso, latte macchiato of cappuccino.

Ja, deze heerlijke winterse toetjes van Gü kan je met recht premium desserts noemen. Heerlijk! De nieuwe winterdesserts van Gü zijn vanaf november verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn, Coop en Plus supermarkten voor €3,49 per 2 stuks.

Ken jij Gü toetjes? Welke winterse smaak spreekt jou het meest aan?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Edith Bliek
  Reply Edith Bliek 19 februari 2014 at 18:31

  Onwaarschijnlijk lekker!! Wij hebben diverse smaken geprobeerd. De bananen is de minst lekkere, de chocolade fondant is geweldig!

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 17 januari 2014 at 11:27

  Oké, dit ziet er zó enórm heerlijk uit.. ik wil dit nu echt eten, ook al is het – wat is het – half twaalf ’s ochtends. Geweldige intro ook! Werd helemaal nieuwsgierig, haha!

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 4 november 2013 at 23:21

  I want m all!!!!!!!!!!! Oh, ze klinken echt heerlijk, en de foto’s zien er zo lekker uit dat ik bijna mijn laptop zou willen opeten haha ;)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 22 oktober 2013 at 21:01

  Oh my, oh my… That looks delisssshhh! <3 Wat een heerlijkheden zeg! Nu ben ik ook wel nieuwsgierig geworden! Het scheelt dat ikzelf geen chocaholic ben, dus ik houd het in ieder geval braaf bij de cheesecake. Jam!

 • Avatar van Birte
  Reply Birte 18 oktober 2013 at 21:38

  OMG! Ik ken Gü niet eens, maar dat ziet er allemaal ZO lekker uit! *Kwijl*

 • Avatar van Enita
  Reply Enita 18 oktober 2013 at 17:33

  Deze toetjes ken ik, ik heb er al een aantal keren van genoten op een speciaal moment. Ze zijn niet te versmaden en de glazen potjes, doen nu dienst als theelichtjehouder. Gewoon vind ik ze een beetje prijzig en zo blijft het een beetje bijzonder.

 • Avatar van Stella
  Reply Stella 18 oktober 2013 at 15:42

  Ohh wat heerlijk, vooral die smeltende chocola…

 • Avatar van Emma
  Reply Emma 18 oktober 2013 at 14:25

  Damn… Gu is zo onwijs lekker!!

 • Avatar van loes
  Reply loes 17 oktober 2013 at 21:35

  Vorig jaar heb ik de Hot Chocolate Soufflé geprobeerd. De oventijd op de verpakking klopte niet helemaal, maar als je ze eenmaal klaar hebt…..hemels…. erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Vanaf november ga ik er zeker weer wat meenemen.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 17 oktober 2013 at 19:54

  Oh. Em. Gee! Ik zit hier mijn keyboard gewoon helemaal onder te kwijlen!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 17 oktober 2013 at 19:19

  Ohh dit ziet er allemaal erg lekker uit!

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 17 oktober 2013 at 09:58

  thanks nu heb ik zin in een dessert -_- haha

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 17 oktober 2013 at 09:53

  Hmm, ik kon dit nog niet.. Maar wat smelt ik alleen al bij het zien van de After Dark Gü York Cheesecake! Ik moet eerlijk bekennen: ik heb nog nooit cheesecake op, maar deze lijkt me heerlijk!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 17 oktober 2013 at 09:17

  Oooh wat lekker zeg! Ze lijken me allebei echt heerlijk :D

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 17 oktober 2013 at 08:03

  Wat ziet dit er hemels uit, yum!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 17 oktober 2013 at 07:43

  Oh. My. God.

  Ik hoopte nog even dat deze hemels uitziende desserts alleen bij een piepklein delicatessenwinkeltje in the middle of nowhere verkrijgbaar zouden zijn, maar nee hoor: gewoon bij Albert Heijn. Dahaaag lijn-voornemens!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 oktober 2013 at 06:10

  Ja,,,,,, zit jij er meer lekker van te smullen hoor……
  Ik kan begrijpen dat als men zwanger is van lekkernijen houd en meer dan normaal is……. Maar dat gaat wel over als de baby geb. is.
  Hihihi…. grapje hoor.
  Lekkernijen van Engeland zijn gewoon yummie.
  Vroeger kocht ik al mijn x-mas heerlijkheden bij de M&S in D-H. ;-)

  Ik wens je een fijne dag…..

  Xoxo

 • Avatar van Rosanne
  Reply Rosanne 17 oktober 2013 at 01:10

  Yep ik ken Gü van de chocolade banoffee puds! Zelf ben ik traditionele homemade banoffee gewend en vond ik deze echt tegenvallen, was eigenlijk geen banoffee te noemen. Opzich wel lekker verder, maar nogal misleidende naam :(

  X Rosanne

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 17 oktober 2013 at 00:14

  deze zien er heerlijk uit! Heb er wel eens mee in mijn handen gestaan maar telkens terug gezet omdat ik het niet aan durfde, misschien toch eens een keer proberen haha

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 17 oktober 2013 at 00:12

  Oeeh ik ken ze nog niet maar het ziet er delish uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.