Media

Zijn grote telefoons ideaal voor vrouwen?

7 oktober 2013

samsung-note-3
Telefoons met een touchscreen kleiner dan 4,3” kom je nog maar zelden tegen want grote toestellen zijn helemaal hot! Zowel nieuwe iOS als Android toestellen zijn vrijwel allemaal voorzien van een 4,5”, een 4,7” of zelfs een 5,0” scherm. Veel mannen klagen steen en been over de afmetingen van zo’n toestel, maar wat vindt de vrouw ervan?

Upcoming modellen met een groot scherm
Waar oudere Samsung-toestellen, zoals de Galaxy S en de S Plus, nog een 4” scherm hadden, zagen we dat bij de S Advanced al groeien naar 4,3”. Inmiddels hebben we de Galaxy S3 en de S4, die respectievelijk voorzien zijn van een 4,8” en een 5,0” scherm. Ook het nieuwste vlaggenschip van HTC, de One, is voorzien van maarliefst 4,7” aan Full HD helderheid.

iPhone blijft achter?
Een merk wat niet met de grote-schermen-trend meedoet is Apple. De iPhone 5 is nog braaf voorzien van een 4 inch scherm. Ook Apple’s komende iPhone 5S krijgt geen groot scherm. Even werd gespeculeerd dat het scherm naar 4,3” zou gaan, maar dat is nog niet bevestigd.

Mannen schijnen een groot toestel maar onhandig te vinden voor in hun (slim fit?) broekzak, maar ik heb het idee dat het voor vrouwen juist handig is. Een groter scherm kijkt wat makkelijker weg waardoor o.a. de kans op een “mis touch” tijdens het whatsappen kleiner is. En van een broekzak is vaak geen sprake: wij hebben meestal toch een tas bij ons waar zo’n grotere telefoon gemakkelijk in past.

Daarentegen blijft de iPhone 5, uitgerust met een 4” scherm, ook juist nog enorm populair onder vrouwen. En velen verkiezen ook de Galaxy S3 of Galaxy S4 Mini boven het reguliere model. Zelf ben ik op dit moment een Samsung Galaxy Note 3 aan het testen, een toestel met een impressive 5,7″ full HD scherm. En alhoewel deze een stukje groter is dan mijn voorgaande toestel, de Samsung Galaxy S4, vind ik het zeker prettig om mee te werken, op te typen en foto’s mee te maken en te bewerken.

Wat vind jij fijner? Een groot scherm van 4,5″ of meer, of juist een kleiner 4″ scherm? En waarom?

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Emma
  Reply Emma 9 oktober 2013 at 16:39

  Geef mij maar gewoon iphone-grootte! Hoeft echt niet groter voor mij!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 8 oktober 2013 at 09:28

  Ik heb een Samsung Galaxy 3, en pas geleden een iphone vast en wist meteen weer waarom ik die niks vind, veel te klein scherm, doe mij maar iets groter.

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 7 oktober 2013 at 22:44

  Nou ja, een scherm moet niet te klein zijn, maar te groot hoeft nou ook weer niet. Ik heb mijn telefoon soms in mijn broekzak, soms in mijn tas. Ik heb nu nog de iPhone 4, en iets groter mag het scherm wel. Maar heel veel groter hoeft ook weer niet. Lijkt dan net alsof je een mini tablet bij je hebt. Tja, en ik wilde eigenlijk een telefoon meenemen. Dat daar meer functies op zitten als bellen, ok. Maar wilde ik een tablet meenemen, dan had ik dat wel gedaan ;)

 • Avatar van Macblogster
  Reply Macblogster 7 oktober 2013 at 22:39

  Grappige post. Ik ben gek opm’n Samsung Note 2. Google Maps bekijken op mijn scherm vind ik toch echt veeeel fijner op mijn scherm dan op een iPhone 5. Telefoneren & met 1 hand mijn mobiel besturen of dingen intoetsen, is een stuk lastiger. Dat dan weer wel. Als ik het toch probeer, valt ie sneller uit mijn handen. Niet handig dus :-)

 • Avatar van me
  Reply me 7 oktober 2013 at 20:28

  Toch heb ik telefoons met een klein scherm (eentje is geen smatphone zelfs). Ik ben niet zo van elke keer een nieuwe telefoon dus deze trend gaat nog wel even aan mij voorbij.

 • Avatar van Dagmar
  Reply Dagmar 7 oktober 2013 at 19:58

  Wat een leuk artikel en mooie invalshoek. Ik vind een grote niet vervelend, maar het is wel irritant als een mannetje van de telefoonwinkel zegt dat ik te kleine handen heb voor zo’n toestel haha. Maar ik vind het juist prettiger met kijken en berichtjes typen Xx

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 7 oktober 2013 at 19:13

  Zo, dat zijn een hoop cijfers. Ik vind die Note 3 echt vreselijk: zo lomp en groot. Het beeld vond ik ook helemaal niet mooi, je ziet niet meer, alles wordt gewoon opgerekt. Nee, ik blijf lekker bij m’n iphone die ik met één hand kan bedienen :)

 • Avatar van Myrna
  Reply Myrna 7 oktober 2013 at 18:51

  Ik hou wel van de wat grotere modellen, het ligt misschien niet altijd even fijn in de hand maar ik vind het wel makkelijker om op te internetten en met social media.

 • Avatar van Marit
  Reply Marit 7 oktober 2013 at 17:33

  Mijn telefoon heeft een wat kleiner scherm. Groot genoeg om te typen, maar voor spelletjes als drawsomething net te klein. Mij bevalt het wel, hij past net in mijn jaszak.

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 7 oktober 2013 at 17:07

  The bigger the screen, the better! Ik ben een kluns met kleine schermen, na mijn huidige telefoon wil ik heel graag weer zo’n joekel!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 7 oktober 2013 at 16:12

  ik vind een groot scherm zelf wel erg fijn :3

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 7 oktober 2013 at 16:06

  Ik houd zelf meer van een kleiner scherm, ik vind grote telefoons niet zo lekker in de hand liggen. Al went het misschien ook wel weer, ik ben benieuwd haha!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.