Reizen & vrije tijd

Vrouwen achter het stuur: de belangrijkste don’ts!

15 oktober 2013

allsecur-auto
Vrouwen staan er bekend om dat ze slechter zijn in het verkeer dan mannen. Maar heeft dat niet gewoon te maken omdat wij kunnen multitasken en daarom meer doen tijdens zo’n rit van huis naar werk en terug? Zoals bijvoorbeeld even onze haren goed doen en make-up bijwerken. Ai!.. Niet geheel ongevaarlijk. Kijk mee naar de top 3 gevaarlijkste bezigheden in de auto.  

1. sms’en…
… en whatsappen, Twitteren of Facebooken natuurlijk. De opkomst van smartphones heeft de wereld wat verkeer betreft allerminst veilig gemaakt. Tip: zet je telefoon op stil en/of trillen; dan hoor je hem niet afgaan en kan je ook niet in de verleiding worden gebracht om tijdens het autorijden op te nemen of je whatsapp-chat te openen en te reageren.

2. make-up
Zoals hierboven al beschreven: make-uppen in de auto is werkelijk levensgevaarlijk. Sta gewoon een kwartiertje eerder op! Het kan je je leven besparen… en het werkt ook nog eens veel prettiger en rustiger. We kennen vast allemaal wel het bovenstaande filmpje van Nikkie Tutorials in een campagne van Volkswagen om ons te attenderen op het gevaar van make-uppen in de auto. Nikkietutorials is een bekend YouTube-kanaal waarop Nikkie de Jager haar volgers tips en tutorials geeft omtrent make-up. Voor wie de video nog niet kent: kijk deze zeker even!

3. muziek
Het lijkt een kleine, onschuldige handeling, maar met pech kan het je je leven kosten: het veranderen van je radiozender of het skippen naar het volgende nummer op de cd in je auto. In het verkeer kan een seconde immers genoeg zijn om een object of situatie niet op tijd te ontwijken. Zorg dat je ogen altijd goed op de weg gericht zijn.

Bovenstaande informatie is afkomstig uit verschillende onderzoeken van onder andere VVN, en verschillende auto verzekering instanties. Veel organisaties lobbyen om “onnodige bezigheden in de auto” tegen te gaan en dat vind ik helemaal niet verkeerd! Ik heb zelf geen rijbewijs maar ik kan me niet voorstellen dat ik me schuldig zou maken aan make-uppen of het gebruiken van mijn telefoon achter het stuur..

Heb jij je wel eens schuldig gemaakt aan één van bovenstaande punten? Wellicht let je voortaan toch net weer even wat beter op om ongelukken te voorkomen.

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marianne
  Reply Marianne 17 oktober 2013 at 14:56

  Niet mee eens! De echte heer in het verkeer is meestal een vrouw! Tot voor een paar jaar terug waren er zelfs (goedkopere) autoverzekering voor vrouwen.

  Dat gezegd hebbende: ik weet van mijzelf dat ik geen geboren talent heb voor autorijden, dus ik laat deze zaken allemaal achterwege. Nou vooruit, ik wissel wel eens van radiozender, maar daarvoor heb ik jaren geleden van mijn rij instructeur een handig trucje geleerd (doe het in stapjes)

  Ik reis geregeld met de trein en zie daar regelmatig meiden zitten die zich opmaken. Ik zou dat in de trein al niet voor elkaar krijgen (het lukt me zo al met de meeste moeite), laat staan in de auto! Hahaha

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 15 oktober 2013 at 21:37

  Hahahaha, leuk artikel. Ik herken mijzelf echt hierin. Soms zit ik te make-uppen als ik in de file sta of heb ik ’s ochtend keihard de muziek aan en loop ik gezellig mee te zingen. Eigenlijk zo NOT DONE!
  Liefs, xxx

 • Avatar van Enita
  Reply Enita 15 oktober 2013 at 19:35

  Een goed artikel om bij hierbij stil te staan. Mijn mobiel blijft in de tas als ik auto rijd maar ik ben wel schuldig aan cd-tjes wisselen of het zoeken schakelen naar een radiozender. Nu ik dit tik, bedenk me dat ik dit meestal doe als ik voor het stoplicht sta te wachten. Dus als het dan toch per se moet. Make-uppen in de auto heb ik eigenlijk nooit begrepen, dus doe ik ook niet.

 • Avatar van Charile
  Reply Charile 15 oktober 2013 at 17:45

  Leuk artikel :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 15 oktober 2013 at 17:38

  Fijn artikel. Ik wil mijzelf ook nog weleens betrappen met in de telefoon kijken

 • Avatar van Sue
  Reply Sue 15 oktober 2013 at 16:16

  Het zou ook verboden moeten worden om te telefoneren en dergelijke op de fiets. Hoe vaak dat ik al niet heb meegemaakt dat zo’n stomme muppet bijna van haar/zijn fiets wordt geketst omdat zij/hij op de gsm kijkt ipv op de weg let.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 oktober 2013 at 16:10

  Goed dat je hier aandacht aan besteed! Want met al dat soc. netwerken etc. is de aandacht niet alleen op het verkeer gericht.
  Maar ja het is net als fietsen en je koptel. op je hoofd.
  Mensen horen de bel dan niet van de tram of elk ander ov er aan komt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.