Eten & drinken

Tony’s Chocolonely limited editions winter 2013

8 oktober 2013

tonys-chocoloney-1
Ik ben geen enorme chocoholic, maar ik geniet graag van een lekker stukje bijzondere chocolade. En dat zijn deze drie limited editions van Tony’s Chocolonely zeker! Als zo’n lekker en uniek stukje verwennerij dan ook nog eens gecombineerd wordt met een bedrijf met een mooie missie dan ben ik helemaal om. Dus… chocoladefans wees opgelet! Hou jij van een goed stuk fairtrade chocolade in een bijzondere smaak, dan kan ik je zeker aanraden deze nieuwe smaken van Tony’s Chocolonely voor de winter van dit jaar te gaan proberen. De smaakcombinaties zijn origineel èn vooral heel erg lekker. Tony’s Chocolonely is al sinds 2005 op weg naar 100% slaafvrije chocolade, koopt de cacao voor de chocolade rechtstreeks in bij boeren uit Ghana en Ivoorkust en met de aanschaf van een reep help jij Tony’s in deze missie. Kijk mee voor meer informatie en foto’s van de nieuwste smaken puur meringue kers, melk koek chilipeper en melk kokos amandel kaneel.

tonys-chocoloney-3 tonys-chocoloney-4
puur & meringue & kers
In deze reep van Belgische chocolade proef je de heerlijke, intense smaak van pure cacao met de zoetigheid en krokante smaak van meringues (gemaakt van vrije uitloop eieren) en het zoetzure van kersen. Door deze combinatie van smaken komt de bittere smaak van pure chocolade minder naar boven en krijgt het geheel een diepzoete smaak. Lovely!

tonys-chocoloney-5 tonys-chocoloney-6
melk & kokos & amandel & kaneel
Deze smaak is ontstaan doordat er vanuit de Tony’s fans een enorme vraag was naar een reep met kokos hierin. Er zitten heerlijke krokante stukjes kokos uit Vietnam in en knapperige stukjes geroosterde amandel uit Oezbekistan wat gecombineerd is met de kruidige smaak van kaneel uit Sri Lanka. De combinatie van romige melkchocolade samen met noten is wellicht niks verrassends, maar de volle smaak van amandelen komt wel goed tot zijn recht en de kokossnippers samen met het subtiele vleugje kaneel geven het geheel een tropisch tintje. Echt een heerlijke snackchocolade voor tijdens een gezellig meidenavondje.

tonys-chocoloney-7 tonys-chocoloney-8
melk & koek & chilipeper
De combinatie van romige melkchocolade samen met knapperige stukjes koek en een vleugje chilipeper uit Ghana geeft deze reep een echte winterse smaak mee. De pittige pepersmaak brandt niet gelijk op je tong, maar geeft een prettige warmte achter in je keel mee. Perfect voor bij een chai tea of warme chocolademelk en een fijn cocoonmomentje op de bank.

Deze chocoladerepen van Tony’s Chocolonely zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar bij Marqt, Wereldwinkels, Waar en kadoshops voor €2,99 (180g).

Ben jij een echte chocoholic? Welke van bovenstaande smaken spreekt jou het meest aan?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, YouTubeFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Julia...
  Reply Julia... 13 oktober 2013 at 22:44

  Ik werk bij de wereldwinkel en wij krijgen denk ik vrijdag de repen binnen. Ik ga meteen de pure halen en de melk met kokos amandel en honing.

 • Avatar van Bo Bea
  Reply Bo Bea 10 oktober 2013 at 00:02

  ik ben dol op chocolade en puur & meringue & kers lijkt me heerlijk

 • Avatar van Birte
  Reply Birte 9 oktober 2013 at 21:40

  Oh hmmmm, die smaakjes zien er superlekker uit! Vooral die met melk & kokos & amandel & kaneel. Nom!

 • Avatar van Emma
  Reply Emma 9 oktober 2013 at 16:15

  Dit klinkt zo lekker! Choco merengue kers here I come!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 9 oktober 2013 at 15:08

  Hmmm de reep met kokos lijkt me errrg lekker en dat terwijl ook ik totaal geen chocaholic ben! ;D Nom!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 9 oktober 2013 at 14:34

  Hier maak je me gelukkig mee. Ik ga ze zeker zoeken en proeven! <3

 • Avatar van Tamarah
  Reply Tamarah 9 oktober 2013 at 08:34

  Heerlijk zeg normaal ben ik meer van de drop dan van chocolade maar die Tonys zijn onweerstaanbaar!! Vooral de kokos amandel en kaneel lijkt me super lekker! !

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 8 oktober 2013 at 16:39

  Ik ben een groooooooote chocoholic! Dus kiezen tussen deze drie kan ik niet, haha. Gotta have ‘em all!

 • Avatar van jacqueline
  Reply jacqueline 8 oktober 2013 at 15:11

  Amandel kaneel lijkt me wel heel erg lekker!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 8 oktober 2013 at 13:52

  Lijken me heerlijke chocoladerepen!

 • Avatar van Mattania
  Reply Mattania 8 oktober 2013 at 10:55

  wowieee klinkt lekker! Ik ben niet zo van de chocolade repen, alleen als er stukjes nootjes, koek etc. zijn toegevoegd. Ik ben benieuwd naar melk & koek & chilipeper en de melk & kokos & amandel & kaneel varianten! :D

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 8 oktober 2013 at 10:48

  De laatste reep lijkt mij het lekkerst! Ik ben meer van de melkchocolade. Bij het zien van de foto’s wil ik gewoon NU een reep chocolade <3 Jummie!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 oktober 2013 at 10:30

  Mmmmmm…… ik ben dol op verschillende soorten chocolade maar die van Tony’s zijn zo verrukkelijk!
  Vooral al ze goed gevuld zijn. ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 8 oktober 2013 at 10:26

  H&M, lijken mij heerlijk

 • Avatar van Tara Bijloo
  Reply Tara Bijloo 8 oktober 2013 at 09:32

  Puur merengue kers! Lijkt me heerlijk mijn 3 favorieten smaken in 1! Lijkt me ideal! :D

 • Avatar van Kelly Caresse
  Reply Kelly Caresse 8 oktober 2013 at 09:30

  Mmm ik ben dol op chocolonely’s! In onze supermarkt zijn enkel de standaard smaken te koop maar ik ben dol op de melkchocolade (basic maar heerlijk) en de melk noga smaak :) De gedachte er achter is goed en dit is een reep waar ik lang van geniet, paar blokjes per dag, super!

 • Avatar van chiarja
  Reply chiarja 8 oktober 2013 at 08:53

  ik hou alleen van pure melkchocolade, dus geen toevoegingen

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 8 oktober 2013 at 08:07

  Hmm, echt een verwennerij :D Ik denk dat ik die met kokos het lekkerst zou vinden.

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 8 oktober 2013 at 07:26

  Ze lijken me heerlijk!

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 8 oktober 2013 at 01:02

  Oeeee, eigenlijk klinken alle repen wel heel erg lekker. Maar ik ben het meest benieuwd naar de reep puur & meringue & kers.

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 8 oktober 2013 at 00:54

  Jammer dat er in de pure versie met kers dan weer meringue is toegevoegd. Met m’n voedselallergie mag ik die versie van weer net niet door die toevoeging ;) maar gelukkig bestaat de gewone puur versie altijd, want blijer kun je me niet maken met een reep Tony’s! :D

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 8 oktober 2013 at 00:27

  Ik houd niet zo van melk chocolade, hoewel deze varianten wel lekker klinken! (got to love kokos!). De pure chocolade variant lijkt me ook erg lekker, ik houd namelijk wel van pure chocolade!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.