Beauty

Nieuwtjes van La Roche-Posay

24 oktober 2013

la-roche-posay-oktober-2013-1
Heb jij een erg droge huid? Begin je al last te krijgen van drogere handen en lippen of heb je last van psoriasis? Dan ga ik je vast erg blij maken met de nieuwtjes van La Roche-Posay die ik vandaag ga laten zien. La Roche-Posay is voor mij persoonlijk een merk wat ik hoog heb staan en dat komt omdat ik tot nu toe enkel goede ervaringen met dit merk heb, zowel qua gezichtsproducten als lichaamsproducten. De nieuwtjes van vandaag zijn gericht op de huid met psoriasis, de erg gevoelige en droge huid, lippen en handen. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn ervaring met deze producten.

la-roche-posay-oktober-2013-4
Iso-Urea MD Baume Psoriasis 100ml, €18,95
Psoriasis is een chronische, niet-besmettelijke ontstekingsziekte die zich uit in een huid met rode, droge vlekken met witte schilfertjes en jeuk. Dit komt door een te snel vernieuwende opperhuid, die zich namelijk elke 4-6 dagen vernieuwd in plaats van de gebruikelijke 3-4 weken. Voor de mensen die last hebben van psoriasis wordt dit als zo naar ervaren dat ze er zelfs op fysiek en sociaal vlak last van hebben.

Uniek is dat dit product op Europees niveau erkend is als medisch hulpmiddel bij psoriasis. Dit nieuwe product vult het tekort aan ceramiden aan, zorgt dat de jeuk vermindert of zelfs zal verdwijnen, herstelt de huidbarrière en helpt om weer een gezonde huidstructuur te krijgen en zullen bij regelmatig gebruik de schilfers en plaques zelfs verdwijnen. Het ingrediënt ureum trekt vocht aan, hydrateert tot in de diepere opperhuidlagen en reguleert de huidafschilfering. De crème voelt lekker stevig aan maar trekt toch nog redelijk vlot in en zorgt direct voor een comfortabel gevoel. Nu heb ik zelf geen psoriasis, maar dit effect heb ik wel waargenomen op de flink droge lichaamsdelen waar ik rond deze tijd van het jaar ook last van jeuk en droogtevelletjes begin te krijgen.

Het product is volledig hypoallergeen, dermatologisch getest, bevat geen parabenen en geen parfum.

la-roche-posay-oktober-2013-5
Cicaplast handcrème 50ml, €7,50
Deze handcrème zonder parabenen en zonder parfum bevat onder andere glycerine wat een onzichtbaar beschermend agressie-werend laagje achterlaat wat een belangrijke rol speelt bij het proces van huidherstel en niacinamide in een hoge concentratie wat helpt om een jeukend gevoel te kalmeren en helpt om de huidbarrière te herstellen. Ondanks dat de handcrème dikker van textuur is trekt hij alsnog snel in en voelen mijn handen direct heerlijk zacht, soepel en lijkt het bijna alsof ik transparante handschoentjes aangetrokken heb (op een comfortabele manier, geen plakkerig/vettig laagje!). De handcrème is zo geformuleerd dat hij zelfs werkzaam is tot na 3 keer handenwassen.

Cicaplast lippenbalsem 7,5ml, €5,50
Deze handcrème zonder parabenen en zonder parfum bevat onder andere een hoge concentratie karitéboter wat een vetzuur bevat dat een effectief lipiden-herstellend bestanddeel vormt wat actief bijdraagt tot het hydratatieproces, de genezing en de versoepeling van de droge huid. Daarnaast zit er ook een hoge concentratie panthenol in wat een verzachtende en ontstekingsremmende werking heeft en zorgt voor een reconstructie van de huidbarrière. Je hebt hiervan maar een heel klein beetje nodig en het voelt prettig aan op de lippen, niet zo vettig maar toch heerlijk zacht. Volgens het persbericht houdt het effect van de lippenbalsem tot 12 uur na het aanbrengen aan, zelfs na eten en drinken. Mocht je schrale plekjes langs je mondhoeken en neusvleugels hebben dan kan je deze balsem hier ook aanbrengen ter verlichting en bescherming. Echt een topper om alvast in huis te hebben voor de winter!

la-roche-posay-oktober-2013-3
Lipikar Baume AP 200ml, €16,50
Dit is geen nieuw product van La Roche-Posay (als je Curvacious.nl al wat langer volgt dan heb je dit product ook al meerdere keren voorbij zien komen), maar het zit wel in een vernieuwde verpakking: namelijk een soepelere tube waardoor je het product gemakkelijker kan doseren. We hebben hier in huis al eerder een 200ml tube leeggemaakt en ook de 400ml pompflacon gaat richting zijn eind. Zoals je snapt: een onmisbaar product voor zowel Paul (hij scheert zijn gehele hoofd en smeert hier dagelijks zijn hoofd en andere drogere plekjes mee in) als voor mij (ik gebruik dit vaak in de koudere seizoenen na het douchen om een superzacht en comfortabel huidje te krijgen).

De crème is bedoeld voor mensen met een (erg) droge huid met jeuk en eventuele velletjes en kan zelfs voor kindjes gebruikt worden. Er zit o.a. niacinamide (vitamine B3) in wat ontstekingsremmend werkt, de huidbarrière herstelt en de huid licht exfolieert en karitéboter en canola-olie om de huid intensief te voeden en zacht en soepel te maken.

Heb jij ervaring met producten van La Roche-Posay? Spreken bovenstaande producten je aan om eens uit te proberen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anotherfashionlover
  Reply Anotherfashionlover 26 oktober 2013 at 10:40

  Ik gebruik sinds kort de Effaclar-lijn van La Roche Posay en ik ben er erg tevreden over. Zal die creme voor psoriasis eens aan mijn pa aanraden, die gebruikt echt van die paardenmiddelen nu voor z’n huid..

 • Avatar van me
  Reply me 24 oktober 2013 at 21:45

  Waar is het verkrijgbaar (of heb ik daar overheen gelezen)? Lijkt me wel wat voor iemand in mijn omgeving..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2013 at 22:48

   Hi, het is verkrijgbaar bij de apotheek of verschillende webwinkels :)

   • Avatar van me
    Reply me 24 oktober 2013 at 23:33

    Bedankt, geef ik het even door. Deze persoon zoekt een handcrème maar heeft een huid welke snel reageert op allerlei stoffen in de drogisterij handcrèmes, wie weet is dit wat.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 24 oktober 2013 at 20:00

  Het lijkt me echt een interessant merk. Mijn beste vriendin heeft eczeem op haar handen en het gaat niet altijd weg door de crèmes van de huisarts dus misschien is een van deze crèmes wel geschikt als extra handcrème. Zou die tegen psoriasis dan ook haar handen kalmeren?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2013 at 22:49

   Hi Marieke, het kalmeren is ook één van de pluspunten waar dit product zich op richt. Wellicht kan je eens een proefje bij de apotheek meekrijgen om het te proberen? Succes!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 24 oktober 2013 at 16:29

  Oh die creme tegen psoriasis is wel iets voor mijn vriend denk ik. Hij heeft er in lichte mate last van. Hij gebruikt nu een andere creme van La Roche Posay om zijn huid gehydrateerd en jeukvrij te houden, maar deze is volgens mij nog beter.

 • Avatar van Jacky Baan
  Reply Jacky Baan 24 oktober 2013 at 12:02

  Ik heb nog nooit van dit merk gehoord, maar wel altijd een droge, schrale huid, rondom mijn ogen en vooral schrale lippen.
  Blijf ze maar insmeren en scrubben, maar geen verandering.

  Helpt het dus echt?

  Liefs.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2013 at 12:15

   Ik vind de producten van La Roche-Posay echt heel erg fijn voor de drogere, gevoeligere huid en probleemzones. Je kan het vinden bij de apotheek, wellicht een idee om eens om advies en wat proefjes te vragen? Zo kan je het eens zelf uitproberen :)

 • Avatar van Bente
  Reply Bente 24 oktober 2013 at 11:15

  Klinkt goed allemaal! :)
  Ik gebruik zelf momenteel de Lipikar Baume AP zelfs op mijn gezicht, omdat niets anders is opgewassen tegen mijn droge huid nu. Echt een heel fijn product voor allerlei doeleinden.
  Ik ben ook heel benieuwd naar de lippenbalsem, dus die ga ik zeker binnenkort in huis halen.

 • Avatar van I scream beauty
  Reply I scream beauty 24 oktober 2013 at 10:59

  Ik heb nog nooit producten van La Roche-Posay geprobeerd, maar ze lijken me wel erg fijn!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 24 oktober 2013 at 07:40

  Ik heb zelf geen droge huid, maar heb wel andere producten van La Roche Posay gebruikt en vind het een fijn merk :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 oktober 2013 at 04:45

  Ziet er goed uit en prettig dat dit voor mensen is met psoriasis en een droge huid.
  Fijn dat dit je goed bevalt en dat je deze info deelt met je volgers.

  Xoxo

 • Avatar van nikki
  Reply nikki 24 oktober 2013 at 01:16

  De prijs valt nog wel mee. Dit is wel wat voor mijn moeder. Ik heb zelf best een vette huid maar mijn heeft zo vaak droge plekjes.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.