Beauty

About the brand | Rimmel

24 november 2013

rimmel-180-jaar-3
Ik vind het zelf altijd erg leuk om meer over de geschiedenis van een beautymerk te weten te komen en heb zo in het verleden al ‘about the brand’ artikelen geschreven over merken als Bourjois, Janzen, beautea, Mario Badescu, Singuladerm, hannah en Cattier Paris. Vandaag wil ik jullie graag meer vertellen over het merk Rimmel, want dit merk zal komend jaar 180 jaar bestaan. Tijd om eens even in de spotlight gezet te worden! Wat is de historie achter het merk, wat waren belangrijke events, natuurlijk kunnen ook de nodige retro-afbeeldingen van reclame-afbeeldingen en producten niet ontbreken èn ik zal een leuk nieuwtje delen over de nieuwste Celebrity-samenwerking die er aan zit te komen..

rimmel-180-jaar-1
Rimmel is tegenwoordig één van de oudste cosmeticamerken ter wereld en is opgericht door een Franse parfumeur, Hyacinthe Mars Rimmel, die zich in 1834 in Londen vestigde met de winkel ‘House of Rimmel’. Hij nam zijn 14-jarige zoon Eugene Rimmel mee naar Londen en de jonge Eugene die in 1839 toetrad tot het familiebedrijf bleek een uitvinder, pionier en marketingwonder te zijn. Hij drukte al snel zijn stempel op de cosmetica-industrie tijdens de baanbrekende Grote Wereldtentoonstelling in 1851 in Hyde Park, Londen, waar hij iedereen verraste met een geurfontijn die stralen eau de cologne de lucht in spoot zodat dames er hun zakdoekjes mee konden parfumeren. Koningin Victoria was zo onder de indruk van de ingenieuze Eugene dat hij zelfs haar officiële hofparfumeur werd en ook de koning en koningin van Spanje, de koning van Portugal en de Nederlandse koningin volgden. Rimmel werd zo al snel beroemd over de hele wereld.

rimmel-180-jaar-2 rimmel-180-jaar-4

Het product wat Eugene Rimmel eeuwige roem heeft gebracht is Rimmel Water Cosmetique dat in 1880 werd uitgebracht. Het was ’s werelds eerste non-toxische mascara. Een product wat tot op de dag van vandaag onmisbaar is bij miljarden vrouwen over de hele wereld. Eugene Rimmel overleed in 1887 en het bedrijf werd overgenomen door zijn 2 zoons. De vraag naar cosmetica in Europa nam na de Tweede Wereldoorlog flink toe en hier bereikte Rimmel wederom een hoogtepunt: Rimmel werd verkocht aan de reclamegoeroes Robert en Rose Chaplin die de originele marketingflair van Eugene Rimmel terug wisten te brengen in het merk met de slogan “beauty wise, value wise, you can’t buy better than Rimmel”. Tussen 1970 en 1990 wisselde Rimmel meerdere keren van eigenaar (ITT, Schering Plough en Unilever) tot het in 1996 eigendom werd van Coty Inc.

rimmel-180-jaar-5

Aan het eind van de jaren ’90 begon Rimmel de aandacht weer te richten op de echte trendsettermentaliteit van het merk en dankzij een meesterlijke marketingzet werd Rimmel een synoniem voor Londen met Britse symbolen zoals in het logo terug te vinden is. De nieuwe slogan werd: “Get the London look.” In 2011 vierde mode-icoon Kate Moss haar 10e verjaardag als wereldwijd gezicht van Rimmel London met haar eigen lippenstiftlijn, de Kate Moss Lasting finish lipsticks en voegde hier in 2013 een eigen nagellaklijn, Salon Pro with Lycra Nail Polish by Kate Moss, aan toe.

rimmel-180-jaar-6
De groep van it-girls van Rimmel is ondertussen versterkt (geweest) door Lily Cole, Sophie Ellis Bextor, Coco Rocha, Zooey Deschanel, Solange Knowles en Georgia May Jagger en komend jaar zal hier niemand minder dan Rita Ora aan toegevoegd worden die een beknopte collectie zal ontwerpen voor het merk. Deze singer-songwriter zal Rimmel London nog eens extra op de kaart zetten met een limited edition lippenstift- en nagellakcollectie in het voorjaar van 2014. Can’t wait!

Ik hoop dat je het leuk vond om wat meer over het merk Rimmel te lezen. Ik ben in ieder geval onder de indruk van de lange historie van dit merk en kan niet wachten tot de collectie van Rita Ora verkrijgbaar zal zijn. Natuurlijk hou ik jullie hier van op de hoogte :)

Wist jij dat Rimmel al 180 jaar bestaat? Over welk merk zou jij graag eens de historie willen lezen?

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 24 november 2013 at 11:37

  Heel leuk om te lezen!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 24 november 2013 at 11:26

  Heel leuk om te lezen!

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 24 november 2013 at 10:09

  Super interessant! Ik vind het altijd een gek idee dat make-up al zo lang bestaat :P en dat terwijl vrouwen vroeger echt prachtig opgemaakt waren :)

 • Avatar van Mariëlle
  Reply Mariëlle 24 november 2013 at 10:09

  Wat leuk om te lezen! Mascara is idd onmisbaar voor mij ;)

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 24 november 2013 at 09:25

  Wat superleuk om te lezen, mooi ook die oudere reclames!

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 24 november 2013 at 06:11

  Leuk om te lezen! Gek om te bedenken dat het al zo lang bestaat :P

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 november 2013 at 06:03

  Dit is erg leuk om te weten! ;-)
  Zo interessant.
  Ik had het inderdaad al genoteerd dat er van dit merk volgend jaar in het voorjaar van de mooie zangeres
  een collectie van dit merk uit komt. Haar muziek etc. is zo mooi.
  Graag zou ik eens iets willen weten van het make-up merk Avon.
  Omdat een tante van me voor dit merk had gewerkt als consulente en ze had van die schattige mini lippenstiftjes etc..
  Dat was de eerste ervaring met make-up voor mij. ;-)

  Ik wens je een fijne dag……

  Xoxo

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 24 november 2013 at 02:15

  super leuk om te lezen :D

 • Avatar van Rosanne
  Reply Rosanne 24 november 2013 at 02:09

  Jeetje, ik had geen idee dat Rimmel al zo lang bestaat! En dat er een collectie van Rita Ora uitkomt wist ik ook niet, daar kijk ik nu wel heel erg naar uit. Ik vind haar kleding en make-up altijd zo tof :)

  Verder ben ik nog wel benieuwd naar Philosophy, lijkt me leuk als je daar eens een ‘about the brand’ over zou doen!

  X Rosanne

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.