Beauty

Mijn top 5 onmisbare beautyproducten voor de herfst

7 oktober 2013

herfst beauty musthaves top 5 1 - Mijn top 5 onmisbare beautyproducten voor de herfst
Nu de temperaturen aan het dalen zijn, de wind frisser en meer aanwezig is en er in huis minder goed geventileerd wordt en de verwarmingen weer aan gaan is het tijd om je dagelijkse beautyroutine een upgrade te geven. Rond deze tijd van het jaar zal je merken dat je huid wat droger begint te worden, je haar meer gaat pluizen en je lippen de eerste barstjes weer laten zien.. Mehhh! Maar je kan hier natuurlijk eenvoudig tegenin gaan door producten te gaan gebruiken die net wat meer doen voor je huid. Kijk mee naar mijn top 5 onmisbare beautyproducten voor de herfst.

herfst beauty musthaves top 5 2 - Mijn top 5 onmisbare beautyproducten voor de herfst
Een bodylotion die enkel goed hydrateert zal in veel gevallen niet meer voldoende zijn en daarom is het slim om uit te kijken naar een variant die meer voedend is en bijvoorbeeld een AHA, BHA, LHA of ander ingrediënt bevat die ervoor zorgt dat je huid ook in deze koudere periode lekker zacht en soepel zal blijven. Als voorbeeld hiervan heb je van Paula’s Choice verschillende producten die gelijk een exfoliërend ingrediënt bevatten of deze variant op de foto die retinol bevat.

Paula’s Choice resist retinol skin-smoothing body treatment 120ml, €31,00
Deze bodylotion is speciaal ontwikkeld om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan zoals rimpels, fijne lijntjes en huidbeschadigingen door de zon zodat je een stevigere, soepele en gladdere huid krijgt, de natuurlijke collageenproductie wordt gestimuleerd en zorgt voor een optimale celvernieuwing. Er zit o.a. retinol (vitamine A), verschillende krachtige antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E, teunisbloem- en druivenpitolie in en huidherstellende ingrediënten zoals shea butter, bijenwas en panthenol. De textuur is lekker zacht en romig, laat zich goed verdelen en trekt vlot in terwijl het wel voor een zachte en soepele huid zorgt. Ook fijn: dit product bevat geen geur- en kleurstoffen en is niet op dieren getest.

herfst beauty musthaves top 5 4 - Mijn top 5 onmisbare beautyproducten voor de herfst
Je handen zijn met dit frissere weer vaak open en bloot in de zon en wind en worden snel blootgesteld aan de koudere temperaturen. Het is nog net te vroeg en te warm om handschoenen aan te trekken waardoor je zal merken dat de handen en nagelriemen een stuk droger beginnen te worden. Tijd om er een lekkere handcrème bij te pakken en ze minimaal voor het slapen gaan goed in te gaan smeren.

Janzen verzorgende hancrème fuchsia 68 jasmijn & ylang ylang 75ml, €5,95
Ik gebruik zelf de laatste tijd deze handcrème van het Nederlandse merk Janzen die echt een heerlijke vrouwelijke en bloemige geur heeft. Natuurlijk is niet alleen de geur erg prettig, maar ook de handcrème zelf door de voedende en verzorgende ingrediënten zoals shea butter, koolzaadolie, macadamia olie en glycerine. De handcrème doet dus goed zijn werk op de drogere handen en nagelriemen en dat terwijl deze toch snel intrekt zodat ik snel door kan met mijn dagelijkse werkzaamheden.

herfst beauty musthaves top 5 5 - Mijn top 5 onmisbare beautyproducten voor de herfst
Ook het gezicht heeft vaak net wat rijkere en meer verzorgende producten nodig in dit frisse seizoen. Ik heb sowieso al best een drogere huid en merk dat dit product van hannah echt wonderen doet en ervoor zorgt dat velletjes en droge plekjes wegblijven en mijn gezicht zelfs na een urenlange boswandeling in de wind nog comfortabel aanvoelt.

hannah Opulence Serum 30ml, €79,00
Dit serum met maar liefst 20% stabiele vitamine C voelt wat olie-achtig aan op de huid en laat een prettig voedend laagje achter. Als je niet teveel gebruikt (of het lekker inmasseert na het douchen) dan trekt het alsnog redelijk goed in waardoor je niet de hele dag met een glimhoofd rondloopt. Dit product is een echte multitasker en werkt tegen hyperpigmentatie, is bindweefselverstevigend, beschermend, geeft een antioxidantenboost, voedt de huid en heeft een liftend effect. Ook fijn: dit product bevat geen parfum, parabenen en minerale oliën en is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huidjes. Love it!

herfst beauty musthaves top 5 3 - Mijn top 5 onmisbare beautyproducten voor de herfst
Zodra het buiten frisser wordt en het in huis wat droger wordt door de verwarming en het minder ventileren merk ik dit direct aan mijn haar. Het gaat wat meer pluizen en heeft vaker de neiging niet meer zo mooi te vallen. Een goed serum of een fijne haarolie kan hierbij wonderen doen. Ik vind zelf deze nieuwe haarolie van Guhl heel prettig in gebruik.

Guhl rijke voeding verfijnde haar-olie 100ml, €9,99
Deze olie voor de haren bevat onder andere monoi-olie en vitamine E wat het haar voorziet van essentiële lipiden, waardevolle proteïnen en antioxidanten. Let alleen wel goed op met zo’n product dat je er niet teveel van gebruikt en dat je je vooral concentreert op de lengtes en punten van je haar, anders kan je er snel vettig haar mee krijgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ondanks dat deze haarolie de haren voedt en verzorgt voelt hij toch niet te zwaar aan en voelt mijn haar niet verzwaard aan. Dit product zorgt voor meer glans, zijdezacht haar, bescherming en versterking en geeft een intensieve verzorging. Ook de zachte, bloemige geur is erg aangenaam ♥

herfst beauty musthaves top 5 6 - Mijn top 5 onmisbare beautyproducten voor de herfst
Als laatste kunnen wat mij betreft de lippen vanaf nu ook wel wat meer verzorging gebruiken, want ze beginnen bij mij alweer wat droger aan te voelen. Als ik er dan niet op tijd bij ben krijg ik geheid last van barstjes en een gespannen gevoel. Niet zo mooi en vooral niet prettig! Deze NutriExtra lippenbalsem van Vichy is al erg lang een favoriet hier in huis en we hebben er dan ook al meerdere tubes van opgemaakt. Je hebt maar een klein beetje nodig, het houdt de lippen lekker zacht en hersteld ook gesprongen en/of gebarsten lippen erg vlot. De benaming extraordinary balm maakt het dan ook voor ons zeker waar! De tube bevat 15ml en is verkrijgbaar voor €6,75.

Wat zijn jouw favoriete beautyproducten nu het weer frisser begint te worden?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Birte
  Reply Birte 9 oktober 2013 at 21:41

  Mijn favorietje voor de herfst (en eigenlijk ook voor alle andere seizoenen) is de huile prodigieuse van Nuxe. Héérlijke geur!

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 8 oktober 2013 at 08:23

  ooehh fijne producten hoor!

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 7 oktober 2013 at 20:03

  Aargh autocorrectie, ik bedoel haarolie:-)

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 7 oktober 2013 at 20:02

  Leuk om te lezen, de haarloze lijkt mij heel fijn!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 7 oktober 2013 at 16:27

  Fijne producten!

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 7 oktober 2013 at 12:37

  guhl, heerlijk!

  De geur is ook top, doet je denken dat het nog zomer is :)

 • Avatar van Heartshapedrosepetals
  Reply Heartshapedrosepetals 7 oktober 2013 at 09:52

  De haarolie van Guhl heb ik ook! Heel fijn.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 oktober 2013 at 08:54

  Het klinkt goed! De haarolie lijkt me fijn omdat dit het kapsel zacht kan maken en het is ook verzorgend. ;-)

  Goed begin ven een nieuwe wk….

  Xoxo

 • Avatar van Koalabeautymama
  Reply Koalabeautymama 7 oktober 2013 at 08:09

  Mooie producten voor de Herfst. Ik mag mijn stash wel even updaten haha. Ik zoek alleen nog een goede handcreme.

 • Avatar van Charile
  Reply Charile 7 oktober 2013 at 07:54

  Fijne producten!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 7 oktober 2013 at 07:42

  Ik merk inderdaad ook al dat mijn huid meer uitdroogt! En in de zomer vergeet ik meestal handcreme te gebruiken, nu kan ik er niet meer omheen :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 7 oktober 2013 at 00:26

  Die handcreme lijkt me fijn! ♥

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.