Beauty

Mijn skincare routine oktober 2013

21 oktober 2013

skincare-routine-oktober-2013-1
Eén keer per maand laat ik jullie zien wat ik zoal gebruik qua producten in mijn huidverzorgingsroutine en net zoals vorige maand laat ik jullie de 5 producten zien die deze maand nieuw zijn in mijn routine, die ik herontdekt heb of waarvan ik merk dat ze mijn huid echt goed hebben gedaan. Mocht je zelf een gevoeligere en drogere huid hebben met wat droogtelijntjes, af en toe wat hormonale onzuiverheden en enkele pigmentvlekjes dan zit het artikel ook nog eens bomvol producttips. Kijk mee naar mijn skincare toppers van de afgelopen maand inclusief foto’s, meer informatie en mini-reviews.

skincare-routine-oktober-2013-3
The Body Shop camomile waterproof eye & lip make-up remover 150ml, €12,00
Mijn geliefde Clarins 2-fasen waterproof make-up reiniger is helaas opgegaan, maar gelukkig had ik nog een nieuwe make-upreiniger staan om te kunnen gaan uitproberen. Deze variant van The Body Shop is ook weer een 2-fasen product wat inhoudt dat je hem even moet schudden waarna de 2 verschillende lagen zich vermengen tot een milky-achtig watertje zoals je op de foto’s ziet. Nu kan je een beetje op een watje aanbrengen en hiermee voorzichtig je oogmake-up verwijderen. Dit gaat met dit product echt supersnel zonder de ogen te irriteren. De community fair trade kamille-olie zorgt er ook nog eens voor dat de huid rondom de ogen zacht wordt verzorgd.

skincare-routine-oktober-2013-2
Embryolisse Laboratoires eau de beauté rosamélis 200ml, €19,25
Normaal gesproken gebruik ik enkel micellaire lotions, maar ik had deze lotion van Embryolisse nog staan en wil graag eens producten op gaan maken om wat meer ruimte te maken in mijn beautykasten. Deze lotion bevat geen alcohol en parabenen, is niet op dieren getest en is geschikt voor elk huidtype. De zachte ingrediënten in combinatie met de 4 bloemenwaters van rozen, oranjebloesem, korenbloem en toverhazelaar maken mijn huid heerlijk zacht. Je kan dit op je gezicht sprayen voor verfrissing en verzachting, maar aangebracht met een watje haal je er ook gelijk de laatste make-up en vuilrestjes mee weg.

skincare-routine-oktober-2013-4
Vichy idéalia life serum [LR 2412 + LHA] 30ml, €37,95
Dit nieuwe serum van Vichy is inmiddels verkrijgbaar in de apotheek en belooft een boel te doen voor je huid; geeft een frisse huidskleur, een egalere huid, uitgeruste gelaatstrekken en verkleinde poriën. De combinatie van LR2412 (20 moleculen die werken tegen huidveroudering, schadelijke invloeden van buitenaf en het huidherstel verbeteren) en LHA (een vorm van salicylzuur die de celvernieuwing stimuleert, pigmentvlekjes vermindert en zorgt voor een heldere teint) zorgt ervoor dat de huid wordt versterkt, sneller vernieuwd, een gladder en zachter oppervlak maakt en zorgt voor een actievere hyaluronzuur-aanmaak in de huid.

Een veelbelovend serum en ik merk zelf ook zeker verschil sinds ik het gebruik. Ik gebruik hem zelf overdag onder mijn normale dagverzorging en was verbaasd hoe snel ik al verandering merkte. De textuur is lekker luchtig, laat zich gemakkelijk uitsmeren, trekt vlot in en heeft een heerlijke frisse en zachte bloemengeur.

skincare-routine-oktober-2013-5
Origins drink up intensive overnight mask 100ml, €27,00
Dit masker is ook weer een herontdekt product wat ik zo nu en dan weer even terug pak uit de beautykast om vervolgens weer regelmatig te gaan gebruiken. Nu is de tube bijna leeg en ik wilde hem nog een keer in de spotlight zetten. Dit crèmemasker bevat o.a. rozenwater, abrikozenpitolie, aloë vera, mangoboter, hyaluronzuur, Japans zeegras en avocado olie en ik gebruik hem zelf eigenlijk nooit zoals een traditioneel masker gebruikt hoort te worden en daarom doe ik er al zo lang mee. Ik vind hem namelijk lekker als booster bij een erg droge en doffe huid om ’s nachts in te laten trekken of bijvoorbeeld in combinatie met de Clarisonic waardoor ik erna direct een megazacht gezichtje heb. Echt een topper als je iets zoekt voor een droge huid.

skincare-routine-oktober-2013-6
Medik8 hydr8 night resveratrol cell longevity hydrator 50ml, €49,95
Deze nachtcrème in hygiënische pompflacon trekt verbazingwekkend snel in de huid en hierdoor was ik even bang dat deze niet voldoende zou doen voor mijn drogere huid, maar niets is minder waar. In combinatie met mijn gebruikelijke serum of booster wordt ik ’s ochtends wakker met een lekker zacht en gehydrateerd huidje die na verloop van tijd er steeds wat beter uit ging zien. Of dit enkel aan deze crème ligt of dat het de combinatie is met de andere producten die ik gebruik: het is zeker een fijne hydraterende nachtcrème bomvol antioxidanten.

De combinatie van mijn standaardproducten samen met deze 5 toppers hierboven zorgt ervoor dat ik mijn huid goed onder controle kan houden in deze tijd van wisselende (zwangerschaps)hormonen en het wisselende herfstweer. Ik heb de laatste tijd weinig last van onzuiverheden, droogtelijntjes en velletjes lijken ook onder controle te zijn en mijn huid voelt lekker zacht aan.

Wat zijn op dit moment de toppers in jouw skincare routine? En welk huidtype heb jij? Wellicht kunnen we zo fijne tips uitdelen :)

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van me
  Reply me 21 oktober 2013 at 13:43

  Dat Vichy serum lijkt me ook wel wat, eerst maar eens mijn andere serums gebruiken en dan wil ik dat eens proberen, is wel prijzig maar niet zo prijzig als andere luxe merken dus als het goed werkt heb ik dit er wel voor over.

 • Avatar van Heartshapedrosepetals
  Reply Heartshapedrosepetals 21 oktober 2013 at 13:27

  Het serum van Vichy klinkt heel goed! Wel jammer dat hij zo prijzig is.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 21 oktober 2013 at 08:36

  Leuk om te zien, lijken me fijne producten :) Vooral die reiniger van TBS lijkt me erg fijn.

 • Avatar van liset
  Reply liset 21 oktober 2013 at 07:45

  Dat serum van Vichy klinkt wel erg goed. Ga ik toch maar eens voor kijken hihi. Wel heerlijk zoveel spullen, lijkt mij ook wel wat om al dat soort producten te testen, mjum! Ik ben in het najaar altijd erg verslaafd aan het superserum van Biotherm. Echt een ontzettende vocht boost, heerlijk voor het nu wat droger wordende en trekkerige huidje.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.